BigZone Battle Whey - dokonalý proteín dostupný v netradičných príchutiach (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Nech sa snažím akokoľvek, neviem si spomenúť na žiadnu spoločnosť, ktorá by v poslednom čase zažila taký rozmach ako Big Zone. Otázky o ich produktoch dostávame takmer každý deň, a tak sme sa rozhodli, že vám vyhovieme.

Po našej nedávnej recenzii predtréningovky Blood Storm sme sa dnes rozhodli otestovať ich proteín Battle Whey. Tá je k dispozícii v niekoľkých nezvyčajných príchutiach, ktoré sme si nemohli nechať ujsť. Ale ako chutia? Má proteín čo ponúknuť, alebo existujú oveľa lepšie varianty? To a oveľa viac sa dozviete v našej dnešnej recenzii.

Big Zone Battle Whey
Publikované: 8. januára 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Stráviteľnosť
9.2/10
Rozpustnosť
9.4/10
Chuť
7.5/10
Cena
8.5/10
Zložky
6.0/10
Celkové hodnotenie
8.1
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Big Zone Battle Whey
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 33,20
Cena:  € 30,80

Hneď na úvod treba dodať, že vzhľadom na frekvenciu vašich otázok sme sa rozhodli vyskúšať proteín v 6 rôznych príchutiach, aby sme mohli odporučiť len tie, ktoré naozaj stoja za to.

Zložky, ktoré neobsahujú žiadne zbytočné

Pomerne prísne zloženie, v ktorom nájdete všetko, čo potrebujete, je úplne prvá vec, ktorú musím zdôrazniť o Battle Whey. Ak sa pozrieme napríklad na zloženie pistáciovo-kokosového variantu, nájdeme v ňom len 8 látok, a to srvátkovú bielkovinu (a potrebný slnečnicový lecitín), arómu, chlorofyl ako farbivo, sukralózu na sladenie a komplex troch tráviacich enzýmov na podporu maximálnej stráviteľnosti (papaín, bromelaín a laktáza). Znie to ako ideálny vzorec, ktorý absolútne spĺňa moje očakávania.

Obrovským problémom však je, že výrobca nikde neuvádza spôsob výroby proteínu, takže ako spotrebiteľ neviete, či ide o srvátkový prášok alebo kvalitný proteín CFM. Vzhľadom na obsah aminokyselín sa môžete spoľahnúť, že ide o kvalitný filtrát, ale aj tak by som uvítal tieto informácie o bielkovinách. Nikde ju však nenájdete, čo ma ako spotrebiteľa veľmi znepokojuje.

Zloženie bojového srvátkového proteínu
Kompozícia je veľmi dobrá, ale chýbajúca znalosť výrobného procesu rozhodne kazí celkový dojem.

Niektoré príchute sú neprekonateľné, iné sa nedajú piť

Ako som už spomínal v úvode, vyskúšal som Battle Whey v šiestich variantoch, aby som ich mohol čo najlepšie porovnať medzi sebou. A zatiaľ čo niektoré príchute si dovolím povedať, že sú naozaj dobré, iné sa absolútne nedajú piť. Moje podrobné hodnotenie jednotlivých variantov teda vyzerá približne takto:

  • Milk and Honey (9/10 ) je suverénne najlepší variant, aký som vyskúšala, hoci som od neho nič neočakávala. Po zmiešaní príliš nevonia, ale zamilujete si ho už po prvom ochutnaní. Chuť pripomína pomerne intenzívny mliečny koktail s veľmi výrazným medom. Musím naozaj oceniť, že proteín skutočne obsahuje kvetový med, väčšina výrobcov by pravdepodobne použila len nejakú arómu.
  • Na druhej stranepistácie a kokos (8,5/10 ) vonia naozaj príjemne, kokos vo vôni jednoznačne dominuje a pistácie nie sú vôbec cítiť. Po premiešaní má bielkovina bielo-zelenú farbu. Hoci ma prekvapil, chutil veľmi podobne ako marcipán a hoci bol na môj vkus trochu sladší, veľmi mi chutil.
  • Mliečne kakao (7/10 ) sa mi zdalo v porovnaní s predchádzajúcimi príchuťami trochu vodnatejšie. Aj keď som použila rovnaké množstvo vody, chuť bola oveľa menej intenzívna. Napriek tomu proteín pripomína čokoládu z automatu a chutí celkom dobre. Stačí použiť približne 100 ml vody.
  • Vanilkové macchiato (6,5/10 ) by som určite zaradil niekde do stredu všetkých testovaných proteínov. Samotná chuť nie je vôbec zlá, pripomína niečo medzi sladkou kávou a horúcou čokoládou, vanilku vnímate len okrajovo. Na druhej strane je to jeden z tých proteínov, ktoré neurazia ani nepotešia, na môj vkus je veľmi sladký a umelá pachuť je stále trochu citeľná, čo napríklad nie je prípad proteínu od Czech Virus.
  • Krupicová kaša s čerešňami (4/10 ) je prvým z proteínov, ktorý nás vôbec nenadchol. Krupicová kaša nie je ani trochu nápadná, proteín má neprirodzenú červenú farbu a chuť je naozaj veľmi umelá.
  • Rozhodla som sa otestovaťmliečnu ryžu so škoricou (4/10 ) najmä preto, že na rôznych iných webových stránkach získala veľmi pozitívne recenzie. Keď som ho však rozmiešala v rovnakom množstve vody ako ostatné, proteín bol veľmi vodnatý. Keď som znížila množstvo vody, bolo to pre zmenu naozaj presladené a cítila som len škoricu. Takže aj keď ostatní chvália proteín, na mňa bohužiaľ neurobil dojem.

Príchuť srvátkového proteínu
Najlepšie príchute sú určite mlieko a med, pistácie a kokos a mliečne kakao.

Kúpte za najlepšiu cenu

Bohužiaľ, stačí použiť len minimum vody

Pri proteínoch zvyknem zvyčajne používať približne 300 ml vody, takže som to isté urobil aj pri Battle Whey. Bohužiaľ som potom musel proteín vyliať, pretože sa nedal piť, keďže bol vodnatý. Vody je skutočne potrebné veľmi málo, v niektorých prípadoch len 100 ml, hoci výrobca na obale odporúča 150 ml. Jednu odmerku teda vysypete do naozaj malého množstva vody, čo mi spočiatku nevyhovovalo a musela som si na to zvyknúť. Ale keď si na to zvyknete, nie je to extrémny problém.

Dávkovanie srvátkového proteínu v bitke
Ak chcete za každú cenu použiť viac vody, musíte úmerne tomu zvýšiť dávku bielkovín.

Z hľadiska ceny nie je absolútne na čo sa sťažovať

Hlavný problém s cenou vidím v tom, že výrobca vôbec neponúka veľké dvojkilogramové balenia, ale môžete dostať len kilogramy. Aj tak vás jedno kilové vrecko vyjde na 569 Kč, čo zodpovedá cene 17 Kč za jednu dávku. Ak sa pozriete napríklad na proteíny z nášho rebríčka, zistíte, že prevažná väčšina z nich sa pohybuje okolo tejto ceny, a preto sa považujú za úplne priemerné, čo znamená, že im to nemôžete vyčítať.

Cenová tabuľka pre Big Zone Battle Whey
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 33,20
Cena:  € 30,80

Bitka Cena srvátkového proteínu
Cena za Battle Whey je úplne priemerná, takže proteín môže byť dobrou voľbou pre študentov.

Záverečné hodnotenie

Moje pocity z Battle Whey sú veľmi zmiešané. Nezanedbateľný problém vidím v nezverejnení výrobného procesu a tiež v obsahu bielkovín, pretože 75 % bohužiaľ nie je veľmi dobré pre najlepšie bielkoviny na trhu. Na druhej strane, príchute nie sú zlé, aj keď iní recenzenti sú pravdepodobne nadšenejší ako ja, a pomer ceny a kvality je optimálny.

Ak chcete proteín, ktorý jednoducho vychádza veľmi dobre z hľadiska pomeru ceny a kvality, potom môže byť Battle Whey jednou z najlepších možností, ktoré náš trh ponúka. Zďaleka však nepatrí medzi špičkové bielkoviny.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.