Blendea Supercoffee - Aké zázračné účinky má káva s liečivými hubami? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Ranná šálka kávy je niečo, bez čoho si väčšina ľudí nevie predstaviť vstávanie do nového dňa. Niektorí ľudia sa o kvalitu kávy príliš nestarajú a pijú ju len preto, aby mali ráno dostatok energie. Ale sú aj takí, ktorí si tento životný stimulátor užívajú.

Ak patríte k tým, pre ktorých je pitie kávy pôžitkom a nestačí vám obyčajná káva zo supermarketu, táto recenzia je určená práve vám. Dnes sa pozrieme na kávu Blendea Supercoffee, ktorá obsahuje liečivé huby. Čo sú tieto huby a majú nejaké zdravotné účinky? Prečítajte si viac informácií.

Blendea Supercoffee
Publikované: 31. marca 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Nápoje
Zložky
8.0/10
Kvalita potravín
9.5/10
Chuť
9.0/10
Zdravotné výhody
7.4/10
Cena
7.2/10
Celkové hodnotenie
8.2
z 10 bodov

Blendea sa pýši tým, že všetky jej výrobky neobsahujú chemikálie a sú samozrejme prvotriednej kvality. Táto česká spoločnosť našla inšpiráciu v Ázii a teraz prináša svoje superpotraviny k nám. Okrem kávy má Blendea v repertoári aj zmes zelených bylín a ryžového proteínu.

Zaujímavé zloženie, ale nepreukázané účinky

Čo sa týka kávovej zložky, Supercoffee je kombináciou vysokokvalitných zŕn arabiky a robusty, takže v tomto smere nejde o nič prevratné. Vzhľadom na relatívne nízky obsah kofeínu (len 55 mg na 100 g) nie je vhodný ako ranný nakopávač. My však už vieme, že táto káva nie je len o tom, aby vás ráno vytiahla z postele. V každej šálke si tiež pochutnáte na mletých hubách reishi, chaga a hericium. Konkrétne v jednej porcii nájdete:

  • 165 mg reishi, ktorá sa v tradičnej čínskej medicíne používa už po stáročia. Táto huba znižuje krvný tlak a podľa niektorých štúdie by mohli pomôcť v boji proti Alzheimerovej chorobe. V Japonsku a Číne sa reishi používa ako doplnok pri liečbe rakoviny.
  • 100 mg čagy, ktorá sa okrem Číny používa aj v Rusku. Bohužiaľ, v súčasnosti neexistuje veľa štúdií, ktoré by jednoznačne vyvrátili alebo potvrdili jeho priaznivé účinky.
  • 66mg hericium, ktoré tiež patrí k tradičnej medicíne ázijských krajín od nepamäti. Údajne pomáha udržiavať zdravý nervový systém, žalúdok a podporuje spánok. Vzhľadom na nedostatok relevantných štúdií však nemožno žiadne z týchto tvrdení potvrdiť.

Zastúpené zložky sú teda kvalitné, ale z jednej kávy nedostanete ani zďaleka toľko, aby ste dosiahli potrebný účinok Množstvo doplnkovTie, ktoré používajú podobné zložky, majú približne 6 až 8-krát vyššiu koncentráciu zložiek. Musíte teda brať do úvahy, že pijete predovšetkým kávu, nie doplnok vytvorený pre maximálny zdravotný účinok.

Jedna dávka Supercoffee obsahuje okrem iného 1000 mg extraktu z koreňa čakanky, ktorý zabezpečuje normálne zdravie čriev, pečene a srdca a predpokladá sa, že podporuje priaznivé účinky vyššie uvedených húb. Pre lepšiu chuť sa pridáva škorica.

Zloženie kávy Blendea Supercoffee
Máloktorá káva sa môže pochváliť takýmto nabitým zložením. Nepreukázateľné účinky niektorých zložiek sú však mínusom.

Aký je dlhodobý účinok reishi?

Z troch obsiahnutých húb je najdôležitejšia reishi, ktorá je aj najviac preskúmaná. Aká je pravda o sľubovaných zdravotných prínosoch? Dôkazy posilňuje imunitný systém pozitívnym vplyvom na biele krvinky. Okrem toho pomáha zmierňovať zápaly, únavu a depresiu. Veľmi dôležitou vlastnosťou reishi je, že pôsobí ako detoxikačný prostriedok, čím pomáha odstraňovať škodlivé látky z tela.

Na papieri to znie dobre, ale v praxi som osobne nepocítil žiadny výrazný rozdiel. Väčšina vyššie uvedených štúdií bola v skutočnosti vykonaná na ľuďoch trpiacich nejakým ochorením. U zdravých jedincov môže reishi slúžiť len ako prevencia a nemá žiadny závratný účinok.

Ak máte radi škoricu, nájdete

Hneď na úvod sa musím priznať, že patrím k ľuďom, ktorí si kávu pred pitím vždy osladia, pretože nemám rád jej prirodzenú horkú chuť. Keď som sa chystal vyskúšať kávu Supercoffee, chcel som ju samozrejme ochutnať bez ďalších príchutí, aby moje hodnotenie bolo smerodajné.

Musím povedať, že som bol naozaj príjemne prekvapený. Cejlónska škorica dodáva káve veľmi príjemný nádych, takže chutí veľmi dobre, ale stále si zachováva svoju klasickú horkosť. Na svoje si tak prídu milovníci klasickej hlbokej kávy L aj fanúšikovia ochutených kávových nápojov. Samozrejme, možnosť ochutenia je stále k dispozícii, ale úprimne si myslím, že to ani nie je potrebné.

Náš tip
Ak máte radi silnú chuť kávy, prečítajte si o káve Black Insomnia, ktorá si od nás vyslúžila skvelé hodnotenie z hľadiska chuti.

Blendea Supercoffee cinnamon
Milovníci škorice budú s chuťou určite spokojní.

Ako si vychutnať kávu čo najlepšie?

Som si istý, že každý z vás veľmi dobre pozná prípravu kávy. Jednoducho nalejte jednu čajovú lyžičku alebo priloženú odmerku (približne 3,3 gramu) vody. Aby ste dosiahli najlepšiu chuť a čo najlepšie využili všetky zložky, výrobca odporúča zaliať 150 ml vody s teplotou približne 80 °C.

Odporúča sa tiež nepiť kávu viac ako dvakrát denne. Ak si radi dáte kávu inak ako ráno, nezabudnite, že by ste ju nemali piť po 15. hodine. Ak chcete zvýrazniť chuť škorice, môžete si Superkávu ochutiť ľubovoľným sladidlom alebo mliekom. Osobne môžem vrelo odporučiť mandľové mlieko, ktoré kávu dokonale ochutí.

Blendea Supercoffee lepšia chuť
Na ochutenie môžete použiť napríklad mandľové mlieko.

Nadhodnotená cena?

Jedno balenie obsahuje 100 gramov kávy a stojí 499 Kč. V porovnaní s bežnou kávou je to naozaj veľký cenový rozdiel. Samozrejme, teraz môžete namietať, že Supercoffee obsahuje liečivé huby, takže je pochopiteľné, že cena bude vyššia. To je pravda, ale použité zložky určite nie sú také drahé, aby bola cena stanovená tak vysoko.

Aby sme však spoločnosti Blendea nekrivdili, je spravodlivé spomenúť, že všetky jej zložky sú najvyššej kvality, vyhýbajú sa chemikáliám a zaručujú ekologickú kvalitu všetkých húb. Podľa môjho názoru je cena stále prehnaná. Veď za túto sumu si môžete dopriať naozaj kvalitnú prémiovú kávu, a to dokonca vo väčšom množstve.

Kde kúpiť Supercoffee najlacnejšie?

Blendea Supercoffee cena
Napriek vysokej kvalite surovín je konečná cena neadekvátna.

Záverečné hodnotenie

Musím priznať, že Supercoffee vo mne vyvoláva veľmi zmiešané pocity. Na jednej strane je to kvalitná káva s dobrou chuťou, ktorá má aj množstvo zdravotných výhod a neobsahuje pridané chemikálie. Keď však zvážim cenu a najmä skutočnosť, že neexistuje dostatok štúdií, ktoré by potvrdili sľubované prínosy pre organizmus, nabudúce si radšej kúpim obyčajnú kávu.

Ak Supercoffee vyskúšate, budete sa po ňom cítiť lepšie a nebude vám vadiť, že pre kávu siahnete hlbšie do vrecka, určite nie je dôvod, aby ste si ju nedopriali pravidelne. Ja osobne som nepocítil žiadny veľký rozdiel, ale netvrdím, že to nemôže fungovať pre niekoho iného.

To je od nás pre Supercoffee všetko. Neváhajte nás kontaktovať v komentároch s vašimi otázkami, pripomienkami alebo nám dajte vedieť, čo by ste chceli recenzovať ďalej.

o našom časopise
Internetový magazín SvetFitness.sk bol, je a vždy bude nezávislým portálom. Odporúčame len produkty, ktoré by sme sami používali a investovali do nich. Preto neprijímame žiadne sponzorské dary a nenecháme sa podplácať jednotlivými výrobcami.
Ak si ceníte tieto hodnoty, môžete o našom časopise povedať svojim športovým kamarátom. V našich článkoch a recenziách sa snažíme pokryť všetky oblasti (silový tréning, suplementácia, výživa), takže by si v nich mal nájsť niečo pre seba každý.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.