Ostatné

23 najlepších kníh o fitnes, výžive a tréningu (pre fitnes nadšencov)

Ak radi cvičíte a zároveň radi čítate knihy, tento článok bude pre vás ideálny.

Pozrieme sa na 23 najlepších kníh o fitnes, stravovaní a tréningu, ktoré sme pre vás starostlivo vybrali. Prostredníctvom kníh sa môžete nielen skvele zabaviť, ale aj rozvíjať svoje vedomosti v tejto oblasti, ktoré neskôr využijete pri svojom vzdelávaní.

Okrem toho sú knihy o športe súčasťou nášho zoznamu darčekov pre športovcov, takže ak vás nebavia, určite môžu poslúžiť ako vhodný darček pre športovcov vo vašom okolí. Ale teraz k téme.

Čo vám nepovedia odborníci na výživu? - J. Tóth, P. Walek

Čo vám odborníci na výživu nepovedia? j. Tóth, P. Walek

V tejto knihe autori vysvetľujú zásady vyváženého stravovania a poukazujú na to, prečo sú mnohé diéty zbytočné. Svoj názor podporujú viac ako 250 klinickými štúdiami, na ktoré sa v texte odvolávajú, a môžete sa tešiť aj na množstvo chutných receptov.

Kniha je určená všetkým aktívnym športovcom, ktorí sa snažia nabrať svalovú hmotu alebo zhodiť prebytočný tuk. Ocenia ju najmä ľudia, ktorí o cvičení veľa nevedia, ale aj pokročilí športovci v nej nájdu veľa nových a zaujímavých informácií.

veľmi dobré recenzie, využíva aktuálne vedecké štúdie a zaplatíte zaň 400 Kč, takže ho môžeme s čistým svedomím odporučiť.

Veľká kniha silového tréningu - Jim Stoppani

Veľká kniha silového tréningu - Jim Stoppani

Veľká kniha vzpierania podrobne opisuje najdôležitejšie aspekty silového tréningu od náboru svalov, cez progres sily až po redukciu tuku spôsobom, ktorý je zrozumiteľný aj pre začiatočníkov.

Na 640 stranách nájdete okrem klasických a osvedčených metód aj najnovšie tréningové inovácie, programy, cvičenia a dokonca aj konkrétne príklady tréningových jednotiek.

Začiatočníci ocenia najmä zásobník 381 cvikov, ktoré sú podrobne opísané a dokonca obohatené fotografiami pre lepšie pochopenie, zatiaľ čo pokročilým cvičencom pomôže prekonať stagnáciu a odpovie na všetky otázky týkajúce sa silového tréningu.

Túto knihu vrelo odporúčame všetkým lekárom, ktorí chcú neustále napredovať. Druhé a rozšírené vydanie tejto knihy stojí 440 Kč a ak sa rozhodnete do nej investovať, určite nebudete ľutovať.

Sacharidové vlny 1,2 - Michal Kulštejn

Sacharidové vlny 1,2 - Michal Kulštejn

Dvojdielna kniha Sacharidové vlny od Michala Kulštejna poskytuje komplexný pohľad na túto obľúbenú a predovšetkým funkčnú metódu, ktorá sa veľmi často používa pri redukčných diétach.

Autor nepodnecuje k slepému kopírovaniu stravy slávnych športovcov, ale vedie čitateľa k tomu, aby si vytvoril vlastný stravovací plán presne podľa potrieb svojho tela. V prvej časti tejto knihy s podtitulom "Cyklus sacharidov pre efektívne odbúravanie tukov" sa venuje teoretickej časti, zatiaľ čo v druhej časti "Diéty a praktické recepty pre efektívne spaľovanie tukov" je hlavnou témou praktická časť vrátane mnohých užitočných receptov a tipov na vytvorenie vlastného jedálnička.

Prvý diel knihy stojí necelých 300 Kč, druhý diel stojí 380 Kč, a ak sa snažíte o redukciu tuku, tieto knihy sú pre vás ako stvorené.

Školenie väzňa - Wade Paul "Coach"

Výcvik väzňov - Wade Paul "Coach"

Kniha Tréning väzňa ponúka veľmi zaujímavý pohľad a učí čitateľov trénovať, akoby od toho závisel ich život. Okrem praktických rád a veľmi účinných cvičení sa dozviete aj veľmi zaujímavé informácie o histórii cvičenia.

Paul Wade v knihe predstavuje logický a efektívny prístup k využitiu svojho potenciálu a cvičeniu pomocou kľúčových cvičení, ktoré podrobne opisuje. Ak nedáte dopustiť na svoju posilňovňu, Tréning väzňa vás pravdepodobne príliš nenadchne, pretože autor sa často zbytočne naváža do tréningov v posilňovni a vyjadruje k nim svoju nenávisť.

Napriek tomu je kniha veľmi čitateľná a poskytuje množstvo cenných informácií. Za knihu zaplatíte 402 Kč.

Výživa pre fitness a kulturistiku - Ivan Mach, Jiří Borkovec

Výživa pre fitness a kulturistiku - Ivan Mach, Jiří Borkovec

Výživa pre fitness a kulturistiku je určená aktívnym športovcom, ako aj trénerom alebo inštruktorom fitness, ktorým pomôže zorientovať sa vo výžive, pitnom režime a doplnkoch stravy.

Kniha zohľadňuje aj vegetariánov a venuje sa tejto problematike do hĺbky, navyše obsahuje prílohu so súhrnmi, tabuľkami, receptami a kontrolnými otázkami, ktoré čitateľom pomôžu osvojiť si zásady zdravého stravovania.

Kniha je určená pre začiatočníkov aj pokročilých športovcov, ktorí sa chcú dozvedieť viac o výžive. Stojí približne 150 Kč.

TIP: Všetko, čo potrebujete vedieť o kĺbovej výžive!

Štvorhodinové telo - Tim Ferris

Štyri hodiny tela - Tim Ferris

Vzdelávacia kniha Štvorhodinové telo s podtitulom"Nezvyčajný spôsob, ako schudnúť, zlepšiť sex a celkovo sa premeniť na supermana" prináša overené tipy a triky, ktoré zlepšia váš každodenný život.

Dozviete sa napríklad, ako zlepšiť kvalitu spánku, ako zvýšiť hladinu testosterónu takmer o 300 % a ako efektívne schudnúť vďaka nízkosacharidovej diéte.

Kniha je čitateľná a ponúka množstvo užitočných informácií, niektoré pasáže sú veľmi vtipné. Za 600 strán skvelého čítania zaplatíte 500 Kč.

Fitness výživa: Program Power Eating - Susan Kleiner

Fitness výživa: Program Power Eating - Susan Kleiner

Program Power Eating je skromný sprievodca stravou určený predovšetkým pre silových športovcov (kulturistov, triatlonistov, crosfitterov atď.). Autor v knihe opisuje stravovanie počas celého ročného cyklu, aby pomohol každému športovcovi dosiahnuť maximálne výsledky, či už ide o zlepšenie sily, redukciu tuku alebo lepší rozvoj svalov.

Kniha obsahuje najnovšie vedecké poznatky, ktoré sú podložené aj osobnými skúsenosťami autora. Nájdete tu okrem iného prepracované diéty na udržanie svalovej hmoty, na priberanie alebo odbúravanie tuku.

Kniha stojí 320 Kč a nájdete v nej množstvo dôležitých informácií, ktoré posunú váš pokrok míľovými krokmi.

Ako získať svaly - Boris "Valihora" Prekop

Ako nabrať svaly - Boris

Kniha Ako nabrať sily je výsledkom 10 rokov úspešnej trénerskej, športovej a publikačnej činnosti autora Borisa "Valihoru" Prekopa, známeho aj ako fitness YouTuber. Ponúka tu komplexného sprievodcu naberaním svalovej hmoty a všetkým, čo s touto témou súvisí.

Kniha je založená na vedeckých štúdiách, jeho vlastných experimentoch s vlastným telom počas prípravy na súťaž a rôznych poznatkoch z jeho bohatých trénerských skúseností. Hoci je téma veľmi zložitá, autor píše jasným a jednoduchým štýlom, vďaka čomu je kniha prístupná širokej verejnosti. Je vhodný pre skúsených cvičencov aj úplných začiatočníkov.

Problematika naberania svalovej hmoty je rozobratá do poslednej súčasti na 200 stranách a zaplatíte za ňu približne 550 Kč.

Posúvanie hraníc - Al Kavadlo

Posúvanie hraníc - Al Kavadlo

Inštruktážna kniha Pushing the Limit ponúka čitateľom presný návod, ako si vybudovať neuveriteľnú silu a absolútne ohromujúcu postavu len s použitím vlastnej telesnej hmotnosti.

Autorom knihy je Al Kavadlo, ktorý všetky techniky najprv dôkladne otestoval na sebe. Ak si aj vy myslíte, že posilňovanie s vlastnou váhou je hračka, táto kniha vám otvorí oči a vaše svaly budú najbližších pár dní také boľavé, že posilňovňu úplne vynecháte.

Náročnosť cvičení sa postupne zvyšuje, takže sa naozaj nemusíte obávať, že by kniha nebola vhodná pre začiatočníkov. Za Posúvanie hraníc zaplatíte 400 Kč.

Príprava na kulturistickú súťaž od A po Z - Lukáš Roubík

Príprava na kulturistickú súťaž od A po Z - Lukáš Roubík

Príprava na kulturistickú súťaž od A po Z je až po okraj naplnená cennými informáciami.

V prvej časti knihy sa dozviete, ako si rozfázovať celoročnú prípravu, ak chcete súťažiť v kulturistike, v ďalších častiach knihy sú dôkladne popísané jednotlivé fázy vrátane efektívnych tréningových metód, vhodných doplnkov a správnej výživy v danom období (vrátane rozpisu stravy). Nasledujúce časti knihy sa zaoberajú správnym pózovaním a kniha je obohatená o množstvo podrobných fotografií, ktoré uľahčujú pochopenie každej pózy pre súťažiaceho.

Celú knihu potom uzatvára kapitola o Českej asociácii kulturistiky a fitness spolu so všetkými podrobnosťami, ktoré je potrebné vybaviť pred súťažami.

Kniha je určená pre kulturistických pretekárov, ako aj pre bežných cvičencov, ktorí si chcú rozšíriť svoje vedomosti. V tomto prípade zaplatíte za kvalitné informácie menej ako 210 Kč.

Ako som schudla 27 kg a ako môžete aj VY!

Bruško Tom - Ako som schudol 27 kg a ako môžete aj VY!

Autor knihy Tomáš Košáčik podrobne mapuje svoju cestu za vysnívanou postavou.

Od detstva mal problémy s váhou a vyskúšal najrôznejšie diéty, ale váha sa mu vždy po čase vrátila. Nakoniec sa mu podarilo schudnúť 27 kg a túto hmotnosť si udržal.

S čitateľmi tejto knihy sa delí o spôsob, akým to dosiahol, a o svoje vlastné recepty. Ak chcete aj vy raz a navždy schudnúť, kniha Brušný Tom je pre vás určite tou správnou knihou. Zaplatíte zaň približne 220 Kč.

Posilňovanie: anatomický sprievodca - Delavier Fréderic

Silový tréning: anatomický sprievodca - Delavier Fréderic

Anatomický sprievodca posilňovaním je úplne jedinečná kniha, ktorá na viac ako 600 ilustráciách ukazuje svaly ľudského tela v akcii.

Podrobné nákresy presne znázorňujú jednotlivé svaly zapojené do cvičenia a tiež opisujú, ako tieto svaly spolupracujú s okolitými kĺbmi a kosťami.

Okrem toho je kniha doplnená podrobným anatomickým popisom najčastejších zranení a obsahuje praktické strečingové cvičenia na ich minimalizáciu.

Je vhodná najmä pre začiatočníkov, ale vďaka svojej komplexnosti a kvalite obsahu ju ocení takmer každý. Zaplatíte zaň približne 600 Kč.

Ako správne dávkovať BCAA?

Total Recall - Arnold Schwarzenegger

Total Recall - Arnold Schwarzenegger

Total Recall je životopis hviezdy Arnolda Schwarzeneggera, špičkového kulturistu a jedného z najlepších, najpopulárnejších a najlepšie platených hercov na svete.

Počas svojho života si vybudoval to, o čom väčšina z nás len sníva - slávu, postavenie a moc. Kniha rozpráva životný príbeh chudobného chlapca z malého mesta, ktorý si postupne vybudoval svoj vlastný životný sen. Úplne otvorene sa dozviete o hollywoodskych nekalých praktikách, problémoch v manželstve a zneužívaní testosterónu.

Kniha je vhodná pre každého človeka, ktorý potrebuje získať potrebnú motiváciu a dozvedieť sa veľa zaujímavostí o živote tejto žijúcej legendy. Má celkom 584 strán a zaplatíte za ňu 297 Kč.

Formovanie postavy pre mužov a ženy - Petr Tlapák

Formovanie postavy pre mužov a ženy - Petr Tlapák

Petr Tlapák v knihe Formovanie postavy pre mužov a ženy radí všetkým cvičencom, ako si cvičením zlepšiť postavu bez bolesti chrbta a kĺbov a bez zbytočného tuku.

Zároveň sa dozviete, ako predchádzať zraneniam, a naučíte sa mnoho kvalitných cvikov, ktoré sú podrobne popísané. Bohužiaľ, kniha obsahuje málo fotografií, ktoré by uľahčili pochopenie cvičení. Autor čerpá z vlastných skúseností vysokoškolského učiteľa, trénera a vrcholového športovca.

Kniha je vhodná najmä pre začiatočníkov, ale ocenia ju aj skúsení športovci. Kniha stojí 327 Kč.

Ovládnite svoj metabolizmus - Jillian Michaels, Mariska van Aalst

Ovládnite svoj metabolizmus - Jillian Michaels, Mariska van Aalst

Neustále bojujete so svojou hmotnosťou? Je pre vás ťažké zhodiť každý kilogram alebo si len udržať hmotnosť? Na vine môže byť váš endokrinný systém.

Rovnaký problém mala aj Jillian Michaelsová, autorka knihy Ovládaj svoj metabolizmus. Rozhodla sa osloviť významných odborníkov, ktorí sa touto problematikou zaoberajú, a zostaviť zoznam najideálnejších potravín pre správnu tvorbu hormónov v tele a s ich pomocou riadiť svoj metabolizmus.

Kniha obsahuje trojfázový plán chudnutia a naučíte sa vďaka nemu vylúčiť nezdravé potraviny zo svojho jedálnička a nahradiť ich zdravými, aby ste dosiahli maximálne a trvalé výsledky.

Je vhodný pre každého športovca, ktorý sa snaží žiť zdravo bez nadbytočného tuku, ale nevie, ako presne zostaviť jedálniček. Kniha stojí 330 Kč

Moc ľuďom! - Pavel Tsatsouline

Moc ľuďom! - Pavel Tsatsouline

Kniha Power to the People ponúka tréningové tajomstvá najlepších ruských športovcov, ktoré sú teraz dostupné pre každého.

Dostanete sa do formy pomocou dvoch jednoduchých cvikov denne, ktoré nezaberú viac ako 20 minút, a konečne sa naučíte, ako efektívne trénovať, nestrácať čas a získavať aj bez zbytočných doplnkov.

Táto kniha je určená všetkým športovcom, ktorí chcú posunúť svoj výkon na vyššiu úroveň. Skrýva množstvo užitočných informácií, ale bohužiaľ za ňu zaplatíte 1073 Kč.

Food First - Dallas a Melissa Hartwigovci

Food First - Dallas a Melissa Hartwigovci

Kniha Jedlo na prvom mieste je podľa nášho názoru najlepšou knihou o diéte vôbec.

Dozviete sa, ako sa stravovať pre maximálny výkon, lepšie trávenie, minimalizáciu zdravotných problémov a optimálnu telesnú hmotnosť. Autori podrobne (ale zrozumiteľne a jednoducho) predstavujú biochemické reakcie, ktoré prebiehajú v tele, vysvetľujú závislosť mozgu od cukru a vzájomné pôsobenie rôznych hormónov.

Táto kniha je nabitá informáciami až po ok raj a ak aj vy hľadáte cestu z bludného kruhu nezdravých stravovacích návykov, je pre vás ako stvorená.

Má veľmi dobré recenzie a ponúka zrozumiteľné informácie, za ktoré zaplatíte 294 Kč.

Základný výcvik - Hoheneder Alexander, Münch Thomas

Základný výcvik - Hoheneder Alexander, Münch Thomas

Tréning jadra je skvelý spôsob, ako si zlepšiť postavu a vybudovať štíhle atletické telo.

Okrem toho je táto metóda skvelá pre silových športovcov, ktorí potrebujú mať maximálnu oporu v strede tela počas drepov alebo mŕtvych ťahov. V tejto knihe nájdete šesťtýždňový program, ktorý je vhodný pre začiatočníkov aj skúsených športovcov. Samozrejme, nechýbajú cenné rady od odborníkov, podrobné pokyny a motivačné fotografie pre správne pochopenie.

Kniha stojí len 120 Kč a určite obohatí váš tréning o mnohé prvky, ktoré posunú váš pokrok na novú úroveň.

Telo ako posilňovňa - Mark Lauren

Telo ako posilňovňa - Mark Lauren

Kniha Telo ako posilňovňa ponúka veľmi jednoduchú koncepciu fitness, v ktorej môže prakticky každý dosiahnuť svoju vysnívanú postavu.

Je ideálny pre všetkých športovcov, ktorí neradi navštevujú fitnescentrá a radi si vystačia s bežnými pomôckami, ako je stolička alebo kniha.

Ak radi cvičíte s vlastnou váhou a nechcete investovať stovky korún mesačne za permanentku do posilňovne, kniha Telo ako posilňovňa určite splní vaše požiadavky.

Vďaka 125 rôznym cvikom posilníte každý sval v tele a dosiahnete maximálny pokrok. Kniha vás bude stáť 268 Kč.

Ako spaľovať a nezachraňovať - Petr Novák

Ako spaľovať a nezachraňovať - Petr Novák

Kniha "Ako páliť a neskladať" vychádza z rovnomenného seminára Petra Nováka.

Dozviete sa v nej všetko, čo ste kedy chceli vedieť o spaľovaní tukov, dôležitých hormónoch a faktoroch ovplyvňujúcich správnu stravu.

Táto publikácia je vhodná najmä pre začiatočníkov, ktorí nevedia, ako presne zostaviť svoj jedálniček, aby spaľovali tuk a dosiahli vysnívanú postavu. Je k dispozícii v elektronickej aj tlačenej verzii.

Chcieť viac, stratiť viac na celý život - Chris Powell

Chcieť viac, stratiť viac na celý život - Chris Powell

V knihe Chcieť viac, stratiť viac na celý život autor poskytuje čitateľom mimoriadne účinný prístup k dosiahnutiu vysnívanej postavy.

Kľúčom je podľa neho striedanie dní s nízkym a vysokým obsahom uhľohydrátov, čo vysvetľuje aj úplným začiatočníkom. Prináša hneď 4 tréningové plány, ktoré sú obohatené o viac ako dvadsaťdeväťminútové cvičenia, aby ste dosiahli maximálne výsledky v minimálnom čase.

Okrem toho obohatíte svoj repertoár o niekoľko chutných a jednoduchých receptov, vďaka ktorým sa ľahko a rýchlo zbavíte nadbytočných kilogramov. Kniha je vhodná najmä pre úplných začiatočníkov. Stojí 274 Kč.

Premietnite sa do nového tela - Pavel Walek, Tóth Josef

Premietnite sa do nového tela - Pavel Walek, Tóth Josef

V čase, keď sa vymýšľajú čoraz radikálnejšie a extrémnejšie diéty, sa autori tejto knihy rozhodli ísť opačným smerom. V knihe Projektujte si nové telo alebo hladovanie nikam nevedie sa dozviete, ako efektívne pracovať s vlastným telom a dosiahnuť vysnívanú postavu bez toho, aby ste sa vystavovali rizikám extrémnych diét.

Okrem klasických informácií dostupných na internete sa autori venujú aj významu psychológie pri chudnutí, vplyvu genetiky, jojo efektu, problematike hladu pri chudnutí a mnohému ďalšiemu.

Svoje názory opierajú o viac ako 250 vedeckých štúdií a kniha obsahuje aj 30 chutných receptov, ktoré dokazujú, že aj zdravé jedlo môže chutiť úžasne. Za túto knihu zaplatíte 402 Kč.

TIP: Ako nahradiť cukor prírodnými sladidlami?

Čo ťa nezabije - Scott Carney

Čo ťa nezabije - Scott Carney

Kniha Čo ťa nezabije je určená všetkým milovníkom extrémov, pretože skúma správanie ľudského tela v náročných podmienkach, vo vysokej nadmorskej výške a v ľadovej vode.

Autor zastáva ideológiu, že ľudia sa v pohodlí modernej doby stali slabými a jediným spôsobom, ako to napraviť, je vrátiť sa do pôvodného prostredia našich predkov. Dokonca sám vyliezol na Kilimandžáro za 28 hodín len v šortkách a s batohom na chrbte.

Ak radi posúvate svoje hranice a milujete extrémny spôsob života, táto kniha je pre vás tá pravá. Zaplatíte zaň 312 Kč.

Bonusový tip: Umenie vojny - Sun Tzu'

Umenie vojny - Sun Tzu

Majster Sun v tejto knihe veľmi inšpiratívne opisuje silu taktického jednania s ľuďmi.

Hoci od jej napísania uplynulo viac ako 2000 rokov, spomínané témy sú stále aktuálne a autor jasne hovorí, že základom vojnového umenia nie je demonštrácia sily, ale predvídavosť a schopnosť odhadnúť protivníka.

Za túto skvelú a inšpiratívnu knihu zaplatíte len 160 Kč.

Najlepšia kniha o diéte

Podľa nášho názoru je najlepšou knihou o stravovaní"Food First", pretože ponúka veľmi užitočné informácie spracované tak, aby im porozumel aj úplný začiatočník.

Dozviete sa, ako sa stravovať pre maximálny výkon, lepšie trávenie, minimalizáciu zdravotných problémov a optimálnu telesnú hmotnosť. Autori rozoberajú biochemické reakcie v tele, dôležité hormóny a ich vzájomné pôsobenie, vysvetľujú závislosť mozgu od cukru a predovšetkým zbavujú čitateľa nezdravých stravovacích návykov. Ak chcete konečne zmeniť svoj životný štýl, táto kniha je pre vás.

Dallas a Melissa Hartwigovci v tejto knihe ponúkajú veľmi zaujímavý pohľad na tému stravovania, neboja sa ísť proti prúdu, jasne vysvetľujú účinky jedla nielen na fyzickú, ale aj na psychickú stránku človeka a navyše svoje názory opierajú o nepopierateľné fakty. Kniha má veľmi dobré recenzie, ale mnohí používatelia sa zhodujú, že niektoré názory sú príliš silné a mali by sa brať s rezervou.

Najlepšia kniha o tréningu a silovom tréningu

Podľa nášho názoru je najlepšou knihou o tréningu a silovom tréningu Veľká kniha silového tréningu od Jima Stoppaniho, ktorá podrobne opisuje všetky podstatné aspekty silového tréningu.

Na 640 stranách sa dozviete, ako nabrať svalovú hmotu, zvýšiť silu a zbaviť sa prebytočného tuku. Táto komplexná tréningová príručka ponúka čitateľom bohatý výber tréningových programov a metód, cvičení a dokonca aj špecifických tréningových jednotiek.

Okrem toho je každá tréningová metóda doplnená o informácie týkajúce sa náročnosti, účinnosti a rýchlosti, akou možno dosiahnuť požadovaný cieľ. V knihe nájdete viac ako 380 rôznych cvikov, ktoré sú rozdelené podľa konkrétnych svalových skupín a vďaka jasným popisom a jednoduchým ilustráciám nebudú mať s pochopením problémy ani úplní začiatočníci.

Kniha je vhodná pre začiatočníkov aj pokročilých športovcov, ktorým pomôže prekonať stagnáciu. Myslíme si, že je to akási "biblia silového tréningu", ktorá sumarizuje všetky dôležité poznatky a nájdete v nej odpovede na všetky svoje otázky o cvičení.

Najlepšia kniha o kulturistike

Podľa nášho názoru je najlepšou knihou o kulturistike Total Recall - životopis veľkého Arnolda Schwarzeneggera, špičkového kulturistu a jedného z najlepších, najpopulárnejších a najlepšie platených hercov na svete.

Kniha rozpráva životný príbeh chudobného chlapca z malého mesta, ktorý si postupne vybudoval svoj vlastný americký sen - získal slávu, peniaze a moc. S úplnou otvorenosťou sa dozviete o nekalých hollywoodskych praktikách, manželských problémoch a jeho zneužívaní testosterónu počas súťažnej kariéry.

Ak vám chýba potrebná motivácia, knihu určite odporúčame. Na 584 stranách sa dozviete veľa zaujímavostí o živote tejto legendy a nebudete chcieť knihu odložiť.

Dúfame, že náš zoznam najlepších kníh o fitnes, stravovaní a tréningu je pre vás užitočný a že si niektoré z nich prečítate. Ak sme na nejakú knihu zabudli, dajte nám vedieť v komentároch a inšpirujte nielen nás, ale aj ostatných čitateľov!

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.