Czech Virus proteínová tyčinka: najlepšie tyčinky na trhu alebo jedno veľké sklamanie? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Keď pred pár dňami prišiel Czech Virus s novými proteínovými tyčinkami, ktorých základom sú obľúbené a kvalitné orechové maslá(Coconely, Coffeenely a Caramely), vedela som, že ich jednoducho musím vyskúšať.

Splnili však moje vysoké očakávania? Ako sú na tom z hľadiska zložiek a chuti v porovnaní s inými tyčinkami? Ktorá z 3 dostupných príchutí je najlepšia? To všetko a ešte oveľa viac sa dozviete v nasledujúcej odbornej recenzii

Czech Virus Protein Bar
Publikované: 26. septembra 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteínové tyčinky
Chuť
9.0/10
Konzistentnosť
10.0/10
Stráviteľnosť
9.9/10
Zložky
10.0/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnotenie
9.7
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Czech Virus Protein Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Pre úplnosť len dodám, že som vyskúšal všetky tri dostupné príchute (t. j. Coconel, Coffeenel a Caramel), aby som mohol tyčinky porovnať nielen s konkurenciou, ale aj medzi sebou. Moje hodnotenie nájdete tu

Absolútne prvotriedne zložky

Najdôležitejšou vecou v každej proteínovej tyčinke sú zložky. A to je to, čo tieto horúce novinky od spoločnosti Czech Virus majú. No posúďte sami, v jednom bare nájdete:

  • 28-30 % vysokokvalitných bielkovín - Na rozdiel od iných konkurenčných výrobcov Czech Virus zvolil ako jediný zdroj bielkovín srvátkový proteín, čo rozhodne považujeme za veľké plus. Aj keď bežný cvičenec zvyčajne nedokáže nič povedať o obsahu bielkovín, je tu obrovský rozdiel v použiteľnosti a vplyve na zdravie
  • 10 % alebo menej sacharidov - Ďalšou veľkou výhodou je nízky obsah sacharidov. V skutočnosti nepresahuje 10 % celkovej hmotnosti žiadnej tyče. A pokiaľ ide o jednoduché cukry, tyčinka je na tom ešte lepšie - všetky príchute obsahujú menej ako 4 %, čo je v porovnaní s konkurenciou opäť veľmi dobré
  • Viac ako 40 % rastlinnej vlákniny - Teraz prichádza to najlepšie. Každá tyčinka obsahuje najmenej 40 % vlákniny, ktorá pochádza z čakanky. Zo zdravotných výhod tejto zložky určite stojí za zmienku zrýchlenie trávenia, kompletné prečistenie tráviaceho systému a tiež vynikajúce nutričné hodnoty, ktoré nepochybne patria k správnej proteínovej tyčinke
  • Veľké množstvo orechov - Na rozdiel od niektorých tyčiniek, ktoré sa len snažia vzbudiť dojem zdravého jedla, sa tieto proteínové tyčinky od Czech Virus na nič nehrajú. V skutočnosti sa ako ďalšia zložka používajú orechy (konkrétne druhy sa líšia v závislosti od zvolenej príchute - Coffeenela obsahuje lieskové orechy, Coconela obsahuje kokos a Caramela obsahuje arašidy, ktoré síce nie sú priamo orechy, ale väčšina z nás ich tak vníma). Vďaka tejto zložke majú tyčinky nielen skvelú chuť, ale predovšetkým špičkovú výživovú hodnotu a veľa zdravých tukov

Čo sa týka "ďalších" zložiek, v tyčinke nájdete len glycerín, ktorý slúži ako zvlhčovadlo, slnečnicový lecitín a sukralózu, ktorá je pravdepodobne najlepším sladidlom a o jej zdravotných účinkoch sa vedú spory.

Proteínové tyčinky Czech Virus ako skvelá desiata do prírody

Veľmi príjemná cena

Ani z hľadiska ceny nie sú proteínové tyčinky od spoločnosti Czech Virus príliš predražené. Naopak, ich cena je veľmi príjemná. V porovnaní napríklad s proteínovou tyčinkou EXXE, ktorá sa umiestnila na vrchole nášho výberu najlepších tyčiniek, je o 15 Kč lacnejšia.

Na druhej strane, samozrejme, existujú aj lacnejšie bary, napríklad Zero Bar. Proteínové tyčinky od spoločnosti Czech Virus sú teda cenovo skôr v strede, ale ich zloženie je skvelým konkurentom tých najlepších. Z hľadiska pomeru cena/výkon vychádza naozaj veľmi dobre!

Náš tip!
Spísali sme 5 prípadov, keď sa proteínová tyčinka naozaj hodí. Ak vás teda zaujíma, kedy je ideálne dopriať si túto lahodnú pochúťku plnú bielkovín, prečítajte si celý článok

Proteínové tyčinky Czech Virus sú cenovo výhodné

Kde kúpiť najlacnejšie

Chuť, ktorá vyvoláva zmiešané pocity

Chuť nových proteínových tyčiniek je pravdepodobne to, čo vás zaujíma najviac. Takže bez ďalších rečí prezradím, že moje pocity z týchto tyčiniek sú veľmi zmiešané. Na jednej strane hodnotím veľmi pozitívne skvelú konzistenciu, pretože tieto proteínové tyčinky sú krásne mäkké, na druhej strane mi niektoré deklarované príchute prišli mdlé a nezaujímavé.

Konkrétne príchute hodnotím takto

  • Coconela Protein Bar (10/10 ) - Táto príchuť ma zaujala najviac. Dovolím si tvrdiť, že je to najlepšia a najchutnejšia proteínová tyčinka, akú som kedy ochutnal. Chuť kokosu je pomerne výrazná, ale neruší celkový dojem. Skrátka, chutí presne tak, ako chutilo arašidové maslo Coconela. A to bol pre mňa úplný chuťový orgazmus, takže aj tejto tyčinke dávam 10 bodov z 10
  • Coffeenela Protein Bar (9/10 ) - Coffeenela na mňa zapôsobila oveľa menej ako Coconela, ale v porovnaní s konkurenčnými výrobkami si stále vedie veľmi dobre. Ako milovníka kávy ma trochu sklamalo, že káva nemá príliš výraznú kávovú chuť, kakaová a oriešková chuť je oveľa výraznejšia. Takže, ak odhliadneme od toho, že to má byť kaviareň a ja kávu veľmi necítim, hodnotím ju 9 z 10
  • Caramela Protein Bar (6/10 ) - Posledné miesto v porovnaní týchto troch príchutí patrí z môjho pohľadu Caramele. Možno je to čiastočne spôsobené tým, že som od nej očakával najviac. Chuť karamelu som však z tyčinky ani trochu nepostrehla, ale je tam veľmi intenzívna arašidová príchuť, ktorá prekrýva všetky ostatné chute. Ak patríte medzi oddaných milovníkov arašidov, táto tyčinka vás určite poteší. Bol som však sklamaný, a preto hodnotím 6 z 10.

Coconela je najlepšia príchuť proteínových tyčiniek od spoločnosti Czech Virus

Jediná nevýhoda? Malé balenie!

Ak je nejaká nevýhoda týchto proteínových tyčiniek od spoločnosti Czech Virus, tak je to extrémne malé balenie. Každá váži len 45 g, takže ju môžete zjesť na 3-4 sústa. A keď ochutnáte prvý, hneď budete mať chuť na ďalšie.

Ak teda uvažujete o kúpe, určite si ich hneď objednajte viac, pretože jeden vám určite nebude stačiť.

Cenová tabuľka pre Czech Virus Protein Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Záverečné hodnotenie

Výrobky Czech Virus sú jednoducho a jednoducho nekompromisná česká kvalita. Niet divu, že aj pri výrobe proteínových tyčiniek sa držia kvalitných ingrediencií, aby získali také dobré výživové hodnoty, ktoré ocení úplne každý fitness, bikini a hardcore kulturista. Na rozdiel od mnohých iných výrobkov tejto spoločnosti je však v prípade proteínových tyčiniek veľmi príjemná aj cena. Pretože povedzme si pravdu, cena takýchto Nano BCAA je trochu vysoká.

No keď k skvelým ingredienciám a príjemnej cene pridáte prvotriednu chuť, ktorú majú tyčinky Czech Virus Protein, dostanete pravdepodobne najlepšie tyčinky na trhu.

Aj keď ste zarytým odporcom proteínových tyčiniek a považujete ich za úplne zbytočný doplnok, odporúčam vám tieto nové produkty vyskúšať. Možno zmeníte názor.

Proteínové tyčinky od spoločnosti Czech Virus patria medzi špičku na trhu

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.