Pizza. Možno najlepšie jedlo na svete... najobľúbenejšie cheatmeal a určite dobrota, ktorou je známe moje milované Taliansko. V dnešnom recepte vám ukážeme, ako si doma pripraviť odľahčenú verziu bez kysnutia, ktorú zvládnete ľavou nohou!
Ak chcete na večierku zažiariť, nehanbite sa pripraviť tieto pizze. Môžete ich vyrobiť až 22!
Potrebné ingrediencie (približne 22 kusov):
Cesto:
- 240 g celozrnnej ražnej múky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
- Vajce, soľ
- Trochu vody
Náplň:
- 100 g paradajkového pretlaku
- 2 zarovnané čajové lyžičky kokosového cukru
- 3 čajové lyžičky vody
- Korenie (korenie, soľ, oregano, sušený cesnak)
- 100 g syra, 5 plátkov šunky
Postup:
- V miske zmiešajte celozrnnú ražnú múku, olivový olej, 3 vrchovaté lyžice bieleho jogurtu, vajce a soľ. Vypracujte hustejšie, suchšie cesto a podľa potreby pridajte trochu vody. Vôbec sa nemusíte obávať, že sa vám cesto rozpadne, aj tak sa krásne rozvaľká.
- Cesto preložíme na valček, potom ho rozvaľkáme na kúsky a vykrajujeme okrúhlymi formičkami. Výhodou tohto cesta je, že na vyvaľkanie nepotrebujete (takmer) žiadnu múku. Pracujem na silikónovej podložke, a preto nemusím použiť ani gram múky navyše. :)
- Po vykrojení koliesok ich preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Urobila som asi 22 placiek. Sugo na ne pripravím zmiešaním paradajkového pretlaku s vodou, trochou kokosového cukru a korením. Potom to natriem na každý rožok, vezmem 1 balenie plátkového syra (ja používam Eidam 30%, ale určite môžete použiť aj mozzarellu) a asi 5 plátkov šunky a podľa toho vyložím každý rožok.
- Nakoniec ich všetky posypem oreganom a vložím do rúry vyhriatej na 200 °C, kde ich pečiem asi 12 minút.
- Potom si už len vychutnávame tenké, chrumkavé cesto a lahodnú chuť Talianska u nás doma! :)
Kačka z blogu vám praje dobrú chuť a pekný deň www.katefit29.blogspot.cz! Nezabudnite zdieľať svoje výtvory na Instagrame s #svetfitness.
Prečo nám môžete dôverovať?
Hej! Hej! Som Mirek a vo Svete Fitness pracujem takmer od začiatku, s výnimkou malej prestávky. Predtým som však niekoľko rokov žil len v posilňovni, venoval som sa mŕtvym ťahom a silovému trojboju, chodil som na súťaže a získal som niekoľko medailí.
Asi najviac si cením národný rekord vo federácii WUAP. Okrem cvičenia som sa však zaujímal aj o stravu a doplnky výživy, rád som si užíval voľný časVo voľnom čase som čítal rôzne výskumy a odborné knihy, aby som vedel čo najviac.