Suplementy

Tvarohový koláč so semienkami chia

Už viete, čo budete piecť cez víkend? Nie? Potom vám ukážem jeden recept, a to na túto chia žemľu s mrkvou, ktorá je plná bielkovín a obsahuje tak málo cukru!

Ak máte doma malých (ne)stravníkov, toto je zaručený spôsob, ako do nich dostať zeleninu. Recept obsahuje bielkoviny, takže nechám na vás, či ho chcete podávať deťom. Ak nie, odporúčam ho nahradiť 2-3 lyžicami medu podľa chuti.

Obsah článku
Zobraziť
Skryť

Zloženie:

Hull:

  • 40g semienka chia so 115 g vody
  • 1 vajce
  • 1 strúhaná mrkva
  • 45 g kokosu
  • 30 g mletých vločiek
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • prírodné sladidlo (med, javorový sirup, datle...) - voliteľné

Náplň:

Postup:

  1. Chia semienka v miske zalejte vodou, dobre premiešajte a nechajte chvíľu odstáť. Vytvorí sa chia gél, do ktorého pridáme mleté vločky, kakao, kokos, 1 vajce a nakoniec 1 nastrúhanú mrkvu. Samotné cesto bude prirodzene sladké vďaka mrkve a kokosu, takže ak chcete sladiť viac, určite môžete pridať 2-3 lyžičky medu alebo iného sladidla.
  2. Cesto natlačte do silikónovej formy (ja používam 23x23 cm). Ak nemáte silikónovú formu, vyložte ju papierom na pečenie. Nebojte sa, že cesto bude vodnaté, je to spôsobené prítomnosťou chia gélu.
  3. V inej miske zmiešajte tvaroh, 1 biely jogurt a dávku vanilkového proteínu. Vzniknutá náplň sa potom naleje na korpus a posype kokosom, ktorý potom získa zlatistú farbu a dodá dezertu sladkú chuť, ja pridávam aj niekoľko mrazených malín.
  4. Dezert pečte pri teplote 160 °C približne 35 minút.
  5. Po vychladnutí ho nakrájajte na kocky, ktoré môžete pokvapkať čokoládou a podávať. :)

Ak koláč vyskúšate, určite nám dajte vedieť na Instagrame #svetfitness!

-

-

-

-

-

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.