Tréning

Prečo sú kulturisti iní?

V tomto článku by som sa chcel zamerať na extrém zvaný kulturistika. To, že kulturisti sú často v centre pozornosti a stávajú sa terčom pohľadov okolia. Byť kulturistom znamená stáť uprostred cirkusu bez cirkusového stanu. Ľudia na vás pozerajú, ukazujú prstom, boja sa... Prečo?

Na to mám jasnú odpoveď. Pretože sme iní.

Každý deň stretávame na ulici stovky ľudí. Nedá sa povedať, ktorý z nich hrá futbal a ktorý tenis. Ani im nevenujeme osobitnú pozornosť, pretože väčšina z nich vyzerá rovnako.

Ale potom sa stane, že stretnú človeka, ako ste vy. Chlapík, ktorý trénuje už niekoľko rokov a vyzerá tak. Vyzerá inak ako ostatní. Pod tričkom upútajú pozornosť okoloidúcich predovšetkým mohutné ruky. Cieľom ich pohľadov bude aj chrbát veľkosti letiska Charlesa de Gaulla. V kombinácii s obrovskými stehnami, na ktoré si neviete nájsť džínsy, budete pre svoje okolie dokonalým terčom

Ľudia často hľadia s otvorenými ústami a nepovažujú to za trápne. Otáčajú sa za vami, ukazujú na vás, počujete, že ich rozhovory smerujú k vašej osobe. Možno sa aj oni sami snažili mať to, čo máte teraz vy, ale nepodarilo sa im to. Možno sú proti cvičeniu a považujú ho za odporné. Možno si myslia, že ste hlupák, ktorý musí mať svaly, aby si získal rešpekt. Kto vie.

Ale popravde, prečo by vás mali zaujímať názory iných? To, na čom skutočne záleží, ste VY a VAŠA cesta, na ktorú sa nikto nesmie postaviť.

TIP: Ako si vybudovať masívne nohy?

Cvičte kvôli životnému štýlu, ktorý vás baví a napĺňa. Vybrali si túto cestu pre vás ľudia, ktorí na vás ukazujú?

Nie. Vybrali ste si ho sami.

Prečo by ste sa teda mali s týmito ľuďmi zaoberať teraz, po určitom bode cesty?

Určitesi pamätáte, keď ste začali cvičiť. Boli okolo vás aj ľudia, ktorí neverili, že to vydržíte, že to niekam dotiahnete, že budete vyzerať tak, ako vyzeráte teraz. Časom sa títo ľudia rozčarovali, pretože pochopili, že toto je vaša cesta a vy sa jej nevzdáte. Na začiatku ste z týchto ľudí nič nerobili, tak prečo by ste mali teraz?

Každý, kto niekedy vyjadril iný názor, bol spoločnosťou prísne odsúdený. Mohol by som spomenúť slávnych ľudí ako Marco Polo a ďalších. Vtedajšia spoločnosť ich odsudzovala a považovala za bláznov. Ale oni tvrdohlavo pokračovali v tom, čomu verili, a preto dnes napríklad vieme, že Zem je guľatá

Ak chcete, aby si vás pamätali, musíte prísť s niečím výnimočným. Ak vás táto cesta naďalej napĺňa, máte dôvod pokračovať. Nezaoberajte sa názormi ostatných, sústreďte sa na svoj cieľ a tvrdohlavo za ním choďte napriek všetkým prekážkam, ktoré vám život kladie. Ak chcete zmeniť svet, nikdy to nedosiahnete tým, že budete rovnakí ako všetci ostatní.

Musíte byť lepší ako ostatní. A aby ste boli lepší ako ostatní, musíte byť schopní prijať ich pohľad a klebety. Jediné, na čom záleží, je vaša hlava. Ak sa chcete stať skutočným šampiónom, musíte sa naučiť myslieť ako šampión. A šampiónom je jedno, čo si o nich myslia ostatní. Preto by som chcel tento článok ukončiť týmto: "Nebojte sa byť iní, pretože nie je nič horšie ako byť rovnaký ako všetci ostatní."

ČÍTAJTE VIAC: Stačí vám šálka kávy pred cvičením?

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.