Tréning

"Prestaňte sa starať o s*ačky a začnite cvičiť," odkazuje mladým nadšencom kulturista Pavel Beran (Rozhovor)

Pavel Beran je nepochybne športovec, ktorého netreba dlho predstavovať. Tento charizmatický pracant sa dostal medzi profesionálnych kulturistov vo veku dvadsaťtri rokov počas svojho druhého štartu vo federácii IFBB.

Preto si bez preháňania dovolíme tvrdiť, že Pavel je najväčším objavom domácej scény a ak mu vydrží zdravie, bude určite veľmi dobre reprezentovať našu malú krajinu na profesionálnej scéne. Teraz vám prinášame krátky rozhovor, v ktorom sa dozviete o jeho plánoch do budúcnosti, spomienkach na EVLS, kde získal profesionálnu kartu a mnoho ďalšieho.

1. Ahoj Pavle, si veľkou inšpiráciou pre mnohých ľudí, ale tento rozhovor určite osloví aj niekoho, kto ťa nepozná. Ako by ste sa takejto osobe predstavili jednou alebo dvoma vetami?

Ahoj, zdravím redakčný tím a všetkých čitateľov! Volám sa Pavel Beran, mám 24 rokov, viem, čo chcem, a nerobím kroky bokom.

2. Približne pred rokom ste zvládli EVLS Praha s absolútnou dokonalosťou a získali ste profesionálny preukaz. Nemohlo zostať bez povšimnutia, že ste si na svoju stranu získali takmer všetkých divákov v sále. Ako si spomínate na tieto súťaže s odstupom času?

Na EVLS spomínam veľmi rád, diváci vytvorili neuveriteľne energickú a emóciami nabitú atmosféru, a tak sa mi tento zážitok navždy vryl do duše. Za to vám patrí moja obrovská vďaka! A ako prejav vďaky by som chcel začať svoju profesionálnu kariéru na EVLS, hlavne kvôli divákom a fanúšikom.

-
Pavel sa pred domácim publikom predviedol v perfektnej forme a právom ovládol súťaž.

3. Zmenilo získanie profesionálnej karty zásadne váš život?

Nič sa radikálne nezmenilo, len by som povedal, že som to začal brať ešte vážnejšie. Viem, že s mocou prichádza aj zodpovednosť, a keďže mám moc, chcem byť zodpovedný.

4. Čo by ste odkázali mladým nadšencom, ktorí berú cvičenie príliš vážne a riešia často zbytočné banality?

Všetci neustále premýšľame o tom, čo tí na pomyselnom vrchole robia inak alebo čo vedia navyše na rozdiel od nás. Čím ďalej sa dostávam vo svojich športových výkonoch, tým viac si uvedomujem, že je to všetko o brutálnej disciplíne v stravovaní, nesmierne tvrdých tréningoch a trpezlivosti. Takže riešiť, či môžem miešať proteín a glutamín spolu, je naozaj zbytočné. Čo to znamená? Nedajte na to a pracujte ako o život!

5. Aj ako profesionálny kulturista súťažíte v silovom trojboji. Radi prekonávate svoje limity, aj keď riskujete zranenie?

Silový trojboj bol pre mňa príjemným oddychom od súťaženia v kariére. Využil som extrémne výkony na stimuláciu rastu a snažil som sa z toho vyťažiť čo najviac. Pri úrazoch nikdy neviete, to je isté, avšak pri vystupovaní z auta sa môžete zraniť. Prípravu na triatlon a samotné súťažné výkony som bral zodpovedne, aby som neurobil chybu a potom sa nezranil.

-
Paul rozhodne nie je čerpadlo. Na národnom šampionáte v triatlone dosiahol neuveriteľných 840 kg.

6. Nikdy som nestretol človeka s takým veľkým srdcom, ako máš ty. Myslíte si, že kulturistika sa dá robiť "bez srdca"?

Bez srdca sa nedá nič robiť, bez neho sa ťažko dýcha! :D Musíte sa narodiť so srdcom, a potom si ho už len zasunúť do vagíny a ísť.

7. Nemohol som si nevšimnúť, že pôsobíš v kapele Interloud. Ako je to s kulturistikou? Veď kapela si vyžaduje hodiny a hodiny skúšania, nočného života,..

Kapela je vlastne pre mňa a chalanov zábavou, nikoho z nás neživí, takže si môžeme všetko prispôsobiť. Všetko je možné, len ma štve, že nemôžem piť, takže vždy musím šoférovať... :D

-
Tento fešák rozhodne nezaostáva v hre na gitaru.

8. Môžete jasne povedať, čo vám kulturistika dala, čo vás naučila a čo vám vzala?

Kulturistika mi dala všetko, čo mám, a nemyslím tým svoj majetok, ale všetkých ľudí okolo mňa a som im za to vďačný! Čo mi to berie? Časom som zistil, že to nič nie je. Odoprieť si jedlo, alkohol, drogy alebo čas nie je pre mňa obetou. Nenechám si vziať dôležité veci, ktoré mám!

9. Plánujete v blízkej budúcnosti nejaké konkrétne preteky?

Tento rok by som chcel súťažiť na EVLS PRO a San Marino PRO. Cesty, príležitosti a osudy sú nepredvídateľné, ale toto je môj plán.

10. Ktoré sociálne siete používate v súčasnosti najčastejšie? Kde vás môžu naši čitatelia sledovať?

Nikdy som na to veľmi nebola, nebaví ma kŕmiť s.siete každou kravinou, ale instagram mi asi vyhovuje najviac, je príjemne živý.

Pavlova nová kniha je už v predaji:

11. Chcel by si na záver niečo odkázať svojim fanúšikom a ľuďom, ktorí ťa sledujú a budú čítať tento rozhovor?

Ďakujem vám všetkým za podporu a sľubujem, že sa budem snažiť byť pre vás inšpiráciou, motiváciou a, dúfam, aj oporou. Rád by som vám to vrátil, pretože poriadok robí priateľov... :)

12. Veľmi pekne vám ďakujem za tento zaujímavý rozhovor. Prajeme vám veľa úspechov v kulturistike aj v osobnom živote. Pokračujte v tom, čo robíte! Si motiváciou pre mnohých mladých chlapcov a bezpochyby máš na to, aby si sa stal najlepším kulturistom v českej histórii.

Ďakujem veľmi pekne, ale je to na mne. :)

Mohlo by vás tiež zaujímať: Výber najlepších slúchadiel do posilňovne v tomto roku 2024!

Chvíľu nám trvalo, kým sme pripravili tento rozhovor, ale sme veľmi radi, že sme ho pripravili, pretože Pavel je veľmi charizmatický a má skvelé názory.

Ak vás to zaujalo a chceli by ste na našej stránke viac takýchto rozhovorov s celebritami, určite nám dajte vedieť v komentároch alebo zdieľajte celý rozhovor!

Druhý videorozhovor na našom kanáli YouTube:

Ďalšie rozhovory so zaujímavými osobnosťami:

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.