Czech Virus Day Starter: Raňajky v šejkri? [recenzia]

Posledná úprava: 14. decembra 2022

Raňajkovať alebo neraňajkovať? Medzi športovcami vo väčšine prípadov prevláda názor, že jediadane by v žiadnom prípade nemali chýbať v jedálničku. Napriek tomu sú ľudia, ktorí jednoducho neradi jedia skoro po prebudení alebo na to v rannom zhone nemajú čas. Ako vyriešiť takúto situáciu? V dnešnej recenzii sa pozrieme na Day Starter od značky Czech Virus, ktorý sa ponúka ako jedno z možných riešení.

Day Starter je produkt obsahujúci pomerne zaujímavú kombináciu rôznych látok, ktoré majú pomôcť naštartovať telo a doplniť všetky potrebné živiny. Na prípravu stačí zmes zaliať vodou a pretrepať ju rovnako ako pri príprave proteínu. Ako sme s ňou boli spokojní a naozaj slúži ako náhrada klasických raňajok?

Czech Virus Day Starter
Publikované: 14. decembra 2022
Upravené: 14. decembra 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Proteíny
Chuť
8.0/10
Rozpustnosť
10.0/10
Stráviteľnosť
9.0/10
Zložky
9.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnotenie
9.0
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Czech Virus Day Starter
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 26,65
Cena:  € 27,04

Na úvod je potrebné poznamenať, že samotný výrobca na svojej webovej stránke uvádza, že Day Starter nie je náhradou plnohodnotného jedla. Keď v recenzii hovorím o tom, či je Day Starter vhodný ako náhrada raňajok, nemyslím tým náhradu bežného jedla. V našom článku Raňajky alebo žiadne raňajky? Čo je lepšie na chudnutie? sme poukázali na to, že raňajky v zmysle jedla takmer okamžite po prebudení nie sú v skutočnosti...a že sa stačí najesť počas dopoludnia. Denný štartér preto môže slúžiť ako alternatíva pre ľudí, ktorí nechcú skoro ráno jesť tuhú stravu, ale napriek tomu potrebujú jesť.ale stále potrebujete prijímať energiu (či už na tréning alebo na bežné fungovanie v práci). Napriek tomu sa očakáva, že počas dopoludnia budú do svojho jedálnička zaraďovať aj primerané normálne jedlo.

Komplexné a dobre premyslené zloženie

Základom Day Starteru je hrachová bielkovina (konkrétne hrachový izolát) s chráneným označením Pisane®. Vo všeobecnosti je hrachová bielkovina ľahko stráviteľná a obsahuje pomerne veľké množstvo hodnotných aminokyselín. Treba však poznamenať, že rastlinné bielkoviny nemajú kompletné spektrum aminokyselín, a preto sú v tomto ohľade v porovnaní so srvátkovými bielkovinami nedostatočné. Ďalšou dôležitou zložkou je celozrnná ovsená múka, ktorá je zdrojom potrebných komplexných sacharidov. Jeho výhodou je vysoký obsah antioxidantov a bielkovín. V zložení nájdeme aj zelený čaj a guaranu ako prírodný zdroj kofeínu s postupným nástupom. Veľkou výhodou je aj pomerne vysoký obsah vlákniny, ktorá je ráno veľmi prospešná. Spomaľuje vstrebávanie glukózy, čím znižuje glykemický index potravín, v ktorých je obsiahnutý. Výsledkom je, že človek sa po jej konzumácii cíti dlhšie sýty.

Nesmieme zabúdať ani na ďalšie prospešné látky. Nájdeme tu zmes pre krvný obeh (l-citrulín a extrakt z červenej repy), kombináciu spiruliny a chlorelly, zmes antioxidantov, tráviacich enzýmov a liečivých húb. Ako je už pravdepodobne dobre zrejmé, zloženie Day Starter je veľmi bohaté a komplexné. Nájdeme tu cenné zdroje bielkovín a sacharidov, pričom nevynechávame ani iné cenné látky. Z hľadiska zloženia sa teda v podstate nie je na čo sťažovať a v tomto ohľade si od nás Day Starter zaslúži veľmi dobré hodnotenie.

Neprehliadnite
Chlorella je v poslednom čase veľkým trendom. Má mnoho zdravotných výhod a obsahuje prekvapivo veľa dôležitých živín. V našom porovnaní najlepších doplnkov stravy s chlorellou sme zoradili najspoľahlivejšie produkty, ktoré môžete zaradiť do svojho jedálnička.

Stráviteľnosť pred tréningom nie je ideálna

Stráviteľnosť je dôležitým kritériom pre každý podobný výrobok. Najmä ak má byť prvým jedlom (alebo nápojom), ktoré človekpočas dňa, je veľmi dôležitá stráviteľnosť. V tejto súvislosti treba zdôrazniť jednu veľmi dôležitú vec. Výrobca uvádza. Tento Day Starter je vhodný najmä pre športovcov, ktorí radi trénujú ráno, ale nechcú pred tréningom jesť nič ťažké. V tomto prípade má samozrejme zmysel siahnuť po podobnom nápoji. Ako však bolo uvedené v predchádzajúcom odseku, Day Starter obsahuje aj vlákninu, ktorá síce pomáha navodiť pocit sýtosti na dlhší čas, ale pred tréningom nie je príliš vhodná. Spomaľuje totiž trávenie iných látok, čo je pred športovým výkonom nežiaduce. Telo potrebuje viac času na vstrebanie všetkých sacharidov a bielkovín v nápoji. Z tohto dôvodu by som bol trochu opatrný s užívaním Day Starteru pred tréningom. Ak si však dáte dostatok voľna, nebude to problém a pokojne si doprajte denný štartér.

Chuť a rozpustnosť

Pokiaľ ide o prípravu tohto výrobku, je absolútne bezproblémová a výrobok počas prípravy výrazne nepení ani sa nehrnie. V prípade, že sa nechystáte cvičiť, je možné Day Starter rozmiešať v mlieku, ktoré mu dodá naozaj skvelú chuť. Veľmi nás zaujal variant pistáciového cheesecaku, ktorý chutí oveľa lepšie, keď sa pripravuje v mlieku ako vo vode.

Dobrá cena v porovnaní s konkurenciou

V porovnaní s rastlinnými proteínmi v našom porovnaní najlepších vegánskych proteínov si Day Starter vedie veľmi dobre z hľadiska ceny. Navyše obsahuje mnoho ďalších zdraviu prospešných látok, ktoré v bežných proteínoch nenájdete. Preto rozhodne nemôžeme nič kritizovať z hľadiska ceny. Jedno balenie obsahuje približne 30 štandardných dávok, takže ak sa budete držať odporúčané dávkovanie, vydrží vám celý mesiac. V tomto ohľade preto musíme hodnotiť veľmi pozitívne.

Cenová tabuľka pre Czech Virus Day Starter
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 26,65
Cena:  € 27,04

Oplatí sa investovať do Day Starter? Aké sú alternatívy?

Nakoniec by sme mali odpovedať na otázku, či sa do Day Starteru skutočne oplatí investovať. Z môjho pohľadu je to produkt, ktorý určite stojí za vyskúšanie pre ľudí, ktorí nechcú ráno prísť o peniaze.ale radšej by som si dal rýchly koktail a najedol sa neskôr v práci. Ak však potrebujete energiu pred ranným tréningom, zvolil by som klasický nakopávač v kombinácii s nejakým naozaj ľahkým jedlom. Takto prijmete viac rýchlych cukrov a vyhnete sa vláknine, ktorá vo všeobecnosti nie je pred tréningom veľmi vhodná.

Vďaka komplexnému a pomerne dobre premyslenému zloženiu však na trhu naozaj nenájdete produkt, ktorý by kombinuje všetky zložky (bielkoviny, sacharidy, antioxidanty, chlorellu so spirulinou, vitamín C, liečivé huby, kofeín atď.). Samozrejme, existuje možnosť kúpiť si jednotlivé látky samostatne, ale to sa neoplatí ani z hľadiska ceny, ani z hľadiska praktického využitia.

Pre dnešnú recenziu je to od nás všetko. Máte nejaké otázky týkajúce sa produktu alebo skúsenosti, o ktoré by ste sa chceli podeliť? Dajte nám vedieť v komentároch pod článkom!

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.