Recenzia cashback portálu Tipli.cz - Aké sú moje skúsenosti?

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Je Tipli najlepší cashback portál na trhu? A vypláca vôbec peniaze? Tipli som testoval niekoľko posledných mesiacov a prinášam vám objektívne hodnotenie a podrobnú recenziu.

Cashback Tipli.cz
Publikované: 30. mája 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Honza Malý
Kategória: Inteligentné zariadenia
Výška odmien
6.0/10
Podpora
8.0/10
Bonusové odmeny
8.5/10
Rýchlosť vyplácania
9.0/10
Počet obchodov
9.5/10
Celkové hodnotenie
8.2
z 10 bodov

Táto recenzia bola po čase aktualizovaná, pretože som pôvodne nemal priame porovnanie s inými cashbackmi na trhu.

Bohužiaľ, na trhu nájdete lepšie cashbacky

Tipli cashback som využíval od roku 2018 do začiatku roka 2020. Nemal som žiadne priame porovnanie a sám som mal záujem zistiť, ako si vedie v porovnaní s inými cashbackmi. Na svojom nezávislom porovnaní som pracoval viac ako 2 mesiace a zistil som, že Tipli je s množstvom odmien skôr priemerné.

Najlepší cashback som našiel na Hamty.cz, ktorý sa delí o takmer celú odmenu a ponecháva si len minimum na pokrytie svojich nákladov. Funguje však na trochu inom princípe, ktorý som vysvetlil vo svojom porovnávacom videu:

Čo je Tipli?

Tipli.cz je jedným z najlepších a najobľúbenejších cashback portálov v Českej republike a na Slovensku. Od svojho vzniku (2016) nazbierala viac ako 600 000 používateľov, a to najmä vďaka vysokým odmenám a nespočetným bonusom, ktoré ponúka.

V tejto recenzii uvediem, čo sa mi na tomto cashbacku páči a čo nie + vám dám niekoľko praktických tipov, ako s Tipli ušetriť čo najviac.

Čo je to cashback?
Cashback (alebo cash back) je vrátenie peňažnej časti objednávky zákazníkovi. Ak teda nakúpite prostredníctvom portálu cashback, po zaplatení a prijatí objednávky zvyčajne dostanete 2-10 % z celkovej sumy späť.
Pýtate sa, prečo tieto peniaze vracajú? V čom je háčik? Cashback portály sú prepojené s partnerskými elektronickými predajcami, ktorí im ponúkajú provízie z dokončených objednávok. Časť provízií si teda nechávajú na pokrytie svojich nákladov (marketing, servery, zamestnanci...) a o druhú časť sa delia so svojimi zákazníkmi.

Ako Tipli funguje?

Tipli funguje na rovnakom princípe ako iné cashbacky:

  1. Zaregistrujte sa.
  2. Vyberte si svoj obľúbený obchod, v ktorom chcete získať cashback.
  3. Nechcete byť presmerovaní do obchodu cez odkaz Tipli, aby mohli objednávku zadať do systému a následne vám vyplatiť odmenu.
  4. Peniaze budú pripísané na váš účet Tipli do niekoľkých hodín. Po schválení ju môžete poslať priamo na svoj bankový účet bez akýchkoľvek poplatkov.
koľko mi tipli ušetrí?
Ak zmeníte svoj nákupný štýl, môžete vďaka Tipli cashbacku veľa zarobiť (alebo ušetriť). Je dôležité, aby ste väčšinu nákupov realizovali online a prostredníctvom Tipli cashback, aby ste si zabezpečili čo najviac odmien v peňaženke.
STipli cashbackom môžete ušetriť približne 2 500 - 3 500 Kč ročne. Ak si však kúpite filmovacie vybavenie alebo iné veci na pracovné účely ako ja, môžete získať aj viac ako 5 000 Kč ročne.

Aké vysoké sú odmeny ponúkané spoločnosťou Tipli?

Aké sú bonusy Tipli?

1. Registračný bonus 200 CZK

Ak ešte nemáte účet na Tipli (alebo ho máte, ale bez odmien), odporúčam vám zaregistrovať sa cez odkaz,ktorý vám pridá 200 Kč ako bonus . Stačí urobiť pro-objednávku a bonus vám bude pripísaný.

Vyskúšajte výhodnú ponuku Hamty cashback

2. Inštalácia doplnku do prehliadača

Len za inštaláciu doplnku Tipli do prehliadača získate 20 Kč ako bonus. A nebojte sa, nie je to nič nepríjemné

Tento doplnok vás upozorní na zľavy a ponuky, ktoré sú súčasťou ich programu. Keď teda v službe Google vyhľadáte nový televízor, doplnok vás okamžite upozorní, ktorý obchod má Cashback a ktorý nie. Preto si určite nainštalujte toto rozšírenie Chrome, viac informácií nájdete tu.

Rozšírenie Google Chrome Tipli

3. Zlatý účet

Ak píšete blog, tvoríte videá alebo radi fotíte na Instagrame, Tipli ponúka influencerom špeciálny partnerský program, ku ktorému získate zlatý účet. Získate tak výrazne vyššie % cashbacku.

Ak však nie ste celebrita, Tipli niekoľkokrát ročne organizuje súťaže o tieto zlaté účty. Sledujte ich sociálne siete a budete mať šancu aj vy.

4. Zľavové kupóny

Tipli už neponúka len cashbacky, ale vďaka špeciálnym vzťahom s niektorými obchodmi dokáže vyjednať aj zaujímavé zľavové kupóny. Často tak môžete ušetriť nielen vďaka cashbacku, ale svoju objednávku môžete znížiť aj pomocou zľavového kupónu.

Výber aktuálnych zľavových kupónov nájdete na tejto podstránke.

Moje obľúbené obchody s cashbackom od Tipli

Spomeniem tu len obchody, ktoré rád používam

AliExpress

Nakupovanie z Číny je čoraz populárnejšie. Na AliExpress nakupujem rôzne gadgety a vecičky, takže môj najpoužívanejší obchod na Tipli je čínsky obchod AliExpress. Má až 10 % cashback.

Cashback na AliExpress

Fotopoškodenie

Často nakupujem aj fotopríslušenstvo a veľmi milo ma prekvapilo, že v zozname partnerských obchodov je aj Fotoškoda. Nakupoval som v Megapixeli, ale keďže ceny v oboch obchodoch sú rovnaké, nákup cez cashback vo Fotoškode mi ušetrí veľa. Môžete sa tešiť až na 8 % cashback.

Obchodné centrum, Kasa, Euronics, Okay

V prípade elektroniky sú odmeny podstatne menšie, ale ak plánujete kúpiť drahšie zariadenia (televízor, mobilný telefón...), aj menšia % odmena vám na konci prinesie peknú sumu. Osobne by som privítal aj Alzu alebo CZC, takže možno niekedy... :-)

Rezervácia

Ak často cestujete a na rezerváciu ubytovania používate službu Booking.com, ponúka aj príjemný 4% cashback. Osobne využívam AirBnb, ktoré často vychádza oveľa lacnejšie a môžete získať zľavu až 725 Kč na prvé ubytovanie (stačí použiť tento odkaz).

Urbanstore, Answear, Zoot

Najväčší strach som mala z nákupu oblečenia. Ale musím zaklopať, pretože som si ešte neobjednala nesprávnu veľkosť alebo som nedostala chybné oblečenie. Oblečenie teda nekupujem tak často, ale keď už, využívam cashback v UrbanStore.

V ktorých obchodoch môžem získať cashback na Tipli?

Tipli platí už od 1 Kč a takmer okamžite

Ďalšou veľkou výhodou cashbacku Tipli oproti ostatným je, že odmeny môžete uplatniť už od 1 Kč. Neočakávam, že budete vyberať každých pár korún, ale je to príjemná výhoda.

Už som vyskúšal aj platbu na môj účet a všetko prebehlo úplne v poriadku. Peniaze prišli na môj bankový účet len dva dni po tom, ako som o ne požiadal.

Tipli vypláca odmeny pomerne rýchlo

Moja skúsenosť s podporou Tipli - Čo robiť, ak odmena nie je pripísaná?

Niekoľkokrát sa mi pri Tipli stalo, že napriek správnemu presmerovaniu do obchodu nebola odmena pripísaná. Prekvapilo ma však, ako ľahko sa s nimi dá skontaktovať a ako rýchlo vám vyriešia tieto drobné problémy.

Ak sa vám stane niečo podobné, stačí vyplniť formulár na kontaktnej stránke a zákaznícka podpora vám odpovie do niekoľkých hodín. Požiadajú vás o snímku obrazovky (snip) faktúry a odmenu vám pripíšu do nasledujúceho pracovného dňa. Veľké plus za to!

Čo mám robiť, ak Tipli nepridáva cashback?

Niekoľko tipov, ako s Tipli ušetriť ešte viac

1. Kombinácia kreditnej karty a vrátenia peňazí

Chcete poznať môj tip? Kúpte si kreditnú kartu, ktorá má aj vrátenie peňazí. Napríklad kreditné karty Moneta sú súčasťou Bene+, kde môžete získať extra 5 % cashback v obchodoch ako Mall, Euronics a mnohých ďalších. Tieto dva cashbacky sa sčítajú, takže ich určite odporúčam skombinovať.

2. Využite propagačné akcie Tipli

Na Tipli sa mi páči, že na každý sviatok alebo významnú udalosť pripravujú špeciálne akcie, ktoré zvyčajne zvyšujú % cashbacku. Preto odporúčam sledovať ich sociálne médiá alebo ich propagačnú podstránku, kde máte všetko na jednom mieste.

3. Pozvať priateľov

Chcete si s Tipli privyrobiť? Nie je nič jednoduchšie, ako ju odporučiť svojim priateľom a získať tak ďalšie bonusy. Za každého priateľa, ktorého odporučíte, dostanete 150 Kč a do Tipli môžete pozvať až 30 priateľov, takže môžete získať až 4 500 Kč. Viac informácií nájdete po prihlásení tu.

môj tip
Pred presmerovaním do obchodu sa uistite, že ste vypli AdBlock a že nie ste v anonymnom okne, aby ste získali cashback. Pre získanie odmeny je dôležité správne nastaviť provízne súbory cookie a napríklad AdBlock to blokuje.

Je Tipli podvod?

Narazil som na zaujímavý príspevok na jednom nemenovanom internetovom fóre, kde sa písalo, že projekt Tipli je podvod a všetci jeho majitelia sú podvodníci.

Osobne som Tipli.cz otestoval a rozhodne nejde o podvod. Tieto negatívne recenzie sú zväčša písané konkurenčnými cashbackmi, ktoré sa na českom a slovenskom trhu objavujú čoraz častejšie.

Je Tipli.cz cashback podvod?

Ďalšie cashbacky v Českej republike

V Českej republike a na Slovensku je veľa ďalších cashbackov, ale Tipli vedie takmer vo všetkých aspektoch. Ostatné cashbacky majú buď horšiu podporu (nepomôžu vám s nezverejnenými odmenami), alebo majú menšie odmeny atď. Predstavme si však niekoľko zaujímavých alternatív:

1. FullWallet

Jeden z prvých kasbackov v našej krajine. Má tiež vysoké odmeny, veľa ponúk na výber, ale nepáči sa mi ich falošné porovnanie s Tipli. V porovnaní s Tipli má tiež menší bonus za registráciu, cez špeciálny odkaz získate len 60 Kč (200 Kč u Tipli)

Vyskúšal som tento cashback portál, ale v súčasnosti u mňa stále vedie Tipli.

  • Registračný bonus: 60 CZK
  • Odmena za pozvanie priateľa: 300 Kč
  • Minimálna výška výplaty : 1 CZK

2. CashbackMoney

  • Vstupný bonus: 50 Kč
  • Odmena za pozvanie priateľa : 100 Kč
  • Minimálna výplata: 300 Kč

3. Refundo

  • Vstupný bonus: 50 Kč
  • Odmena za pozvanie priateľa: 100 Kč
  • Minimálna výplata: 25 Kč (100 Kč vrátane bonusov)

4. Hamty

  • Vstupný bonus: 50 CZK
  • Odmena za pozvanie priateľa: 200 Kč
  • Minimálna výplata : 1 CZK

Moja osobná skúsenosť / Záver

Vyskúšal som veľa cashbackov a Tipli používam už niekoľko mesiacov. Je to skvelý spôsob, ako ušetriť (zarobiť) doslova stovky alebo tisíce korún online pomocou niekoľkých kliknutí.

A Tipli nie je výnimkou. Nájdete tu najširší výber ponúk, percentuálne odmeny sú tiež veľmi príjemné a výplatu máte na účte vždy do niekoľkých dní. Keď sa odmena niekde zasekla, napísal som na podporu a všetko sa vyriešilo do niekoľkých dní. S Tipli som úplne spokojný a môžem ho s čistým svedomím odporučiť.

Výhody a nevýhody Tipli cashback

  • Vysoké odmeny a veľký výber ponúk
  • Pekné finančné bonusy (inštalácia doplnku prehliadača, pozvanie priateľov,...)
  • Cashback využíva 600 000 používateľov, čo mu v porovnaní s inými cashbackmi dodáva dôveryhodnosť
  • Rýchla a priateľskápodpora, ktorá vám pomôže vyriešiť problémy s nepriznanými odmenami
  • Jednoduché a bleskové pripísanie odmien na váš bankový účet
  • Nové špeciálne propagačné akcie každý mesiac
  • Mobilné aplikácie pre Android aj iOS
  • Rozšírenie Google Chrome by mohlo viac upozorňovať na cashback (párkrát som zabudol presmerovať na získanie cashbacku)

Vyskúšajte výhodnejší cashback od Hamtyho

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.