Proteínová tyčinka Barebells - Najchutnejšie tyčinky na trhu za vysokú cenu (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, koľko rôznych druhov proteínových tyčiniek je na trhu? Plne som si to uvedomil až pri zostavovaní nášho nedávneho testovania tyčiniek zo supermarketov. Takže pokiaľ ide o Barebells, neprekvapilo by ma, keby ste si na žiadnu nevedeli spomenúť.

Tieto tyčinky však určite stoja za to, pretože sú bezkonkurenčné, čo sa týka chuti. Ako sa však darí zložkám? Ktorý variant je najlepší? Zistite to v dnešnej recenzii.

Barebells Protein Bar
Publikované: 4. januára 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteínové tyčinky
Zložky
8.3/10
Chuť
10.0/10
Cena
8.1/10
Konzistentnosť
9.8/10
Stráviteľnosť
9.9/10
Celkové hodnotenie
9.2
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Barebells Protein Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na úvod len dodám, že som túto tyčinku vyskúšala v 6 zo 7 ponúkaných variantov, takže okrem porovnania s ostatnými sa dozviete aj to, ktorý mi chutil najviac.

Zložky, ktoré majú výhody a nedostatky

Keď som sa pozrela na zloženie týchto tyčiniek, musím priznať, že ma to dosť prekvapilo. Na jednej strane je v zložkách niekoľko bodov, ktoré stoja za zdôraznenie:

  1. Použitie maltitolu - toto sladidlo je pomerne sladké, ale v porovnaní s cukrom obsahuje podstatne menej kalórií. A práve to je v proteínových tyčinkách určite užitočné.
  2. Mliečny proteín - má veľmi dobré spektrum aminokyselín a ich uvoľňovanie je oveľa pomalšie ako napríklad zo srvátkového hydrolyzátu a ak nechcete jesť proteínové tyčinky len po tréningu, je to lepšia voľba.
  3. Skutočný obsah orechov - koľkokrát sa vám stalo, že ste zjedli potravinu a potom ste zistili, že v skutočnosti obsahuje napríklad len 0,05 % zložiek deklarovaných v príchuti? Tyčinky Barebells obsahujú skutočné orechy, napríklad variant s lieskovými orieškami a nugátom obsahuje 7,5 % orechov.

Na druhej strane je dôležité vedieť, že tento bar má niektoré negatíva z hľadiska zloženia. Predovšetkým sa mi nepáčia tieto dve:

  1. Obsah hydrolyzovaného kolagénu - Z môjho pohľadu extrémne nekvalitný (ale pre výrobcu lacný) proteín, ktorý má oveľa menšiu využiteľnosť ako akýkoľvek srvátkový alebo mliečny proteín. V prípade barov v supermarketoch je to možno pochopiteľné, ale nie v prípade 60-korunového baru.
  2. Obsah palmového tuku - pre palmový tuk platí defacto to isté, čo pre hydrolyzovaný kolagén. Ide o surovinu, ktorá je trochu kontroverzná, ale jej použitie v lacných tyčinkách je ospravedlniteľné. Nie však v jednom z najdrahších barov na trhu.

V konečnom dôsledku však hodnotím zloženie pozitívne, najmä kvôli skvelým nutričným hodnotám - tyčinka obsahuje menej ako 3 gramy jednoduchých cukrov.

Zloženie Barebells

Kúpte za najlepšiu cenu

Nech si vyberiete ktorúkoľvek možnosť, nič nepokazíte

Ako som spomínala v úvode, vyskúšala som Barebells vo všetkých dostupných variantoch okrem nového mätovo-čokoládového, ktorý ma úprimne povedané veľmi neoslovil. Moje hodnotenie teda vyzerá približne takto:

  • Biela čokoláda a mandle (10/10 ) - absolútny chuťový orgazmus, ktorý si zamilujete aj vy. Tyčinka má veľmi jemnú konzistenciu, je posypaná kúskami mandlí a poliata bielou čokoládou. Keď sa do nej zahryznete, nemá práškovú konzistenciu ako napríklad Prom-In, je dosť sladká, ale nie príliš sladká. Jasne cítiť mandle, ich chuť je dosť intenzívna, a keď sa biela čokoláda rozpustí v ústach, vytvorí nezabudnuteľný chuťový zážitok, ktorý nemožno hodnotiť inak ako 10.
  • Karamel a kešu oriešky (9,5/10 ) - Pod pôvodnou čokoládovou vrstvou s kúskami orieškov sa nachádza karamel, ktorý je najjemnejšou časťou. Potom nasleduje tá typická hmota, ktorá je totožná s takmer všetkými ostatnými. Rovnako ako ostatné tyčinky je dosť sladká, karamel a kešu oriešky sú jasne viditeľné.
  • Slaný karamel (9/10 ) - Táto verzia tyčinky veľmi pripomína obľúbenú tyčinku Snickers, ktorú som milovala, kým som nedržala prísnu diétu. Má však o niečo lepšie nutričné hodnoty, čo je určite príjemné plus. Jej konzistencia je jemná a na tyčinke si tak veľmi pochutnáte, že vám nestačí len jedna. Tomuto variantu dávam 9 bodov z 10.
  • Čokoláda a kokos (9/10 ) - tiež veľmi dobrý variant, ktorý bol trochu tvrdší a dlhšie sa žul, ale chuťovo bol úplne prirodzený a nebol presladený, čo úplne oceňujem. Kokos aj čokoláda boli intenzívne, ale nie natoľko, aby ste mali dojem, že boli do výrobku pridané umelo. Preto ho tiež hodnotím 9 bodmi.
  • Nugát a lieskové oriešky (9/10) - nikdy predtým som nepomyslela na to, ako dobre funguje kombinácia lieskových orieškov a nugátu. Ale keď som vyskúšala túto proteínovú tyčinku, úplne som si ju zamilovala. Aj keď som sa obávala umelej príchute, je úplne prirodzená a nemôžem uveriť, že táto tyčinka obsahuje len minimum sacharidov. Takže hodnotím 9 z 10.
  • Cookies And Cream (8,5/10 ) - Tento variant má rovnako mäkkú konzistenciu ako predchádzajúce a hoci sa to niekomu môže zdať nereálne, v tyčinke je stopa krému, ako naznačuje názov. A samozrejme, môžete povedať, že aj sušienky, pretože tyčinka obsahuje celé kúsky. Chuť je tiež dobrá, ale na môj vkus možno trochu sladšia a trochu viac umelá ako ostatné. Preto mu dávam 8,5 z 10, ale aj tak ho odporúčam vyskúšať.

Ako ste si mohli všimnúť, recenzie všetkých barov sú veľmi pozitívne a výber ideálneho závisí skôr od vašich preferencií. Nech si však vyberiete čokoľvek, nič nepokazíte.

-

Bohužiaľ, budete si musieť priplatiť

Ako to už pri tyčinkách s dobrou chuťou býva, budete si za ne musieť priplatiť. Táto tyčinka vás bude stáť 59 Kč bez zľavy, čo je naozaj šialene vysoká cena. V tomto prípade sa určite oplatí počkať na zľavovú akciu, pretože môžete ušetriť 20 Kč a kúpiť viac tyčiniek.

Cenová tabuľka pre Barebells Protein Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

-

Záverečné hodnotenie

Aj keď v zložení nájdete určité nedostatky, tejto tyčinke je ťažké konkurovať, pokiaľ ide o chuť. Osobne si myslím, že je to dobrá investícia, pretože ponúka skvelý kompromis medzi zložením a chuťou, pretože si na ňom naozaj pochutnáte a zároveň si nenarušíte jedálniček ďalšími kalóriami z jednoduchých cukrov alebo niektorých nie veľmi vhodných prísad.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.