Sleep Faster by BrainMax, účinný komplex na zlepšenie kvality spánku alebo zbytočne vyhodené peniaze? (Recenzia)

Posledná úprava: 3. decembra 2021

Na našej stránke nemáme tendenciu testovať kvalitné produkty na spanie, pretože som presvedčený, že každý z nás by si mal vytvoriť režim pred spaním, ktorý nás pomaly pripravuje na spánok, uvoľňuje telo a predovšetkým je v súlade so všeobecnou spánkovou hygienou. Samozrejme, hovorím tu o pravidelnom chodení spať v rovnakú hodinu, blokovaní modrého svetla alebo používaní elektroniky hodinu alebo dve pred spaním a o mnohých ďalších veciach. Nebudem to tu však rozoberať, je to na samostatný článok

V dnešnej recenzii sa dozviete, ako som sa cítil o výrobku, či sa mi naozaj podarilo zlepšiť spánok, či som pocítil vedľajšie účinky a oveľa viac.

BrainMax Sleep Faster
Publikované: 13. septembra 2021
Upravené: 3. decembra 2021
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Iné
Chuť
8.0/10
Zložky
9.0/10
Rozpustnosť
7.0/10
Cena
8.0/10
Účinok
9.5/10
Celkové hodnotenie
8.3
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre BrainMax Sleep Faster
Obchod
Cena
Odkaz

Prečo som sa teda rozhodol produkt vyskúšať? Dôvod je jednoduchý, nedávno som bol na konci dlhodobej diéty pred pretekmi a môj spánok nebol taký dobrý, ako som potreboval, a keďže som vedel, že moja hygiena spánku je najlepšia, rozhodol som sa ju týmto spôsobom zlepšiť a objednal som si Sleep Faster od spoločnosti BrainMax na základe pozitívnych recenzií.

Myslím, že výrobcu BrainMax netreba predstavovať. Túto značku sledujem už veľmi dlho a nemám najmenšie pochybnosti o kvalite ich výrobkov. Preto som si myslel, že ak na mňa niečo zaberie, bude to komplex zameraný na zlepšenie kvality spánku práve od nich.

Ale dosť bolo úvodných slov, poďme k samotnej recenzii.

Zložky, ktoré zabezpečujú maximálnu účinnosť

rýchlejšie zloženie spánku

Zložky sú najdôležitejšou vecou, ktorá ma zaujímala o doplnok a musím povedať, že tento ma zaujal z mnohých dôvodov. Predovšetkým preto, že obsahuje látky v kombinácii, ktorú som nikdy nevidel v žiadnej inej značke, či už ide o medzinárodnú alebo českú značku.

Najviac zastúpenou zložkou v zložení je glycín spolu s inozitolom. Glycín je aminokyselina nachádzajúca sa v tele, ktorá má pozitívny vplyv na celkové upokojenie organizmu v období pred spánkom, upokojuje, uvoľňuje naše telo a príjemne ho pripravuje na samotný proces spánku. Inozitol je pomerne zložitá látka, ktorá funguje na báze neurotransmiterov, avšak zjednodušene povedané, inozitol dokáže bojovať proti úzkosti, depresii, upokojuje telo a tzv. vyčistí hlavu pred spaním, čo ocenia najmä nadmerne vystresovaní ľudia, ktorí nevedia v noci "vypnúť".

Ďalšou najviac zastúpenou zložkou je horčík, konkrétne horčík vo forme magnéziumtaurátu, ktorý je viazaný na aminokyselinu taurín . Dávkovanie horčíka pred spaním je veľmi dobre známa a osvedčená vec, treba len spomenúť, že pôsobí synergicky s glycínom na upokojenie organizmu.

na čo je dobrý l-theanin
L-Theanín je látka, ktorá sa nachádza najmä v zelenom čaji a pôsobí predovšetkým proti úzkosti a navodzuje pocit pohody. Predpokladá sa, že v tomto zložení zlepšuje aj spánok REM, čo by malo pomôcť podporiť hlbší spánok bez zbytočného prebúdzania. Výrobca tiež uvádza, že vďaka nemu budete mať živšie a dlhšie sny, ktoré si budete ráno lepšie pamätať

V neposlednom rade tu nájdete valeriánu, tradičnú bylinu, ktorá sa používala už pred stovkami rokov na zlepšenie spánku alebo proti úzkosti či nespavosti.

Poslednou a z môjho pohľadu najzaujímavejšou zložkou je takzvaný Prunus Cerasus alebo čerešňová šťava, ktorá je prírodným zdrojom melatonínu. Melatonín je telu vlastná látka, ktorá sa produkuje každý deň po zotmení (v noci). Pôsobí ako silný antioxidant, navodzuje únavu, pomáha rýchlejšie zaspať a tiež prehlbuje kvalitu spánku. Vylučovanie melatonínu však narúša denné svetlo alebo modré svetlo (z monitorov, televízie, mobilných telefónov), preto je dobré tieto vplyvy obmedziť alebo si pred spaním zaobstarať okuliare blokujúce modré svetlo. Obrovskou výhodou je, že tento melatonín je 100 % prírodný a nie je nijako synteticky vyrobený. Preto je pre telo úplne prirodzenou voľbou a nemusíte sa obávať, že by akokoľvek zasahoval do vašej vlastnej schopnosti produkovať melatonín.

Sleep Faster je samozrejme sladený tými najkvalitnejšími glykozidmi steviolu (prírodná, pre telo najšetrnejšia forma sladenia), čo chválim, ale neprekvapuje ma to, pretože viem, že kvalita je u tejto značky na prvom mieste.

Okrem toho sa pri výrobe použili prírodné arómy a prírodný extrakt z červenej repyako farbivo.

tip
Ak sa chcete dozvedieť podrobnejšie o každej zložke samostatne a aký je dôvod ich pridania do celého komplexu, navštívte oficiálne webové stránky výrobcu BrainMax, majú veľmi podrobný popis každej zložky sprostredkovaný prostredníctvom videa.

Vysoká dávka účinných látok

aktívne zložky

pozor
Výrobca uvádza ako štandardnú dávku 15 g výrobku, ale zároveň upozorňuje, že na začiatku je lepšie podať polovičnú dávku, aby ste zistili, ako bude vaše telo reagovať.

Súhlasím s týmto odporúčaním a z vlastnej skúsenosti musím povedať, že som nikdy nedal celú dávku 15 g, vždy mi stačila menšia dávka. Ak sa ráno zobudíte a pociťujete väčšiu únavu, znížte dávku, vaše telo si musí na komplex zvyknúť.

Cenová tabuľka pre BrainMax Sleep Faster
Obchod
Cena
Odkaz

Rýchla príprava, horšia rozpustnosť produktu

príprava s odmerkou

Pri užívaní Sleep Faster som rozmiešala 10 g produktu (pre mňa ideálna dávka) v 100 ml vody.

Nápoj som miešala lyžičkou, ale na dne sa vždy vytvorili hrudky, takže musím kritizovať horšiu rozpustnosť zmesi. Ale to je úplne minimálny detail, ktorý ani neberiem ako negatívum, nemá absolútne žiadny vplyv na účinok.

Pri miešaní sa nevytvorila žiadna pena a nápoj bol okamžite pripravený na konzumáciu.

tip
Nesnažte sa jesť Sleep Faster vo forme prášku. Chuť je úplne hrozná.

Príjemne ma prekvapila čerešňová príchuť

Najprv som sa nechcel zaoberať chuťou výrobku, pretože mi to pri tomto type doplnku príde celkom zbytočné, ale usúdil som, že by to zaujímalo veľa ľudí.

detail balenia produktu brainmax sleep faster

Keďže som dávku rozmiešala v približne 100-120 ml vody, chuť bola dosť výrazná, pripomínajúca jemný nádych čerešne, ktorý som si každý večer naozaj vychutnávala. (Či to bolo spôsobené dlhou diétou alebo nie, nechám na vašom uvážení.

Jediné, čo som si všimol, bolo, že čím viac vody som pri príprave použil, tým horšie chutil výsledný nápoj. Preto odporúčam zostať pri max. 100-150 ml.

Účinnejšie, ako som si myslel

Sleep Faster som konzumoval približne 30-60 minút pred spaním v dávke 10 g na 100 ml vody.

Vždy som si ho dával nalačno pred posledným jedlom, aby som zabezpečil maximálnu absorpciu všetkých účinných látok

Do 30-60 minút po konzumácii sa všetky látky začali vstrebávať do tela a ja som sa dostal do príjemne unaveného stavu. Musím priznať, že som mala pokojnejšie myšlienky a všetok stres úplne odpadol.

Keď som si ho však vzala prvýkrát, mierne som sa predávkovala a ráno som sa cítila veľmi unavená. Dlho som potom uvažovala, či tento výrobok ešte raz vyskúšam, a asi po týždni som sa rozhodla, že ho vyskúšam. Najprv som znížil dávku na 8 g a po tejto dávke som sa kráľovsky vyspal. Odvtedy spím po Sleep Faster lepšie ako predtým, takže odporúčam začať najprv s menšou dávkou. Po niekoľkých dňoch si moje telo zvyklo na komplex látok a postupne som sa dopracoval k dávke 10-12 g, ktorú už nezvyšujem, pretože mi plne postačuje.

tip
Nikdy nezanedbávajte správnu hygienu spánku. Je to vždy alfa a omega vášho spánku a takýto produkt je na samom vrchole pyramídy

Na prvý pohľad je cena vysoká, ale je to naozaj tak?

veľkosť balenia brainmax sleep faster

Výrobca Sleep Faster vyrába 450g balenie, ktoré stojí presne 35 euro.

Pri dodržaní predpísaného odporúčaného dávkovania je v jednom celom balení 30 celých dávok. (Čo z môjho pohľadu vôbec nie je zlé)

Sám som však presvedčený, že aspoň 50 % z vás bude musieť túto dávku znížiť, ako som to urobil ja, preto vám jedno balenie vydrží oveľa dlhšie, čím sa celý produkt stane lacnejším.

Cenová tabuľka pre BrainMax Sleep Faster
Obchod
Cena
Odkaz

Záverečné hodnotenie

To nás privádza na koniec. Oplatí sa investovať do Sleep Faster? Z vlastnej skúsenosti viem, že určite áno.

Keďže moje testovanie trvalo niekoľko mesiacov, myslím, že som produkt otestovala naozaj dôkladne a musím povedať, že posunul môj spánok na úplne novú úroveň. Prekvapilo ma, že som spala výborne aj počas posledných týždňov/dní pred súťažou, teda v čase, keď je spánok kvôli obmedzovaniu kalórií a nadmernému tréningu veľmi nekvalitný. Ale dovolím si povedať, že vďaka Sleep Faster som nemal žiadne problémy so spánkom, vďaka čomu som si tento produkt neuveriteľne obľúbil. Dokonca som necítil žiadne negatívne vedľajšie účinky (okrem výberu správnej dávky), ktoré by som mohol zaviniť.

Preto ak máte problémy so spánkom a zároveň si myslíte, že robíte všetko správne (z hľadiska spánkovej hygieny) alebo len potrebujete priviesť svoj spánkový cyklus k dokonalosti, určite vyskúšajte Sleep Faster od BrainMax. Už dlho som nemala taký pozitívny pocit z testovaného výrobku.

Cenová tabuľka pre BrainMax Sleep Faster
Obchod
Cena
Odkaz

 

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.