Prom-IN Aggressive Pre - Agresívna predtréningová pumpa (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

V poslednom čase sa mi čoraz viac páčia nové produkty spoločnosti Prom-IN. Po veľmi dobre fungujúcom produkte s názvom Serious Pre predstavila táto česká spoločnosť ďalší podobný doplnok zo série predtréningoviek, a to Aggressive Pre.

Je to lepšie? Oplatí sa do nej investovať, alebo je to úplná strata? Odporúča sa vôbec používať takéto výrobky? To všetko a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Prom-IN Aggressive PRE
Publikované: 27. august 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Chuť
8.8/10
Účinok
9.6/10
Rozpustnosť
9.1/10
Zložky
9.8/10
Cena
9.1/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN Aggressive PRE
Obchod
Cena
Odkaz

Na začiatku treba zdôrazniť, že Aggressive Pre je dosť podobný vyššie uvedenému produktu Serious Pre, ktorý sme vytvorili pred časom samostatná recenzia. Ak chcete mať jasný prehľad o oboch variantoch, určite odporúčame prečítať si aj túto recenziu.

Nakopávač, na ktorý konkurencia nie je príliš naklonená

Jednou z vecí, ktoré sa mi úprimne nepáčia na tu dostupných doplnkoch, je ich neustály stereotyp. Bez ohľadu na to, čo vám ktokoľvek povie o revolučných doplnkoch, väčšina predtréningoviek je v podstate "univerzálna" Agresívny Pre sa však z tejto formy dosť vymyká, a tak si získal moje sympatie.

Aby sme neboli takí abstraktní, nenájdete v ňom ani gram arginínu. Namiesto toho obsahuje silnejšiu alternatívu, ktorou je citrulín. A v množstve, ktoré je skutočne účinné, nielen na parádu.

Rovnako považujem za viac ako vhodnú voľbu použitie kapsaicínu, ktorý je drvivou väčšinou výrobcov veľmi prehliadaný. Napriek tomu má v predtréningovkách celý rad opodstatnení, či už ide o zlepšenie krvného obehu, zrýchlenie metabolizmu alebo zlepšenie trávenia.

A rovnako by sme mohli pokračovať aj pri iných látkach, napríklad kreatín HCl svedčí o použití kvalitných zložiek a o premyslenom zložení. Táto verzia kreatínu v skutočnosti minimalizuje všetky bežné vedľajšie účinky, ale zároveň je skutočne funkčná a osvedčená.

Agresívne pre nakopávače

Namiesto podrobnej analýzy sa však pozrime na všetky zostávajúce zložky v krátkosti:

  • 7000 mgl-citrulín malátu 2:1, ktorý slúži na maximalizáciu produkcie NO a tým zabezpečuje lepší prietok krvi
  • 3000 mg beta alanínu na zvýšenie svalovej vytrvalosti a sily
  • 3000 mg l-leucínu, ktorý je zodpovedný za syntézu bielkovín po tréningu a ochranu svalových vlákien pred katabolizmom
  • 2000 mg kreatín hydrochloridu 2:1, ktorý sa používa na zvýšenie sily počas tréningu
  • 1500 mg l-izoleucínu, ktorý podporuje tvorbu hemoglobínu a môže slúžiť ako zdroj energie
  • 1500 mg l-valínu, ktorý ovplyvňuje vstrebávanie melanínu, tryptofánu a fenylalanínu a ďalších neurotransmiterov
  • 1500 mg l-tyrozínu, ktorý je prekurzorom alebo súčasťou mnohých dôležitých zlúčenín
  • 1000 mg taurínu pre maximálnu koncentráciu pre výkon
  • 1000 mg cholín bitarátu, ktorý je nevyhnutným prvkom pri výrobe neurotransmiterov
  • 1000 mg betaín hydrochloridu, ktorý zmierňuje kyslosť žalúdka
  • 500 mg acetyl L-karnitínu, ktorý slúži ako zdroj energie počas tréningu
  • 350 mg extraktu zo zeleného čaju, ktorý podporuje správne spaľovanie tukov a je tiež bohatým zdrojom mnohých antioxidantov
  • 200 mg kofeínu pre mentálnu bdelosť a dobré spaľovanie tukov
  • 54 mg Deanol l-bitarátu na zabezpečenie maximálneho výkonu pri tréningu
  • 30 mg niacínu pre správny energetický metabolizmus
  • 25 mg vitamínu B6, ktorý je nevyhnutný pre správny metabolizmus aminokyselín
  • 20 mg kapsaicínu pre optimálne spaľovanie tukov, správny krvný obeh a dobré fungovanie metabolizmu
  • 10 mg synefrínu pre maximálny termogénny účinok

Ak ste si pozorne prešli vyššie uvedené ingrediencie, budete so mnou súhlasiť, že do Aggressive Pre sa toho pravdepodobne nemohlo dostať oveľa viac. Tento nakopávač preto pôsobí absolútne suverénne a dovolím si tvrdiť, že by ste len ťažko hľadali podobne nabitý doplnok.

Je to lepšia voľba ako Serious Pre?
Hoci sa to zdá ako jednoduchá otázka, porovnanie modelov Aggressive Pre a Serious Pre nie je také triviálne. V prvom rade to závisí od vášho cieľa. Serious Pre je úplne bez stimulantov. A to je obrovská výhoda. Chodíte do posilňovne neskoro kvôli zmenenému dennému režimu a nechcete, aby vás niečo ovplyvnilo pri neskoršom zaspávaní? Seriózny Pre je jasná voľba.
Ale hľadáte doplnok s trochou kofeínu a výťažkom zo zeleného čaju na povzbudenie, navyše s rovnakými osvedčenými funkčnými zložkami? Potom siahnite radšej po Aggressive Pre. Pravdepodobne nenájdete žiadny iný významný rozdiel v týchto dvoch doplnkoch, pretože cena je úplne rovnaká.

Agresívna predpríprava vs. seriózna predpríprava

Kúpte za najlepšiu cenu

Príprava bez akýchkoľvek ťažkostí

Rozpustil som dávku Aggressive Pre, čo je 7 zarovnaných odmeriek, v 450-500 ml vody a niekoľkokrát som ju pretrepal pomocou šejkra.

Predtréningovka sa bez problémov rozpustila, na dne pohára sa však usadilo niekoľko nerozpustných častíc, ktoré sú typické pre nakopávače. V žiadnom prípade to však nebolo vážne, stačilo pohár niekoľkokrát otočiť a usadenú časť ste mohli bez problémov vypiť.

Prom-IN Aggressive Pro Nakopávač

Veľmi intenzívna chuť

Ako je pri našich recenziách zvykom, snažíme sa testovať doplnky vo viacerých príchutiach, aby sme ich mohli porovnať nielen s konkurenciou, ale aj medzi sebou. V prípade Aggressive Pre sme vyskúšali všetky tri dostupné príchute a majú jednu spoločnú vlastnosť. Sú veľmi intenzívne a na dosiahnutie príjemnej chuti je potrebné použiť minimálne 500 ml vody. Podrobné hodnotenie chutí zmiešaných v litri vody teda vyzerá takto:

  • Fruit Punch (10/10 ) je vlastne jediná príchuť, ktorá je iba v Aggressive Pre a nie v Serious Pre. Musím uznať, že toto je to najlepšie, čo Aggressive Pre ponúka. Ovocný punč chutí ako multivitamínový džús a vôbec nemá intenzívnu a štipľavú chuť, čo môže niektorým ľuďom pri predchádzajúcich variantoch vadiť. Chuť je plná, s minimálnou sladkosťou a bez štipľavej pachuti pri použití pollitra vody. Veľmi ľahko sa pije, pre mňa osobne je ovocný punč akýmsi rituálom pred tréningom a ani po vypití celého balenia som nebola ohromená jeho chuťou. Takže dávam 10 bodov z 10.
  • Príchuť citrón (9,5/10 ) a mäta je veľmi dobrá a osviežujúca príchuť, ktorú by som odporučila každému. Mätovú príchuť z výrobku zaregistrujete len minimálne, ale citrón je veľmi osviežujúci, nepôsobí umelo a chuť nie je ani taká intenzívna. Keď sa napijete, v ústach sa vám prelína sladkokyslá chuť citróna, čo sa mne osobne veľmi páčilo. Takže ak vám nevadí citrón, považujem tento variant za viac ako vhodný a dávam mu 9,5 z 10.
  • Ananás (7/10 ) bol pre mňa osobne asi najmenej atraktívny a veľmi rýchlo sa prepiekol. Chuť je naozaj veľmi intenzívna, musel som použiť aspoň 600 ml vody, inak sa to vôbec nedalo piť. Na môj vkus sa môže zdať dokonca trochu umelá, ale to je skôr subjektívny pohľad, pretože niektorí ľudia tento typ chuti uprednostňujú. Pre milovníkov ananásu dobrá voľba, ale inak ho neodporúčam. Tejto chuti dávam 7 bodov z 10.

Agresívne pálenie uší a brutálne čerpanie počas celého tréningu

Asi 20 minút po skončení celej dávky Aggressive Pre som začal cítiť to známe pálenie v ušiach, ktoré je spôsobené prítomnosťou beta alanínu. Po chvíli sa k tomu pridalo aj mierne povzbudenie a ja som sa na tréning začal naozaj tešiť. Už počas rozcvičky bolo badateľné správne napumpovanie, ktoré trvalo počas celého tréningu. Bohužiaľ, pálenie uší zmizlo asi po 40 minútach tréningu, ale to neznamená, že nakopávačka prestala fungovať.

Prom-IN Aggressive Pro Nakopávač

Absolútne primeraná cena

Ak si kúpite celé balenie Aggressive Pre, jedna dávka vás bude stáť približne 29 Kč. Ak si výrobky od spoločnosti Prom-IN kupujete častejšie, viete, že rozhodne nepatria medzi tie lacnejšie. Napríklad taká pumpa Nitrox Pump Extreme, ktorá sa v našom rebríčku umiestnila veľmi dobre porovnanie najlepších nakopávačov, stojí o 7 Kč na dávku menej. Na druhej strane určite existujú predtréningovky, ktoré sú ešte o tretinu drahšie.

Aj keď sa cena za takýto doplnok môže zdať veľmi prehnaná, je dôležité si uvedomiť, že nakopávač nie je ani zďaleka nevyhnutnou súčasťou suplementácie športovca a ak sa do neho chystáte investovať, je dobré si priplatiť za kvalitu. V prípade Aggressive Pre zaplatíte z môjho pohľadu úplne primeranú sumu za účinok, ktorý vám táto jedna dávka pred tréningom poskytne.

Cenová tabuľka pre Prom-IN Aggressive PRE
Obchod
Cena
Odkaz

Záverečné hodnotenie

Na záver by bolo dobré nejakým spôsobom zhodnotiť Aggressive Pre a odpovedať na otázky položené v úvode dnešnej recenzie. Tento nakopávač určite stojí za investíciu, z môjho pohľadu je to bez preháňania jeden z najlepších predtréningových produktov, ktoré môžete na trhu dostať. Pre mňa osobne lepší ako Serious Pre, pretože keď som išiel cvičiť inak ako večer, zvyčajne som si dal kávu so Serious Pre. Záleží však na vašich preferenciách a dennom čase, kedy chodíte do posilňovne. Ale určite neurobíte chybu, ak investujete do tohto doplnku.

To je od nás pre túto recenziu všetko. Ak máte s Aggressive Pre nejaké skúsenosti, určite sa o ne podeľte s ostatnými čitateľmi v komentároch. Zároveň nám môžete napísať všetky otázky týkajúce sa používania tohto doplnku, vždy vám na ne radi odpovieme.

Skvelé porovnanie nakopávačov pre posilňovňu (video):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.