Alavis Maxima Tribulus - účinný doplnok alebo chytenie peňazí? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Ak pravidelne čítate naše články a recenzie, viete, že máme tendenciu byť veľmi skeptickí voči rôznym doplnkom, ktoré sľubujú zvýšenie testosterónu. A niet sa čomu čudovať, pretože drvivá väčšina z nich sú len zlodeji peňazí. Existujú však aj výnimky. Keď som dostal ponuku vyskúšať Bestier Tribulus od spoločnosti Alavis, ktorej proteín nás v našej poslednej recenzii veľmi zaujal, dlho som nad tým nerozmýšľal.

Ako sa im darí testobooster? Odporúčame ho alebo je to len ďalšia zbytočná investícia? Vychádza to dobre z hľadiska pomeru cena/kvalita? To a oveľa viac sa dozviete v našej dnešnej recenzii.

Alavis Maxima Bestier Tribulus
Publikované: 7. októbra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Testosterónové doplnky
Účinok
8.9/10
Použiteľnosť
8.4/10
Veľkosť balenia
9.9/10
Zložky
8.0/10
Cena
7.9/10
Celkové hodnotenie
8.6
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Alavis Maxima Bestier Tribulus
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na začiatku treba poznamenať, že som od výrobcu dostal dva balíky, aby som mohol otestovať účinok v dlhodobom horizonte. Výsledky niekoľkotýždňového testovania budú uvedené v dnešnom prehľade.

Nová forma doplnku je výrazne lepšia ako stará

Keď sa pozriete na zložky tohto doplnku, na prvý pohľad vás určite zaujme extrakt z plodov sasanky zemnej, ktorý je štandardizovaný na 40 % protodioscínu. V skutočnosti je protodioscín najdôležitejším saponínom, ktorý pozitívne ovplyvňuje libido a potenciu. Bežné prípravky obsahujú len okolo 20 % protodioscínu, iba originálny bulharský tribulus obsahuje viac ako 40 %. Protodioscín bol podrobený mnohým štúdiám, bohužiaľ, väčšina z nich bola vykonaná na zvieratách a štúdie na ľuďoch zatiaľ nevyzerajú veľmi sľubne, avšak môžeme spomenúť, že u potkanov pri užívaní protodioscínu došlo k nasledovnému zvýšenie počtu androgénnych receptorovu králikov a u králikov došlo k zmene zvýšená produkcia oxidu dusnatého v toporoch. Treba poznamenať, že rozdiel v obsahu protodioscínu je z hľadiska účinku naozaj výrazný, takže sa určite oplatí priplatiť si za kvalitný doplnok s vyššou koncentráciou tohto saponínu.

Druhou zložkou tohto doplnku je zinok. Zatiaľ čo prvá verzia tohto doplnku obsahovala oxid zinočnatý, ku ktorému sme mali výhrady, novo aktualizovaná verzia už obsahuje glukonát zinočnatý, hoci mnohí predajcovia ešte stále neopravili označenie na výrobku. Treba poznamenať, že táto zlúčenina je podstatne lepšia ako oxid, a to nielen kvôli možnému laxatívnemu účinku oxidu, ale pozitívny účinok je badateľný aj pri jeho používaní.

Alavis Maxima Tribulus Zloženie

Efekt, ktorý si všimne úplne každý

V súvislosti s pozorovaným účinkom je určite potrebné povedať, že v prípade protodioscínu nie je potrebné dosiahnuť vysoký vek, aby ste pocítili akýkoľvek účinok. Hoci samozrejme, ak vaša prirodzená produkcia testosterónu klesá, účinok bude výraznejší. To, čo som si všimol pri užívaní tohto doplnku, je určite väčšia produktivita počas dňa. Rovnako som si všimol lepšiu regeneráciu aj po náročných tréningoch, musím však priznať, že tento účinok som dosiahol len pri užívaní dvoch kapsúl denne. Ako ukázali mnohé odborné články, účinkov sasanky potvrdených vedeckými štúdiami je naozaj niekoľko, avšak úprimne povedané, vplyv napríklad na odstránenie obličkových kameňov pri jej užívaní rozhodne nie je badateľný, pokiaľ týmto problémom vážne netrpíte.

Nakoniec si myslím, že ak som ja, ako mladý a aktívny športovec, dokázal zaznamenať pozitívny vplyv na energiu a regeneráciu po tréningu, dokáže to úplne každý. A hoci som vyskúšala niekoľko podobných doplnkov, nikdy som nebola taká spokojná so žiadnym z nich.

Alavis Maxima Tribulus dávkovanie

Kde je najlepšia cena?

Ako a kedy som užíval tribulus?

Od spoločnosti Alavis som dostala dve balenia tohto doplnku, takže som najprv užívala odporúčanú dávku (1 tableta denne), ale potom som dávku zdvojnásobila, aby som udržala konštantnú hladinu antivírusu v krvi počas celého dňa. Tak som si vzal jednu tabletu ráno a jednu večer pred spaním. Zakaždým som sasanku zobral s jedlom a zapil veľkým množstvom vody.

Alavis Maxima Tribulus + zinok + horčík

Cenovo sa Bestier Tribulus radí medzi lepší priemer

Za 60 kapsúl, a teda 60 dávok Bestier Tribulus, zaplatíte 590 Kč, čo je úplne priemerná cena. Samozrejme, môžete namietať, že niektoré doplnky vychádzajú aj o niekoľko stoviek lacnejšie, avšak v drvivej väčšine prípadov ide o doplnky s veľmi nízkym obsahom účinných látok. Na druhej strane je dôležité si uvedomiť, že celý balík trvá dva mesiace. Ako často pripomíname, tento doplnok určite nie je v žiadnom prípade potrebný, ale pre určité typy jedincov môže byť naozaj užitočný.

Cenová tabuľka pre Alavis Maxima Bestier Tribulus
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Alavis Maxima Tribulus vs. multivitamín

Záverečné hodnotenie - Dobrá, ale drahá investícia

Ak by tento doplnok obsahoval namiesto oxidu zinočnatého napríklad bisglycinát zinočnatý, ktorý je ideálny pre svoje relaxačné účinky pred spaním, vôbec by som neváhala a pravidelne ho zaradila do svojho suplementačného plánu. Použitie oxidu je však obrovským mínusom v doplnku tejto cenovej kategórie.

Inak si však myslím, že takto silná mletá ančovička môže byť skvelou voľbou nielen pre starších cvičencov, ktorých prirodzený testosterón slabne, ale aj pre každého, kto chce zo svojej prirodzenej produkcie vyťažiť maximum. Rovnako tak je tento doplnok určite vhodný pre každého, kto má prirodzene nižšiu produkciu anabolických hormónov. Samozrejme, celkový dojem kazí relatívne vysoká cena, ktorá síce vychádza veľmi dobre vo vzťahu k tribulusu, ale celkovo sa mi zdá, že pre väčšinu športovcov je veľmi vysoká.

Ak doplnok naozaj nepotrebujete, nemyslím si, že je potrebné do neho investovať. Pre mladých a neskúsených cvičencov však bude určite lepšou voľbou kvalitný multivitamínhorčíka, zinku a bielkovín. Ak však máte dodatočné finančné prostriedky a chcete vyskúšať vysoko kvalitnú kotvu, Bestier Tribulus je určite dobrou voľbou.

o našom časopise
Internetový magazín SvetFitness.sk bol, je a vždy bude nezávislým portálom. Odporúčame len produkty, ktoré by sme sami používali a investovali do nich. Preto neprijímame žiadne sponzorské dary a nenecháme sa podplácať jednotlivými výrobcami.
Ak si ceníte tieto hodnoty, môžete o našom časopise povedať svojim športovým kamarátom. V našich článkoch a recenziách sa snažíme pokryť všetky oblasti (silový tréning, suplementácia, výživa), takže by si v nich mal nájsť niečo pre seba každý.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.