BiotechUSA Hydro Whey Zero: Najchutnejší hydrolyzát na trhu? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Hydrolyzované proteíny sú doplnkom, ktorý mnohí považujú za absolútnu špičku v potréningovej suplementácii, pretože vďaka ich rýchlej absorpcii sa aminokyseliny dostávajú priamo do svalov. A hoci je celá problematika trochu zložitejšia a téma najlepších potréningových bielkovín by vystačila na samostatný článok, hydrolyzáty sú nepochybne veľmi kvalitné.

A preto sme sa rozhodli vyskúšať Hydro Whey Zero od spoločnosti BiotechUSA v našej dnešnej recenzii. Aké to bolo? Páčilo sa nám to? Bola príliš horká? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Hydro Whey Zero
Publikované: 17. decembra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
9.1/10
Zložky
9.1/10
Rozpustnosť
9.3/10
Cena
9.2/10
Účinok
9.2/10
Celkové hodnotenie
9.2
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Hydro Whey Zero
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 68,68
Cena:  € 78,09
Cena:  € 63,20

Na úvod treba dodať, že som sa rozhodla vyskúšať tento proteín kvôli jeho chuti, keďže sme na našej webovej stránke testovali viacero produktov od spoločnosti Biotech a všetky nás chuťovo nadchli. Takže môžete vidieť, ako na mňa zapôsobil ich hydrolyzát o niekoľko odsekov nižšie.

V zložkách nenájdete len hydrolyzát

Hoci názov Hydro Whey Zero vo vás môže evokovať, že ide o hydrolyzát, v tomto prípade máte pravdu len čiastočne. Proteín sa skladá z dvoch zdrojov bielkovín, a to z hydrolyzátu a izolátu, čo sú samozrejme dva vysokokvalitné zdroje bielkovín, ale nie je to čistý hydrolyzát. Táto zmes, v ktorej má hydrolyzát 41% zastúpenie, je ďalej obohatená o l-arginín, l-glutamín a krémovú zložku, ktorá pozostáva z kokosového tuku, maltodextrínu, rastlinného proteínu a oxidu kremičitého, ktorý pôsobí ako protihrudkujúca látka. Okrem toho sa na sladenie používa sukralóza, netoxické sladidlo, ktoré je rozhodne najlepšou možnou voľbou.

Zloženie Hydro Whey Zero
Hoci sa tento doplnok tvári ako hydrolyzát, v skutočnosti nejde o čistý hydrolyzát.

Najlepšia chuť? Čokoláda zďaleka!

V našej recenzii som vyskúšala Biotech Hydro Whey Zero v dvoch príchutiach, osvedčenej čokoládovej a vanilkovej. No zatiaľ čo prvá spomínaná chuť na mňa zapôsobila tak, že ju radím medzi najchutnejšie proteíny vôbec, druhá bola pravým opakom. Takže si môžete prečítať môj podrobný prehľad v nasledujúcich odrážkach:

  • Podľa môjho názoručokoládová príchuť chutí ako čokoláda z automatu, ktorú určite všetci poznáte. Chuť je veľmi intenzívna, pomerne sladká a určite sa na ňu budete tešiť po každom tréningu. Jediným mínusom je vôňa, ktorá je dosť umelá, ale to nie je veľký problém. Dokonca nie je vôbec badateľná horkosť, čo je typické pre väčšinu hydrolyzátov. S čistým svedomím hodnotím čokoládu 9,5 z 10.
  • Na druhej strane,vanilková príchuť ma vôbec nezaujala. Jeho chuť je dosť "vodová" a nevýrazná, aj keď som použil rovnaké množstvo vody a bielkovín. Napriek tomu horkosť z bielkovín nie je citeľná, ale ako som bola nadšená z čokolády, tak som sklamaná z vanilky. Takže ho hodnotím len 6 z 10Hydro Whey Zero príchuť

    Kúpte za najlepšiu cenu

Veľká rozpustnosť a nulová penivosť

Pri príprave tohto doplnku som použil 250 ml vody presne podľa odporúčania výrobcu. Chuť sa mi však zdala dosť sladká a intenzívna, preto som pridal 50 ml vody a chuť sa mi zdala optimálna. Proteín sa rozpúšťa úplne bez problémov, počas prípravy nepení ani netvorí hrudky.

Príprava Hydro Whey Zero
Príprava proteínu je bezproblémová, ale odporúčam pridať viac vody.

Za kombináciu hydrolyzátu a izolátu veľmi príjemná cena

Vzhľadom na to, že za celé balenie zaplatíte 1400 Kč, jedna 25-gramová dávka vás bude stáť približne 19,2 Kč. V prípade bežného proteínu by to samozrejme bola veľmi vysoká cena, za ktorú by si proteín kúpilo len veľmi málo ľudí. Ak však vezmete do úvahy, že ide o kvalitnú kombináciu izolátu a hydrolyzátu, cena je veľmi príjemná. Na to sme si však u spoločnosti Biotech viac-menej zvykli, pretože takmer všetky jej doplnky majú dobrý pomer ceny a kvality.

Cenová tabuľka pre Hydro Whey Zero
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 68,68
Cena:  € 78,09
Cena:  € 63,20

Hydro Whey Zero cena
Hydro Whey Zero je vysoko kvalitný z hľadiska chuti aj kvality, takže ho môžeme len odporučiť.

Kedy a ako som používal Hydro Whey Zero?

V tomto odseku zvyčajne uvádzam, že som dodržal odporúčané dávkovanie a koľko vody som použil. V prípade tohto hydrolyzátu som však postupoval úplne inak. V skutočnosti som pridával 10 g do svojho potréningového kokteilu, ktorý okrem hydrolyzátu obsahoval aj bežný koncentrát a micelárny kazeín. Práve táto kombinácia veľmi účinne zvyšuje hladinu aminokyselín v krvi aj dlhodobo. Táto problematika by však vystačila na celý samostatný článok.

Použitie Hydro Whey Zero
Neodporúčam užívať väčšie množstvo hydrolyzátu, avšak 10 g po tréningu je ideálne.

Záverečné hodnotenie

Hydrolyzát je nepochybne doplnok, ktorý má svoje výhody, ale odporúčam ho len do určitej miery a skôr ako samotný v kombinácii s inými zdrojmi bielkovín. Hydro Whey Zero je najlepšou možnou voľbou, ktorú môžem odporučiť z hľadiska pomeru ceny a kvality, ak sa rozhodnete pre hydrolyzát. Odporúčam však vybrať si čokoládový variant,

To je z našej dnešnej recenzie všetko. Ak máte nejaké otázky, môžete sa opýtať v komentároch.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.