Tréning

3 tipy, ako si skrátiť tréning, ale nezhubnúť

Či už z pracovných, alebo osobných dôvodov, potrebujete obmedziť čas tréningu na minimum, ale chcete zo seba vydať maximum? Poradíme vám, ako to urobiť.

Pravidlo č. 1 - Kratšie prestávky

Nie je nič jednoduchšie ako skrátiť prestávky medzi sériami. Má to nejaké negatíva? Nie sú. Ak sa rozhodnete pre menšie prestávky v trvaní približne 45 sekúnd, pôjdete v posilňovni takmer bez prerušenia a z tréningu odídete veľmi svižne. Uvidíte, že z takéhoto tréningu budete odchádzať s dobrým pocitom a prepoteným tričkom aj pri kratšom tréningu, čo je to, čo chceme. Jedinou nevýhodou môže byť pre tých, ktorí trénujú silu, kde je pre maximálny výkon potrebná dlhšia prestávka medzi sériami.

Pravidlo č. 2 - Nenechajte sa rozptyľovať

Beriete si so sebou do posilňovne telefón, aby ste mohli riešiť pracovné záležitosti alebo konverzovať cez messenger? Musíte to ukončiť! Ak chcete cvičiť rýchlo a dobre, radšej nechajte mobilné zariadenie v šatni. Ak nosíte telefón na počúvanie hudby v slúchadlách, ale máte problém s rozptyľovaním, kúpte si MP3/MP4 prehrávač, ktorý to vyrieši.

Pravidlo č. 3 - Zahrňte supersety, dropsety

Ak do svojho krátkeho tréningu nezaradíte supersety alebo dropsety, robíte obrovskú chybu. Ak po benchpresse namiesto prestávky zaradíte drepy alebo šikmé tlaky, zabijete dve muchy jednou ranou. Po prvé, ušetríte si čas, ktorý by ste strávili pauzami pri oboch cvikoch, a po druhé, ešte viac zničíte svalstvo, ktoré bude horieť a prosiť o koniec tréningu! :D

Snažte sa pretotréningy čo najlepšie prepojiť. Niektoré série zaraďte do supersetov, pri niektorých cvikoch zaraďte rýchle dropsety. Samozrejme, všetko robte s mierou a tréningy striedajte.

Teraz už len musíte uplatniť tieto pravidlá. Vyskúšajte to a dajte nám vedieť, ako to ide!

PS: Nezabudnite svoje formy a recepty odfotiť na Instagrame pod hashtagom #svetfitness

prečítajte si tiež. Tu sú výsledky.

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.