Recepty

Perníkové ovsené kocky bez pridaného cukru

Autor: Kateřina Kukolová |

Aj keď sa sviatky skončili a vianočná nálada a výzdoba sa z mnohých domovov vytratili, neznamená to, že sa nemôžeme "upokojiť" a vypnúť.

Vypnúť pre mňa znamená pustiť si obľúbený seriál alebo vziať do ruky obľúbenú knihu a "zahryznúť" sa do niečoho zdravého a dobrého. No a práve o tom je dnešný recept.

Dnes si pripravíme nenáročnú klasiku v zdravšej verzii, ktorú si môžete dopriať pred kúpeľom po náročnom dni. Tou klasikou bude ovsený perník bez pridaného cukru

Áno, čítate správne - bez pridaného cukru! Osladíme ju datľami, ktoré napriek svojej sladkosti nezvyšujú hladinu glukózy v krvi, znižujú krvný tlak a obsahujú vysoký podiel rôznych aminokyselín, horčíka, draslíka, železa a vitamínov. To všetko v kombinácii s jemnou perníkovou chuťou a pocitom plného bruška už po dvoch sústach!

A ak nemáte radi datle, nebojte sa ich nahradiť medom alebo iným prírodným sladidlom, a ak chcete, aby bol váš perník ešte výživnejší a vyváženejší, nebojte sa pridať bielkoviny!

Zloženie:

  • 200 g mletého ovsa
  • 2 vajcia
  • 2 biele jogurty
  • 10 datlí (pre tých, ktorí datle takmer nejedia, pre ostatných odporúčam viac)
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 1-2 PL prášku do pečiva na perník, škorica

-

Postup:

  1. Datle zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút odpočívať.
  2. Medzitým zmiešajte v miske ovsené vločky, kakao a prášok do pečiva.
  3. Keď datle povolia, zmiešajte ich s dvoma bielymi jogurtmi a potom ich pridajte k suchým prísadám spolu s vajcami.
  4. Cesto dobre premiešajte a nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie (ja používam formu 23x23 cm).
  5. Pečte 20 minút pri 180 °C.
  6. Užite si to! :)

Dobrú chuť KateFit a nezabudnite sa pochváliť svojimi výtvormi na Instagrame (#svetfitness).

-

-

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.