BiotechUSA 100% Pure Whey: najchutnejší bezlepkový proteín na trhu? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Nedávno som na jednom online fóre narazil na otázku o najchutnejšom proteíne na trhu a prekvapivo veľa ľudí spomínalo 100% čistú srvátku od spoločnosti Biotech. Tak som sa rozhodol, že to tiež vyskúšam.

Bolo to naozaj také chutné? Aké je jeho zloženie? Oplatí sa do nej investovať? To všetko sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

BiotechUSA 100% Pure Whey
Publikované: 14. júna 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
10.0/10
Rozpustnosť
7.8/10
Stráviteľnosť
9.7/10
Zložky
9.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
9.0
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre BiotechUSA 100% Pure Whey
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 55,88
Cena:  € 57,03
Cena:  € 64,40

Vyskúšala som proteín v piatich príchutiach, ktoré ma na prvý pohľad zaujali najviac: arašidové maslo/čokoláda, škoricová rolka, vanilka, jahoda a karamel/kapucino. Tu sú najdôležitejšie informácie pre všetkých, ktorí uvažujú o kúpe tohto produktu

Úžasne krémová chuť

Všetky príchute sú chuťovo úplne dokonalé. Nie sú presladené a na rozdiel od mnohých konkurenčných výrobkov vôbec nepôsobia umelo. Po rozmiešaní v šejkri boli všetky proteíny krásne krémové a husté a v kombinácii s ovocím ma po tréningu príjemne zasýtili. Tu je moje hodnotenie jednotlivých príchutí:

  • Najviac mazaujali príchute vanilka a arašidové maslo/čokoláda. Vanilka je klasika, ktorú ochutnám pri každom proteíne, ale málokedy sa stretnem s takouto chutnou a vyváženou príchuťou. Nebol zbytočne presladený ani úplne bez chuti. Vôňou a chuťou naozaj pripomínala vanilku, čo hodnotím veľmi pozitívne. Hodnotím ju 10 z 10.
  • Na druhej strane,arašidové maslo a čokoláda je trochu nezvyčajná príchuť, ale úplne predčila moje očakávania. Chuťovo sa asi nedá k ničomu prirovnať, ak však máte radi klasické arašidové maslá, budete nadšení! Hodnotím ho 9,5 z 10.
  • Škoricový slimák je príchuť, ktorá je pre mňa osobne jednou z najlepších, aké môžete na trhu dostať. Hoci som sa spočiatku obávala, že proteín bude umelý, pôsobí veľmi prirodzene, škoricová príchuť je naozaj výrazná a dosť intenzívna, ale ak vám nestačí, môžete pridať viac. Škoricový slimák nie je príliš sladký, ale je sladký. Navyše v nej plávajú malé kúsky mletej škorice, ktoré pomáhajú vytvoriť nezabudnuteľný chuťový zážitok. Tento proteín hodnotím známkou 9,5 z 10 a odporúčam ho každému vyskúšať
  • Ďalšou skvelou príchuťou, ktorá ma úplne nadchla, bolslaný karamel. Aj po rozmiešaní vo vode vznikol veľmi krémový a hustý proteín s intenzívnou karamelovou príchuťou. Soľ bola pravdepodobne použitá skôr na okrasu, pretože z bielkovín ju cítiť len minimálne. A presne tak sa mi to páči, takže proteín hodnotím 9 z 10 bodov
  • Malinový tvarohový koláč má síce poetickú etiketu, ale tvarohový koláč na ňom naozaj necítite, ak nemáte veľmi vyvinuté chuťové poháriky. Maliny sú z proteínu citeľné, dokonca si dovolím Pure Whey označiť za najchutnejší malinový proteín na trhu a dávam mu 9 bodov z 10
  • Berry brownie je proteín ideálny pre tých z vás, ktorým nevadia sladšie chute. Hoci som zvyčajne voči týmto príchutiam skeptická, táto mi naozaj chutila, aj keď je v porovnaní s ostatnými trochu sladšia a niekomu môže pripadať trochu umelá. Hodnotím ju 8 z 10, ale verím, že si medzi vami nájde svojich fanúšikov
letný tip
Ak pri príprave použijete ľad, vytvoríte úžasne osviežujúci nápoj na horúce letné dni.

Menej rozpustné

Nestáva sa mi často, že by som mal problémy s prípravou proteínových kokteilov. Tentoraz som však narazil na problémy s rozpustnosťou všetkých príchutí. Aj po niekoľkých dlhých sekundách miešania v šejkri bol proteín stále plný hrudiek plávajúcich na povrchu. Ak som sa chcel tohto problému zbaviť, musel som šejkerom veľmi dlho trepať alebo použiť mixér

Pre objektivitu tejto recenzie treba dodať, že iní recenzenti na iných stránkach nemali problém s rozpustnosťou, takže je možné, že táto chyba bola spôsobená napríklad zlým skladovaním, hoci so všetkými vzorkami zaobchádzam úplne rovnako.

BiotechUSA 100% Pure Whey Protein Review

Kúpte za najlepšiu cenu

Kvalitné zloženie s menším mínusom

Proteín 100% Pure Whey je kombináciou srvátkového koncentrátu, srvátkového izolátu a pridaných aminokyselín (l-glutamín, l-arginín a vetvené aminokyseliny - BCAA). To z neho robí ideálny proteín nielen pre objem, ale aj pre diétu. Môžete ho užívať kedykoľvek počas dňa, či už po tréningu, počas raňajok alebo kedykoľvek počas dňa. Navyše ide o 100% bezlepkový proteín, takže ho ocenia aj celiatici

Menším mínusom je obsah soli v proteíne - konkrétne 0,8 g na 100 g výrobku. Väčšine pravidelných používateľov to nevadí a z vlastnej skúsenosti musím povedať, že ani na chuti proteínu nič nepocítite. Problémom však je, že z jedla prijímame oveľa viac soli, ako je zdravé, preto si myslím, že bielkoviny by mali obsahovať len minimálne množstvo soli

náš tip
Vzhľadom na obsah rýchlo sa vstrebávajúcich bielkovín nie je tento proteín príliš vhodný na spanie. Na tento účel odporúčame micelárny kazeín - napríklad Pure Micelar, víťaz nášho rebríčka nočných proteínov.

BiotechUSA 100% Pure Whey Protein Review

Primeraná cena

Poslednou menšou nevýhodou pre niektorých môže byť cena. Za balenie s hmotnosťou 2,27 kg zaplatíte necelých 1 200 Kč, čo je o takmer 200 Kč viac v porovnaní s modelom CFM Evolution, ktorý sa stal víťazom nášho rebríčka. Vzhľadom na kvalitné suroviny, vyladené chute a bezkonkurenčnú stráviteľnosť je táto cena úplne primeraná.

 

Cenová tabuľka pre BiotechUSA 100% Pure Whey
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 55,88
Cena:  € 57,03
Cena:  € 64,40

Záverečné hodnotenie

Na záver musím povedať, že som bol zo 100% Pure Whey nadšený. Ak odhliadneme od horšej rozpustnosti, bol to pravdepodobne jeden z najlepších proteínov, aké som doteraz testoval. Odporúčam ho všetkým, ktorí si potrpia na dobrú chuť bielkovín a nevadí im priplatiť si za kvalitu.

Ak nechcete minúť na doplnky ani o cent viac, ako je potrebné, určite existujú lacnejšie (ale stále kvalitné) alternatívy. Jedným z nich môže byť napríklad CFM Evolution, o ktorom si môžete prečítať aj úplnú recenziu na našich webových stránkach

Veľký test srvátkových bielkovín (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.