Czech Virus Joint Max - nová najlepšia kĺbová výživa na trhu? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Keď spoločnosť Czech Virus pred časom prišla s novou kĺbovou výživou Joint Max Ultimate Blend, spôsobila veľký rozruch, ako to už pri nových produktoch tejto spoločnosti býva. Aj keď ste vďaka propagácii takých hviezdnych osobností našej fitness scény ako Jirka Tkadlčík, Filip Grznár či Pavel Beran mohli nadobudnúť dojem, že ide o najlepšiu kĺbovú výživu na svete, rozhodli sme sa ju nezávisle otestovať a zistiť, ako je to naozaj.

Je to teda dobrá investícia? Nie je účinný marketing Czech Virus len ďalším neúčinným produktom? Mohla by to byť dokonca lepšia možnosť ako Alavis? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete v našej nezávislej recenzii.

Czech Virus Joint Max Ultimate Blend
Publikované: 13. februára 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Kĺbová výživa
Chuť
9.5/10
Rozpustnosť
9.9/10
Kvalita použitých surovín
9.9/10
Zložky
9.7/10
Cena
7.9/10
Celkové hodnotenie
9.4
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Czech Virus Joint Max Ultimate Blend
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 29,45
Cena:  € 30,80
Cena:  € 33,90

Hneď na úvod je potrebné povedať, že hoci túto spoločnú výživu ešte nenájdete v našom rebríčku najlepšej spoločnej výživy, v budúcnosti určite plánujeme aktualizáciu, v ktorej táto spoločná výživa jednoducho nesmie chýbať.

Neprekonateľný vzorec, ktorý má stále svoje nedostatky

Na prvý pohľad, keď sa pozriete na zloženie prípravku Czech Virus Joint Max Ultimate Blend, môžete mať pocit, že tejto kĺbovej výžive nie je čo vytknúť. A skutočne ide o produkt, ktorý by z hľadiska účinných látok ťažko našiel konkurenta. Nájdete v ňom viac-menej rovnaké látky ako v obľúbenom Alavise, ale ešte koncentrovanejšie. A, samozrejme, niektoré ďalšie látky.

Chondroitín, glukozamín a metylsulfonylmetán sú v podstate základné látky pri hľadaní funkčnej kĺbovej výživy. O kvalite tejto kĺbovej výživy svedčí aj to, že v nej nenájdete "obyčajný" lacný kolagén, ale peptan, teda bioaktívne kolagény typu I najvyššej kvality.

Czech Virus Kĺbová výživa Max
Joint Max Ultimate Blend obsahuje osvedčené a úplne revolučné (ale vedecky overené) zložky!

Ale to, s čím spoločnosťCzech Virus rozhodne prišla ako jedna z mála, je napríklad pridanie kurkumy do zmesi Joint Max Ultimate Blend. Táto úplne zázračná zložka, ktorá sa s obľubou používa napríklad v ajurvéde, znižuje riziko artritídy a potláča jej prípadné príznaky, znižuje riziko vzniku rakoviny, výborne pôsobí proti zápalom, priaznivo ovplyvňuje pečeň, zabraňuje nadúvaniu a zlepšuje trávenie. Tu však narážame na jeden z mála drobných nedostatkov. Podľa dostupných údajov vedecké zistenia kurkuma pomerne ťažko prechádza tráviacim traktom. V uvedenej štúdii sa zároveň ukázalo, že k zlepšeniu stráviteľnosti dochádza napríklad pri podávaní kurkumy s piperínom (alkaloidom, ktorý sa nachádza napríklad v čiernom korení). Preto mi v Joint Maxe trochu chýba.

Podobne nevidím veľké opodstatnenie pre používanie kyseliny l-askorbovej, syntetického vitamínu CV našom článkuV článku, ktorý sme na túto tému pred časom uverejnili, sme sa odvolávali na knihu Farmakokinetika, kde sa okrem iného uvádza presný postup výroby syntetického vitamínu C. Faktom však zostáva, že syntetický vitamín C obsahuje iba molekulu vitamínu C, zatiaľ čo ak prijímate túto životne dôležitú živinu z prírodných zdrojov, dostávate aj celý rad ďalších zložiek, ako je rutín, bioflavonoidy faktory J, K a P a askorbín.

Czech Virus Kĺbová výživa Max
Aj keď má táto kĺbová výživa drobné nedostatky, určite sa do nej oplatí investovať.

Ak však budeme ignorovať tieto drobnosti, Joint Max rozhodne ponúka nabitý a účinný prípravok, ktorý nemá na trhu konkurenciu. Dokonca aj v porovnaní s prípravkom Alavis je jeho zloženie výrazne lepšie, pretože obsahuje viac účinných látok a je koncentrovanejší.

Kde kúpiť najlacnejšie

Chuť, ktorá prekoná vaše očakávania

Ak okrem zloženia stojí za zmienku ešte nejaký aspekt, tak je to určite absolútne lahodná chuť. Jediný dostupný variant, v ktorom môžete nájsť túto kĺbovú výživu, je príchuť tropického ovocia. Treba však poznamenať, že je absolútne lahodný a určite by sa dal prirovnať napríklad k chuti ananásových BCAA. Pre niekoho môže byť príliš sladký, ale tento "nedostatok" sa vyrieši prípravou s väčším množstvom vody. Predsa len je dobré mať na pamäti, že ide o kĺbovú výživu, nie o nejaký proteín, ktorý pijete niekoľkokrát denne. A ak ste si zvykli napríklad na chuť Alavisu, určite budete teraz nadšení.

Czech Virus Kĺbová výživa Max
Chuť tohto spoločného jedla vás jednoducho a jednoducho nadchne.

Úplne bezproblémová príprava

Predtým, ako som vyskúšal Joint Max, používal som Alavis. Bola som zvyknutá sypať si ho priamo do úst, pretože keď som sa ho pokúšala rozmiešať v pohári s vodou, prášok sa vždy usadil na dne. V prípade Joint Max sa však určite oplatí použiť šejker s 300-400 ml vody (podľa toho, ako sladký nápoj chcete), pridať jednu odmerku tejto kĺbovej výživy, niekoľkokrát pretrepať a výsledkom je vynikajúca kĺbová výživa, ktorá nezanecháva penu ani hrudky.

Czech Virus Kĺbová výživa Max
Rozpustnosť v šejkri je úplne bezproblémová, stačí párkrát zatrepať a máte kĺbovú výživu bez hrudiek a nepríjemnej peny.

Jediné, čo kazí celkový dojem, je vyššia cena

Ak má táto nová spoločná výživa od spoločnosti Czech Virus nejaké veľké nevýhody, je to vyššia cena. Ale ste stále prekvapení? Spomínal som to ako negatívum napríklad pri orechových maslách tejto spoločnosti, ktoré preskúmal som pred nejakým časom a musím to tu spomenúť. Za kvalitu musíte byť ochotní zaplatiť vyššiu cenu. Ak vám to však nevadí, určite vám môžem odporučiť Joint Max.

Cenová tabuľka pre Czech Virus Joint Max Ultimate Blend
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 29,45
Cena:  € 30,80
Cena:  € 33,90

Kedy kúpiť dve balenia naraz

Ak spoločnosť Alavis v niečom vyniká, tak je to obsah dávok v balení. Vydrží vám tri trojmesačné cykly (približne 1 rok). Joint Max Ultimate Blend obsahuje iba 40 dávok, čo je množstvo na 40 dní. A keďže napríklad chondroitín a glukozamín sú pomaly pôsobiace látky (takže ich plný účinok sa prejaví až po 2-3 týždňoch užívania), určite sa ich oplatí užívať dlhšie ako spomínaných 40 dní. Ak uvažujete o kúpe, vezmite si naraz dve balenia a po ich spotrebovaní sa na mesiac zbavte prípravku Joint Max. Uvidíte, že budete rovnako spokojní ako ja.

To je z našej strany v rámci tohto spoločného prehľadu výživy všetko. Ak máte otázku o Joint Max Ultimate Blend, určite sa opýtajte v komentároch, radi vám odpovieme. Neváhajte a napíšte nám aj svoje tipy na produkty, ktoré by sme mali vyskúšať nabudúce!

Videorecenzia kĺbovej výživy Joint Max:

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.