Ostatné

7 najlepších nekorunovaných víťazov súťaže Mr. Olympia

Keďže sa považujem za naozaj veľkého fanúšika kulturistiky, rozhodol som sa čisto pre spestrenie a odľahčenie napísať ďalší článok, ktorý sa zaoberá práve týmto športom. Tentoraz by som vám rád predstavil legendárnych kulturistov, ktorých mnohí stále považujú za nekorunovaných držiteľov titulu Mr.

Hoci mali tento titul na dosah niekoľkokrát, žiadnemu z nich sa nepodarilo túto súťaž ovládnuť a stať sa jedným z mála kulturistov, ktorí sa hrdia titulom najprestížnejšej kulturistickej súťaže

1. Mohamed Makkawy

-

  • Druhé miesto v rokoch: 1983 a 1984
  • Jeho dobyvatelia: Samir Bannout a Lee Haney

Možno najmenej známym, ale o nič menej výnimočným kulturistom na tomto zozname je Mohamed Makkawy. Tento kulturista egyptského pôvodu meral len 160 cm a jeho hmotnosť sa pohybovala okolo 70 až 74 kg. Napriek tomu dokázal vyzvať takých legendárnych kulturistov ako Lee Haney, Frank Zane a Samir Bannout.

Makkawy sa narodil v roku 1953 a cvičiť začal vo veku 14 rokov. Už po dvoch rokoch tréningu sa mu podarilo stať sa šampiónom v silovom trojboji v juniorskej strednej váhe. Krátko nato však vymenil powerlifting za kulturistiku. Inšpirovaný Arnoldom Schwarzeneggerom sa začal usilovať o dokonalú postavu. V roku 1972 sa zúčastnil svojej prvej kulturistickej súťaže, kde obsadil pekné tretie miesto. Po niekoľkých ďalších súťažiach a neustálom zlepšovaní a zdokonaľovaní svojej postavy sa mu v roku 1976konečne splnil sen a stal sa profesionálnym kulturistom, keď vyhral svoju kategóriu na prestížnej súťaži Mr. Universe.

Predovšetkým sa vyznačoval neuveriteľnou estetikou, pripravenosťou a v neposlednom rade skvelým pózovaním. Vďaka všetkým týmto aspektom bol potom schopný pravidelne porážať oveľa väčších a ťažších kulturistov. Jeho najúspešnejšia súťažná sezóna bola pravdepodobne v roku 1983, keď sa mu podarilo vyhrať štyri profesionálne súťaže. V tom istom roku mu len tesne unikol titul Mr. Olympia, keď nestačil na perfektne pripraveného Samira Bannouta a skončil druhý. Počas svojej dlhej a veľmi úspešnej kariéry sa mu podarilo vyhrať celkovo šesť profesionálnych súťaží a štyrikrát sa prebojoval do prvej šestky na Mr. Olympia, pričom dvakrát skončil druhý. Osemkrát sa postavil proti Lee Haneymu, osemnásobnému držiteľovi titulu Mr. Olympia, z toho päťkrát sa mu podarilo Haneyho poraziť. Z tohto pohľadu možno povedať, že Makkawy bol lepším kulturistom ako rekordér v počte titulov Mr. Olympia.

-

Mohamed Makkawy bol určite jedným z najlepších kulturistov všetkých čias. Vždy bol v perfektnej forme, pravidelne sa umiestňoval na najvyšších priečkach a napriek svojej nízkej hmotnosti a malej výške dokázal poraziť oveľa väčších a silnejších kulturistov.

Pre mňa je Makkawy absolútne fantastický kulturista, ktorý napriek svojej malej postave mal neuveriteľnú postavu, ktorou predčil mnohých silnejších kulturistov. Mal tiež skvelý spôsob prezentácie svojej postavy. Je jedným z mála kulturistov, ktorých pózovanie vždy rád sledujem. Navyše ma fascinuje, že päťkrát porazil Leeho Haneyho.

zaujímavý fakt
Makkawy bol známy svojimi extrémnymi diétami, pri ktorých jedol len kuracie mäso, ryby alebo iné druhy mäsa. Týždeň pred súťažou nebol schopný jesť prakticky nič. Práve vďaka takémuto odhodlaniu a disciplíne sa nakoniec stal legendou kulturistiky.

2. Rich Gaspari

-

  • Druhé miesto v rokoch 1986, 1987 a 1988
  • Jeho dobyvateľ Lee Haney

Podobne ako Makkawa, aj ďalší dvaja kulturisti na tomto zozname pravidelne šliapu na päty hviezdnemu Lee Haneymu. Prvým je Rich Gaspari, známy aj ako "Drakobijec".

Gaspari sa narodil v New Jersey v roku 1963 a jeho detstvo tu nie je vôbec ideálne. Bol často chorý a nemal veľa priateľov. Väčšinu času trávil sám a čítal komiksy. Bol veľkým fanúšikom superhrdinov ako Superman, Hulk a Batman. Predovšetkým ho fascinovali ich nadľudské charaktery. Keď sa mu krátko nato dostali do rúk kulturistické časopisy, v ktorých sa stretol s ikonami kulturistiky, ako sú Arnold Schwarzenegger a Lou Ferrigno, bolo rozhodnuté, čo chce v budúcnosti robiť.

-

Po prekonaní mononukleózy mu lekár odporučil, aby začal cvičiť, a tak Gaspari, odhodlaný dosiahnuť svoju vysnívanú postavu, začal vo veku 15 rokov s posilňovaním. Už na strednej škole vďaka tvrdému tréningu vynikal skvelou postavou a neuveriteľnou silou. Sám neskôr priznal, že jeho telo začalo takmer okamžite prudko rásť, čo len potvrdilo jeho neuveriteľný talent pre tento šport. Svoje prvé víťazstvo získal v roku 1983 na NPC Junior Nationals. Toto víťazstvo len potvrdilo, že si vybral správnu cestu. O rok neskôr získal vďaka víťazstvu na amatérskych majstrovstvách sveta IFBB štatút profesionálneho kulturistu.

Počas svojej kulturistickej kariéry sa Gaspari zúčastnil celkovo 28 profesionálnych súťaží. Je najmladším kulturistom, ktorý vyhral súťaž Mr. Universe, keďže súťaž ovládol vo veku len 21 rokov. Celkovo trikrát mu tesne uniklo víťazstvo v súťaži Mr Olympia a je tiež prvým víťazom Arnold Classic.

-

Gaspari vždy vedel, že so svojou výškou 172 cm nemôže byť najväčším a najsilnejším kulturistom na pódiu, preto sa vždy sústredil na dokonalú prípravu. Dá sa povedať, že je jedným z prvých kulturistov, ktorí sa na pódiu predstavili v takejto brutálnej podobe.

Okrem úžasnej postavy mal aj obrovskú silu. Vo veku 20 rokov dokázal vykonať 4 opakovania s 220 kg na lavičke alebo drepnúť 300 kg. Bol tiež jedným z najsilnejších kulturistov svojej doby.

Svoju kulturistickú kariéru definitívne ukončil v roku 1996 12. miestom na IFBB Florida Pro Invitational. O dva roky neskôr sa rozhodol založiť vlastnú značku výživových doplnkov, ktorá je dodnes veľmi populárna. Rich Gaspari je dodnes veľmi aktívnou a známou osobnosťou v oblasti fitness, pričom je stále považovaný za jedného z najlepších kulturistov všetkých čias.

Gaspari bol vždy perfektne pripravený fenomenálny kulturista. Čo ma však na ňom prekvapilo, boli jeho neuveriteľné silové výkony, vďaka ktorým sa mohol ľahko stať nielen kulturistickou legendou, ale aj ikonou powerliftingu.

zaujímavý fakt
Povráva sa, že istý čas trénoval so samotným Lee Haneym, ale na rozdiel od Gaspariho nebol zvyknutý trénovať s takými ťažkými váhami, čo bol dôvod, prečo sa ich spolupráca rozbehla pomerne rýchlo.

3. Lee Labrada

-

  • Druhé miesto v rokoch 1989 a 1990
  • Jeho premožiteľ Lee Haney

Posledným kulturistom, ktorý pravidelne bojoval s Lee Haneym, je Lee Labrada. Dvakrát mal tento neuveriteľný kulturista titul Mr. Olympia takmer na dosah. Ani on však nedokázal Haneyho v tejto súťaži poraziť a zosadiť ho z trónu.

Labrada sa narodil v roku 1960 na Kube. Trénovať začal vo veku 16 rokov a už po dvoch rokoch tréningu sa zúčastnil na svojej prvej kulturistickej súťaži. Hoci sa na nej neumiestnil najlepšie, bola to jeho prvá súťažná skúsenosť, ktorá ho motivovala pokračovať a trénovať ešte tvrdšie ako kedykoľvek predtým.

Po niekoľkých rokoch tvrdého tréningu a prísnej diéty sa mu v roku 1983 konečne podarilo vyhrať dve juniorské súťaže. O dva roky neskôr sa zúčastnil na svojej prvej medzinárodnej súťaži NPC Amateur Championships a napriek všetkým očakávaniam sa mu ako nováčikovi podarilo vyhrať svoju kategóriu a stať sa profesionálnym kulturistom.

Počas svojej veľmi úspešnej 15-ročnej kariéry sa mu podarilo vyhrať celkovo 9 profesionálnych súťaží, vrátane takých súťaží ako Mr. Universe a Night of Champions. Je tiež jedným z mála kulturistov, ktorým sa sedem rokov po sebe podarilo prebojovať medzi najlepších štyroch na súťaži Mr. Olympia. Z nich, ako som už spomínal, skončil dvakrát druhý a len tesne mu ušiel titul Mr. Olympia.

-
Pán vesmír (1985)

So svojou výškou 167 cm a hmotnosťou okolo 85 kg sa Labrada, podobne ako Makkawy alebo Gaspari, musel spoliehať najmä na svoju dokonalú estetiku, perfektnú prípravu a skvelé pózovanie. Správna kombinácia týchto troch aspektov mu umožnila pravidelne porážať oveľa silnejších a väčších kulturistov.

V roku 1995 sa zúčastnil svojej poslednej súťaže Arnold Classic a skončil na výbornom piatom mieste. Začal však cítiť, že najlepšie roky má za sebou, a rozhodol sa ukončiť profesionálnu kariéru. Z fitness priemyslu však úplne nezmizol, namiesto toho Labrada založil vlastnú značku doplnkov výživy, ktorá sa už po niekoľkých rokoch existencie stala jednou z najrýchlejšie rastúcich a najväčších značiek svojho druhu v Amerike. Okrem toho sa stále snaží odovzdávať svoje skúsenosti aj mladšej generácii. Z tohto dôvodu vydal dokonca niekoľko kníh o tréningu a strave.

Vďaka svojej neuveriteľne úspešnej kariére je mnohými považovaný za jedného z najlepších kulturistov všetkých čias. Na jeho odkaz potom nadviazal jeho syn Hunter, ktorý sa v roku 2018 stal profesionálnym kulturistom. Samozrejme, trénuje ho jeho legendárny otec a podľa môjho názoru má pred sebou podobne sľubnú a úspešnú kariéru.

zaujímavý fakt
Okrem toho, že je veľmi úspešným podnikateľom a jedným z najlepších kulturistov všetkých čias, Labrada má aj bakalársky titul zo stavebného inžinierstva. V roku 2018 navyše ukázal svoju vášeň pre hudbu, keď vydal vlastné CD s názvom "Eternity".

4. Shawn Ray

-

  • Druhý v poradí 1994 a 1996
  • Jeho zabijak: Dorian Yates

A tu sa dostávame k absolútnym ikonám tohto športu, ktorých mená sa najčastejšie spájajú s označením "nekorunovaný pán Olympie ", a preto ich pozná každý fanúšik tohto športu. Ďalším na tomto zozname nemôže byť nikto iný ako Shawn Ray, známy aj ako "Zabijak obrov".

Ray pochádza z Kalifornie, kde sa narodil v roku 1965. V detstve neprejavoval veľký záujem o šport alebo fitnes. To sa nakoniec zmenilo, keď nastúpil na vysokú školu, a tak začal chodiť do miestnej posilňovne. Výsledky sa dostavili veľmi skoro, jeho telo reagovalo na tréning a Raya veľmi dobre, takže začal uvažovať o súťažení v kulturistike. V roku 1983 sa zúčastnil svojej prvej kulturistickej súťaže Orange Coast Championships, kde obsadil druhé miesto. Neskôr v tom istom roku vyhral California Gold Cup. Počas nasledujúcich piatich rokov sa neustále zlepšoval a ako junior vyhral takmer všetky súťaže, na ktoré sa prihlásil, vrátane súťaží ako Majstrovstvá sveta juniorov a Mr. Vo veku 21 rokov, v roku 1987, rozdrvil všetkých na národnom šampionáte a dosiahol svoj vysnívaný status profesionálneho kulturistu.

-
Rok 1987

Ako profesionálny kulturista získal tituly na prestížnych súťažiach ako Arnold Classic a Night of Champions a neuveriteľných dvanásť rokov po sebe sa mu podarilo umiestniť v prvej päťke na najprestížnejšej kulturistickej súťaži Mr. Olympia. Z toho dvakrát skončil druhý, pričom nestačil len na legendárneho Doriana Yatesa.

Napriek nízkemu vzrastu a váhe dokázal vďaka svojej symetrii, postave a skvelej príprave poraziť oveľa silnejších kulturistov, ako bol on sám. Dokonca aj vedľa takého mohutného a obrovského kulturistu, akým bol spomínaný Yates alebo neskôr Ronnie Coleman, vyzeral Ray neuveriteľne a bol veľmi nebezpečným súperom.

-
Kevin Levrone (3.), Dorian Yates (1.), Shawn Ray (2.)

Svoju kulturistickú kariéru ukončil štvrtým miestom na súťaži Mr. Olympia v roku 2001. Dnes je stále veľmi známou a aktívnou osobnosťou v oblasti fitness. Účinkoval v niekoľkých známych dokumentárnych filmoch alebo televíznych reláciách, pravidelne poskytuje rozhovory pre rôzne značky, komentuje dianie vo svete kulturistiky a dokonca vydal knihu o tom, ako sa stať kulturistom. V súčasnosti pracuje pre spoločnosť Muscular Development. Kvôli svojej práci v tomto časopise často uverejňuje pomerne kontroverzné vyhlásenia, za ktoré je pravidelne terčom kritiky mnohých ľudí z odvetvia. Ani ja nie som veľkým fanúšikom jeho kontroverzných výrokov, ale nikto nemôže poprieť, že je stále právom považovaný za jedného z najlepších kulturistov všetkých čias.

zaujímavý fakt
V 90. rokoch minulého storočia boli súťažiaci na súťažiach Mr Olympia a Arnold Classic testovaní na prítomnosť anabolických steroidov v tele. Test Raya, ktorý v tom čase vyhral Arnold Classic, sa však neskôr ukázal ako pozitívny a bol spätne diskvalifikovaný. O rok neskôr sa však už atléti na týchto súťažiach netestovali a Ray získal späť svoj titul Arnold Classic.

5. Kevin Levrone

-

  • Druhé miesto v rokoch 1992, 1995, 2000 a 2002
  • Jeho dobyvateliaDorian Yates a Ronnie Coleman

Ďalším kulturistom, ktorý nemôže chýbať na tomto zozname, je Kevin Levrone. Štyrikrát bol na dosah zisku titulu Mr. Olympia, preto ho mnohí považujú za najlepšieho nekorunovaného držiteľa titulu.

Levrone sa narodil v roku 1964 vo veľmi početnej rodine v Marylande. Mal ďalších päť súrodencov, ale jeho detstvo nebolo šťastné. Obaja jeho rodičia zomreli na rakovinu. Na začiatku sa jeho tréningy zameriavali najmä na vyrovnanie sa s veľkou stratou. Postupom času však začal brať cvičenie a stravu vážnejšie ako kedykoľvek predtým. Potom si na niekoľkých miestnych kulturistických súťažiach vyskúšal, aké to je trénovať a súťažiť v kulturistike. Profesionálnu kariéru začal v roku 1991, keď sa stal profesionálnym kulturistom víťazstvom na NPC Nationals.

Po druhom mieste na svojej prvej olympiáde v roku 1992 si však pri tlaku na lavičke s 272 kg roztrhol malý aj veľký prsný sval. Mnohí ľudia si vtedy mysleli, že jeho sľubná kariéra sa náhle skončila, ale po niekoľkých operáciách sa veľmi rýchlo zotavil a v roku 1993 sa už objavil na niekoľkých súťažiach, aby sa o rok neskôr vrátil na pódium súťaže Mr Olympia a umiestnil sa na, pre neho v tom čase, skvelom piatom mieste. Ako som už spomínal, v tejto súťaži sa mu nakoniec podarilo skončiť štyrikrát na druhom mieste, dvakrát za Dorianom Yatesom a dvakrát za Ronniem Colemanom. Počas svojej veľmi dlhej a úspešnej kariéry sa mu podarilo získať neuveriteľných 23 profesionálnych titulov vrátane dvoch na Arnold Classic.

-
Ronnie Coleman a Kevin Levrone (zákulisie)

Levrone mal jedinečnú postavu a vždy sa vyznačoval najmä obrovskými ramenami. Jeho "najsvalnatejšia" póza je preto aj dnes úplne fantastická. S kulturistami ako Coleman alebo Yates sa však nikdy nedokázal vyrovnať v zadných postojoch, v ktorých za nimi výrazne zaostával, a dá sa povedať, že to bol jeden z dôvodov, prečo nikdy nedosiahol na titul.

Podobne ako mnohí z vyššie spomenutých, aj Levrone sa po skončení súťažnej kariéry rozhodol založiť vlastnú značku doplnkov výživy. Stalo sa tak v roku 2015 a jeho značka sa za ten čas stala veľmi populárnou aj u nás. Je stále veľmi aktívny nielen vo svete kulturistiky, ale aj na sociálnych sieťach.

-

Levrone má za sebou absolútne fantastickú kulturistickú kariéru a právom sa považuje za jedného z mála kulturistov, ktorí si zaslúžia aspoň raz vyhrať titul Mr. Olympia. Pre mňa je to neuveriteľná osobnosť tohto športu, ktorá sa svojimi výsledkami a postavou navždy zapísala do histórie kulturistiky.

zaujímavý fakt
V roku 2016 Levrone ohlásil svoj návrat a naposledy sa objavil na pódiu súťaže Mr. Olympia. Hoci skončil na 16. mieste, jeho výkon mal neuveriteľný spád a vyslúžil si zaslúžené ovácie. Okrem toho prezradil, že do formy, v akej je na pódiu, sa dostal len za 5 mesiacov.

6. Flex Wheeler

-

  • Druhé miesto v rokoch 1993, 1998 a 1999
  • Jeho dobyvateliaDorian Yates a Ronnie Coleman

Ďalším na zozname nie je nikto iný ako Kenneth "Flex" Wheeler, známy aj ako "Sultán symetrie". Mnohí kulturisti aj fanúšikovia považujú Flexa za najlepšieho kulturistu všetkých čias a môžeme povedať, že je jedným z dôvodov, prečo vznikol tento zoznam.

Flex sa narodil v roku 1965 v Kalifornii vo veľmi chudobných pomeroch a mal veľmi ťažké detstvo. Vo veku 12 rokov sa dokonca pokúsil o samovraždu. Bohužiaľ, v škole sa mu nedarilo kvôli dyslexii. Jediné, v čom vždy vynikal, bol šport, a toho sa držal. Predtým, ako začal s kulturistikou, bol veľmi zanietený pre bojové umenia. Kulturistika však u neho nakoniec zvíťazila.

Po niekoľkých rokoch súťaženia na amatérskej úrovni sa mu v roku 1992 podarilo stať sa profesionálnym kulturistom, keď ovládol šampionát NPC USA. V prvom roku profesionálnej kulturistiky dosiahol neuveriteľný úspech, keď vyhral štyri súťaže za sebou vrátane prestížnej Arnold Classic. V tom istom roku sa ako úplný nováčik umiestnil na druhom mieste v súťaži Mr. Olympia.

-
1992 (NPC USA)

V roku 1994 ho však postihla prvá tragédia v podobe autonehody, ktorá ho takmer pripravila o život. O tri roky neskôr mu ukradli auto, čím mu prekazili plány zúčastniť sa súťaže Mr. Olympia v tom roku. Táto udalosť ešte viac prehĺbila depresiu, v ktorej sa už v tom čase nachádzal. Aby toho nebolo málo, došlo k ďalšej tragédii, keď mu diagnostikovali agresívnu formu ochorenia obličiek. Súťaženie na najvyššej úrovni sa tak pre neho stalo životu nebezpečné, napriek tomu pokračoval v pretekoch až do roku 2003.

Napriek všetkým týmto tragédiám a problémom dokázal Flex počas svojej kariéry vyhrať celkovo 16 profesionálnych súťaží. Podarilo sa mu získať prvé miesto na podujatiach ako Veľká cena Francúzska, Noc šampiónov a Veľká cena Maďarska. Je tiež štvornásobným víťazom Arnold Classic a päťnásobným víťazom Ironman Pro. Na súťaži Mr Olympia sa potom umiestnil celkovo trikrát na druhom mieste, raz za Dorianom Yatesom a dvakrát za Ronniem Colemanom.

-
Pán Olympia 1998

Flex mal vždy úžasnú a symetrickú postavu, ktorá ho odlišovala od jeho premožiteľov Yatesa a Colemana. Pre mnohých mal Flex jednoducho oveľa lepšiu a atraktívnejšiu postavu. Podobne ako Kevin Levrone však Flex za týmito dvoma zaostával, najmä v zadnom postoji, a tak nikdy nedosiahol na titul Mr. Olympia. Samotný Coleman však vyhlásil, že Flex je najlepší kulturista, s ktorým kedy súťažil na pódiu.

Flex je dodnes veľmi aktívny vo svete kulturistiky a dokonca ohlásil návrat v roku 2017, keď sa rovnako ako Levrone naposledy objavil na pódiu Mr. Olympia a skončil na 15. mieste v kategórii classic physique.

Flex je dnes absolútne legendárny kulturista s mimoriadne jedinečnou postavou. Okrem toho si však zaslúži aj obrovský rešpekt za to, čo v tomto športe dokázal napriek mnohým komplikáciám a tragédiám. Ja sám ho budem vždy považovať za najlepšieho nekorunovaného držiteľa titulu Mr. Olympia.

zaujímavý fakt
V roku 2019 museli Flexovi amputovať pravú nohu. Dôvodom bolo kôrnatenie tepien. Kolabovali mu cievy a mal neznesiteľné bolesti. Napriek tomu nestráca hlavu a opäť trénuje v posilňovni.

7. Kai Greene

-

  • Druhé miesto v rokoch 2012, 2013 a 2014
  • Jeho dobyvateľ: Phil Heath

Jeho dlhý chvost a fantastické pózovanie si zapamätá každý, kto sa dnes aspoň trochu zaujíma o kulturistiku. Hovoríme samozrejme o jednom z najpopulárnejších a najznámejších kulturistov posledných rokov, ktorým je Kai Greene, známy aj ako "Predátor".

Greene sa narodil v roku 1975 v Brooklyne v New Yorku. Mal veľmi ťažké detstvo, keď sa stal sirotou vo veku iba 6 rokov a nasledujúcich 10 rokov ho vychovávali rôzni pestúni. To malo za následok jeho zlé správanie, kvôli ktorému ho niekoľkokrát takmer vylúčili zo školy. Jediné miesto, kde sa mohol zbaviť všetkých svojich problémov, bola posilňovňa. Po niekoľkých rokoch cvičenia si rýchlo uvedomil, že je obdarený úžasnou genetikou. V skutočnosti jeho telo veľmi dobre reagovalo na tréning a už ako tínedžer si dokázal vybudovať pôsobivú postavu.

Vďaka svojej extrémnej genetike dominoval prakticky na všetkých súťažiach, na ktorých sa objavil ešte ako tínedžer. Po niekoľkých rokoch tréningu a neustáleho zlepšovania svojej postavy sa napokon rozhodol skúsiť šťastie vo federácii NPC. Po niekoľkých nie príliš úspešných súťažiach sa mu nakoniec podarilo vyhrať NPC Team Universe Championships v roku 1999, čím sa stal profesionálnym kulturistom.

Jeho začiatky ako profesionálneho kulturistu však neboli jednoduché. Greene sa však nevzdal a pokračoval v tvrdom tréningu a prísnej diéte. Možno práve vďaka svojej húževnatosti sa mu nakoniec podarilo dosiahnuť veľký úspech a stať sa jedným z najlepších a najznámejších kulturistov všetkých čias. Počas svojej kariéry sa mu podarilo získať niekoľko titulov zo súťaží, ako sú Arnold Classic a New York Pro. V rokoch 2012 až 2014 bol dokonca druhý na súťaži Mr Olympia, pričom mnohí fanúšikovia a kulturisti predpovedali, že skôr či neskôr túto súťaž ovládne. Zo sporných dôvodov sa však v nasledujúcich rokoch na súťaži Mr Olympia neobjavil, a to ani po veľmi úspešnom roku 2016, keď ovládol Arnold Classic, Arnold Classic Brazil a Arnold Classic Australia.

Na súťažnom pódiu sa neobjavil od roku 2016. Na sociálnych sieťach však pravidelne dráždi svojich fanúšikov alebo iných kulturistov slovami, že sa vráti. Po toľkých rokoch tomu však čoraz viac ľudí prestáva veriť.

-

Okrem kulturistiky je Greene aj všestranný umelec. Ako maliar vydal vlastný komiks s názvom "Kronika kráľa Kaia", pravidelne vystupuje so svojimi tanečnými číslami na rôznych podujatiach a stále sa snaží presadiť aj ako herec.

Greene mal vždy impozantnú a jedinečnú povahu. Na súťažiach dokázal prezentovať túto postavu v absolútne neuveriteľnej póze, ktorá nemá vo svete kulturistiky obdobu. Pre mňa je to taký úžasný kulturista a obrovská osobnosť tohto športu, ktorý svojou stále rastúcou popularitou a obľúbenosťou môže ľahko strčiť do vrecka aj takého kulturistu, akým je jeho večný rival a premožiteľ, niekoľkonásobný držiteľ titulu Mr. Olympia, Phil Heath.

zaujímavý fakt
Čo sa týka jeho hereckej kariéry, mnohí fanúšikovia si mohli Greena všimnúť vo veľmi úspešnom seriáli "Stranger Things". Presnejšie, v druhej sérii stvárnil postavu s názvom "Funshine".

S Kaiom Greenom sa zoznam 7 nekorunovaných držiteľov titulu Mr. Olympia končí. Chcem len zdôrazniť, že je to čisto môj subjektívny výber. Samozrejme, môžete mať úplne iné obľúbené. Napriek tomu dúfam, že sa vám tento článok páčil, a ak máte nejaké otázky, nebojte sa opýtať v komentároch.

Viac takýchto článkov:

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.