Prom-IN BCAA Synergy: Najlepšie aminokyseliny pre ťažko pracujúcich (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Za roky strávené v posilňovni som vyskúšal desiatky rôznych aminokyselín s rozvetveným reťazcom. Keď som pred časom objavil BCAA Synergy od spoločnosti Prom-IN, vedel som, že sú to tie pravé.

Viete, aká je ich rozpustnosť? Ako chutia? Aké sú ich zložky a oplatí sa ich vôbec kupovať? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete v nasledujúcom prehľade

Prom-IN BCAA Synergy
Publikované: 25. apríla 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Aminokyseliny, BCAA
Chuť
9.6/10
Rozpustnosť
9.8/10
Vstrebateľnosť
9.8/10
Zložky
9.7/10
Pomer cena/kvalita
9.9/10
Celkové hodnotenie
9.8
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN BCAA Synergy
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Pravdepodobne ste si tiež všimli, že Synergy BCAA sa umiestnili na prvom mieste v našom rebríčku najlepších instantných BCAA a pravidelne sa nás na ne pýtate. Preto vám konečne prinášame samostatnú recenziu tohto produktu.

BCAA Synergy so šejkrom

Bezkonkurenčný vzorec

Synergy BCAA obsahujú zmes kľúčových aminokyselín vytvorenú na maximálnu podporu vášho výkonu, ochranu svalovej hmoty pred katabolizmom a správnu regeneráciu.

V jednej porcii výrobku (11 g) nájdete

  • 5 g BCAA, ktoré chránia svalovú hmotu pred katabolizmom, podporujú syntézu bielkovín a zlepšujú regeneráciu
  • 3 g A-AKG pre lepšiu produkciu rastového hormónu a oxidu dusnatého, ktorý zlepšuje prietok krvi svalmi počas tréningu
  • 2 g glutamínu na podporu imunitného systému, prevenciu katabolizmu a mnoho ďalších výhod

BCAA Synergy - zmes aminokyselín

Úžasné chute

BCAA Synergy je k dispozícii v deviatich skvelých príchutiach (broskyňa, citrón/mäta, kola, grapefruit, malina, melón, pomaranč, čerešňa a zelené jablko), z ktorých si môžete vybrať. Aby bola naša recenzia čo najobjektívnejšia, vyskúšali sme pre vás úplne všetky príchute a tu je naše hodnotenie:

  • Colu, ktorá síce znie ako úplne umelá príchuť, ale nechutí tak umelo ako niektoré iné. Naopak. Mne osobne prišiel veľmi osviežujúci, viem si ho predstaviť piť aj v lete cez deň s ľadom. Prekvapivo nie je ani príliš sladká, čo mi dokonale vyhovuje
  • Citrón s mätou je príchuť, ktorej som pomerne dlho odolával, ale nakoniec mi chutila možno ešte viac ako kola. V žiadnom prípade nie je sladká, citrónová príchuť je absolútne citeľná. Mäta je v tejto príchuti pomerne nevýrazná, ale opäť ide o veľmi osviežujúcu možnosť, ktorú si radi dáte kedykoľvek počas dňa
  • Oranžová farba na mňa tiež zapôsobila v rámci možností. Hoci bola výrazne sladšia ako predchádzajúce dve príchute, rozhodne nepôsobila tak extrémne umelo ako niektoré iné príchute
  • Čerešňa už na mňa pôsobila veľmi umelo a presladene. Rovnako ako ostatné príchute som ju rozmiešala v 300 ml vody, ale nakoniec som ju musela pridať. Potom už chuť nebola taká intenzívna, ale umelá pachuť bola stále citeľná
  • Zelené jablko bolo ďalšou presladenou a umelo vyzerajúcou príchuťou. Navyše v porovnaní s ostatnými z neznámeho dôvodu podstatne viac pení a pena v šejkri vydrží naozaj dlho
  • Malina bola na moje pomery naozaj veľmi sladká a umelá a rovnako ako pri čerešni som musela pridať viac vody, aby som ju zriedila.
  • Grapefruit bola príchuť, od ktorej som očakával naozaj veľa, ale nakoniec som bol sklamaný. Rovnako ako predchádzajúci, aj tento bol na môj vkus veľmi umelý
  • Melón mal z môjho pohľadu presne ten istý problém ako všetky predchádzajúce príchute. Opäť sladké a umelé
  • Broskyňa má presne ten istý problém. Hoci sa naozaj nerád opakujem, nemôžem nič iné vytknúť. Rozpustnosť bola bez problémov, penivosť tiež. Keby tie príchute nechutili tak umelo a sladko.

Takže ak by som sa mal rozhodnúť, určite by som investoval do príchutí Cola alebo Citrón a mäta, pretože nielenže boli najlepšie s BCAA Synergy, ale boli to aj jedny z najchutnejších aminokyselín, aké som kedy skúšal.

náš tip!
Ak máte radi Coca Colu, ale nechcete do seba zbytočne dostávať veľa sladidiel, kyseliny fosforečnej a glukózovo-fruktózového sirupu, BCAA Synergy s príchuťou Cola môže slúžiť ako skvelá alternatíva.

BCAA Synergy - ktorú príchuť si vybrať?

Kúpte za najlepšiu cenu

Jednoduchá príprava a okamžitá vstrebateľnosť

Obrovskou výhodou BCAA Synergy je ich ľahká rozpustnosť. V šejkri sa rozpúšťajú takmer okamžite, nepenia a netvoria hrudky, takže sú vhodné na okamžitú konzumáciu

Ako sme už uviedli v našom podrobnom článku o BCAA, vetvené aminokyseliny neprechádzajú tenkým črevom, ale sú takmer okamžite k dispozícii ako zdroj energie pre naše svaly. V prípade BCAA Synergy je vstrebávanie vďaka instantnej forme bezproblémové a rýchle, takže z vlastnej skúsenosti odporúčam užívať ich bezprostredne pred tréningom alebo počas neho

náš tip!
Pred tréningom môžete BCAA Synergy zmiešať s kreatínom, ktorý uvoľňuje ATP (palivo pre naše svaly) a tiež napomáha regenerácii. Dokonca si o tom môžete prečítať celý článok na našej webovej stránke.

Rozpustnosť BCAA Synergy

Výhody v bodoch

  • Prémiové zložky
  • Synergické zložky
  • Jednoduchá rozpustnosť a absorpcia
  • Skvelé chute
  • 10 g účinných látok v 11 g porcii
Cenová tabuľka pre Prom-IN BCAA Synergy
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Záverečné hodnotenie

BCAA nemusia tvoriť základ suplementácie, ale ak často trénujete a potrebujete podporiť regeneráciu, sú určite dobrou voľbou.

Pre mňa je najideálnejším doplnkom BCAA Synergy, pretože ponúka kombináciu troch osvedčených látok (glutamín, arginín a BCAA), ktoré pred tréningom maximálne pomôžu nielen regenerácii a ochrane svalovej hmoty, ale aj imunitnému systému, krvnému obehu, resyntéze glykogénu atď.

Navyše ich cena nie je vôbec prehnaná, a preto si ich môže dovoliť viac-menej každý študent. Prikladáme aj tabuľku s najlepšou aktuálnou cenou.

Videorecenzia BCAA Synergy:

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.