Suplementy

7 najlepších značiek doplnkov na českom trhu

V súčasnosti môže byť pre mnohých ľudí mätúce, ktorý doplnok si vybrať alebo na ktorú konkrétnu značku sa obrátiť, ak chcú najvyššiu možnú kvalitu. Dnešný trh je zahltený rôznymi značkami a doplnkami, ktoré sú na prvý pohľad rovnaké, ale v mnohom sa líšia. Kvalita použitých zložiek, zloženie doplnkov, pôvod zložiek alebo dokonca spôsob ich spracovania. To všetko môže ovplyvniť naše svalové prírastky alebo zdravotné účinky na naše telo.

V dnešnom článku vám predstavíme 7 výrobcov výživových doplnkov, ktorí sa môžu pochváliť najkvalitnejšími doplnkami, aké môžeme nájsť na miestnom trhu. Pri každom výrobcovi uvedieme aj zoznam najúspešnejších a najzaujímavejších doplnkov v ich sortimente.

Czech Virus

Czech Virus je čoraz známejšia česká značka, ktorá v posledných rokoch naberá na obrátkach a každoročne dopĺňa svoj sortiment o množstvo nových, ale hlavne jedinečných doplnkov, a to je hlavný dôvod, prečo ma táto značka zaujala. Je to vďaka ich originálnym doplnkom, ktoré majú vždy dodatočnú bonusovú zložku, ktorá dáva celému produktu úplne iný smer.

Podľa môjho názoru na českej scéne nenájdete žiadnu skutočne originálnu a kvalitnú značku, ako je spomínaný Czech Virus. Ak hľadáte to najlepšie, nehľadajte ďalej, Czech Virus bude jasným víťazom.

Bolo veľmi ťažké vybrať len jeden najzaujímavejší a najúspešnejší výrobok od tohto výrobcu, preto som sa rozhodol vybrať celkovo tri. Všetky výrobky, ktoré som vybral, sú svojím spôsobom originálne a dovolím si tvrdiť, že na českom trhu nenájdete konkurenčný výrobok.

1. Pure Elite CFM

Czech Virus Pure Elite CFM

Ide o proteín, ktorý sa skladá prevažne zo srvátkového koncentrátu, ale je doplnený srvátkovým izolátom. Oba zdroje bielkovín sa spracovávajú najšetrnejšou metódou CFM, ktorá zachováva všetky bioaktívne frakcie v bielkovinách. V zložení proteínu nenájdete jedinú zlú vec a proteín nie je nijako preplnený ani z hľadiska chuti.

Prečo som ho však vybral ako jeden z najzaujímavejších produktov? Je to vďaka pridaniu jedinečných probiotík LIFEINU, čo je obchodný názov pre probiotiká Lactobacillus rhamnosus GG. Tieto probiotiká majú nespočetné množstvo zdravotných výhod, predovšetkým pomáhajú tráviacemu systému a imunitným funkciám v tele. Najväčším problémom podobných výrobkov s pridanými probiotikami je množstvo probiotík, ktoré sa v nich skutočne nachádza. Jednoducho povedané, je ich príliš málo. V tomto prípade je však opak pravdou

V produkte Pure Elite CFM nájdete až 100 miliárd týchto bioaktívnych probiotík len v 100 g výrobku. To je hlavný dôvod, prečo si tento proteín tak vážim a prečo by ste mu mali dať šancu aj vy.

Czech Virus Pure Elite CFM - Proteín s najlepším zložením na trhu? (Recenzia)

Náš tip
V prípade proteínov s pridanými probiotikami buďte opatrní pri ich tepelnom spracovaní. Ak bielkovinu akokoľvek tepelne spracujete, zničíte nielen všetky bioaktívne zložky v bielkovine, ale aj všetky probiotiká obsiahnuté v bielkovine.
Ak chcete proteín na pečenie alebo iné tepelné úpravy, vyberte si radšej lacnejšie alternatívy.

Náš veľký test bielkovín:

2. Super Greens Pro

-

Ďalším produktom, ktorý som si vybrala, je Super Greens Pro, čo je komplexný produkt, ktorý môžete užívať kedykoľvek počas dňa a ktorý slúži na doplnenie dennej potreby vlákniny, zeleniny, ovocia a celkovo vitamínov, minerálov a ďalších mikroživín, ktoré sa v súčasnosti ťažko získavajú z bežných potravín.

Super Greens Pro získal nadšené recenzie a väčšina ľudí si ho veľmi pochvaľuje. Najväčším dôvodom, prečo je výrobok taký skvelý, je množstvo funkčných látok, ktoré výrobok obsahuje. V zložení nájdete výťažky zo zeleniny, ovocia, pridanú jablčnú vlákninu, inulín (ktorý je veľmi prospešný pre trávenie a s ním spojené celkové zdravie, imunitu), spirulinu, chlorellu, mladý jačmeň a mladú pšenicu, ktoré sú tam v dostatočnom množstve.

Náš tip
Zelené produkty sa užívajú ráno nalačno pred raňajkami alebo počas nich. Osobne by som odporučil užívať tento produkt hneď ráno po prebudení, najlepšie bude vždy fungovať na prázdny žalúdok.

3. Správa hmotnosti Leangard

-

Svojím zložením je to úplne jedinečný výrobok. Je to spaľovač tukov, ale funguje úplne inak ako všetky spaľovače tukov, ktoré poznáte. Prípravok neobsahuje žiadne stimulanty, takže sa môže užívať kedykoľvek počas dňa, dokonca aj v noci.

Čo ho však robí takým jedinečným? Obsahuje iba 3 zložky, ktoré navzájom pôsobia synergicky. Sú to ForsLean (obsahuje forskolín), GarCitrin a BioPerine (extrakt z čierneho korenia, ktorý pomáha vstrebávaniu látok). Veľmi zaujímavé je aj to, že tieto látky obsiahnuté v lieku Leangard nenájdete v žiadnom doplnku stravy na našom trhu.

Najväčším lákadlom tohto spaľovača tukov je skutočnosť, že užívaním uvedených látok môžete dosiahnuť rýchlejší metabolizmus a väčšiu termogenézu v tele, čo povedie k vyššiemu úbytku tukových zásob aj pri minimálnej fyzickej aktivite

V žiadnom prípade vás nenabádam, aby ste sa prestali hýbať. Pohyb je dôležitý a Leangard ho môže podporiť a môže byť veľmi dobrou pomôckou pri chudnutí za predpokladu, že máte dostatočnú fyzickú aktivitu a ste v kalorickom deficite.

Náš tip
Spaľovač tukov Leangard (a všetky ostatné spaľovače tukov) funguje najlepšie, keď máte kalorický deficit a dostatočnú fyzickú aktivitu. Preto sa najprv venujte týmto základom a až potom zvážte užívanie spaľovačov tukov.

Prom-IN

Prom-IN je výrobca doplnkov, ktorý je na našom trhu už veľmi dlho. Bohužiaľ, v minulosti to nebola taká kvalitná značka, vždy jej chýbala správna starostlivosť a správne zložky. S pribúdajúcimi rokmi však výrobca Prom-IN úplne zmenil svoj prístup k výrobe doplnkov stravy a jeho doplnky sa zrazu dostávajú na popredné priečky.

V súčasnosti je už veľmi uznávanou spoločnosťou, ktorá vyrába jedny z najlepších a najkvalitnejších doplnkov na našom trhu.

Pokiaľ ide o ich najzaujímavejšie produkty, vybral som celkom dva. Opäť si dovolím tvrdiť, že oba výrobky sú svojím spôsobom jedinečné a na českom trhu nič podobné nenájdete. Spoločnosť Prom-IN skrátka vyrába produkty, ktoré majú zmysel a ocenia ich tak rekreační cvičenci, ako aj skúsení pokročilí športovci.

1. Zdravotná rovnováha

Zdravotná rovnováha Prom-IN

Je to jeden z najkomplexnejších produktov, ktoré nájdete na našom trhu. Je to produkt, ktorý sa zameriava predovšetkým na ľudské zdravie, na revitalizáciu organizmu, na správnu funkciu tela a hormonálnu optimalizáciu.

V zložení nájdete naozaj tie najúčinnejšie látky a navyše v značne vysokom množstve. Okrem toho je všetko doplnené extraktom z čierneho korenia, ktorý napomáha vstrebávaniu všetkých obsiahnutých látok.

Výrobok sa všeobecne odporúča pre všetkých ľudí a najmä pre zaneprázdnených manažérov nad 30 rokov. Nezáleží na tom, či ste športovec alebo nie, tento produkt je určený pre všetkých ľudí všeobecne a musím povedať, že je to skvelý nápad a navyše naozaj funguje. Určite ho odporúčam.

Prom-IN Health Balance - Najlepší doplnok pre zdravie a vitalitu? (Recenzia)

2. Nápoj na starostlivosť o kĺby

-

Pravdepodobne jedna z najúčinnejších kĺbových výživ, ktorú môžete získať. Prečo je to tak? Táto kĺbová výživa obsahuje jedinečné hydrolyzované kolagénové peptidy Fortigel a Tendoforte. V kombinácii dokážu tieto kolagénové peptidy spoľahlivo regenerovať kĺbové úpony a priamo chrupavku. Dokážu prejsť sliznicou tenkého čreva bez poškodenia a pôsobia presne tam, kde má kĺbová výživa pôsobiť.

Prípravok tak pomáha regenerovať pohybový aparát, šľachy, väzy, minimalizuje riziko poškodenia a dokonca skracuje čas potrebný na regeneráciu po už vzniknutom zranení.

Na trhu určite nájdete veľa kĺbovej výživy, ale táto je úplne jedinečná, určite by ste ju mali vyskúšať sami a urobiť si vlastný názor.

Joint Care Drink - Účinná starostlivosť o zdravé kĺby? (Recenzia)

Náš tip
Kĺbová výživa sa môže užívať ráno nalačno alebo večer pred spaním, zvyčajne sa odporúča ako preventívne opatrenie, ale môžete ju zaradiť aj vtedy, ak už máte nejaké problémy.

Extrifit

Extrifit je pravdepodobne najznámejšia česká značka. Na trhu je už veľmi dlho a má veľký talent prezentovať svoju vlastnú značku, preto ju môžeme vidieť všade na internete, v telocvičniach, na výstavách, na pretekoch alebo niekedy dokonca vytlačenú na autách.

Extrifit má nepochybne veľa fanúšikov, ale aj veľa "hejterov", ktorí túto značku nemajú radi. Je to skôr hardcore, kulturistická značka, ktorá sa niektorým nemusí zdať veľmi atraktívna. Ich produkty však tiež patria medzi absolútnu špičku a nikto to nemôže poprieť. V ich sortimente nájdeme skvelé, originálne a skutočne funkčné výrobky. Len v prípade proteínov musíme spomenúť, že nám osobne veľmi nechutili.

Ak však každý deň tvrdo cvičíte v posilňovni, táto značka môže byť pre vás to pravé.

1. Hrdina

-

Ide pravdepodobne o najlepší potréningový komplexný doplnok stravy, aký som na českom trhu našiel. Produkt obsahuje prakticky všetko, čo naše telo potrebuje po náročnej fyzickej aktivite, je to taký "všetko v jednom" pre rast svalov a regeneráciu.

Vo výrobku nájdeme kombináciu rýchlych srvátkových bielkovín spolu so zdrojmi sacharidov doplnených o tzv. aminokyselinový a silový matrix, v ktorom nájdeme aj pridaný kreatín. V neposlednom rade v ňom nájdeme pridané vitamíny a minerály (v chelátových väzbách) v dostatočnom množstve.

Ide o úplne originálny produkt, ktorý u konkurencie nenájdete.

Náš tip
Bezprostredne po tréningu skonzumujte bielkoviny ( alebo spomínaný doplnok Hero) s rýchlo stráviteľnými sacharidmi (ovocie, kaša...) a potom si približne po 1 hodine dajte pevné, plnohodnotné jedlo. To vám poskytne všetky živiny potrebné na rast svalov.

2. Amigo

-

Amigo Human Muscle je jedným z najzaujímavejších produktov, aké som kedy videl. Je to preto, že ide o komplex aminokyselín, ktoré majú presne taký istý pomer, aký sa nachádza v ľudských svaloch. Jednoducho povedané, výrobok Amigo je proporčne zhodný s ľudskými svalmi.

Pre bežnú populáciu je to úplne zbytočný, nezaujímavý produkt, avšak pre skutočných pracantov, športovcov, kulturistov, ktorí hľadajú maximálny rast svalovej hmoty, je to produkt, ktorý nemá obdobu, nenájdete ho nikde inde na svete.

Je absolútne jedinečný a spoločnosť Extrifit má vo svojom sortimente mnoho takýchto jedinečných výrobkov.

Náš tip
Naužívanie aminokyselín určite existuje dôvod. Sám ich používam, ale úprimne povedané, ak ste bežný rekreačný cvičenec a nie ste profesionál alebo pretekár, skôr vám odporúčam neužívať samotné aminokyseliny, sú to pre vás vyhodené peniaze.

Výživa prežitia

Doplnky výživy prežitia sú poslednou českou značkou, ktorú by som dnes chcel spomenúť. Nie je to veľmi známa značka, ale kvalita jej doplnkov sa vyrovná aj tým najlepším značkám na trhu.

Spoločnosť Survival si zakladá na maximálnej kvalite svojich doplnkov, používa len prírodné sladidlá, farbivá a príchute a vždy sa snaží, aby jej doplnky chutili čo najlepšie. Obrovským plusom pre mňa je, že zverejňujú úplne všetky informácie o svojich výrobkoch, dokonca aj presné percentuálne zastúpenie použitých zložiek, čo takmer žiadna spoločnosť nerobí.

Určite vám odporúčam vyskúšať Survival Nutrition, ak ste tak ešte neurobili. Ich doplnky sú jednoduché, ale funkčné.

1. Ultra Speed 80 Fair Power

-

Je to ich vlajková loď a podľa môjho názoru najlepší proteín v ich sortimente. Zdrojom bielkovín je zmes srvátkového koncentrátu, izolátu a hydrolyzátu v pomere 5:3:2

Dôvod, prečo som spomenul proteín, je ten, že si myslím, že tento proteín by si určite zaslúžil oveľa viac pozornosti. Výrobca do zložiek proteínu pridáva aj sušené mleté čučoriedky, lyofilizované jahody alebo sušené kokosové mlieko.

Tieto drobnosti robia z proteínu tú najlepšiu chuťovú záležitosť vôbec, a keď sa to spojí s kvalitou, ktorú Survival ponúka, nemôže z toho vzísť nič zlé.

Náš tip
Kombinácia rôznych zdrojov bielkovín je najlepšou voľbou po tréningu, ako aj počas dňa medzi jedlami. Ak chcete, aby sa bielkoviny trávili dlhšie, pridajte do nich tuky (orechy, orechové maslo, avokádo).

2. Pred tréningom Fusion Fair Power

-

V neposlednom rade som chcel vyzdvihnúť predtréningový nakopávačPreWorkout Fusion od tejto spoločnosti,ktorý je podľa môjho názoru jedným z najlepších nakopávačov na českom trhu vôbec. Myslím, že konkuruje najväčším gigantom, ako je Agrezz.

Zloženie predtréningovky je veľmi jednoduché, ale funkčné. Synergia všetkých obsiahnutých látok je na veľmi dobrej úrovni a spoločne vám poskytnú kvalitný tréning.

Náš tip
Predtréningovky sa zvyčajne užívajú približne 15-30 minút pred tréningom, ale podľa mojich skúseností dávam prednosť 30-45 minútovému rozmedzí.
Najdôležitejšie však je, aby ste predtréningovku používali vždy nalačno, inak nemusíte pocítiť žiadny účinok alebo vám môže byť pred tréningom zle.

Náš veľký test nakopávačov:

Veľká zóna

Som si istý, že väčšina z vás pozná Big Zone. Je to pomerne mladá značka, ktorá k nám prišla z Nemecka. Spoločnosť Big Zone má svoj vlastný spôsob výroby produktov a nie každému môže tento spôsob vyhovovať. Výsledkom sú však vždy kvalitné výrobky, na ktoré je spoločnosť Big Zone taká hrdá.

Opäť ide skôr o značku hardcore kulturistiky, ale to vôbec nie je na škodu. Naopak, tieto značky sú mi veľmi sympatické a som presvedčený, že kvalita bude vždy na prvom mieste.

V ich sortimente nájdeme klasické produkty ako proteín, preworkout, bcaačka alebo glutamín, ale aj oveľa zaujímavejšie veci.

1. Odpočívaj v pokoji

-
Zdroj: bodybuilding.com

Tento doplnok ma zaujal na prvý pohľad. Je to komplexná zmes aminokyselín, vitamínov, minerálov a bylinných extraktov, ktorá nám zabezpečí ten najlepší, najhlbší a najkvalitnejší spánok.

Na trhu je veľa doplnkov, ktoré nám pomáhajú so spánkom, ale žiadny z nich nemá takú nabitú receptúru ako Rest in Peace. Jednoducho povedané, tento produkt bude pracovať pre vás a jednoznačne vám pomôže pri zaspávaní, kvalite spánku a regenerácii.

Ak sa ráno zobudíte s pocitom, že ste rozrušený a vyskúšali ste už všetko, čo vás napadlo, dajte na moju radu a vyskúšajte aj tento doplnok.

Ako si zlepšiť spánok: 21 praktických tipov

Náš tip
Odporúčam užívať doplnky na podporu a zlepšenie spánku približne 30 až 60 minút pred spaním, najlepšie nalačno, aby bol účinok maximálny.

2. Enzým+

-

Ďalší veľmi sympatický a funkčný doplnok, ktorý ma zaujal na prvý pohľad. Je to zmes tráviacich enzýmov Digezyme spolu so zázvorom, feniklom, egrešom, petržlenovým práškom a chrómom (v chelátovej forme).

Tieto látky spoločne zabezpečujú hladké trávenie prijatej potravy a reguláciu hladiny cukru v krvi (vďaka obsiahnutému chrómu).

Či už si raz za čas doprajete cheat day alebo cheat meal, alebo už máte prirodzene zhoršené trávenie, odporúčam vám vyskúšať tento doplnok, ktorý vám pomôže prijať z potravy maximálne množstvo živín, ktoré vaše telo potrebuje

Náš tip
Ak sa rozhodnete otestovať Enzyme+ alebo akýkoľvek iný doplnok obsahujúci tráviace enzýmy alebo probiotiká, tento doplnok sa zvyčajne užíva vždy bezprostredne pred jedlom, prípadne sa môže užívať aj počas jedla (ak naň pred jedlom zabudnete).

Reflex Nutrition

Reflex Nutrition je ďalšia značka, ktorá je na trhu už veľmi dlho a počas celej tejto doby nám od začiatku dodáva doplnky najvyššej kvality. Značka pochádza zo Spojeného kráľovstva.

Spoločnosť Reflex Nutrition od začiatku deklaruje maximálnu čistotu surovín používaných pri výrobe, vykonáva nezávislé testy svojich výrobkov, ktoré následne zverejňuje a ich kvalita opäť patrí k absolútnej svetovej špičke.

1. Nexgen Pro

Reflex Nexgen Pro

Asi najznámejším doplnkom od tejto spoločnosti, ktorý všetci poznáte, je multivitamín Nexgen Pro. Aj dnes je to stále jeden z najlepších multivitamínov na trhu. Spoločnosť Reflex Nutrition ako jedna z prvých pridala do svojich multivitamínov vitamín K2 vo forme MK7 v biologicky aktívnej forme, čo bol veľký bonus. Boli tiež jednými z prvých, ktorí vyrobili vysokokvalitný multivitamín, ktorý obsahoval minerály v chelátovej väzbe (pre lepšiu absorpciu)

Veľmi obľúbenými doplnkami od Reflex Nutrition sú aj probiotiká s laktosporami alebo rôzne zeleninové či ovocné extrakty. Veľkou výhodou je aj prídavok bioaktívneho koenzýmu Q10, hoci je prítomný len v malom množstve (10 mg na dennú dávku).

Náš tip
Multivitamín užívajte vždy bezprostredne po jedle, najlepšie spolu s tabletami Omega 3, aby sa zabezpečilo maximálne vstrebávanie všetkých látok obsiahnutých v multivitamíne (kvôli vitamínom rozpustným v tukoch).

Naša videorecenzia hry Nexgen:

Biotech USA

Toto je prvá a jediná americká značka, ktorú predstavíme v dnešnom článku. Biotech USA je značka, ktorá sa začala veľmi rýchlo rozširovať po celom svete. Mnohí ľudia si obľúbili mnohé z ich výrobkov napriek tomu, že spoločnosť často používa umelé a kontroverzné farbivá (napríklad tartrazín, palinu Allura a iné).

To však nič nemení na skutočnosti, že doplnky spoločnosti sú veľmi kvalitné a chutia veľmi dobre. Za pomerne dobré peniaze môžete získať doplnky od tejto značky a určite nebudete sklamaní.

1. Iso Whey Zero

-

Pravdepodobne najväčší ťahák celej spoločnosti Biotech USA. Ide o proteín, ktorého hlavnou zložkou je natívny srvátkový izolát, ktorý je navyše doplnený o aminokyselinu L-glutamín a vetvené aminokyseliny BCAA.

Príchute tohto proteínu sú pre väčšinu ľudí hlavným lákadlom, na výber je neuveriteľných 20 príchutí a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že všetky sú absolútne dokonalé, navyše proteín sa dá kúpiť za úplne prijateľnú cenu.

Biotech USA Iso Whey Zero - najlepší izolát na trhu? (Recenzia)

Náš tip
Srvátkové izoláty sú najobľúbenejšou voľbou pre vašu diétu, a ak si vyberiete Iso Whey Zero, môžete si byť istí, že si zároveň vychutnáte skvelé jedlo.

Záver

Týmtovýberom nechcem povedať, že ostatné značky sú zlé, práve naopak. Dobrých a kvalitných značiek sa v súčasnosti objavuje čoraz viac, a preto som sa rozhodla zostaviť zoznam tých najlepších.

Dúfam, že vám tento článok pomohol, a zaručujem vám, že nech si vyberiete ktorúkoľvek značku, neurobíte chybu. Všetky boli naším tímom dôkladne otestované a môžeme vám ich s pokojným svedomím odporučiť.

O našom časopise
Internetový magazín SvetFitness.sk vždy bol, je a bude nezávislým portálom. Odporúčame len produkty, ktoré by sme sami používali a investovali do nich. Preto neprijímame žiadne sponzorské dary a nenecháme sa podplácať jednotlivými výrobcami.
Ak si ceníte tieto hodnoty, môžete o našom časopise povedať svojim športovým kamarátom. V našich článkoch a recenziách sa snažíme pokryť všetky oblasti (silový tréning, suplementácia a výživa), takže si každý nájde niečo pre seba.

Viac takýchto článkov:

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.