Chevron Nutrition 100% Whey Protein: Má tento proteín šancu na úspech? [recenzia]

Posledná úprava: 28. novembra 2021

Spoločnosť Chevron Nutrition vstúpila na trh so športovou výživou len minulý rok, ale aj za taký krátky čas sa jej podarilo dostať do povedomia mnohých športovcov. Vo svojom repertoári má širokú škálu produktov, pričom najväčšiu pozornosť prirodzene pútajú bielkoviny Preto sme si nemohli nechať ujsť príležitosť preskúmať ich 100% srvátkový proteínktorý má konkurovať ostatným výrobkom od osvedčených výrobcov, najmä svojou skvelou chuťou a rozpustnosťou. Ako sme boli spokojní s bielkovinami? Má spoločnosť Chevron Nutrition šancu presadiť sa s podobnými výrobkami na trhu? To všetko a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii

100% Whey Chevron Nutrition
Publikované: 28. novembra 2021
Upravené: 28. novembra 2021
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Proteíny
Chuť
7.0/10
Rozpustnosť
8.5/10
Stráviteľnosť
9.5/10
Zložky
9.0/10
Cena
6.0/10
Celkové hodnotenie
8.0
z 10 bodov
Najlepšiu cenu pre Srvátkový proteín Chevron Nutrition nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Skôr ako sa pustíme do hodnotenia, musíme uviesť veci na pravú mieru. Chevron Nutrition je na trhu len od minulého roka, ale výrobca začal vyvíjať produkty a testovať receptúry už v roku 2017 Celé 3 roky teda testuje a zlepšuje zloženie svojich výrobkov. Z tohto dôvodu budeme v našom hodnotení úplne objektívni a nebudeme brať do úvahy skutočnosť, že je to nováčik na trhu. V skutočnosti by niečo také nemalo žiadny zmysel, pretože konečný zákazník sa zaujíma o kvalitu konečného výrobku bez ohľadu na okolnosti

Dobré zloženie s minimom umelých látok

Proteín od spoločnosti Chevron Nutrition kombinuje srvátkový koncentrát a izolát. Táto skutočnosť len potvrdzuje to, čo výrobca prezentuje ako jednu z jeho hlavných výhod - je pre každého Nezáleží na tom, či ste začiatočník alebo pokročilý športovec. Spoločnosť Chevron vyrába svoje výrobky tak, aby spĺňali potreby čo najširšieho okruhu športovcov V jednej odmerke je teda 22,8 gramov bielkovín, čo je celkom slušná dávka. Samozrejme, konkrétne zloženie a pomerné zastúpenie jednotlivých látok sa líši v závislosti od príchute. Vo všeobecnosti však môžeme povedať, že v proteínoch spoločnosti Chevron Nutrition nie je nič, čo by nás malo znepokojovať. Napríklad červenú farbu jogurtu a jahodovú príchuť spôsobuje prášok z červenej repy a kúsky sušených jahôd

Veľkým plusom, ktorý sa nesmie prehliadať, je prítomnosť zmesi tráviacich enzýmov DigeZyme®. To sa okrem iného prejavuje aj v produktoch, ktoré sa dostali na vrchol nášho najlepších tráviacich enzýmov. V jednej dávke proteínu teda dostanete celkovo 30 miligramov amylázy, proteázy, celulázy, laktázy a lipázy. Tie sú skvelé na trávenie a posúvajú celý proteín na vyššiu úroveň

Zloženie 100% srvátkového proteínu hodnotíme pozitívne.

Stráviteľnosť je bezkonkurenčná

Keďže bielkoviny sa v strave väčšiny športovcov nachádzajú denne, ich stráviteľnosť je skutočne kľúčová. Pitie zle strávených bielkovín deň čo deň je ideálny spôsob, spôsobiť si tráviace ťažkosti. Vzhľadom na to, ako sme v predchádzajúcom odseku chválili obsah tráviacich enzýmov a ich prínos pre lepšie trávenie, je asi zbytočné v chvále pokračovať aj teraz Zmes DigeZyme® je skutočne zárukou kvality a v tomto prípade zabezpečuje aj bezproblémové trávenie. Nikdy som nemal žiadne tráviace problémy alebo pocit ťažoby po vypití tohto proteínu. Práve naopak. V tomto ohľade ju môžem len odporučiť

Úplne priemerná chuť

Musím priznať, že keď som sa chystal recenzovať tento proteín, mal som veľké očakávania, pokiaľ ide o chuť Po ochutnaní som však bol dosť sklamaný. Nechápte ma zle, Chevron rozhodne nepatrí k tým proteínom, ktoré by ste po prvom ochutnaní už nikdy nechceli vidieť. V skutočnosti mi celkom chutí jogurtová a jahodová príchuť. Ale od proteínu, ktorý má prekonať konkurenčné výrobky najmä vďaka svojej skvelej chuti, by som naozaj očakával niečo viac V porovnaní s inými proteínmi na trhu vás Chevron v tomto ohľade neurazí, ale ani nijako zvlášť neohromí.

Jogurtová a jahodová príchuť na mňa spočiatku neurobili veľký dojem. Bola dosť nevýrazná a na konci mala slabú umelú príchuť. Bola to však moja chyba, pretože som proteín zmiešala s príliš veľkým množstvom vody V tejto súvislosti určite odporúčam dodržiavať odporúčané dávkovanie výrobcu, ktorý odporúča zmiešať jednu odmerku s 250 mililitrami vody. V opačnom prípade si ju veľmi neužijete. Na druhej strane, pri menšom množstve vody je umelá príchuť výraznejšia. Preto musíte nájsť kompromis, pri ktorom si proteín najviac vychutnáte. Tiež som sa veľmi tešila, ako sa sušené kúsky jahôd premietnu do výslednej chuti Ale ak mám byť úprimný, ani som si ich nevšimol. Takže v konečnom dôsledku to nie je žiadna hitparáda. Ak je pre vás chuť bielkovín kľúčová, pozrite si naše rebríček najlepších proteínovkde si určite nájdete to svoje

Chuťovo nás tento proteín veľmi nenadchol

Bezproblémová rozpustnosť

Dobrá rozpustnosť je pre mnohých ľudí rozhodujúcim faktorom pri kúpe bielkovín. Napiť sa a mať v ústach hrudky alebo nerozpustený prášok naozaj nie je príjemný zážitok Našťastie to nie je prípad spoločnosti Chevron Je síce pravda, že po pretrepaní chvíľu pení, ale nie je to nič vážne a to určite nekazí chuť ako takú

Absolútne prehnaná cena

Nájsť kvalitný proteín za dobrú cenu môže byť pomerne náročné. A spoločnosť Chevron vám, žiaľ, toto hľadanie veľmi neuľahčuje. Nie preto, že nie je kvalitný alebo obsahuje nesprávne zložky Problémom je, že za jednu porciu zaplatíte 23 Kč, čo je v porovnaní s konkurenciou veľa. Napríklad takýto Prom-IN CFM Evolutionktorý sme vyhodnotili ako jeden z najlepších proteínov (ak nie najlepší) vôbec, vychádza približne 17 korún na jednu odmerku. A podobných prípadov je nespočetne veľa. Zloženie Chevronu je chvályhodné, ale určite nie natoľko, aby sa zaň oplatilo toľko zaplatiť. Najväčším kameňom úrazu je v tomto prípade cena, ktorá spoločnosti Chevron veľmi sťaží konkurovanie iným výrobcom

Najlepšiu cenu pre Srvátkový proteín Chevron Nutrition nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Stojí to za to?

Proteín Chevron Nutrition so sebou nesie množstvo pozitív, ale aj negatív a vyvoláva vo mne dosť zmiešané pocity Najväčším problémom je, samozrejme, prehnane vysoká cenaktorá prevyšuje aj tie najlepšie proteíny na trhu, čo určite odradí veľa ľudí. Hoci si ingrediencie zaslúžia pochvalu, stále nejde o nič prevratné S výnimkou obsahu tráviacich enzýmov neobsahuje nič, čo by stálo za ďalšiu zmienku. Chuťovo sa pohybujeme v priemere, aj keď uznávam, že táto kategória je dosť subjektívna. Keď o tom tak premýšľam, nenapadá ma žiadny dôvod, prečo by som tento proteín uprednostnil pred ktorýmkoľvek z našich rebríčkov najlepších proteínov. Napriek tomu sa určite nájdu ľudia, ktorým sa bude páčiť a ktorí ocenia jej skvelú stráviteľnosť

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.