Ostatné

37+ originálnych a praktických darčekov pre športovcov všetkých druhov

Vyberanie darčekov pre partnerov alebo priateľov môže byť niekedy naozaj náročné. Pre všetkých športovcov to však platí dvojnásobne vzhľadom na ich špecifický životný štýl.

Preto sme sa rozhodli priniesť vám v nasledujúcom článku celý rad tipov na originálne a praktické darčeky na Vianoce, sviatky a narodeniny pre športovcov všetkého druhu.

Tento článok sa bude venovať najmä darčekom pre mužov, ale nezúfajte, už sme pripravili tipy na darčeky pre nežnejšie pohlavie

 

 

1. Športová taška

-

Športová taška je darček, ktorý zaručene poteší všetkých športovcov od atlétov a plavcov až po kulturistov a triatlonistov.

Každý športovec má nejaké vybavenie, doplnky alebo tréningovú výbavu, ktorú musí nosiť na každý tréning (nielen do posilňovne). Športová taška je teda skvelým a praktickým riešením, ktoré športovcovi aspoň trochu uľahčí život. Z vlastnej skúsenosti môžeme tento produkt odporučiť:

Táto taška má hneď 61 litrov, čo z nej robí nielen dobrú voľbu na tréningy, kde je potrebné veľa vybavenia, ale aj na cestovanie. Osobne považujem priehradku na topánky na boku za veľkú výhodu, ktorú ocení nielen každý športovec alebo futbalista. Dno a boky sú vystužené pre väčšiu odolnosť, taška je odolná voči oderu a vode. Lepší darček by ste len ťažko hľadali.

Najlepšiu cenu tejto tašky nájdete na Heureka.sk
Overiť cenu

2. Masážna emulzia

Pre každého tvrdo trénujúceho športovca je nevyhnutná aj dobrá regenerácia. A práve tu môžu pomôcť tieto masážne emulzie, ktoré zlepšujú krvný obeh, zmierňujú pocit ťažkých nôh a zároveň hydratujú pokožku.

Emulzie by sa mali používať pred tréningom. Len ľahká vrstva na najviac namáhaných miestach (nohy, spodná časť chrbta, hrudník,...)

Má veľmi pozitívny vplyv na kvalitu žilového a lymfatického systému, zmierňuje pocit ťažkých a unavených nôh, zjemňuje, hydratuje pokožku a zabezpečuje zdravé žily a cievy.

Priessnitz Lubrikant na žily a cievy si môžete kúpiť napr. na Pilulka.cz
Skontrolujte cenu

Je vynikajúca na prípravnú masáž pred športovým výkonom, pretože zlepšuje prekrvenie svalov a zahrieva. Slúži na lepšiu regeneráciu, zlepšenie fyzickej kondície a zvýšenie sily.

Masážnu emulziu Alpa si môžete kúpiť napr. na Pilulka.cz
Skontrolujte cenu

3. Arašidové maslá

Arašidové maslá sú zdravou alternatívou všetkých lacných krémov plných palmového oleja a ďalších nezdravých prísad. Každý športovec, ktorý je zároveň milovníkom jedla, bude nadšený rôznymi orechovými krémami s čokoládou a proteínmi.

Táto zmes arašidov, lieskových orieškov, čokolády, bielkovín a kokosového oleja je lahodnou zdravou alternatívou svetoznámej Nutelly. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a zdravých tukov je úplne neškodný aj pre športovcov, ktorí dodržiavajú zdravú stravu.

Proteinellu si môžete kúpiť napr. na stránke Kulturistika.com
Skontrolujte cenu

Kombináciu kokosu, mandlí, bielkovín a bielej čokolády si zamilujete už po prvej lyžičke. Obsahuje len kvalitné prísady, ale v tomto dokonalom kréme nenájdete žiadny pridaný cukor ani palmový olej.

Coconella si môžete kúpiť napr. na Kulturistika.com
Skontrolujte cenu

Arašidy, proteín, biela čokoláda, kokosový olej a karamelová aróma určite vyčaria úsmev na tvári každého milovníka karamelu. Vďaka skvelým ingredienciám sa navyše nemusíte obávať o svoju ťažko nadobudnutú postavu.

Karamel si môžete kúpiť napr. na stránke Kulturistika.com
Skontrolujte cenu

TEST: Najlepšie arašidové maslá na trhu 2024!

4. Fitness náramok

Fitness náramky sú skvelým darčekom pre športovcov zo všetkých odvetví. Na rozdiel od tradičných hodiniek nie sú tak robustné, ľahko sa používajú a sú vhodné takmer na akúkoľvek činnosť. Počas športovania nijako neobmedzujú a navyše každý športovec môže po tréningu analyzovať svoj výkon. Ukázalo sa, že je pre nás najužitočnejší:

Xiaomi Mi Band 5 je ďalšia verzia jedného z najúspešnejších fitness náramkov na našom trhu. Každý športovec (aj nešportovec) ocení najmä dlhú výdrž batérie, pretože náramok môže na jedno nabitie fungovať až dvadsať dní.

Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že ho ocenia len športovci, je vhodný aj pre takýchto plavcov, pretože je napríklad vodotesný do 50 m a dokáže merať rôzne plavecké štýly. Displej je dotykový a môžete na ňom ovládať oznámenia, hovory a dokonca prepínať skladby. Navyše vás vyjde na menej ako tisíc eur, čo je veľmi solídne.

Mi Band 5 si môžete kúpiť na Alza.cz
Skontrolujte cenu

Honor Band 5 je svojimi parametrami veľmi podobný vyššie spomínanému Mi Band 4, takže výber závisí skôr od vašich preferencií. Hoci výdrž batérie hrá v prospech Xiaomi, na druhej strane je čas nabíjania pri Honor Band 5 rýchlejší.

Môžete s ním behať, plávať všetkými možnými štýlmi a chodiť do posilňovne. Náramok je tiež vodotesný, takže ho ocení úplne každý a nie je potrebné ho zložiť z ruky napríklad pri sprchovaní.

Honor Band 5 si môžete kúpiť na Alza.cz
Skontrolujte cenu

5. Inteligentné športové hodinky

Inteligentné športové hodinky majú oveľa viac funkcií ako fitnes náramky a vďaka ovládaniu tlačidlami nie je problém ich ovládať ani v nepriaznivých podmienkach. Sú vhodné pre športovcov všetkých disciplín, ale najviac ich ocenia bežci, plavci a atléti. Ruku hore by sme dali najmä za tieto:

Aj keď je na trhu už 4. generácia týchto hodiniek, myslíme si, že Garmin Vivoactive 4 je stále najlepšou možnou voľbou. Výdrž batérie je až 168 hodín, hodinky majú zabudovaný krokomer, monitor srdcového tepu, monitorovanie spánku a ďalšie vychytávky.

Obrovskou výhodou je funkcia Garmin Pay, ktorá umožňuje platiť priamo pomocou hodiniek. Hoci sa cena môže niekomu zdať trochu vysoká, tieto hodinky za to rozhodne stoja.

Garmin Vivoactive 4 si môžete kúpiť na Alza.cz
Skontrolujte cenu

Hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2 sú už o niečo drahšou investíciou, ale pre športovcov sa určite oplatia. Hodinky sú však vhodné nielen na šport, ale vyzerajú elegantne a dizajn ciferníka môžete vždy zladiť so svojím oblečením, takže sú vhodné na každú príležitosť.

Hodinky vydržia až 61 hodín, nabíjajú sa bezdrôtovo, dokážu monitorovať úroveň stresu a dokonca poskytujú rôzne dychové cvičenia. Jednoducho a jasne skvelá voľba, aj keď trochu drahšia.

Hodinky Samsung si môžete kúpiť na Alza.cz
Skontrolujte cenu

Ak ste tak trochu maniak do elektroniky, možno vás zaujíma, prečo vám neodporúčame niektorú z novších verzií hodiniek Apple Watch. To preto, že žiaden z nich nebol z hľadiska funkcií taký prelomový ako tento.

Apple Watch SE ponúkajú všetko, čo ako športovecpotrebuješ, vrátane presného sledovania tepovej frekvencie a výškomeru a dlhodobých výkonnostných štatistík. Takže keď si teraz kúpiš Apple Watch SE za veľmi prijateľnú cenu, nemusíš platiť nič navyše.

Apple Watch si môžete kúpiť na Alza.cz
Skontrolujte cenu

6. Skok cez švihadlo

Švihadlo môže byť ďalším skvelým darčekom pre športovcov všetkých druhov.

Najviac ho určite ocenia atléti a bežci, ale aj siloví športovci ho veľmi často využívajú pri rozcvičke. Dovolíme si tvrdiť, že neexistuje lepší nástroj na spaľovanie kalórií ako švihadlo. Skákanie cez švihadlo tiež posilňuje pohybový aparát a zvyšuje svalovú silu

Hlavnou výhodou tohto švihadla je jednoduchá nastaviteľnosť dĺžky, aby švihadlo presne vyhovovalo vašim požiadavkám. Koža zaisťuje ideálny pohyb švihadla pri skákaní, penové rukoväte sú odolné voči vlhkosti.

Kožené švihadlo s ložiskami si môžete kúpiť napr. na inSPORTline.cz
Skontrolujte cenu

Záťažové švihadlo je skvelým pomocníkom do domácej posilňovne na podporu celkovej kondície, aktívne chudnutie a posilňovanie svalov zápästia. Závažia sú umiestnené po celej dĺžke švihadla, čo zabezpečí vyššiu rýchlosť pri cvičení.

Švihadlo so závažím si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Overiť cenu

7. Sud na vodu

-

Sud na vodu môže byť skvelým darčekom pre každého športovca, ktorý chce mať pitný režim pod kontrolou v práci, škole aj na tréningu. Zároveň sa zbavíte závislosti od plastových PET fliaš a pomôžete šetriť životné prostredie

8. Cvičebné rukavice

-

Cvičebné rukavice sú vhodné pre všetkých rekreačných návštevníkov posilňovne, pretože chránia ruky pred mozoľmi, pomáhajú posilňovať úchop a celkovo spríjemňujú dobre odcvičený tréning.

Okrem toho omotávacie rukavice posilňujú zápästia, a preto sú vhodné na všetky druhy silového tréningu

9. Proteín

Proteín je doplnok stravy, ktorý sa používa na zvýšenie denného príjmu bielkovín, ktoré sú pre športovcov nevyhnutné. Bielkoviny sú užitočné pre rast svalovej hmoty a lepšiu regeneráciu.

Môžu ho používať športovci všetkých disciplín, ale najviac ho ocenia siloví športovci. Je veľmi ťažké odporučiť len tri proteínové produkty, takže ak uvažujete o tom, že obdarujete svojho sparing partnera alebo priateľa proteínom, navštívte náš rebríček.

3 vysokokvalitné bielkovinové produkty:

TIP: Vybrali sme najlepšie proteíny na trhu!

10. Penový valec

Penový valec extrémnym spôsobom pomáha pri regenerácii svalov po náročnom tréning u tým, že ich uvoľňuje a masíruje. Okrem toho zlepšuje krvný obeh, obnovuje pružnosť svalov a znižuje bolestivosť svalov a kĺbov. Tento netradičný darček poteší každého športovca bez ohľadu na odvetvie

Tento fitness valec je akousi základnou verziou penového valca, ale bez problémov pokryje potreby prevažnej väčšiny športovcov. Pravidelné používanie tohto valca znižuje riziko zranenia a pripravuje svaly na maximálny výkon.

Tento lacnejší penový valec si môžete kúpiť napr. na stránke Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

S týmto vysokokvalitným masážnym valčekom znížite napätie, bolesť a stuhnutosť svalov. Okrem masáže môžete tento penový valec používať aj na CORE tréning a celkovú integráciu svalov.

Kvalitnejší penový valec si môžete kúpiť napr. na eFitness.cz
Skontrolujte cenu

11. Darčeková poukážka na kurz

Ďalším trochu netradičným darčekom pre športovcov môže byť poukaz na kurz.

Veď každý sa môže na kurze naučiť niečo, čo ho v dlhodobom horizonte posunie o niekoľko krokov vpred, či už ide o cvičenie, meditáciu, stravu alebo čokoľvek iné.

12. Vitamíny a minerály

Málokto vie, že vitamíny a minerály sú najdôležitejšími doplnkami pre každého športovca.

V dôsledku intenzívneho tréningu má totiž telo oveľa vyššiu spotrebu týchto mikroživín ako nešportovci. Ak sa teda rozhodnete dať svojim blízkym multivitamín alebo multiminerál, určite vám budú vďační

Nexgen Pro je pravdepodobne najlepší "multi" doplnok na trhu, optimálne zostavený tak, aby spĺňal požiadavky elitných športovcov. Zastúpené vitamíny a minerály sú najvyššej kvality, a preto sú pre telo maximálne prospešné.

Nexgen Pro si môžete kúpiť napr. na stránke Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

Relatívne nový produkt, ktorý obsahuje komplex vitamínov a minerálov v optimálnom pomere a forme na pokrytie všetkých požiadaviek športovcov. Vďaka prijateľnej cene ho ocení každý, kto chce do svojho tela dostať kvalitné živiny, ale nechce na ne minúť celú výplatu.

Roztok Vita Solution si môžete kúpiť napr. na stránke Kulturistika.com
Skontrolujte cenu

Omega 3 sú ďalším nevyhnutným doplnkom pre všetkých športovcov, ktorí nemajú dostatočný príjem morských rýb. Sú veľmi dôležité pre správne fungovanie srdca, mozgu a očí, zlepšujú citlivosť na inzulín, zlepšujú regeneráciu a v neposlednom rade majú protizápalové účinky

Zinok je nevyhnutný aj pre aktívnych športovcov. Je zodpovedný za prirodzenú imunitu a reprodukciu. Je neoddeliteľnou súčasťou enzýmových systémov, ktoré sú dôležité pri syntéze makroživín. Okrem toho je aj silným antioxidantom, ktorý chráni bunky pred oxidačným stresom.

Posledným dôležitým doplnkom pre športovcov je horčík. Prispieva k normálnej duševnej činnosti a normálnemu energetickému metabolizmu, znižuje mieru únavy a vyčerpania. Pri pravidelnom užívaní prispieva aj k dobrému stavu kostí a zubov.

13. Krabice na potraviny

-

Krabičky na jedlo sú skvelým fitness darčekom pre každého, kto drží diétu a vážne sa venuje cvičeniu. Ak však váš priateľ alebo sparingpartner nedodržiava až tak veľmi diétu a obeduje v škole alebo v práci, potom ho týmto darčekom nepotešíte

14. Športové oblečenie

Športové oblečenie je veľmi vhodným darčekom pre športovcov.

Oblečenia nie je nikdy dosť, preto tento typ darčeka ocení každý športovec. Skúste sa zamyslieť nad tým, čo by váš partner mohol potrebovať.

Ak napríklad rád behá, ocení bežecké rukavice alebo bežecké ponožky, zatiaľ čo športová obuv mu veľkú radosť neurobí.

Objednávania oblečenia online sa vôbec nemusíte obávať. Stačí poznať veľkosť svojho partnera a oblečenie by mu malo bez problémov sedieť. Ak náhodou nie, podľa zákona je možné akékoľvek oblečenie vrátiť/vymeniť za inú veľkosť do 30 dní

Aké praktické veci ocenia športovci:

Športové ponožky

-

Ponožky pod stromčekom môžu byť pre niektorých nočnou morou. Pre športovcov to však neplatí, pretože kvalitné ponožky sú pri športe veľmi dôležité. Navyše je to taký univerzálny darček, ktorým určite nikoho nenahneváte.

Kvalitné športové ponožky si môžete kúpiť tu

Športové tepláky

-

Ďalším univerzálnym darčekom, ktorý ocenia športovci všetkých druhov, sú tepláky. Sú pohodlné a na rozdiel od šortiek udržujú kolená v teple. Sú ideálne na bežné nosenie, ako aj do posilňovne, na beh alebo akýkoľvek iný druh športu.

Kvalitné športové dresy si môžete kúpiť tu

Funkčná spodná bielizeň

-

Leto je už dávno preč a teraz prichádza obdobie plné dažďa a mrazu. Ale s funkčnou spodnou bielizňou ani toto psie počasie nezastaví žiadneho bežca. Funkčné spodné prádlo je skvelým darčekom pre športovcov, bežcov a všetkých ostatných outdoorových športovcov.

Kvalitnú funkčnú spodnú bielizeň si môžete kúpiť tu

Šortky

-

Šortky sú skvelým darčekom, ktorý zaručene ocenia všetci športovci, ktorí trénujú v hale alebo v posilňovni. Sú pohodlné, vzdušné a ideálne na šport a relaxáciu. Dokonale sa kombinujú s tričkom a košeľou a hodia sa každému nadšenému športovcovi.

Kúpte si kvalitné športové šortky tu

Bežecké rukavice

-

Bežecké rukavice sú ďalším darčekom, ktorý ocení každý bežecký nadšenec, ktorý sa nechce nechať obmedzovať zlým počasím. Vďaka vysokému tepelnému účinku sú ideálne na behanie v zime. Dobre odvádzajú pot, čo oceníte najmä pri intenzívnych a dlhých behoch.

Kvalitné športové rukavice si môžete kúpiť tu

Bežecké čiapky

-

Ďalším nepostrádateľným kúskom oblečenia pre každého bežeckého nadšenca, ktorého nezastaví ani chlad, je bežecká čiapka. Je to ideálny doplnok na chladné zimné dni a hodí sa na každú príležitosť.

Kvalitné športové čiapky si môžete kúpiť tu

Športová obuv

-

Kvalitná obuv, na ktorú sa môžete spoľahnúť, je základom každého športu. Bežci určite ocenia ľahkú obuv, ktorá perfektne sedí, vzpierači zasa potrebujú čo najnižšiu podrážku. Tak či onak, obuv zohráva dôležitú úlohu pri prekonávaní vašich limitov.

TIP: Ako si vybrať správnu obuv na cvičenie, crossfit a vzpieranie?

Ktoré športové značky sú zaujímavé?

Akýkoľvek kus oblečenia určite poteší viac, ak je na ňom logo obľúbenej značky vášho priateľa. Medzi najzaujímavejšie a najobľúbenejšie značky patria:

Táto značka pochádza z USA a dôverujú jej najlepší športovci na svete - plavec Michael Phelps, tenista Andy Murray, basketbalista Stephen Curry a mnohí ďalší. U nás si ho obľúbili najmä hokejisti a športovci

Moira je veľmi populárny výrobca funkčného oblečenia, ktoré si obľúbili najmä bežci, ale Moira má svojich fanúšikov vo všetkých športoch. Vďaka kvalite za bezkonkurenčnú cenu si ho zamilujete aj vy!

15. Elektrický gril

Elektrický gril je veľmi netradičný darček, ktorý ocenia najmä športovci žijúci v byte.

Elektrické grily sú kompaktné a vhodné na celoročné grilovanie. Svoje obľúbené jedlá môžete pripravovať s minimom oleja alebo iných nezdravých tukov. Príprava mäsa pomocou elektrických grilov je jednoduchá a trvá len niekoľko minút

Je to malý a ľahko skladovateľný gril, ktorý je ideálny na prípravu zdravých jedál. Má tiež zabudovanú odkvapkávaciu misku, takže vaše mäso nebude obsahovať zbytočné kalórie. Odnímateľné taniere je možné umývať v umývačke riadu, čo vám ušetrí veľa času.

Kúpiť Tefal Meat Grill Ultra na Alza.cz
Skontrolujte cenu

Tento kontaktný gril sa veľmi ľahko používa a väčšinu práce urobí za vás. Sama si nastaví teplotu podľa šírky porcie, čím zabezpečí, že bude vždy dobre prepečená pre dokonalý chuťový zážitok. Vďaka farebnému senzoru hneď zistíte, ako je steak prepečený.

Tefal Optigrill si môžete kúpiť napríklad na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Komfortný gril Sencor SBG 106BK pripraví mäso a zeleninu presne tak, ako ich máte radi, a vďaka nepriľnavému povrchu to dokáže bez pridania oleja. Má protišmykové nožičky pre dokonalú stabilitu a tepelne izolované rukoväte uľahčujú manipuláciu, nech ste kdekoľvek.

Kúpiť Sencor SBG 106BK na Alza.cz
Overiť cenu

16. Slúchadlá na šport

Pre väčšinu športovcov je hudba pri tréningu skvelou motiváciou - či už ide o beh alebo posilňovňu. Bohužiaľ, ani hudba v telocvičniach zvyčajne nespĺňa naše požiadavky, preto sú potrebné vlastné slúchadlá.

Kvalitné slúchadlá sú skvelým darčekom pre športovcov každého druhu a z našich skúseností môžeme odporučiť najmä tieto:

TIP: Pozrite si náš výber najlepších športových slúchadiel na tento rok!

Úžasné slúchadlá, ktoré sú skvelé nielen do posilňovne. Tieto slúchadlá sú bezdrôtové, takže vás nebudú obťažovať žiadne otravné káble, ktoré sa pri športe príliš nehodia. Oceníte aj zabudovaný mikrofón, takže si slúchadlá nebudete musieť dávať dole ani pri telefonovaní.

Navyše slúchadlá vydržia na jedno nabitie až 16 hodín používania, čo je naozaj neuveriteľné. Osobne ich príliš neodporúčam napríklad na atletiku alebo beh, ale do posilňovne sú ideálne.

JBL Tune 500BT si môžete kúpiť na Alza.cz
Skontrolujte cenu

Ak pri športe uprednostňujete skôr slúchadlá do uší ako slúchadlá, potom sú jasnou voľbou slúchadlá Samsung Galaxy Buds, ktoré sú samozrejme bezdrôtové, majú perfektný zvuk a kompaktné rozmery, vďaka ktorým si slúchadlá môžete vziať naozaj kamkoľvek a na akúkoľvek aktivitu.

Kúpiť Samsung Galaxy Buds na Alza.cz
Overiť cenu

17. Kniha pre voľný čas

-

Ďalším skvelým darčekom, ktorý nikdy nesklame, je kniha.

Či už ide o náučné knihy (napríklad o výžive) alebo autobiografie slávnych osobností, môžete si byť istí, že váš partner bude mať z nich náležitú radosť. Vybrali sme pre vás tie najlepšie knihy a zoradili ich podľa jednotlivých športov, aby si v nich našiel niečo naozaj každý

Pre nadšencov fitness:

Nadšencom fitnes odporúčame knihu Total Recall.
Skontrolujte cenu

Pre vášnivých bežcov:

Všetkým nadšencom behu odporúčame knihu Môj dlhý beh.
Skontrolujte cenu

Pre futbalistov:

  • Cristiano Ronaldo
  • Messi: životopis
  • 33 futbalových zaujímavostí
    • Kniha 33 najlepších z futbalu je určená pre všetkých vášnivých futbalistov, ktorí sa chcú stať skutočnými odborníkmi v tejto oblasti. Zistite, kedy sa používa žltá a červená karta, kto je zodpovedný za najúžasnejšie góly a mnoho ďalšieho.

Pre hráčov volejbalu:

  • Zlatá kniha volejbalu
    • Zlatá kniha volejbalu zachytáva najdôležitejšie udalosti od vzniku samotného volejbalu až po súčasnosť. Zachytáva tento šport zo všetkých uhlov pohľadu a vo všetkých jeho organizáciách alebo súťažných formách. Tento darček zaručene poteší každého volejbalistu.

Pre basketbalistov:

Pre tenistov:

  • Podajte si výhru
  • Federer Bowers Chris
    • Životopis veľkého tenistu Rogera Federera je povinným čítaním pre každého fanúšika tohto športu. Jeho vývoj je opísaný od prvých tenisových krokov až po dnešnú legendu. Kniha poskytuje nielen pohľad na Federera ako hráča, ale aj ako na človeka, ktorý sa vrátil na výslnie aj po ťažkej chorobe.
  • Open - Andre Agassi
  • Levice Petra Kvitová

Pre hokejistov:

ČÍTAJTE: 23 najlepších kníh o fitnes, výžive a tréningu

18. Balíček zdravej výživy

-

Balíček zdravej výživy je veľmi originálny darček, ktorý poteší každého priaznivca aktívneho a zdravého životného štýlu. Na základe toho, čo má váš partner rád, môžete pre neho zostaviť balíček, ktorý sa mu bude páčiť. Na nákup odporúčame využiť niektorý z e-shopov uvedených v našom zozname najlepších obchodov so zdravou výživou.

Môžete použiť niektoré z nasledujúcich potravín

Proteínová kaša

Sú ideálne pre tých, ktorí majú rušné rána a raňajky sa im ťažko zvládajú. Vďaka jednoduchej príprave sú hotové za chvíľu, výborne chutia a predovšetkým sú veľmi zdravé.

NÁŠ TIP: Porovnali sme najlepšie proteínové kaše na trhu!

Sušené mäso

Sušené mäso je skvelým zdrojom bielkovín. Je vhodný napríklad na cestovanie alebo na prechádzky v prírode. Vďaka minimálnemu obsahu cukru a tuku je vhodnou potravinou aj pri redukčných diétach

Indiana Jerky (Recenzia)

Orechy a semená

Orechy a semená sú bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálov a celkovej energie. Sú veľmi užitočné v kuchyni a možno ich použiť pri varení, pečení a výrobe rôznych zdravých nápojov.

Rôzne balenia orechov si môžete kúpiť napr. na stránke Bodyburistika.com
Skontrolujte cenu

Oleje

Oleje sú skvelým zdrojom tukov, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie nášho tela. Obsahujú tiež vitamíny, minerály, nenasýtené a polynenasýtené mastné kyseliny.

Rastlinné oleje si môžete kúpiť napr. na Grizly.cz
Skontrolujte cenu

Korenie

Korenie vyrobené zo 100 % byliniek je skvelé na dochutenie jedla pri pečení alebo varení. Korenie je rastlinného pôvodu a neobsahuje stopy živočíšneho pôvodu. Vyskúšajte napríklad zmes maku pre silné kosti alebo indické karí pre správne trávenie.

Zdravé korenie si môžete kúpiť napr. na stránke Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

19. Záťažová vesta, náramok

A teraz máme niečo pre všetkých vášnivých bežeckých nadšencov, ktorí radi posúvajú svoje limity. So záťažovými vestami a náramkami posuniete svoj tréning na úplne novú úroveň a lepšie dosiahnete svoje ciele

Sú vhodné najmä pre bežcov, ale svoje opodstatnenie majú aj pri tímových športoch alebo silovom tréningu. Veľkou výhodou väčšiny záťažových viest je možnosť regulovať záťaž podľa aktuálnych potrieb alebo tréningovej kondície.

Kvalitné záťažové vesty si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Skontrolujte cenu

Záťažové náramky sú medzi bežcami veľmi obľúbeným doplnkom, sú vyrobené z neoprénového materiálu v hmotnostiach 0,5 - 3 kilogramy.

Kvalitné záťažové náramky si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Skontrolujte cenu

20. Kettlebel

Kettlebell je veľmi dobrý, ale zároveň dosť zanedbávaný cvičebný nástroj. Používa sa najmä na rozvoj sily, posilnenie horných končatín, prsných a brušných svalov. Pri tréningu ho môžu využiť takmer všetci športovci, ale najviac ho nepochybne ocenia crossfiteri

Tento pogumovaný kettlebell s chrómovou rukoväťou je vhodný pre všetky vekové a výkonnostné kategórie a používa sa na rozvoj sily.

Kettlebell Profi si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Overiť cenu

21. Termálne vrecko na potraviny

Termoska na jedlo je skvelý darček pre každého, kto má rád dobrú a zdravú stravu a zároveň nemá možnosť pripravovať každý chod zvlášť.

Na druhej strane, ak váš priateľ alebo priateľka neradi držia diétu a radi jedia v práci, tento darček vás nepoteší

Vďaka tejto termoske, ktorá je vyrobená z kvalitného materiálu, si budete môcť vychutnať svoje obľúbené jedlá kdekoľvek a kedykoľvek. Súčasťou sú aj dva boxy na potraviny a chladiace gély, ktoré udržia potraviny dlhšie chladné.

Termo tašku THE BOX SM si môžete kúpiť napr. na Bodyburistika.com
Skontrolujte cenu

22. Rozširujúca súprava

Expandéry sú moderné všestranné pomôcky, ktoré sa používajú na naťahovanie a posilňovanie celého tela. Je vhodný na použitie pred a po tréningu, dokáže spevniť prsné a brušné svaly, svaly rúk a nôh. Účinne pomáhajú zahriať svaly v danej oblasti, čo zabraňuje vzniku kŕčov a znižuje riziko zranenia počas tréningu

Vďaka anatomicky tvarovaným odľahčeným rukovätiam poskytuje tento expandér maximálne pohodlie pri cvičení. Odpor trenažéra je 2 kg, takže je vhodný pre ľahkú až strednú náročnosť cvičenia.

Expander Medium si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Overiť cenu

Gumový podsedák Morpo Heavy je vyrobený z materiálu, ktorý zaručuje zvýšenú odolnosť voči potu a vlhkosti. Odpor trenažéra je 3,2 kg, vhodný pre stredne ťažké až ťažké cvičenie.

Heavy expander si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Skontrolujte cenu

Pevné plastové rukoväte a vysoko odolná silikónová guma zaručujú bezproblémové používanie počas tréningu. S odporom 3,8 kg je vhodný pre najťažšie tréningy, veľmi účinne posilňuje celé telo a pomáha pri strečingu pred a po tréningu

Super ťažký expandér si môžete kúpiť napr. na inSPORTline.cz
Skontrolujte cenu

23. Predtréningové gély

Predtréningové gély sú skvelým darčekom pre každého, kto potrebuje povzbudiť, aby z tréningu vyťažil maximum. Sú obľúbené u silových športovcov, cyklistov, hokejistov a atlétov

Hellgel je kráľom medzi predtréningovými gélmi. S 23 g účinných látok dosiahnete úplne nový rozmer a intenzitu vášho tréningu. Vďaka individuálnemu zastúpeniu jednotlivých látok má skvelé stimulačné účinky a tiež zlepšuje krvný obeh, čo ocenia predovšetkým kulturisti a siloví športovci, ale môže ho používať prakticky ktokoľvek. Ak máte záujem o Hellgel, môžete si prečítať našu úplnú recenziu tohto pekelného stimulantu na našich webových stránkach.

Hellgel si môžete kúpiť napríklad na stránke Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

Carbosnack je gél doslova nabitý energiou. Dve viazané aminokyseliny taurín a glycín v kombinácii s maltodextrínom a glukózou sú tou správnou voľbou pre všetkých milovníkov aktívneho životného štýlu. Vzhľadom na vysoký obsah jednoduchých cukrov nie je tento výrobok vhodný pre diabetikov

Carbosnack si môžete kúpiť napr. na stránke Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

Gél Endurosnack je vďaka postupnému uvoľňovaniu energie ideálnym občerstvením počas cvičenia. Obsahuje aminokyseliny leucín, izoleucín, valín, taurín, glycín, karnozín a alanín a izomaltulózu, ktorá je zdrojom glukózy aj fruktózy. Navyše vďaka nulovému obsahu minerálov nespôsobuje žiadne tráviace problémy a možno ho kombinovať takmer so všetkými športovými nápojmi.

Endurosnack si môžete kúpiť napr. na stránke Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

Vďaka optimálnemu pomeru troch druhov sacharidov, obsahu energizujúcich látok, stimulantov a minerálov vám Express Energy Gel zaistí energiu na fyzický a psychický výkon. Je vhodný pre všetkých športovcov, ktorí sa snažia maximalizovať intenzitu tréningu.

Express Energy Gel si môžete kúpiť napr. na stránke Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

24. Zápästné posilňovače

-

Zápästné posilňovače sú vynikajúcou pomôckou na naťahovanie a posilňovanie zápästia a prstov. Zápästie je veľmi zanedbávanou oblasťou pre všetkých športovcov, hoci prakticky neexistuje cvičenie, pri ktorom by silné zápästie nebolo výhodou

Tento jednoduchý nástroj vám pomôže rozvíjať silu a svalovú hmotu predlaktia a rúk. S posilňovacími kliešťami sa zbavíte problémov s úchopom pri cvikoch, ako sú mŕtve ťahy, kliky alebo dokonca podpažné drepy.

Kvalitné posilňovacie kliešte si môžete kúpiť tu

25. Kliky

Drepy sú skvelým cvičebným nástrojom pre silových športovcov, kulturistov a crossfitistov. Účel drepov je jednoduchý - pomáhajú posilňovať zápästia a posilňujú úchop pri dvíhaní ťažkých váh. Ich najväčšie využitie je pri mŕtvych ťahoch, kde väčšina cvičencov nedokáže uchopiť

Sú vyrobené z vysokokvalitného polyesteru a majú kovovú sponu na pevné uchytenie. Pre väčšie pohodlie majú aj polstrované zápästia.

Zápästné chápadlá inSPORTline PowerStrap si môžete zakúpiť napr. na inSPORTline.cz
Overiť cenu

Kúpte si viac kvalitných šmejdov tu

26. Vonkajšia kamera

Outdoorové kamery sú skvelým darčekom pre všetkých aktívnych športovcov, ktorí sú zároveň milovníkmi fotografovania a natáčania videí. Určite ich ocenia lyžiari, cyklisti alebo aj bežci. Na druhej strane, kulturisti a nadšenci fitness nebudú s týmto darčekom spokojní. A ktorý fotoaparát odporúčame vybrať?

Hoci je na trhu už 9. generácia tejto kamery, GoPro Hero 8 Black je stále to najlepšie, čo môžete v oblasti outdoorových kamier dostať. Má rozlíšenie 4K a takú stabilizáciu videa, že zachytené zábery nebudú rozmazané ani pri tých najextrémnejších dobrodružstvách.

Ak milujete adrenalín a chcete mať všetky svoje zážitky natočené v tej najlepšej možnej kvalite, určite vám môžeme odporučiť GoPro Hero 8. V porovnaní s 9. generáciou nestráca veľa, ale je teraz výrazne lacnejší.

GoPro HERO 8 si môžete kúpiť lacno na Alza.cz
Skontrolujte cenu

NiceBoy Vega 6 Star je nízkorozpočtová kamera, ktorá sa však za svoje zábery rozhodne nemusí hanbiť! Má gyroskopickú stabilizáciu, natáča v kvalite 4K/2K a robí 16Mpix fotografie. Samozrejmosťou je dotykový displej a môžete tiež snímať spomalené alebo časozberné videá. Stručne povedané, jedna z najlepších možností v pomere cena/výkon.

Kúpiť NiceBoy Vega 6 Star na Alza.cz
Skontrolujte cenu

27. BCAA (Výživový doplnok na regeneráciu)

-

Aminokyseliny s rozvetveným reťazcom BCAA sú jedným zo základných výživových doplnkov pre športovcov všetkých odvetví. Ich primárnym účelom je zlepšiť regeneráciu poškodených svalov, ale pomáhajú aj znižovať nadváhu a spaľovať tuk, zabezpečujú lepšiu hormonálnu odozvu a slúžia ako zdroj energie.

Odporúčame tieto BCAA:

Rovnako ako v prípade proteínov je veľmi ťažké odporučiť len tri BCAA. Ak chcete niekoho obdarovať týmito aminokyselinami, myslíte to vážne, pozrite si naše rebríčkyčo by malo uľahčiť výber.

TIP: Porovnali sme najlepšie BCAA na trhu 2024!

28. Prsteň Oura

-

Mimoriadne dôležitou súčasťou prípravy každého športovca je nepochybne regenerácia, ktorej kľúčovým pilierom je spánok. A práve na to sa prsteň Oura zameriava.

Monitoruje nielen kvalitu vášho spánku, ale odhaduje aj úroveň vašej pripravenosti na aktivity, ktoré vás v daný deň čakajú. A samozrejme, je tu aplikácia, ktorá vyhodnocuje všetky údaje a odporúča spôsoby, ako zlepšiť spánok. Navyše vyzerá veľmi elegantne a môžete si ho vziať kamkoľvek so sebou, dokonca aj na služobnú cestu.

Podrobnejšie video o prsteni Oura nájdete tu:

29. Ručný držiak

-

Tento vynikajúci nástroj ocenia najmä nadšenci behu a vášniví cyklisti. Vďaka nemu počas behu nezmeškáte žiadny hovor a vďaka absolútne bezpečnému pripevneniu telefónu si môžete bez obáv vychutnať športový zážitok.

Kúpte si športové držiaky na telefón tu

30. Odolné gumy

-

Odporové gumy sú skvelým nástrojom pre všetkých silových športovcov, nadšencov silového tréningu a crossfitistov. Sú skvelé na účinné naťahovanie pred a po tréningu, ako aj ako skvelá "variabilná" váha pri drepoch, mŕtvych ťahoch alebo tlakoch na lavičke.

Kúpte si kvalitné gumičky tu

31. Konský tuk

Konská masť je veľmi obľúbená bylinná masť, ktorá pomáha pri problémoch s kĺbmi alebo natiahnutými svalmi, prináša úľavu pri reumatických ochoreniach a úľavu aj pri ischias. Na výrobu konskej masti sa použilo až 25 rôznych bylinných extraktov.

Táto hrejivá masť na kone sa vyrába podľa tradičného švajčiarskeho receptu a obsahuje 25 rôznych bylín. Vďaka svojmu hrejivému účinku je ideálny na zahriatie pohybového aparátu pred fyzickou námahou a športom.

Konskú masť Forte Warm si môžete kúpiť napr. na DrMax.cz
Skontrolujte cenu

Do pôvodnej receptúry konskej masti v tejto verzii bolo pridané konope, ktoré zmierňuje bolesti svalov a bedier a pomáha aj pri reumatických ochoreniach.

Konskú masť s konope si môžete kúpiť napr. na Pilulka.cz
Skontrolujte cenu

32. Trapéz

Trapézové drepy sú jedným z najdôležitejších cvikov pre široký a silný chrbát. Hrazdu však ocenia nielen športovci, ktorí sa snažia zvýšiť svalovú hmotu. Je vhodný pre všetkých športových nadšencov, pretože je to skvelé cvičenie s vlastnou váhou, ktoré zvýši vašu silu

Lapače dverí sú praktické a ponúkajú jednoduchú montáž a demontáž. Podľa našich skúseností by sme však odporúčali nástenné/stropné hrazdy, ktoré sú oveľa kvalitnejšie a lepšie držia.

Hrazdu na dvere si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Skontrolujte cenu

Vďaka robustnej konštrukcii, nastaviteľným pohodlným rukovätiam a vysokokvalitnej povrchovej úprave dosiahnete najefektívnejšie precvičenie chrbtových svalov. Nosnosť hrazdy je 120 kg.

Stropnú hrazdu si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Skontrolujte cenu

Táto nástenná hrazda ponúka 3 rôzne možnosti úchopov, pričom každý úchop je zameraný na inú svalovú skupinu. Vďaka jednoduchej inštalácii je vhodný do telocviční aj do bytov. Nosnosť hrazdy je 120 kg.

Nástennú hrazdu si môžete kúpiť napríklad na inSPORTline.cz
Skontrolujte cenu

33. Hrdina Shaker

-

Chystáte sa potešiť niekoho, kto je zarytým fanúšikom superhrdinov od Marvelu? Potom už nič lepšie nedostanete.

Hero Shaker je ideálny nielen do posilňovne, ale je vhodný na akýkoľvek šport, do školy alebo do práce. Môžete si v ňom pripraviť doplnky, ale aj nosiť vodu. Keďže ide o šejker bez obsahu BPA, neuvoľňujú sa z neho do vody žiadne škodlivé mikročastice, takže môžete piť bez obáv. Jednoducho a jednoducho skvelý darček pre malých aj veľkých športovcov, ktorí majú radi legendárne komiksové postavy.

Na stránke Heureka.sknájdete rôzne motívy šejkrov
Skontrolujte cenu

34. Bylinné čaje pre športovcov

-

Bylinné čaje by mali byť nevyhnutnou súčasťou pitného režimu každého športovca. Nielenže majú veľmi pozitívny vplyv na zdravie človeka, ale môžu tiež ovplyvniť hladinu testosterónu, a tým zlepšiť regeneráciu po náročnom tréningu.

Pozrime sa na najdôležitejšie bylinky:

  1. Citrónový balzam - Pre väčšinu z nás sa medovka pravdepodobne spája s kvalitným a dlhým spánkom. Okrem toho však pomáha zmierniť stres a uvoľniť kŕčovitý ústup, ktorý spôsobuje nervové napätie
  2. Harmanček - Je veľmi užitočná pri črevných problémoch - upokojuje črevnú peristaltiku a napomáha tráveniu. Pri prechladnutí a chrípke dokáže upokojiť dýchacie cesty a rozpúšťať hlieny
  3. Mäta - Mäta výrazne posilňuje myseľ a telo, zvyšuje kondíciu a má priaznivý vplyv na celý nervový systém. Môže tiež zvýšiť bdelosť, osviežiť dych a účinne bojovať proti nespavosti a nadmernému stresu
  4. Ančovičky - Ančovičky stimulujú hladinu testosterónu, čím pomáhajú zvyšovať svalovú hmotu, zlepšujú spermatogenézu a regeneráciu svalov. Pozitívne podporuje tvorbu energie v tele a posilňuje aj schopnosť imunitného systému
  5. Fenikel - Fenikel má jedinečnú schopnosť znižovať hladinu cholesterolu. Dokáže upokojiť nervové napätie v tele a pomáha pri odkašliavaní počas prechladnutia

Ideálnym darčekom pre vášho partnera však bude pravdepodobne celá sada obsahujúca niekoľko rôznych čajov.

TIP: V týchto obchodoch si môžete kúpiť kvalitné bylinné čaje.

35. Najlepšie čajové čaje pre výživu kĺbov

Priznajme si, že pohybový aparát všetkých športovcov býva namáhaný oveľa viac ako u nešportujúcich ľudí. Preto je kĺbová výživa skvelým darčekom pre každého aktívneho športovca.

Jedôležité používať kĺbovú výživu preventívne a nečakať, kým sa objavia problémy s kĺbmi. Podľa našich skúseností sú práve tieto dve najvhodnejšie:

Joint Max Ultimate Blend je jedným z najlepších kĺbových prípravkov na trhu. Ide o kombináciu prémiového kolagénu s názvom Peptan, bioaktívneho kolagénu najvyššej kvality, chondroitínu, glukozamínu, MSM, kurkumínu, vitamínu C a ďalších účinných látok, ktoré vytvárajú vysoko účinný prípravok, ktorý udržiava pohybový aparát v najlepšej možnej kondícii.

Kúpiť kĺbovú výživu Joint Max na Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

Joint Care Drink predstavuje skutočný vrchol v starostlivosti o kĺby. Ide o zmes dvoch kľúčových hydrolyzovaných kolagénov, glukozamínu a MSM, ktorých množstvo je optimalizované na dobré vstrebávanie, boswellie serraty, kyseliny hyalurónovej, kapsaicínu a vitamínu C. Hoci ide o náročnejšiu investíciu, určite sa oplatí všetkým tvrdo trénujúcim športovcom.

Kúpiť kĺbovú výživu Joint Care na Bodybuilding.com
Skontrolujte cenu

TIP: Vybrali sme najlepšiu kĺbovú výživu na trhu!

36. Športtester

Sporttestery sú zariadenia určené pre všetkých vášnivých športovcov, ktorí chcú jednoducho sledovať výsledky svojho športového úsilia a neustále napredovať.

Na začiatku by bolo tiež dobré vysvetliť rozdiel medzi športtestermi a inteligentnými hodinkami, ktoré sme odporúčali vyššie. Zatiaľ čo inteligentné hodinky sú veľmi často prepojené s telefónom a môžu čítať správy alebo fungovať ako budík, športtestery sú zamerané výlučne na športovú aktivitu (meranie krokov, srdcového tepu, spálených kalórií atď.)

Garmin Instinct sú absolútne prvotriedne hodinky, ktoré svojou odolnosťou spĺňajú dokonca aj prísne vojenské normy a spájajú v sebe inteligentné, športové a outdoorové hodinky.

Milovníkov športu poteší najmä navigácia po vopred určenej trase, snímanie tepovej frekvencie, monitorovanie spánku a ďalšie funkcie. Okrem toho v režime inteligentných hodiniek vydrží na jedno nabitie až 14 dní. Skrátka, jeden z najlepších športtesterov z hľadiska pomeru ceny a výkonu.

Kúpiť Garmin Instinct na Alza.cz
Skontrolujte cenu

Garmin Fenix6X PRO Optic sú pravdepodobne to najlepšie, čo môžete na trhu dostať.

Ide o multišportové hodinky s vysoko citlivým prijímačom signálu GPS, optickým snímačom srdcového tepu, monitorovaním celodennej aktivity a úrovne okysličenia krvi, tréningovej záťaže a v neposlednom rade aj odporúčaného času na zotavenie. Hoci ide o drahú investíciu, pre vrcholových športovcov sa určite oplatí.

Kúpiť Garmin Fenix6X PRO na Alza.cz
Skontrolujte cenu

37. Rýchloschnúci uterák

-

Rýchloschnúci uterák je skvelý a praktický darček pre športovcov všetkých druhov. Je ľahký, ľahko sa skladuje a dokáže absorbovať vodu niekoľkokrát rýchlejšie ako bežný uterák.

Kvalitné rýchloschnúce uteráky si môžete kúpiť tu

38. Predplatné Ketodiet

Všetci poznáme niekoho, kto pravidelne hovorí o tom, ako sa začne zdravo stravovať a zhodí kilá navyše. Často však nie je ľahké sa k tomu odhodlať. Takúto osobu môžete pri chudnutí podporiť napríklad diétnym balíčkom, v ktorom nájde všetky potraviny potrebné na dodržiavanie redukčnej diéty. Najobľúbenejšie sú v súčasnosti ketodiéty.

Predplatné vo forme balíka môže byť na týždeň, dva týždne alebo dokonca na mesiac. Čím dlhšia je, tým je samozrejme väčšia šanca, že človek dosiahne svoje ciele. Ak neviete, čo si vybrať, neznepokojujte sa. V našom rebríčku najlepších ketodiet sme zoradili najlepšie diétne balíčky s ohľadom na ich zloženie, kvalitu a, samozrejme, aj cenu. Najlepšie diéty, ktoré sme našli, sú od značiek KetoMix a KetoDiet.

A ak si nie ste istí, či je podobný balíček tou správnou voľbou, dajte svojmu blízkemu ochutnávkový balíček, ktorý mu umožní vyskúšať podobný typ stravy v priebehu jedného dňa. Podobné balíčky ponúkajú značky ako KetoFit alebo Prodietix.

39. Balenie antioxidantov

Antioxidanty sú mimoriadne dôležité látky, ktoré majú v ľudskom tele životne dôležitú funkciu. Chránia ľudské bunky pred oxidačným stresom, ktorý má na ľudský organizmus nespočetné negatívne účinky. Jedným z nich je napríklad zrýchlenie procesu starnutia. Ak teda poznáte niekoho, kto sa obáva každej vrásky, antioxidanty sú pre neho tou správnou voľbou.

Pre športovcov sú antioxidanty ešte dôležitejšie, pretože pri pravidelnom cvičení vystavujú svoje telo oveľa väčšej záťaži. V dôsledku toho majú zvýšené nároky na regeneráciu a celkové fungovanie organizmu. Pri výbere vám pomôže náš rebríček najlepších antioxidantov, v ktorom okrem jednotlivých látok nájdete aj zmesi rôznych antioxidantov, ktoré sa navzájom podporujú.

40. Chlorella a iné zelené zmesi

Počuli ste niekedy o chlorelle? Táto jednobunková sladkovodná riasa je veľkým fenoménom najmä vďaka svojim úžasným detoxikačným účinkom. Podporuje tiež funkciu imunitného systému, má antioxidačné účinky a pôsobí ako prevencia vysokého krvného tlaku. Nie je preto divu, že sa stáva čoraz populárnejším. Ak chcete potešiť osobu, ktorá sa venuje zdravej výžive, chlorella bude pre ňu zaručene skvelým darčekom. A ak si nie ste istí, na čo si chlorellu vybrať, pripravili sme pre vás porovnanie najlepších chlorellových produktov na trhu.

Nie je však potrebné obmedzovať sa len na chlorellu. Spirulina je tiež populárna a v mnohom sa podobá chlorelle. Zaujímavejšie môžu byť aj zmesi viacerých látok, ktoré kombinujú silu zložiek z viacerých zdrojov. Príkladom môže byť Super Greens od českej značky Czech Virus.

Originálne a praktické darčeky pre individuálne športy

Ak ste sa prelúskali naším dlhým zoznamom darčekov a dostali ste sa až sem, máme pre vás ešte niekoľko tipov na špeciálne darčeky. Aby sme vám uľahčili orientáciu, rozdelili sme tieto nezvyčajné darčeky podľa športu, v ktorom ich oceníte najviac

originálne darčeky pre fitness nadšencov

Háčiky na posilňovanie

Posilňovacie háky sa používajú na posilnenie úchopu a ponúkajú možnosť cvičiť s vyššou záťažou. Sú vyrobené z pevnej kože najvyššej kvality a vďaka dodatočnému polstrovaniu z mäkkej peny umožňujú väčšie pohodlie v zápästí.

Tekutý horčík

Tekuté horčík slúži na elimináciu potenia v oblasti dlane, čím zlepšuje úchop a silu. Je rýchloschnúci a nezanecháva stopy na oblečení ani na nohaviciach. Je vhodný pre silových športovcov, ako aj napríklad pre horolezcov.

Poznámkové bloky

Možno si kladiete otázku, na čo by bol zápisník pre návštevníkov posilňovne. Z vlastnej skúsenosti však vieme, že každý, kto sa tomuto športu venuje vážne, skôr či neskôr dospeje do štádia, keď sa musí vyrovnať s objemom tréningu, intenzitou tréningu a celkovou hmotnosťou zdvihnutou počas tréningu. A práve vtedy prichádza na rad notebook.

Pás

Tento kožený opasok je vyrobený z prvotriednej byvolej kože a je určený na intenzívny tréning. Vnútorná strana opasku je vystlaná penou pre pohodlnejšie nosenie. Okrem toho dvojité prešitie pásu zaručuje jeho dlhú životnosť.

originálne darčeky pre cyklistov

Fľaša na pitie

Vďaka týmto praktickým fľašiam na pitie nebude problém dodržiavať pitný režim počas športu. Sú vyrobené z hygienického materiálu a majú bezpečnostný ventil, ktorý zabraňuje pokazeniu alebo vyliatiu nápoja

Iontové nápoje a gély

Iontové nápoje a gély umožňujú rýchlo a jednoducho doplniť energiu počas športu. Tieto nápoje zároveň obsahujú vitamíny a minerály, ktoré sa počas športu vyplavujú, a preto ich treba doplniť

Príslušenstvo k bicyklom

Ako lepšie potešiť cyklistického nadšenca ako počítačom na bicykel, pumpičkou alebo sadou náradia na bicykel

originálne darčeky pre hokejistov

Hokejové dresy

Každý oddaný fanúšik ľadového hokeja ocení dres alebo šál vo farbách svojho obľúbeného tímu. Z tohto širokého sortimentu si určite vyberie každý!

Hokejové príslušenstvo

Hokejové doplnky sú niečo, bez čoho sa žiadny hokejista nezaobíde. Či už ide o chrániče zubov, chrániče zubov, ohrievače krku alebo fľaše na pitie, váš priateľ alebo kamarát hokejista vám bude vďačný.

originálne darčeky pre futbalistov

Futbalové dresy

Futbalový dres vo farbách vášho obľúbeného klubu určite poteší nielen futbalových fanúšikov, ale aj hráčov. Vyberte si ten správny zo širokej ponuky svetoznámych klubov!

Futbalové suveníry

Futbalové suveníry z tejto ponuky sú určené pre skutočných a oddaných fanúšikov klubu! Vyberte si cestovné tašky, batohy na každodenné nosenie, budíky a čiapky - všetko vo farbách vášho obľúbeného klubu.

Pomôcky na školenie

S týmito tréningovými pomôckami posuniete svoj tréning na vyššiu úroveň a konečne dostanete svoje telo do pohybu. Na cestu si postavte koordinovaný rebrík, tréningové kužele alebo dokonca skákaciu súpravu

originálne darčeky pre hráčov florbalu

Florbalové tašky

Tento darček ocení každý florbalista. Môžete si vybrať z priestranných tašiek, do ktorých sa zmestí všetko potrebné vybavenie, a tašiek na loptičky a florbalové hokejky

Florbalové príslušenstvo

Náramky, čelenky, obaly, fľaše na nápoje. Všetky z nich zaručene potešia každého vášnivého florbalistu

originálne darčeky pre tenistov

Tenisové loptičky

Tenisových loptičiek nie je nikdy dosť a každého milovníka tohto športu zaručene potešia. Môžete si vybrať medzi tlakovou a beztlakovou technológiou.

Tenisové tašky

Každý tenista zaručene ocení tašku, do ktorej si môže uložiť všetko potrebné vybavenie na tréning. Stačí si ho prehodiť cez plece a vyraziť na ihrisko!

Tenisové príslušenstvo

S týmito doplnkami môžete na ihrisku zažiariť. Vyberte si z niekoľkých štýlových čeleniek a potítok, obalov a návlekov na tenisové rakety. Nájdite si ten pravý pre vás a oslňte všetkých okolo seba!

originálne darčeky pre bežcov

Obličky

Do tašiek na behanie uložíte všetko, čo potrebujete počas behu - peňaženku, kľúče, telefón. Niektoré ľadvinky sú vybavené aj vreckom na fľašu na doplnenie tekutín.

Svetlomety

Čelovky sú ideálnym darčekom pre všetkých milovníkov nočného behu. Pri behu je veľmi dôležité mať voľné ruky, a práve preto vznikla čelovka.

Štartovné na preteky

Bohužiaľ, v súčasnosti je každý šport o peniazoch. Ak sa váš priateľ alebo kamarát chystá v najbližšom čase na preteky, určite ho potešíte tým, že zaplatíte štartovné.

originálne darčeky pre hádzanárov

Hádzaná

Hádzaná určite poteší každého hráča hádzanej. Je vyrobená z vysoko kvalitného materiálu a je vhodná pre začínajúcich hádzanárov aj pokročilých profesionálov.

Hádzanárske príslušenstvo

Tieto nepostrádateľné doplnky zaručene potešia každého milovníka hádzanej.

originálne darčeky pre volejbalistov

Volejbalová lopta

Je to skvelý partner na voľnočasové a školské aktivity. Vďaka príjemnej syntetickej koži vás nebudú bolieť ruky a môžete si užívať volejbal po celý deň!

Volejbalové chrániče

Je jasné, že pri hraní volejbalu dostávajú vaše kolená zabrať. Vďaka týmto chráničom kolien s ochranným penovým vankúšom sú však vaše kolená v bezpečí.

Volejbalová obuv

Pohodlná a ľahká obuv je absolútne nevyhnutná. Dvojnásobne to platí pre halové športy, ako je volejbal. Vyberte si zo širokej ponuky týchto pevných a flexibilných topánok určených špeciálne na volejbal

TIP: Ako ušetriť peniaze pri nakupovaní online?

Existuje najlepší darček pre športovcov?

Výber ideálneho darčeka je do veľkej miery individuálna záležitosť a neexistuje univerzálny darček, ktorý by potešil každého.

Je dôležité zvážiť, čo vášmu partnerovi skutočne vyhovuje, a podľa toho sa zariadiť.

Dúfame, že sme vám týmto obsiahlym článkom o výbere darčeka pre vášho priateľa alebo partnera aspoň čiastočne pomohli. Ak vás napadá iný darček, ktorý by mohol byť vhodný pre športového priateľa, podeľte sa oň s nami a ostatnými čitateľmi v komentároch!

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.