BigZone Vita-min Inject - Kvalitný vitamín za nízku cenu (Recenzie)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Trh s vitamínovými doplnkami je absolútne preplnený množstvom produktov, ktoré tvrdia, že ponúkajú jedinečné zloženie a úžasný účinok za cenu, ktorú nemožno odmietnuť. Vo väčšine prípadov však získate len sklamanie z vyhodených peňazí a škatuľu predražených cukríkov. Platí tu pravidlo, že za kvalitu si musíte naozaj priplatiť. Z tohto dôvodu mnohí ľudia radšej siahnu po doplnku nižšej kvality, aby nemuseli míňať veľa peňazí na kvalitné doplnky.

Našťastie sa v tomto množstve občas nájde multivitamín, ktorý naozaj prináša to, čo od neho očakávate, bez toho, aby ste museli investovať prehnané množstvo peňazí. Presne taká je Vita-min Inject od spoločnosti Big Zone, ktorú si dnes rozoberieme. Ak teda hľadáte kvalitný multivitamín za dobrú cenu, čítajte ďalej.

Big Zone Vita-min Inject
Publikované: 26. januára 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Vitamíny, minerály
Zložky
7.7/10
Kvalita surovín
9.5/10
Účinnosť
8.0/10
Cena
8.5/10
Pomer cena/výkon
8.8/10
Celkové hodnotenie
8.5
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Big Zone Vita-min Inject
Obchod
Cena
Odkaz

Značka Big Zone zažíva v súčasnosti veľký rozmach. To je tiež dôvod, prečo sme už niektoré produkty tohto nemeckého výrobcu boli testované. Všetky ich výrobky sa môžu pochváliť skvelou kvalitou surovín, absolútnou čistotou a predovšetkým funkčnosťou. Spoločnosť Big Zone má mimoriadne prísne výrobné podmienky, takže si môžete byť istí, že v každom balení dostanete presne to, čo je uvedené na etikete.

Kvalita, ale trochu obmedzené zloženie

Vbalení sa nachádza 16 účinných látok, ktoré patria do kategórie najvyššej kvality. Medzi najväčšie plusy zloženia patrí:

  • široké zastúpenie vitamínov skupiny B, ktoré sú užitočné pre trávenie makroživín, preto sú absolútnou "nutnosťou" pre každého športovca
  • 400 mg vitamínu C, ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie imunitného systému a je tiež dôležitý pre zdravie pohybového aparátu
  • 150 mcg medi, ktorá je nevyhnutným prvkom pre správne fungovanie srdca, nervového systému, svalov a imunitného systému
  • Horčík vo forme citrátu alebo väzby s veľkou využiteľnosťou a tiež energizujúcim účinkom
  • 20 mcg selénu, ktorý pomáha stabilizovať hladinu hormónov štítnej žľazy a pozitívne ovplyvňuje funkciu pečene
  • 50 mcg chrómu, ktorý je nedostatočný pri bolestiach hlavy, únave a nepokoji

Okrem vyššie uvedených látok však Vita-Min Inject obsahuje iba vápnik, ktorý je vo vitamínových doplnkoch nevýznamný, pretože je dostatočne obsiahnutý v bežnej strave. Úplne chýbajú aj vitamíny rozpustné v tukoch, napríklad železo alebo zinok. Neprítomnosť týchto látok je v porovnaní s konkurenčnými výrobkami významnou nevýhodou.

-

Ako správne dávkovať?

Výrobca odporúča dávkovanie 2 kapsuly dvakrát denne. Väčšina kľúčových látok je však obsiahnutá už v dvoch kapsulách, takže nie je potrebné užívať zvyšné dve kapsuly.

Ak sa stravujete normálne, prijímate vitamíny aj v bežnej strave, a tak by nadmerné množstvo týchto látok padlo na úrodnú pôdu. Toto upravené dávkovanie vám vystačí na jedno balenie na celé 3 mesiace.

-

Pomer cena/výkon je úplne vynikajúci

Ako som spomenul v úvode, Vita-min Inject je doplnok, ktorý ponúka veľa hudby za málo peňazí. Pri dávkovaní 2 kapsuly denne vás denná dávka vyjde na 6 korún. V porovnaní s inými doplnkami podobnej kvality je to skutočne veľmi dobré množstvo. Za túto cenu získate všetky kľúčové látky, ktoré potrebujete, ak pravidelne športujete.

Ak sa rozhodnete užívať 4 kapsule denne, cena za dennú dávku sa zdvojnásobí, ale pomer ceny a kvality bude stále veľmi dobrý.

Cenová tabuľka pre Big Zone Vita-min Inject
Obchod
Cena
Odkaz

Je Vita-min Inject naozaj užitočný?

Aj keď to nie je doplnok, ktorý môže súťažiť s produktmi, ako je Nexgen alebo Animal Pak, ale aj tak Big Zone ponúka naozaj kvalitný produkt, za ktorý nebudete zbytočne míňať peniaze. Kvalita použitých zložiek zaručuje prvotriedny účinok.

Počas užívania tohto doplnku som nezaznamenal žiadne problémy s imunitou alebo regeneráciou a čas potrebný na zotavenie po tréningu sa výrazne skrátil. Je však veľmi dôležité si uvedomiť, že žiadny multivitamín nemá slúžiť ako liek, ale ako prevencia. A túto funkciu plní Vita-min Inject viac než dobre.

-

NÁŠ TIP!
Ak vás Vita-min Inject nezaujal, v našom rebríčku najlepších multivitamínov na tento rok nájdete rôzne alternatívy, ktoré by vám mohli vyhovovať viac.

Záverečné hodnotenie

Môj celkový dojem z tohto multivitamínu je naozaj dobrý. Samozrejme, má niektoré nedostatky, ako napríklad nižšie množstvo účinných látok, ale jeho pozitíva jasne prevažujú nad negatívami.

Jeho najväčšou výhodou je nepochybne nízka cena. V prípade, že vám nevadí priplatiť si trochu viac, odporúčam vám vybrať si jeden z vitamínov, ktoré sa umiestnili na vrchole nášho rebríčka. Ak však hľadáte kvalitu za nízku cenu, narazili ste na správny produkt.

To je od nás pre dnešok všetko. Ak máte akékoľvek otázky, môžete sa nás opýtať v komentároch. Môžete sa s nami tiež podeliť o to, ktorý multivitamín uprednostňujete, alebo napríklad o tom, na ktorý výrobok by sme mali napísať recenziu ako ďalší.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.