Universal Animal Pak - legendárny multivitamín (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Dnes sa bližšie pozrieme na jeden z najzaujímavejších multivitamínov vôbec. Animal Pak od spoločnosti Universal Nutrition nie je ani zďaleka nováčikom na trhu. Od svojho prvého objavenia si už dávno získal priazeň mnohých športovcov, najmä vrcholových.

Je naozaj taká kvalitná, ako sa o nej hovorí, alebo je to len nafúknutá bublina? Oplatí sa do nej investovať? V nasledujúcom prehľade vám odpovieme na všetky vaše otázky.

Universal Nutrition Animal Pak
Publikované: 10. januára 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Vitamíny, minerály
Zložky
9.5/10
Dávkovanie
7.3/10
Kvalita surovín
9.0/10
Účinnosť
9.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
8.8
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Universal Nutrition Animal Pak
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 40,70
Cena:  € 37,95

Animal Pak je dlhodobo drvivým lídrom na trhu multivitamínov. Doba však pokročila a kvalita výrobkov konkurencie sa výrazne zvýšila. Preto často počujete, že do Animal Paku sa už neoplatí investovať peniaze a že je zastaraný. Nevzdal som sa a musel som sa o tom presvedčiť na vlastné oči. Moje osobné skúsenosti a postrehy si môžete prečítať nižšie.

Jedinečný vzorec, ktorý len tak nenájdete

Kvalitné zloženie je základom každého výživového doplnku, a preto sa mu prikladá naozaj vysoká priorita. Animal Pak ponúka až 55 účinných látok. Okrem vitamínov a minerálov prijímate v jednej dennej dávke celkovo 8 aminokyselín (z toho 6 esenciálnych), množstvo adaptogénov a tráviacich enzýmov. Osobne považujem absenciu chelátových väzieb v mineráloch za menší nedostatok, pretože majú oveľa širšie spektrum účinkov. Na druhej strane je to vyvážené mimoriadne vysokým obsahom týchto látok.

Ďalšou výhodou je prítomnosť širokej škály vitamínov skupiny B, ktoré pomáhajú správnemu fungovaniu metabolizmu. Nájdete tu aj 64 mg pepsínu, ktorý je zodpovedný za trávenie bielkovín, alebo napríklad 500 mg žraločej chrupavky, ktorá je mimoriadne prospešná pre zdravie kĺbov. Výhodou v porovnaní s inými vitamínovými doplnkami je obsah tráviacich enzýmov, ako je komplex Healthy Liver, ktoré ďalej podporujú celkové zdravie organizmu.

Animal Pak - zloženie
Zloženie je veľmi kvalitný multivitamín.

Animal Pak sa môže dávkovať počas celého dňa

Mnohí ľudia Animal Paku vyčítajú práve dávkovanie. A úprimne, niet sa čomu čudovať. Jedna dávka pozostáva z 11 tabliet, čo môže niektorých ľudí odradiť. Koniec koncov, sám nie som veľkým fanúšikom prehĺtania tabliet a kapsúl. Ale práve toto dávkovanie je dôvodom, prečo je Animal Pak taký účinný.

Postupným užívaním vitamínov a minerálov v priebehu dňa možno príjem všetkých látok rozložiť tak, aby bol čo najúčinnejší. Vitamíny som užívala ráno s jedlom, na obed som pridala tráviace enzýmy a večer pred spaním minerály. Všetko je potrebné umyť veľkým množstvom vody a zo začiatku je to dosť nepríjemné. Po chvíli som si však na to zvykol a už mi to nerobilo taký problém.

-
Rozdelenie všetkých látok do 11 tabliet zabezpečuje maximálne využitie všetkých vitamínov a minerálov.

NÁŠ TIP!
Ak sa vám zdá dávkovanie 11 tabliet počas dňa nepraktické, prečítajte si recenziu lieku Nexgen od spoločnosti Reflex, ktorý sa tiež môže pochváliť veľmi kvalitným zložením, ale jeho dávkovanie je oveľa jednoduchšie.

Za kvalitu si priplatíte

Spolu s náročným dávkovaním je vysoká cena hlavným dôvodom, prečo sa Animal Pak v našom rebríčku neumiestnil vyššie. Medzi vitamínmi patrí k najdrahším. Priemerná suma 19 korún za dávku je pomerne vysoká, najmä ak si neužívate najvyššiu kvalitu alebo ak ste napríklad študent, ktorý sa športu venuje len rekreačne.

Na druhej strane je potrebné zdôrazniť, že jedna dávka skutočne pokrýva celý potrebný príjem vitamínov a minerálov. Pri väčšine lacnejších možností sa stretnete s horším zložením alebo nižšou účinnosťou.

Cenová tabuľka pre Universal Nutrition Animal Pak
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 40,70
Cena:  € 37,95

Je naozaj taká účinná, ako sa hovorí?

Patrím do skupiny ľudí, ktorí sú voči multivitamínovým produktom dosť skeptickí. Vo väčšine prípadov pri užívaní nepociťujem žiadny výrazný rozdiel. Animal Pak ma však naozaj veľmi príjemne prekvapil. Počas celej jesennej chrípkovej sezóny som sa cítil úplne v poriadku a ani na chvíľu som sa neprechladol.

Samozrejme, nemôžete očakávať, že multivitamín bude fungovať ako nejaký všeliek, ale funkciu prevencie plní veľmi dobre. Moja regenerácia sa tiež trochu zlepšila a celkovo som sa cítil lepšie. Preto môžem s čistým svedomím povedať, že Animal Pak naozaj funguje a funguje viac než dobre.

-
Praktické rozdelenie denných dávok do vrecúšok vám uľahčí orientáciu medzi kapsulami.

NÁŠ TIP!
Ak vás Animal Pak nezaujal alebo sa chcete pozrieť na iné vitamínové doplnky, pozrite si náš rebríček najlepších multivitamínov na trhu a vyberte si ten, ktorý je pre vás vhodný.

 

Kúpte za najlepšiu cenu

 

Záverečné zhrnutie a môj názor

Teraz, keď sme zhrnuli všetky podstatné informácie, vyvstáva otázka, či sa oplatí Animal Pak kúpiť. Odpoveď nie je taká jednoduchá. Ak ste vrcholový športovec, nevadí vám časté prehĺtanie kapsúl a ste ochotní do tohto doplnku investovať pomerne veľkú sumu, potom to určite stojí za to. Z hľadiska účinnosti patrí aj po toľkých rokoch k skutočnej špičke. Na druhej strane pre niekoho, kto športuje len rekreačne alebo z iného dôvodu nepotrebuje doplnok najvyššej kvality, sa oplatí vybrať lacnejšiu možnosť.

Animal Pak ma presvedčil, že je to stále veľmi kvalitný doplnok. V porovnaní s niektorými inými vitamínmi na trhu má však niekoľko mínusov. Aj keď už dávno nie je najlepším doplnkom vo svojej kategórii, nepochybne zostane obľúbený u mnohých ľudí, najmä u tých, ktorí majú radi starú klasiku a prehĺtanie kapsúl.

Porovnanie najlepších multivitamínov na trhu (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.