Recepty

Expresné ovsené sušienky s čokoládou

Kto by nemal rád sušienky, najmä po obede, keď máte chuť na niečo sladké... keď som žila v Anglicku, vykukovali na mňa takmer z každej výlohy a dráždili ma, ale musím si uznať, že som im vždy odolala! Ako som to urobil? Predstavila som si, čo obsahujú... bielu múku, tonu masla, tonu cukru. Nič zdravé, čo? Preto som dostala nápad na tieto ovsené sušienky, ktoré chutia (takmer) lepšie ako anglické muffiny a sú úplne jednoduché a rýchle na prípravu! :)

Potrebujeme ingrediencie (asi 11 kusov):

  • 1 šálka mletých ovsených vločiek
  • ½ šálky mletého kokosu
  • ½ pohára bieleho jogurtu, 1 vajce
  • 2 lyžičky medu, hrsť hrozienok
  • 1 a ½ kocky 81% čokolády (Lidl)

Postup:

  1. Tieto sušienky sú veľmi rýchle a jednoduché na prípravu. V miske zmiešajte pomleté ovsené vločky a kokos, pridajte biely jogurt, vajce, hrsť hrozienok (alebo iných obľúbených bobuľovitých plodov), med a nakoniec čokoládu, ktorú som nakrájala na malé kúsky nožom. Vyberte si čokoládu s čo najmenším obsahom cukru a čo najväčším množstvom kakaovej sušiny. Môj obľúbený je 81 z Lidlu.
  2. Vznikne tak poddajné, mokré cesto, z ktorého tvarujeme kúsky, ktoré potom vyvaľkáme do guľôčok a vytvarujeme do tvaru sušienky. Funguje to naozaj dobre, okraje nepraskajú a cesto je krásne pružné. Sušienky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 12 minút dozlatista.
  3. Po vychladnutí sú sušienky zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké. Sú hotové jedným ťahom a uvidíte, že budú chutné aj pre tých, ktorí by nič zdravé do úst nevzali! :)

Kačka z blogu www.katefit29.blogspot.cz vám praje dobrú chuť a pekný deň. Svoje recepty môžete zdieľať aj na Instagrame s hashtagom #svetfitness, radi obdivujeme vaše výtvory!

-

-

-

-

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.