BrainMax Energy Magnesium: Jeden z najlepších doplnkov horčíka na trhu? (Recenzia)

Posledná úprava: 12. januára 2022

Tentoraz sa bližšie pozrieme na doplnok Energetický horčík od značky BrainMaxktorý ponúka horčík vo vysoko kvalitnej, ale nie veľmi používanej forme malát horečnatý Je známy nielen pre svoje vysoká dostupnosť a absorpciaale aj pre jeho energizujúci účinok.

Ako mnohí z vás vedia, horčík je jedným z najviac nedostatkových minerálov v ľudskom tele. Jeho suplementácia je preto nielen pre športovcov absolútnou nevyhnutnosťou. Stojí však za to investovať do BrainMax Energy Magnesium a naozaj vám poskytne toľko žiadané výhody? To sa dozviete v tejto recenzii.

BrainMax – Energy Magnesium
Publikované: 11. januára 2022
Upravené: 12. januára 2022
Autor recenzie: Radim Kostura
Kategória: Vitamíny, minerály
Zložky
9.5/10
Účinok
8.0/10
Dávkovanie
9.0/10
Veľkosť balenia
9.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
8.8
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre BrainMax – Energy Magnesium
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 26,69

Ako človek, ktorého sem-tam chytia kŕče, rozhodne nepodceňujem užívanie horčíka. Keď sa teda naskytla príležitosť vyskúšať horčík vo forme malátu horčíka, neváhala som ani chvíľu. Hoci táto forma horčíka patrí vo všeobecnosti k najlepším na trhu, v Českej republike je zatiaľ dostupná len vo veľmi obmedzenom počte výrobkov.

Je horčík naozaj taký dôležitý minerál?

O význame samotného horčíka sa toho napísalo veľa, a to oprávnene. Je to minerál, ktorý prispieva k viac ako sto rôznych biochemických reakcie v našich telách. Paradoxne sa dlho považoval za jeden z najnedostatkovejších minerálov. Keďže v bežnej strave ho nenájdeme ani zďaleka toľko, koľko by sme potrebovali, je jeho dopĺňanie pre väčšinu z nás nevyhnutné.

Magnézium môže pomôcť nielen pri kŕčoch. Medzi jeho ďalšie pozitívne účinky patrí zmiernenie stresu, boj proti depresii, zlepšenie funkcie mozgu alebo zníženie krvný tlak. V závislosti od svojej formy môže zlepšiť kvalitu nášho spánku, alebo naopak mať povzbudzujúce účinky.

Takže či už ide o kŕče, bolesti hlavy, depresie, mravčenie v končatinách alebo nespavosť, nemali by ste podceňovať príznaky jeho nedostatku. Pre pre optimálne fungovanie nášho tela je horčík nevyhnutný. Ak sa chcete o horčíku dozvedieť ešte viac, odporúčam vám našu staršiu článokv ktorom sme sa tejto téme venovali oveľa podrobnejšie.

Skutočne dobrá forma horčíka

Samozrejme, existuje mnoho foriem horčíka. Od najhoršieho a najbežnejšieho oxidu, hydroxidu alebo uhličitanu horečnatého až po najlepší citrát, malát, treonát a bisglycinát siričitan horečnatý BrainMax Energy Magnézium ponúka horčík vo forme malát horčíkaktorý je jednou z najlepších a najlepšie vstrebateľných foriem horčíka na trhu.

Malát horečnatý je zlúčenina horčíka a kyseliny jablčnej s vysokým obsahom elementárneho horčíka. Ide teda o vysoko využiteľnú formu horčíka, ktorá podporuje správnu funkciu nervového systému, svalov a pečenea ani pri vyšších dávkach nespôsobuje laxatívne účinky.

Okrem toho pomáha znižovať únavu a vďaka kyseline jablčnej, ktorá sa podieľa na tvorbe bunkovej energie (ATP), má dokonca energizujúce účinky. Preto by ste ho mali užívať skôr ráno alebo dopoludnia ako pred spaním. BrainMax Energy Magnesium je tak z hľadiska formy horčíka jedným z najkvalitnejších produktov tohto typu dostupných na trhu.

Náš tip: Uvedené formy horčíka možno rozdeliť okrem iného podľa toho, či majú stimulačné alebo upokojujúce účinky. Malát horečnatý a citrát horečnatý by sa mali užívať najmä ráno a dopoludnia, pretože majú povzbudzujúce účinky. Bisglycinát má naopak upokojujúci účinok, a preto by sa mal užívať pred spaním.

Pohodlné dávkovanie a účinnosť, ktorú pocítite

Výrobca odporúča užívať jednu až dve kapsuly denne. V jednej 100% vegetariánskej kapsule obsahujúcej 1000 mg horčíka nájdete približne 164 mg elementárneho horčíka. Pri miere absorpcie medzi 70 a 80 % to znamená, že približne 125 mg elementárneho horčíka. Vzhľadom na to, že odporúčaná denná dávka je vo všeobecnosti 300 až 400 mg elementárneho horčíka, je obsah horčíka v jednej kapsule viac ako vynikajúci.

Čo sa týka samotnej účinnosti, musím priznať, že na mňa BrainMax Energy Magnesium urobil veľký dojem. Beriem jednu kapsulu každé ráno a úprimne sa nemám na čo sťažovať. Kŕče, s ktorými som sa raz za čas potýkala, úplne zmizli a ranná únava je oveľa menšia ako zvyčajne. Do akej miery je to spôsobené placebo efektom, je samozrejme otázne. Napriek tomu som s účinnosť tohto doplnku, som viac než spokojný.

Náš tip: Minerálne látky, ako je horčík a zinok, by sa nemali užívať s jedlom. Potraviny by mohli blokovať ich vstrebávanie. Aby ste maximalizovali vstrebávanie, užívajte horčík vždy nalačno. Viac sme sa venovali horčíku a zinku v tomto článok.

Cenová dostupnosť

Balenie BrainMax Energy Magnesium s obsahom 200 kapsúl nájdete na oficiálnom webová stránka značky vás bude stáť 25 euro. Zámerne som sa snažila nájsť na našom trhu nejaký iný podobne kvalitný horčík vo forme malátu horčíka a úprimne povedané, žiadny z objavených produktov neponúkal také vysoké množstvo horčíka za takú príjemnú cenu.

O to viac ma prekvapilo, keď som pri porovnávaní cien zistil, že v skutočnosti neprevyšujú cenu ani vysokokvalitného horčíka v iných formách ako malát. Kvalitatívne podobné produkty, ako napr 100% chelát horčíka z Prom-IN alebo Bisglycinát horčíka od spoločnosti Reflex Nutrition sú ešte drahšie ako BrainMax Energy Magnesium.

Na druhej strane, ak hľadáte horčík, ktorý vám pomôže zaspať, pravdepodobne si uvedomíte, že BrainMax Energy Magnesium nie je ten správny produkt už podľa názvu. V takom prípade by som vám odporučil siahnuť po jednom z dvoch vyššie uvedených produktov. To však stále nič nemení na skutočnosti, že BrainMax Energy Magnesium je naozaj stojí za cenu.

Cenová tabuľka pre BrainMax – Energy Magnesium
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 26,69

Konečný verdikt

Tu si dovolím zopakovať otázky, ktoré som položil hneď na začiatku tejto recenzie. Stojí BrainMax Energy Magnesium za investíciu a môže poskytnúť požadované výhody? Pre mňa jednoznačne áno Ide o skutočne kvalitný produkt, ktorý ponúka horčík v jednej z jeho najlepších foriem. Pre veľmi príjemná cena získate produkt s vysokým obsahom dokonale vstrebateľná forma horčíkaktoré vám okrem iného pomôžu bojovať s rannou ospalosťou.

Kvalitnejší a lacnejší malát horečnatý na českom trhu nájdete len veľmi ťažko. Ak teda hľadáte horčík v jednej z jeho najlepších foriem, určite vám môžem tento produkt odporučiť.

Nenechajte sa vystrašiť cenou, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať trochu vysoká. Vzhľadom na to, ako dlho takéto balenie vydrží a na kvalitu výrobku, som investícia do BrainMax Energy Magnesium sa jednoducho a jednoducho oplatí.

A to je zatiaľ naozaj všetko. Dúfam, že sa vám táto recenzia páčila, a dúfam, že sa opäť stretneme pri ďalšej. Ak máte nejaké otázky, nebojte sa ich položiť v komentároch.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.