Blood Storm - predtréningovka s búrlivým účinkom alebo zbytočná investícia? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Takmer v každej recenzii, ktorú uverejňujeme na našom kanáli YouTube, sa pýtame na náš názor na príslušenstvo nemeckej značky BigZone. A hoci sa vždy snažíme vyhovieť vašim želaniam, vzhľadom na obrovské množstvo doplnkov mali niektoré doplnky jednoducho prednosť.

Nakoniec sme sa však dostali aj k tomuto výrobcovi a ako prvý sme sa pozreli na Blood Storm, predtréningový doplnok tejto značky. A ako sme boli spokojní? To sa dozviete v tejto recenzii.

Big Zone Blood Storm
Publikované: 4. novembra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Rozpustnosť
9.8/10
Chuť
8.9/10
Zložky
8.7/10
Cena
7.7/10
Účinok
9.2/10
Celkové hodnotenie
8.9
z 10 bodov

Na začiatku treba dodať, že tento predtréningový doplnok je úplne bez stimulantov, takže ho môžete užívať, aj keď trénujete neskoro večer.

Preplnený vzorec s malou nevýhodou

Ako je pre naše recenzie typické, najprv sa zameriame na zložky. To je to, čo nás na Blood Storm zaujalo. Obsahuje veľmi zaujímavé a účinné zložky, ktorým sa mnohí konkurenční výrobcovia vyhýbajú. V zložkách nájdete najmä:

  • L-citrulín, ktorý je jedným z najlepších a najúčinnejších doplnkov na zlepšenie krvného obehu počas tréningu. Okrem toho v Blood Storm tvorí až 50 % celého doplnku, pretože v 20g hardcore dávke je ho neuveriteľných 10 g.
  • L-arginín HCl je podľa môjho názoru trochu zbytočná zložka, pretože v súčasnosti je všeobecne známe, že citrulín je oveľa účinnejší, čo bolo predmetom jedného z našich staršie články.
  • L-betaín HCl, ktorý prispieva k normálnemu metabolizmu homocysteínu, zlepšuje využitie živín a napomáha celkovému metabolizmu bielkovín.
  • L-ornitín HCl, ktorý veľmi účinne pomáha uvoľňovať anabolické hormóny a zlepšuje syntézu bielkovín.
  • Extrakt z červenej repy, ktorý je jedným z najlepších možných produktov na zlepšenie prietoku krvi a žilnatiny počas tréningu.
  • Resveratrol, ktorý je stále pomerne kontroverznou látkou, ale pripisujú sa mu dobré antioxidačné účinky, ako aj možné pozitívne účinky na rôzne choroby.
  • L-norvalín, čo je aminokyselina, ktorá maximalizuje produkciu NO. Vzhľadom na jej cenu sa však veľmi často nahrádza inými surovinami a hoci v USA je táto látka pomerne bežná, u nás ju používa minimum výrobcov.
  • Piperín, ktorý zlepšuje vstrebávanie iných látok až o 3000 %.

Čo sa týka zložiek, okrem mierne nadbytočného arginínu mi v tomto produkte chýba beta alanín, ktorý má vďaka mravenčeniu končatín a páleniu uší (hoci je to úplne vedľajší účinok) pozitívny vplyv na môj psychický postoj k tréningu. Inak sa nemám na čo sťažovať, dobrými zložkami sú najmä norvalín a extrakt z červenej repy, čo nie sú práve bežné zložky, ale majú svoje opodstatnenie.

Zloženie veľkej zóny Krvavá búrka

Intenzívna chuť, ktorá nemusí vyhovovať každému

Ako naznačuje názov tohto odseku, chuť predtréningovky Blood Storm bola veľmi intenzívna. Vyskúšal som malinovú príchuť a istá kyslosť bola badateľná aj pri použití 400 ml vody, čo je horná hranica odporúčaná výrobcom. A musím povedať, že z hľadiska chuti je to oveľa lepšia voľba ako napr Vážne Prektorý je tiež úplne bez stimulantov.

Maliny sú z doplnku naozaj viditeľné a napriek nie príliš realistickej farbe nevyzerajú príliš umelo. Musím priznať, že po dlhom čase je pre mňa doplnok aj chuťovým zážitkom, ktorý určite odporúčam.

Príchuť krvavej búrky vo veľkej zóne

Veľmi jednoduchá príprava aj bez šejkra

Ak treba na Blood Storm niečo vyzdvihnúť, tak je to bezproblémová rozpustnosť. Pri príprave som použila približne 400 ml vody a do nádoby som s ňou naliala plnú odmerku Krvavej búrky. Potom stačilo párkrát premiešať lyžičkou a predtréningovka sa bez problémov rozpustila.

Treba tiež dodať, že na rozdiel od väčšiny ostatných predtréningových doplnkov, ktoré som skúšal, Blood Storm nemal tendenciu znovu sedimentovať na dne. Príprava je preto veľmi jednoduchá, čo oceníte najmä vtedy, keď sa vám nechce nosiť do posilňovne šejker.

Príprava na krvnú búrku vo veľkej zóne

Efekt, ktorému k dokonalosti niečo chýba

Väčšina ľudí má tendenciu nezmyselne posudzovať účinky predtréningoviek podľa toho, ako veľmi "nakopnú" Za to sú samozrejme zodpovedné stimulanty, ale ich užívanie je relatívne kontraproduktívne (už len preto, že sú vazokonstrikčné, a preto paradoxne obmedzujú prietok krvi do svalu). Ak si vyberiete nakopávač bez stimulantov, tento účinok sa úplne eliminuje. A nie je to inak ani v prípade Krvavej búrky. Vďaka neuveriteľným 10 g citrulínu v hardcore dávke zažijete na tréningu naozaj masívny prietok krvi a extrakt z červenej repy spôsobuje takú žilnatosť, že sa nebudete stačiť čudovať.

Čo mi však v produkte naozaj chýbalo, bol beta alanín. Nielen preto, že je to skutočne funkčný doplnok, ale hlavne kvôli príjemnému brneniu a páleniu v ušiach. Po vypití tohto doplnku som sa cítil zhruba tak, ako keby som vypil pohár čistej vody. Samozrejme, všetko sa zmenilo, keď som prvýkrát chytil činku. Nič to však nemení na tom, že ma možno pálenie uší psychicky trochu povzbudilo a hneď som sa cítil lepšie. Ak Blood Storm obsahoval beta alanín, nie je sa na čo sťažovať.

Efekt veľkej zóny Krvavá búrka

Bohužiaľ, naozaj vysoká cena odrádza väčšinu cvičencov

Ak sa chcete držať bežného dávkovania stanoveného výrobcom, jedna dávka vás vyjde na pomerne príjemných 21 Kč. Ak však chcete použiť "Hardcore dávku", t. j. 20 g, predtréningovka vás bude stáť dvakrát toľko, čo je podstatne horšie. 42 Kč je cena, za ktorú spoločnosť Agrezz, víťaz nášho testovanie najlepších nakopávačov so stimulantmi. Prevažná väčšina konkurenčných doplnkov je však podstatne lacnejšia a má rovnaký, ak nie lepší účinok.

Najlepšiu cenu pre Blood Storm recenzia nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Veľká zóna Krvavá búrka cena

Záverečné hodnotenie

Môj celkový dojem z tohto predtréningu je veľmi zmiešaný. Na jednej strane, samozrejme, veľmi oceňujem absenciu stimulantov, čo je pre mňa v poslednej dobe naozaj kľúčové, ale tiež sa mi páči, že tento doplnok naozaj zlepšuje napríklad prietok krvi alebo žilkovanie pri tréningu.

Na druhej strane mi však chýba niekoľkokrát spomínaný beta alanín, ktorý okrem toho, že je naozaj účinný v mnohých ohľadoch, pomáha aj psychicky, keď cítite to povestné pálenie v ušiach. Aby som to zhrnul, Blood Storm je podľa mňa veľmi dobrá voľba, najmä ak si môžete priplatiť za Hardcore dávku, avšak stále nie je taká dobrá ako moja obľúbená Serious Pre.

A čo vy? Máte nejaké skúsenosti s týmto doplnkom? Neváhajte sa o ne podeliť v komentároch, kam môžete smerovať aj prípadné otázky.

Skvelé porovnanie nakopávačov pre posilňovňu (video):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.