Powerlogy C8 MCT Oil - zaujímavý produkt ponúkajúci rad výhod (recenzia)

Posledná úprava: 14. septembra 2022

V tejto recenzii sa bližšie pozrieme na veľmi zaujímavý produkt od spoločnosti Powerlogy, konkrétne na C8 MCT Oil. Na našich webových stránkach získate jedinečnú zľavu 10 % na produkty tejto značky. To zvláštne meno vám veľa nehovorí? Úprimne povedané, vôbec sa vám nedivím. Hoci sú tieto typy olejov známe už dlho, väčšina ľudí o nich nemá ani potuchy.
Ide o veľmi jedinečný typ tuku, ktorý môže slúžiť ako skvelý zdroj dlhodobej energie. Ak vás teda MCT oleje zaujímajú, určite čítajte ďalej. V tejto recenzii sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť.

POWERLOGY C8 MCT Oil
Publikované: 14. septembra 2022
Upravené: 14. septembra 2022
Autor recenzie: Radim Kostura
Kategória: Iné
Velikost balenia
8.5/10
Dávkovánie
9.0/10
Účinok
6.0/10
Zloženie
9.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
8.1
z 10 bodov

 

Najlepšiu cenu pre POWERLOGY C8 MCT Oil nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

 

Slovenská a pomerne mladá značka Powerlogy sa snaží predovšetkým zlepšiť a optimalizovať náš životný štýl. Ich výrobky by nemali obsahovať žiadne umelé farbivá, konzervačné látky ani rafinované cukry. Preto sú vhodné tak pre bežných stravníkov, ako aj pre vegetariánov alebo vegánov.

Čo je MCT olej a aké sú jeho výhody?

MCT oleje sa skladajú z glycerolu a troch mastných kyselín - kyseliny kaprylovej, kaprinovej a laurovej. Ako napovedá anglický názov MCT (Medium Chain Triglycerides), ide o oleje so stredne dlhým uhlíkovým reťazcom, ktorý obsahuje 6 až 12 atómov uhlíka. Tieto oleje sa vyrábajú výlučne z dužiny kokosových orechov.

Na rozdiel od iných tukov neprechádzajú MCT tuky počas metabolizmu lymfatickým systémom, takže sa oveľa ľahšie a účinnejšie vstrebávajú. Okrem toho sú rozpustnejšie vo vode a prechádzajú do pečene bez zaťaženia žlčníka. V pečeni sa potom premieňajú na ketóny alebo okamžitý zdroj energie.
Powerlogy C8 MCT Oil je 100% kokosový extrakt, ktorý obsahuje aj koncentrovanú dávku kyseliny kaprylovej C8. Práve táto kyselina sa najúčinnejšie premieňa na spomínané ketóny. Jednoducho povedané, oleje MCT sú vďaka svojej rýchlej a takmer bezstresovej metabolickej premene skvelým zdrojom energie pre mozog aj svaly. Okrem toho majú pozitívny vplyv aj na kvalitu pokožky, hydratáciu, pečeň a črevné problémy.
Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti výrobca uvádza, že MCT oleje môžu dokonale slúžiť na podporu duševného výkonu, doplnenie energie alebo spaľovanie tukov. Ich ďalšou výhodou je neutrálna chuť, vďaka ktorej sú vhodné na pridávanie prakticky do všetkých jedál, od polievky a kaše až po šalát alebo smoothie.

Dôkaz účinku a príjemné dávkovanie

Pokiaľ ide o účinky, MCT oleje znejú ako bomba, ktorú by si mal každý okamžite zaobstarať. Možno však ich účinky skutočne pocítiť? Na základe mojich skúseností s Powerlogy C8 MCT Oil musím bohužiaľ na túto otázku odpovedať záporne. Používam ho pravidelne už niekoľko týždňov, v podstate denne, na varenie aj napríklad do šalátov, a nepociťujem žiadny viditeľný účinok. Odporúčaná dávka je približne 10 až 15 ml v jedle alebo nápoji raz alebo dvakrát denne. Tejto dávky sa držím plus mínus celý čas, čo ju používam, a aj tak som nezaznamenal žiadny účinok. Takže pokiaľ ide o samotný účinok, nemôžem tento produkt odporučiť. Určite však nespochybňujem jeho možné výhody. Stále si myslím, že je to naozaj zaujímavý a kvalitný produkt, ktorý neponúka bohvie aké zázračné účinky, ale určite vám môže byť prospešný, či už to cítite alebo nie.
Jeho používanie je navyše viac než príjemné. Stačí si niekoľkokrát denne nakvapkať trochu do šalátu, smoothie alebo čohokoľvek iného. Aspoň z tohto hľadiska samozrejme nemôžete tomuto produktu nič vyčítať.

Nadpis citace
Pre milovníkov hlbokého L tu máme malý tip. V súvislosti s MCT olejmi je potrebné aspoň v krátkosti spomenúť takzvanú "nepriestrelnú" kávu alebo bulletproof coffee. Ide o klasicky pripravenú kávu, ktorú však na záver prelejete do mixéra a pridáte do nej kúsok kvalitného masla a MCT olej. Výsledkom by mal byť nápoj zaujímavej chuti, ktorý vám okrem pocitu sýtosti dodá aj poriadnu dávku dlhotrvajúcej energie a sústredenia. 

Konkurenčná cena

500 ml fľaša vás na oficiálnej webovej stránke výrobcu vyjde na 599 Kč. Po prepočítaní na cenu za jednu odporúčanú dávku je to veľmi príjemná cena, ktorá má vzhľadom na kvalitu a zaujímavosť tohto produktu zmysel. Len pre predstavu, rovnako veľká fľaša MCT oleja od veľmi kvalitnej značky Brainmax, na ktorú sme mimochodom recenzovali veľa zaujímavých produktov, je k dispozícii za 399 Kč, čo je len o 200 Kč lacnejšie ako Powerlogy C8 MCT Oil.

Najlepšiu cenu pre POWERLOGY C8 MCT Oil nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Konečný verdikt

Hoci som ani po dlhšom používaní Powerlogy C8 MCT Oil nezaznamenal žiadne viditeľné účinky, rozhodne vás nemôžem odradiť od jeho kúpy. Koniec koncov, stále ide o vysokokvalitný výrobok, ktorý ponúka celý rad zdravotných výhod, pre ktoré sa investícia do neho rozhodne môže oplatiť. Jedinou nevýhodou je, že v porovnaní s konkurenciou je nakoniec cena o niečo vyššia, vďaka čomu je veľmi jednoduché uprednostniť MCT olej od niektorého z konkurentov, ako je napríklad spomínaná značka Brainmax. To však nič nemení na tom, že ide o kvalitne spracovaný výrobok, s ktorým určite nič nepokazíte. Bohužiaľ, nemôžem zaručiť, či pocítite jeho účinky.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.