Recepty

Bezlepkové koláčiky plné bielkovín

Dnes budú hrať hlavnú úlohu strukoviny, ktoré, ako viete, sú bohatým zdrojom bielkovín. Preto bude tento recept čo najviac makro-friendly, vhodný na večeru a (nielen) fanúšikovia nízkosacharidových jedál s vysokým obsahom tuku si tu prídu na svoje.

Čo potrebujeme na 1 porciu:

-
Zložky

Jednoduchý postup:

Najskôr uvarte fazuľu a cícer (samostatne). Potom vložte každú strukovinu do dvoch rôznych nádob a pridajte ostatné prísady. Do nádoby s cícerom, ktorý najprv ručne zbavíme šupiek, dáme bielok a asi ½ z celkového množstva tvarohu (43 g), potom pridáme sypké prísady - 15 g ryžovej múky a 10 g vanilkového proteínového prášku, nakoniec pridáme sladidlo (odporúčam vanilkové Flavdrops) a všetko rozmixujeme dohladka.

K uvareným fazuliam pridajte žĺtok, zvyšok tvarohu a nakoniec 15 g holandského kakaa, 10 g čokoládového proteínu a sladidlo a tiež vymiešajte do hladka. Potom vezmite formu, v ktorej budete piecť, a predhrejte rúru na 200 °C, môžete použiť napríklad aj formy na muffiny, záleží len na vás.

Najprv nalejte do formy tmavé cesto z červených fazúľ a pečte pri 200 °C asi 10 minút, potom do tmavého cesta pridajte 10 g čokolády a 20 g arašidového masla - navrch dajte biele cesto, cícerové cesto a vložte späť do rúry - pečte pri 180 °C asi 30 minút - v závislosti od veľkosti a výšky formy.

-

-
Výsledok. Mňam!

Prajeme vám dobrú chuť a svoje recepty môžete zdieľať na Instagrame pod #svetfitness!

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.