KickAss Bodyflex - extrémny kop pred každým tréningom (recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Hoci sú na trhu s nakopávačkami desiatky, ak nie stovky rôznych doplnkov, kvalitné doplnky musíte dlho a usilovne hľadať. Ak ako jediné kritérium kvality nakopávača stanovíte napríklad obsah citrulínu v skutočne účinnej dávke, čo je 6 gramov, 99 % doplnkov vypadne.

Jedným z mála, ktoré zostávajú, je Kick Ass od spoločnosti Bodyflex, ktorý sme podrobne pokryli v dnešnej recenzii.

BodyFlex Kick Ass
Publikované: 31. mája 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Rozpustnosť
9.9/10
Chuť
9.5/10
Zložky
9.4/10
Účinok
9.1/10
Cena
8.8/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov

Najlepšiu cenu pre BodyFlex Kick Ass nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Na úvod treba pripomenúť, že Kick Ass je neoddeliteľnou súčasťou nášho rebríček najlepších predtréningových nakopávačov, takže ak máte záujem skôr o porovnanie s konkurenciou ako o podrobnú recenziu, určite navštívte rebríček.

Zloženie Kick Ass konkuruje najlepším

V súvislosti so zložením Kick Ass by som sa chcel vrátiť k citrulínu, ktorý som už spomenul v úvode dnešného prehľadu. Tento doplnok neobsahuje 6 g, teda účinnú dávku, ale 8 g, čo ho právom radí medzi špičku toho, čo môžete nájsť na dnešnom trhu. Ale to samozrejme nie je všetko, okrem citrulínu tu nájdete ďalších 11 zložiek. Konkrétne v jednej predtréningovej dávke, ktorú užijete:

  • 8000 mg citrulínu, ktorý urýchľuje odstraňovanie laktátu zo svalov, a tým odďaľuje svalovú únavu
  • 3000 mg beta alanínu, ktorý je jedným z najlepších doplnkov ovplyvňujúcich silový výkon pri tréningu a zároveň spôsobuje príjemné mravčenie a pálenie v končatinách.
  • 2000 mg taurínu na zlepšenie výkonu a maximalizáciu regenerácie po tréningu
  • 1000 mg l-tyrozínu, dôležitého prekurzora adrenalínu a noradrenalínu
  • 350 mg glukoronolaktónu, sacharidu, ktorý zlepšuje pamäť, odďaľuje únavu a zvyšuje koncentráciu
  • 250 mg cholín bitartrátu, ktorý zlepšuje pamäť a podporuje chudnutie vďaka svojej schopnosti emulgovať tuky
  • 200 mg kofeínu, ktorý má veľmi pozitívne stimulačné vlastnosti a tiež zlepšuje termogenézu, čím napomáha spaľovaniu tukov
  • 10 mg extraktu z čierneho korenia na zlepšenie vstrebávania a využitia iných látok
  • 100 mg vitamínu C na maximalizáciu prietoku krvi svalmi a dlhšie udržanie svalovej pumpy spomalením rozkladu NO2 a NO3.
  • 2,8 mg vitamínu B6 pre správny metabolizmus bielkovín a sacharidov
  • 5mcg vitamínu B12 pre správnu syntézu energie z ATP
  • 200mcg kyseliny listovej pre správnu syntézu nukleových kyselín

Ako si môžete všimnúť, tento vzorec je naozaj nabitý a je vidieť, že autori si na ňom dali záležať. Za pozornosť stojí glukoronolaktón, ktorý používa veľké množstvo zahraničných výrobcov, ale v Českej republike je stále pomerne vzácny. Aj z tohto dôvodu nemám zloženiu filmu Kick Ass čo vytknúť.

Zloženie BodyFlex Kick Ass
Nemám sa na čo sťažovať na zloženie Kick Ass, pretože obsahuje účinné látky v dostatočnej koncentrácii.

Vyhnite sa modrej maline

Kick Ass je k dispozícii v dvoch variantoch. Prvou je modrá malina, čo je príchuť, ktorú rozhodne neodporúčam. Samozrejme, každý z týchto variantov musí byť niečím zafarbený a ochutený, ale tieto modré varianty zvyčajne obsahujú žiarivo modráčo je mimoriadne kontroverzná zložka.

Výrobca na svojej webovej stránke neuvádza nič okrem účinných látok, ale dá sa predpokladať, že je tu zastúpená aj brilantná modrá. Druhý variant je tropický, ktorý mi prišiel oveľa zaujímavejší, pretože chuťou a farbou pripomína ovocnú šťavu.

Rozhodne nie je presladený, ale zároveň je veľmi dobre piteľný a nepôsobí tak horkým dojmom, že by ste ho museli piť pred tréningom. Vždy sa teším na Kick Ass pred tréningom, pretože naozaj nie je veľa predtréningových nápojov, ktoré chutia tak dobre.

BodyFlex Kick Ass Blue Raspberry
Variant Tropic chutí ako ovocná šťava a vrelo ho odporúčam. Vyhnite sa však modrej maline.

Najlepšiu cenu pre BodyFlex Kick Ass nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

A na aký efekt sa môžete tešiť?

Efekt Kick Ass bol skrátka fenomenálny. Približne pätnásť minút po vypití sa môžete tešiť na prvý výrazný účinok, ktorým je pálenie v ušiach a pocit brnenia. Už počas rozcvičky som si mohol všimnúť, že sa trochu viac potím a celý tréning sa niesol v tomto duchu.

Okrem toho som si samozrejme všimol aj mnohonásobne lepšie napumpovanie a počas celého tréningu som mal oveľa viditeľnejšie žily, ktoré inak pre mňa nie sú veľmi viditeľné. Zároveň sa mi páčilo, že účinok trval počas celého tréningu, ktorý v mojom prípade trvá asi hodinu a pol. Nie je nič horšie, ako keď predtréningový doplnok prestane fungovať po pol hodine kvôli nedostatočnej koncentrácii látok.

BodyFlex Kick Ass Effect
Pálenie v ušiach, mravčenie a zvýšené potenie sú prvé účinky, ktoré pocítite po užití lieku Kick Ass.

Optimálny pomer cena/kvalita

Keďže celé balenie stojí 689 Kč, jedna dávka vás bude stáť približne 28 Kč. Z môjho pohľadu to skutočne predstavuje ideálny kompromis medzi cenou a kvalitou, pretože zatiaľ čo účinnejšie nakopávače sú drahšie, tie lacnejšie už za veľa nestoja.

Príklady zahŕňajú Agrezzktorý je vynikajúci, ale stojí 42 Kč a Thor, ktorý stojí o polovicu menej ako Kick Ass, ale úprimne povedané, nezaznamenáte takmer žiadny pozitívny účinok. Preto by som Kick Ass odporučil úplne každému, kto chce nájsť ideálnu rovnováhu medzi cenou a kvalitou.

Najlepšiu cenu pre BodyFlex Kick Ass nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

BodyFlex Kick Ass cena a kvalita
Ak hľadáte najlepší pomer ceny a kvality, Kick Ass je jasnou voľbou.

Záverečné hodnotenie

Kick Ass ma úprimne veľmi príjemne prekvapil a právom patrí medzi najlepšie predtréningové produkty na trhu. Osobne mi vadí snáď len dostupnosť vo variante s modrou malinou, pretože si myslím, že doplnky pre zdravých športovcov by mali obsahovať čo najmenej chemických látok s možnými negatívnymi účinkami.

Ak si však vyberiete variant Tropical, nemáte sa na čo sťažovať. A hoci existujú silnejšie predtréningovky, žiadna z nich nie je v tomto cenovom rozpätí, ktorému Kick Ass ľahko dominuje.

Skvelé porovnanie posilňovacích strojov (video):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.