Aktin Preworkout - Nakopávač s nekompromisnou formulou (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Preworkout od spoločnosti Aktin je na trhu pomerne krátko, ale už si stihol získať svojich fanúšikov v oblasti doplnkov stravy

Najväčším problémom je, že náš český trh je takýmito nakopávačkami dosť preplnený a mnohí ľudia nevedia, ktorú si vybrať, aby to malo naozaj efekt. Dalo by sa povedať, že v dnešnej dobe je veľmi ťažké nájsť predtréningovku, ktorá naozaj funguje tak, ako má, a ktorá sa nespolieha len na nezmyselne nízke dávky funkčných látok a zbytočne vysoké dávky kofeínu. Ale už teraz vám môžem povedať, že predtréningovka Aktin rozhodne nesklamala.

Kam by sme zaradili tento preworkout? Obstojí v porovnaní s konkurenčnými produktmi, ako je napríklad Agrezz? Pocítili sme po jeho použití nejaké pozitívne alebo negatívne účinky? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnom článku.

Aktin Preworkout
Publikované: 13. júna 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Nakopávače
Chuť
9.1/10
Rozpustnosť
9.8/10
Účinok
9.3/10
Zložky
9.1/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
9.2
z 10 bodov

Výrobca Aktin začal vyrábať svoje výrobky len nedávno a musím povedať, že túto značku pozorne sledujem. Myslím si, že najmä značka Aktin má veľký potenciál, pretože sa nebojí odlíšiť od konkurencie a je vidieť, že ich výrobky naozaj fungujú. Je veľmi chvályhodné, že výrobca vsádza na najšetrnejší a najprirodzenejší spôsob výroby. Pri jeho výrobe sa spravidla používajú prírodné látky, prírodné sladidlá a ďalšie prírodné zložky.

Ale dosť s úvodnými slovami, poďme sa dostať k skutočnému preskúmaniu Aktin Preworkout.

Premyslený vzorec, ktorý dáva zmysel

Najviac zastúpenou zložkou v zložení nájdeme L-citrulín malát, ktorý sa tu nachádza v absolútne dostatočnom množstve, konkrétne ide o množstvo 8 g L-citrulín malátu na jednu dávku predtréningovky, teda 15 g produktu. L-citrulín malát je tu zastúpený najmä z dôvodu prekrvenia svalov počas tréningu, vďaka čomu budeme oveľa lepšie cítiť kontrakciu svalov počas opakovaní, budeme môcť trénovať dlhšie a efektívnejšie. Je tiež veľmi dobre známe, že odďaľuje fyzickú únavu. Pre nás je to jedna z najdôležitejších látok, ktoré by ste mali užívať pred tréningom, ak to s cvičením myslíte úplne vážne.

Ako druhá najviac zastúpená zložka je tu L-ornitín, ktorý je tu vo forme HCL pre lepšiu absorpciu. Ten sa nachádza v predtréningovke z dôvodu, že pôsobí synergicky s L-citrulínom, čím opäť zlepšuje prietok krvi do svalov. Ďalším dôvodom je, že môže pomôcť pri vylučovaní rastového hormónu. V jednej dávke je celkom 2,5 g L-ornitínu, čo je vysoká dávka, ktorú u konkurencie nenájdete.

Prípravok obsahuje aj cholín bitartrát, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri fungovaní mozgu, nervov a svalov. Môže pomôcť pri koncentrácii počas tréningu, prináša mentálnu stimuláciu a zabraňuje poklesu energie, čo ocenia nielen športovci. Cholín bitartrát tiež pôsobí synergicky spolu s kofeínom, ktorý je tiež obsiahnutý v predtréningovke.

Zloženie Aktin Preworkout

V nakopávači nájdeme aj dva adaptogény, ktoré sa tu objavujú vo forme bylinných extraktov. Konkrétne ide o Panax Ginseng (ženšen) a Rhodiola Rosea (šípky). Tieto adaptogény pri dlhodobom užívaní zlepšujú kvalitu života, pomáhajú kardiovaskulárnemu zdraviu, dodávajú telu oveľa viac energie, znižujú únavu, majú pozitívny vplyv na funkciu mozgu a mnoho ďalšieho.

Predtréningovka obsahuje aj L-theanín, ktorý má pozitívny vplyv najmä na relaxáciu, kognitívny výkon, emocionálny stav a koncentráciu. L-theanín opäť pôsobí synergicky spolu s obsiahnutým kofeínom.

DMAE pomáha pri vstrebávaní iných látok a môže zlepšiť náladu, duševnú energiu alebo dokonca pamäť.

Synefrín pôsobí ako termogénny spaľovač tukov, pôsobí synergicky s kofeínom a môže spôsobiť, že počas fyzickej námahy budeme efektívnejšie využívať tukové zásoby ako zdroj okamžitej energie. Spolu s kofeínom pôsobí ako stimulant a zlepšuje metabolizmus človeka.

Ako už bolo spomenuté vyššie, na poslednom mieste v predtréningovke je kofeín, ktorý je samozrejme v prírodnej forme, takže je pre telo oveľa prirodzenejší, nástup účinku je plynulejší a po tréningu nezažijeme žiadny tzv. crash (náhly pokles energie).

Výživové hodnoty:

  15 g 7,5 g
L-citrulín malát 8000 mg 4000 mg
L-ornitín HCL 2500 mg 1250 mg
- z toho čistý L-ornitín 2000 mg 1000 mg
Cholín bitartrát 2500 mg 1250 mg
- z toho čistý cholín 1000 mg 500 mg
Panax ginseng 400 mg 200 mg
Kofeín 200 mg 100 mg
L-theanin 200 mg 100 mg
Rhodiola rosea 100 mg 50 mg
DMAE bitartrát 54 mg 27 mg
- z toho čistý DMAE 20 mg 10 mg
Synefrín 20 mg 10 mg

Aktin Preworkout Zloženie Review

Príprava je úplne bezproblémová

Pri užívaní predtréningovky som postupoval podľa pokynov výrobcu. Zmiešal som jednu dávku 15 g v 400 ml vody a všetko prebehlo úplne hladko.

Rozpustnosť preworkoutu bola na vynikajúcej úrovni, netvorili sa žiadne hrudky, preworkout vôbec nepenil a bol okamžite pripravený na konzumáciu.

Nebol ani žiadny problém s stráviteľnosťou predtréningovky, nezaznamenal som žiadne nadúvanie ani iné neprirodzené stavy v žalúdku. Je zrejmé, že pri výrobe boli skutočne použité tie najlepšie možné ingrediencie.

Náš tip
Nakopávač si môžete dať rozmiešať vo vode, aby sa následne ochladil, a budete mať príjemný, osviežujúci nápoj priamo pred tréningom.

Rozpustnosť Aktin Preworkout

Boli sme úplne prekvapení účinkom

Preworkout som skonzumoval asi 30 minút pred tréning om v dávke 15 g a počas tejto doby sa všetko začalo spoľahlivo vstrebávať a ja som sa cítil plný energie.

Jedným z najväčších účinkov je nekompromisné napumpovanie svalov, viditeľné žilkovanie a maximálne sústredenie na tréning. Týmito slovami by som opísal hlavné účinky tohto predtréningového prípravku a pre mňa je to presne to, čo človek potrebuje na kvalitný tréning.

Rozhodne nečakajte žiadnu prehnane nakopávaciu hru, z ktorej vás bude len bolieť hlava

Ďalej som sa snažil znížiť dávkovanie, pretože ja osobne mám problém s kofeínom a aj 200 mg je pre mňa príliš veľa, takže som dávku upravil na 8 g, čím som dosiahol množstvo kofeínu okolo 100 mg a musím povedať, že som prakticky nepostrehol rozdiel. Efekt nakopávače bol stále rovnaký a ja som sa nemohol prestať čudovať, jednoducho skvelé.

Viem však, že dávkovanie je vždy veľmi individuálne, takže si budete musieť nájsť vlastnú optimálnu dávku, ktorá vám bude vyhovovať.

Náš tip
Preworkout konzumujte vždy s väčším odstupom od jedla (aspoň 1 hodinu), aby ste zabezpečili maximálnu absorpciu všetkých látok.

-

Presvedčivá pomarančová príchuť

Po rozmiešaní jednej dávky v 400 ml prišiel rad na ochutnávku Preworkoutu a musím povedať, že som bol príjemne prekvapený.

Neexistuje žiadna chemická pachuť, nič také. Naopak, predtréningovka mala príjemný sladký pomarančový nádych, ktorý som si okamžite zamiloval.

Napriek tomu, že v predtréningovkách mám radšej kyslejšie príchute, tento som si absolútne zamiloval a tešil som sa, že si ho budem môcť vychutnať každý deň pred tréningom.

Náš tip
Skúste pridať štipku himalájskej soli do predtréningovej prípravy, aby ste počas tréningu ešte viac prekrvili svaly.

-

Primeraná cena

Výrobca vyrába preworkout v 450g balení, ktoré stojí 749 Kč, čo je podľa nás úplne adekvátna cena za takýto kvalitný nakopávač.

Ak dodržíte dávku 15 g, v jednom balení je až 30 porcií. Jedna dávka preto stojí 25 Kč.

Osobne som vyskúšal menšiu dávku 8 g a musím povedať, že aj pri takejto dávke som cítil veľmi dobré vzrušenie z tréningu a celý čas strávený v posilňovni bol jednoducho kvalitnejší.

Najlepšiu cenu pre Aktin Preworkout nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu
alternatíva bez stimulantov
Spoločnosť Aktin nedávno vydala alternatívu k tomuto kopáku. Toto je Aktin Preworkout, ktorý je založený na podobných zložkách ako recenzovaný Aktin Preworkout. Jediným významným rozdielom medzi týmito dvoma produktmi je absencia stimulantov v novo vydanom Preworkout. Rozhodol som sa ho vyskúšať a tu sú moje dojmy:
  • Preworkout sa tiež predáva len v jednej príchuti, pomarančovej. Rozmiešal som jednu 15 g dávku v 400 ml vody a musím povedať, že chuť nakopávača je skvelá. Chuť mi pripomínala oranžový sirup Yuppie a náznak pomaranča je znateľný.
  • Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že výrobok ma opäť príjemne prekvapil, do 40 minút som pocítil príjemnú plnosť svalov a už po 2 setoch som bol napumpovaný.
  • Aktin Pre-workout je o niečo lacnejší, na jednom balení ušetríte približne 50 Kč. Podľa môjho názoru je to však iný produkt, ktorý má iné primárne použitie ako Aktin Preworkout. Zatiaľ čo predtréningovka bez stimulantov bude skvelá na použitie pri popoludňajších alebo večerných tréningoch, nakopávač so stimulantmi oceníte pri ranných tréningoch. Neváhajte kombinovať oba produkty.

Záverečné hodnotenie

To nás privádza na koniec. Stojí za to investovať do Aktin Preworkout alebo je lepšie získať iný? Osobne si myslím, že investovať do tohto predtréningového prípravku sa určite oplatí. Sám som bol prekvapený, aký skvelý je tento nakopávač.

V minulosti som vyskúšal veľa nakopávačov, ale táto svojím spôsobom vyčnieva z davu. Určite sa k nemu v budúcnosti vrátim, mám z neho veľmi pozitívny pocit a určite ho odporúčam všetkým. Značka Aktin ma rozhodne nesklamala a dostala som presne to, čo som očakávala.

Jediné, čo by som vytkol, je to, že nie každý človek chce pred každým tréningom užívať kofeín alebo iné stimulanty, a ja patrím medzi týchto ľudí. Takže by som privítal, keby značka Aktin začala vyrábať aj predtréningovku, ktorá je úplne bez stimulantov. Ale to je len moja malá poznámka, ktorá nič nemení na tom, že podľa môjho názoru patrí tento preworkout medzi absolútnu špičku na našom trhu.

Skvelý test pred tréningom (video):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.