Tréning

Predpoklady úspešného kulturistu

Na svete je veľa športov. Ale len málo z nich je tak extrémnych ako kulturistika. V tomto článku by som vám rád predstavil vlastnosti, bez ktorých sa nikdy nestanete dobrým kulturistom.

Kulturistika sa od väčšiny športov líši tým, že ju nemôžete robiť len hodinu a pol denne. Pri väčšine športov je dôležitý len tréning. Bežíte hodinu a pol, ale potom sa už nestaráte o to, či si dáte rožok alebo jogurt. Keď sa však rozhodnete zmeniť svoju postavu, musíte tomu podriadiť celý svoj životný štýl, od spánku, cez stravu až po cvičenie.

1. Disciplína

Prvým predpokladom na to, aby ste sa stali dobrým kulturistom, je disciplína. Nemôžete si povedať: "Dnes to vzdám, dám si pivo a budem ležať pred televízorom." Ráno vstanete a uvaríte si vajíčka, hoci ich máte plné zuby. Chodíte cvičiť, aj keď ste unavení a máte veľa povinností v práci alebo v škole. Kúpite si kuracie prsia, hoci máte oveľa väčšiu chuť na úplne iný druh jedla.

2. Vytrvalosť

Bez vytrvalosti sa v tomto športe ďaleko nedostanete. Život kulturistu je dokonalým obrazom toho, ako vyzerá stereotyp. A držať sa tohto stereotypu rozhodne nie je jednoduché. Koniec koncov, každý deň jete to isté jedlo, chodíte spať v rovnakom čase a chodíte do rovnakej posilňovne. Sám som poznal veľa kulturistov, ktorí boli geneticky nadaní, ale kvôli nedostatočnej vytrvalosti čoskoro prestali cvičiť. Priznajme si, že tento šport nemôže robiť každý.

3. Posledný príspevok

Kľúčom k úspechu je posadnutosť. Musíte byť posadnutí všetkým, čo robíte. Stanovte si cieľ a choďte za ním, kým ho nedosiahnete. A keď ho dosiahnete, musíte si stanoviť ďalší cieľ, a tak stále dokola. A hoci táto cesta nie je vždy jednoduchá, výsledok stojí za to. Preto, aby ste získali niečo, čo vás posunie vpred, musíte najprv niečo obetovať.

4. Obetovanie

Obetovanie veľkého množstva životných radostí je preto ďalším predpokladom úspešného kulturistu. Musíte sa vzdať mnohých vecí, ktoré máte radi, ako je alkohol, sladkosti alebo dokonca nezdravé a presolené jedlá, aby ste sa o ďalší malý krok priblížili k svojmu cieľu. Vždy, keď sa niečoho vzdáte, získate niečo iné.

5. Láska

Posledná vlastnosť, ktorú tu spomeniem, je najdôležitejšia. Je to láska. Skrátka, všetko, čo v živote robíte, musíte robiť predovšetkým srdcom. To platí najmä v kulturistike. Ak nemáte radi všetko, čo sa týka tohto životného štýlu a všetkých aktivít s ním spojených, potom sa len ťažko stanete dobrým kulturistom.

tip: 37 zaujímavých darčekov pre kulturistov a iných športovcov.

Niekomu sa slová obsiahnuté v týchto riadkoch môžu zdať príliš ťažké, dokonca nemožné na splnenie. Ale všetko, čo človek dosiahne ľahko, ho nebude dlho uspokojovať. Cesta k tomu, po čom tak veľmi túžime, je dlhá, namáhavá a ťažká, ale výsledok bude stáť za to. Hoci si to mnohí z vás možno neuvedomujú, šťastným robí človeka cesta, nie cieľ

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.