Czech Virus HydroWhey: Najlepší proteín pre vrcholových športovcov (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Hoci som dlho zastával názor, že hydrolyzovaný proteín je po tréningu úplne zbytočný, nakoniec som objavil jeho čaro. Živiny sa rýchlejšie vstrebávajú, vôbec nezaťažujú trávenie a vďaka tomu môžete pocítiť lepšiu regeneráciu už po niekoľkých dávkach.

Jedným z prvých hydrolyzátov, ktoré som vyskúšal, bola Hydro Whey od spoločnosti Czech Virus. Aké sú jeho výhody? Oplatí sa do neho investovať, alebo je lepší bežný koncentrát? To všetko a oveľa viac nájdete v dnešnej odbornej recenzii.

Czech Virus HydroWhey ISO CFM
Publikované: 26. decembra 2018
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
8.9/10
Rozpustnosť
9.5/10
Stráviteľnosť
9.6/10
Zložky
9.3/10
Cena
7.8/10
Celkové hodnotenie
9.0
z 10 bodov
Najlepšiu cenu pre Czech Virus HydroWhey ISO CFM nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Hydro Whey som si vybral oproti konkurenčným produktom najmä kvôli 90 % obsahu bielkovín a vynikajúcemu profilu aminokyselín. Vyskúšala som čokoládovú aj banánovú príchuť a obe na mňa urobili dojem. Ale o tom viac nižšie.

Bielkoviny z najkvalitnejších surovín

Hlavnou a pre väčšinu z nás najdôležitejšou výhodou je prémiové zloženie Hydro Whey. Základom je srvátkový izolát Optipep® s 90 % obsahom bielkovín, ktorý sa spracováva metódou CFM, najšetrnejšou výrobnou metódou vôbec. Keďže izolát ešte prechádza procesom hydrolýzy, na konci výrobného procesu stojí mimoriadne kvalitný proteín s bielkovinami rozdelenými na také malé častice, že ich telo veľmi rýchlo absorbuje.

Okrem toho bola do Hydro Whey pridaná zmes piatich tráviacich enzýmov DigeZyme®, ktorá napomáha maximálnej stráviteľnosti. Z hľadiska zloženia je Hydro Whey jedným z najlepších hydrolyzátov vôbec.

Výživové hodnoty (banánová príchuť)

Hodnoty na 30 g porciu Hodnoty na 100 g
Energia 111,68 Kcal / 466,82 kJ 372,37 Kcal / 1556,51 kJ
Tuky 0,24 g 0,81 g
- z toho nasýtené 0,02 g 0,07 g
Sacharidy 0,34 g 1,14 g
- z toho cukry
Proteín 27,04 g 90,13 g
Soľ* 0,12 g 0,4 g
Vitamín B6 0,50 mg (35,7 % RP**) 1,67 mg (119,2 % RP**)

Prekvapivo dobrý vkus

Hydro Whey je k dispozícii v dvoch rôznych príchutiach:

  • Čokoládová (9,5/10), ktorá mi chutila oveľa viac, pretože nebola tak presladená a čokoládová chuť bola dosť intenzívna. Hodnotím ho 9,5 z 10.
  • Banán (8,5/10 ) mi veľmi nechutil, zdal sa mi oveľa sladší ako čokoláda, takže mu dávam 8,5 z 10.

Klasická vanilka tu chýba pravdepodobne preto, že v prípade hydrolyzátu by bola táto chuť extrémne horká, zatiaľ čo banán aj čokoláda horkosť aspoň čiastočne neutralizujú. V každom prípade treba poznamenať, že výrobcom príchutí sa to naozaj podarilo, pretože všetky predchádzajúce hydrolyzáty, ktoré som doteraz vyskúšal, boli extrémne horké, zatiaľ čo v prípade žiadnej z príchutí Hydro Whey to tak nebolo.

Príchute Czech Virus Hydro Whey

Jednoduchá príprava vďaka dobrej rozpustnosti

Aj príprava HydroWhey je úplne jednoduchá. Rozpustnosť je úplne bezproblémová, stačí naliať jednu odmerku do šejkra, zaliať 250 ml vody a niekoľkokrát pretrepať. Ideálny čas na užívanie hydrolyzovaného proteínu je po tréningu, pretože sa veľmi rýchlo vstrebáva, a preto môže telo skutočne rýchlo začať regenerovať unavené svalové vlákna.

Prípravok Czech Virus Hydro Whey

Kúpte za najlepšiu cenu

Pre koho je to dobré a pre koho nie?

Hydro Whey by som určite odporučil všetkým športovcom, ktorí majú vyriešenú stravu a chcú len maximalizovať svoje výsledky. Všetkým ostatným cvičencom podľa môjho názoru postačí pravidelný koncentrát. Ak máte vyriešené len základy stravy, ani tie najkvalitnejšie proteíny vám neprinesú veľké výsledky. A nemá zmysel priplácať si za proteín s menším množstvom kalórií, ak vám na kalóriách z jedla vôbec nezáleží.

Náš tip!
Ak nemáte vyriešenú stravu, nemíňajte peniaze na hydrolyzát, ale radšej investujte do obyčajného koncentrátu.

Len jedna veľkosť balenia

Osobne považujem dostupnosť Hydro Whey len v jednej veľkosti balenia za menšiu nevýhodu. Hoci kilogram obsahuje 33 porcií, balenie vystačí maximálne na mesiac. A keďže občas trénujem dvojfázovo, moja spotreba bielkovín je naozaj vysoká a väčšie balenie by sa mi určite hodilo. Na celkovom hodnotení výrobku to nič nemení, ale myslím si, že väčšina cvičencov by ocenila väčšie balenie.

Czech Virus Hydro Whey Review

Primeraná cena

Keďže Hydro Whey je k dispozícii len v kilovom balení, jeho cena je v porovnaní s konkurenčnými výrobkami pomerne nízka. Ale napríklad v porovnaní s rovnako veľkým balením Optimal Hydro od spoločnosti Prom-IN vychádza Hydro Whey približne o 60 € lepšie.

Ak sa nezaoberáme konkurenciou, ale výrobkom ako takým, vychádza to relatívne dobre z hľadiska pomeru cena/kvalita, pretože za jednu dávku zaplatíte približne 23KKK. Koniec koncov, zloženie je kvalitné, chuť je dobrá a účinok je maximálny, takže čo viac si môžete priať.

Najlepšiu cenu pre Czech Virus HydroWhey ISO CFM nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Záverečné hodnotenie

Ak uvažujete o kúpe hydrolyzátu, môžem Hydro Whey od spoločnosti Czech Virus len odporučiť. Chutí dobre, má prvotriedne zloženie a jeho cena je celkom primeraná. Je však dôležité zvážiť, či skutočne potrebujete proteín takejto kvality. Pre väčšinu ľudí je kvalitný koncentrát, ako je napríklad jeden z našich porovnanie srvátkových bielkovín.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.