C4 Drink On The Go - Ideálny cestovný predtréningový nápoj? (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Ak podobne ako ja často cestujete, určite riešite problém s prepravou doplnkov stravy. Keď som objavil C4 Drink, hotovú verziu populárneho predtréningového nápoja, musel som ho vyskúšať. Má však zmysel do nej investovať? Nie je to len ťahanie peňazí s nezmyselným vzorcom? Chutí aspoň trochu prijateľne? To a oveľa viac sa dozviete v našej dnešnej recenzii.

Cellucor C4 Original On The Go
Publikované: 4. septembra 2019
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Chuť
6.2/10
Účinok
6.0/10
Koncentrácia látok
5.2/10
Zložky
6.9/10
Cena
5.8/10
Celkové hodnotenie
6.0
z 10 bodov
Najlepšiu cenu pre Cellucor C4 Drink nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Pôvodne som sa rozhodol vyskúšať tento nakopávač aj preto, že pôvodný predtréningový tréning od tejto spoločnosti bol veľmi dobre umiestnený v našom porovnanie doplnkov pred tréningom. A aby toho nebolo málo, vyskúšali sme tri zo štyroch dostupných príchutí. Viac o tom za chvíľu.

Zložky sú bohužiaľ skryté za patentovanou zmesou

Keď sme podrobnejšie preskúmali zložky, neboli sme príliš ohromení. Okrem vitamínov a minerálov obsahuje zmes aj takzvanú zmes Explosive Performance Energy, za ktorou sa tieto látky skrývajú:

  • Citrulín malát pre maximálnu koncentráciu NO a tým aj lepšie čerpanie
  • Beta alanín pre príjemný pocit mravčenia v končatinách a zlepšenie sily, energie a vytrvalosti
  • Bezvodý betaín na zlepšenie využitia živín a podporu metabolizmu bielkovín
  • N-acetyl-L-tyrozín pre správnu tvorbu adrenalínu a noradrenalínu
  • 200 mg bezvodého kofeínu pre lepšie spaľovanie tukov a maximálnu koncentráciu na tréning

Hoci sú tieto látky dobre vybranými predtréningovými zložkami, s výnimkou kofeínu nepoznáme ich presné množstvo, takže zloženie je trochu ťažšie posúdiť. Dá sa však predpokladať, že koncentrácia týchto látok bude nedostatočná, pretože účinná dávka samotného citrulínu je približne 6 gramov, zatiaľ čo celá zmes obsiahnutá v jednej plechovke má približne 6,73 gramu. Ak odhliadneme od netransparentnej kompozície, ktorá veľmi znižuje môj celkový dojem, je tu ešte jedno negatívum.

Takmer polovica príchutí obsahuje brilantnú modrú, ktorá je podľa mnohých vedeckých štúdií karcinogénnym farbivom, ktoré je v mnohých krajinách sveta dokonca zakázané.

Na druhej strane za pozitíva možno považovať relatívne vysoký obsah kofeínu (t. j. 200 mg na plechovku) a nulový obsah sacharidov a tukov, čo z tohto nakopávača robí pomerne dobrý doplnok na záver niektorých drastickejších diét. Ak vám však pár gramov cukru nevyhovuje, určite existujú lepšie alternatívy.

Z hľadiska zloženia je C4 Drink viac-menej nezaujímavý doplnok - nedostatočná koncentrácia účinných látok a použitie karcinogénneho farbiva nie sú presvedčivými dôvodmi na to, aby som si ho opäť kúpil.

C4 drink nakopávač

Extrémne vysoká cena, ktorá je daňou za pohodlie

Jednou z nesporných výhod nakopávače vo forme nápoja je nepochybne pohodlie. Nemusíte so sebou nosiť šejker, nemusíte nikde dopĺňať vodu. Stačí otvoriť plechovku a vypiť celý nápoj. Nápoj za 59 Kč. A to je ďalší z problémov, na ktoré narážame v prípade C4 Drink.

Najlepšiu cenu pre Cellucor C4 Drink nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Aj tí najlepší nakopávače z našej porovnanie nápojov pred tréningom, stále stojí podstatne menej, ako by ste zaplatili za jednu plechovku tohto doplnku. Bohužiaľ, práve kvôli takejto vysokej cene si myslím, že väčšina športovcov do neho pravdepodobne nebude investovať. A úprimne povedané, neodporúčam to ani vtedy, ak máte inú možnosť.

C4 drink nakopávač

Chuť a farba zaujme každého milovníka chémie

Aby som možno niekedy perspektívne uvažoval o kúpe ďalších nakopávačov v plechovke od tejto spoločnosti, musel by som byť veľmi prekvapený chuťou. A prekvapila, avšak trochu inak, ako som pôvodne očakával. Chuť je naozaj umelá, niektoré príchute sú úplne bezfarebné a vyzerajú ako perlivá voda, ale majú chuť a vôňu. Podrobné hodnotenie chutí vyzerá približne takto:

  • Mrazený bombsicle (4/10 ) mal príchuť, ktorá dosť výrazne pripomínala maliny. Zmysly však trochu mátalo, že farba bola priehľadná a celý nápoj nevonel veľmi príťažlivo. Po vychladení v chladničke však bola osviežujúca a chuť nebola vyložene zlá, ale určite by som si ju nedala častejšie, už len kvôli tej žiarivej modrej farbe. Preto mu udeľujeme iba 4 body z 10.
  • Tropical (4/10 ) bola jediná príchuť, ktorú sme ochutnali a ktorá bola farebná, ale chuťovo viac-menej rovnaká. Chemická chuť je opäť viac ako zreteľná, neobsahuje toľko bubliniek, ale prišla mi ešte sladšia. Aj ja mu dávam 4 body z 10.
  • Jahoda a melón (3,5/10 ) bola ďalšia priehľadná a chemická príchuť, ktorú sme ochutnali. Opäť bola úplne priehľadná, neprirodzená, navyše by ste v nej ťažko hľadali melónovú príchuť. Od nás si zaslúži len 3,5 bodu z 10.

Ako vidíte, nápoj C4 na nás neurobil dojem ani z hľadiska chuti . Okrem toho treba poznamenať, že tento nápoj sa musel podávať vychladený, pretože nechladený chutil oveľa horšie. Ak však na chladenie potrebujete chladničku, nakopávač stráca jedno z najvýznamnejších pozitív, a to praktickosť.

C4 drink nakopávač

Najlepšiu cenu pre Cellucor C4 Drink nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Záverečné hodnotenie

V podstate nevidím jediný dôvod, prečo investovať do tohto nápoja. Pokiaľ nie je vychladený, stále nechutí príliš lákavo, ingrediencie neposkytujú to, čo by mali za extrémne vysokú cenu, a náš celkový dojem je teda veľmi negatívny. Napriek tomu nás C4 Original natoľko potešil, že sme ho zaradili do vyššie uvedeného rebríčka. Bohužiaľ, tento nápoj je pre nás veľkým sklamaním.

C4 drink nakopávač

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.