Czech Virus Choconut - konečne zdravá a chutná náhrada Nutelly (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Ak v niečom Czech Virus vyniká, tak sú to orechové maslá. Takže keď táto začínajúca česká spoločnosť prišla s ďalším produktom do mojej zbierky, Choconut, neváhala som ani chvíľu a rozhodla som sa ho vyskúšať.

Ako chutilo toto maslo? Má lepšie zloženie ako predchádzajúce produkty? Oplatí sa to vyskúšať? To všetko a ešte oveľa viac sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

Czech Virus Choconut
Publikované: 27. februára 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Maslá, krémy
Chuť
10.0/10
Kvalita surovín
9.5/10
Roztierateľnosť
9.9/10
Veľkosť balenia
6.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
8.9
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Czech Virus Choconut
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 6,48
Cena:  € 7,90

Hneď na začiatku treba dodať, že okrem tohto produktu som vyskúšala aj Coconel a Coffeenel, takže ak máte záujem o tieto produkty, môžete si prečítať ich kompletné recenzie na našich webových stránkach. Ale teraz späť k čokoládovému oriešku.

Skvelé zloženie s minimálnym obsahom jednoduchých cukrov

V našich recenziách doplnkov často opakujem, že najdôležitejšou vecou pri každom doplnku sú zložky. Nezáleží na marketingu spoločnosti, nezáleží na peknom obale, nezáleží na dostupných príchutiach. Záleží na zložení. Na výrobu tohto skvelého masla boli použité len kvalitné suroviny. Pozrime sa na to bližšie:

Organický panenský kokosový olej

Celých 21 % tohto orechového masla tvorí za studena lisovaný kokosový olej, ktorý sa získava zo zrelých kokosových orechov pestovaných v ekologickom poľnohospodárstve. Tento olej má množstvo výhod - obsahuje kyselinu laurovú, ktorá zrýchľuje metabolizmus aktiváciou hormónov štítnej žľazy, kokosový olej môže tiež podporiť metabolizmus cholesterolu, zabrániť Alzheimerovej chorobe a mnoho ďalšieho.

Čokoládové arašidové maslo
Ako si môžete všimnúť, zloženie Choconut nemá absolútne žiadnu chybu.

Lieskové orechy a arašidy

Nakoniec sa dostávame k tomu, čo by nemalo chýbať v žiadnom orechovom masle. "Orechy", konkrétne lieskové orechy a arašidy (ktoré nie sú orechy, ale strukoviny), tvoria celých 38 % tohto masla.

A o ich výhodách určite netreba dlho diskutovať; sú bohatým zdrojom bielkovín a nenasýtených tukov a obsahujú množstvo vitamínov skupiny B a minerálov, ako je vápnik, fosfor, horčík a ďalšie. Kvôli obsahu fosforu by ste to však s orechmi nemali preháňať (ani vo forme masla)!

Srvátkový koncentrát

Zložka, o ktorej pravdepodobne netreba veľa diskutovať. Je to rýchlo vstrebateľný zdroj bielkovín s vysokou biologickou hodnotou a veľkým spektrom aminokyselín. Určite sa však nemusíte obávať, že by ste si chuť bielkovín nejako všimli, podľa mojich skúseností, keby som nevedela, že maslo obsahuje bielkoviny, určite by som to nepoznala. Napriek tomu tvorí 15 % celého produktu.

Zloženie Czech Virus Choconut
Ak raz ochutnáte čokoládové maslo, už nikdy nebudete chcieť ochutnať iné.

Čakanie

Zvyšných 15 % čokoládového orecha tvorí vláknina z čakanky, o ktorej sme okrem iného hovorili v článku recenzia proteínových tyčiniek od spoločnosti Czech Virus. Z ich výhod treba spomenúť rýchlejšie trávenie, čistenie tráviaceho traktu a skvelé výživové hodnoty (minimum sacharidov a vysoký obsah rastlinnej vlákniny).

Kúpte za najlepšiu cenu

Prírodné kakao so zníženým obsahom tuku

Posledných 8 % výrobku tvorí len prírodné kakao so zníženým obsahom tuku. Možno ste si všimli, že súčet všetkých tu uvedených zložiek nie je 100 %, ale len 97. Zvyšné 3 % tvoria arómy, slnečnicový lecitín a sukralóza, ktorá sa používa na sladenie kakaa. Samotné kakao však vzniklo lisovaním kakaových bôbov za studena a bez použitia akýchkoľvek chemikálií, čo je určite ďalším veľkým plusom tohto masla.

Czech Virus vs. Lucky Alvin
Hoci skvelé orechové maslá dnes vyrába každý (napríklad Lucky Alvin), len Czech Virus má také skvelé zloženie.

Najchutnejšie zo všetkých orechových masiel?

Ako som spomínala na začiatku našej dnešnej recenzie, skúšala som aj iné orechové maslá od spoločnosti Czech Virus a rada skúšam aj orechové maslá od rôznych iných spoločností. Čokoládový orech je však najlepší, aký som doteraz ochutnal. V porovnaní s Coffeenellou a Coconellou rozhodne nie je taká sladká (napokon, obsahuje len 2,5 g jednoduchých cukrov), čo mi úplne vyhovuje. Aj jeho konzistencia je úplne výnimočná.

Zatiaľ čo predchádzajúce dve maslá mali tendenciu tuhnúť, čokoládové maslo je úplne roztierateľné aj po vybratí z chladničky, takže si jeho chuť môžete kedykoľvek vychutnať bez akéhokoľvek rušenia

náš tip
Hoci Choconela chutí výborne úplne so všetkým, ja ju mám rada napríklad s palacinkami z celozrnnej múky alebo s tvarohom pred spaním!

Zdravá náhrada Nutelly
Hoci je cena za Choconut naozaj vysoká, chuťový zážitok je nezabudnuteľný.

Bohužiaľ vyššia cena

Ak mám byť úprimný, v podstate bezchybnosť produktov Czech Virus (aspoň z môjho pohľadu) vždy kazí vysoká cena. Samozrejme, chápem, že kvalitné suroviny niečo stoja, a to sa nevyhnutne odráža v konečnej cene, avšak Choconut vychádza ešte drahšie (v prepočte) ako všetky predchádzajúce maslá, s ktorými táto nádejná česká spoločnosť prišla na trh.

Za jedno 200g balenie zaplatíte približne 169 Kč a je potrebné si uvedomiť, že 200 g rozhodne nie je veľké množstvo, pretože predchádzajúce maslá mali 0,5 kg.

Cenová tabuľka pre Czech Virus Choconut
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 6,48
Cena:  € 7,90

Oplatí sa do nej vôbec investovať?

Na záver sa ako tradične pri podobných recenziách oplatí položiť si otázku, či sa vôbec oplatí investovať do takýchto orechových masiel. Z môjho pohľadu je maslo bezchybné, a to z hľadiska chuti aj zloženia. Keď mám na niečo chuť, je to prvá voľba, po ktorej siahnem.

Ale vo chvíli, keď sa budem musieť rozhodnúť medzi (z môjho pohľadu) dôležitým doplnkom a Choconutom, vždy si vyberiem kvalitný multivitamín, nevyhnutné minerály a iné doplnky. Takže na záver: ak chcete ochutnať skvelý produkt a zdravú alternatívu k obľúbenej Nutelle, určite musíte vyskúšať Choconut. Ak však nemáte dostatok finančných prostriedkov, určite sa bez nej nezaobídete.

Čokoládové arašidové maslo

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.