Erebos Drink - Prírodný energetický nápoj, ktorý z vás urobí boha? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Energetické nápoje sú zlo. Vždy som to hovoril a môj názor sa pravdepodobne ešte nezmení. A keby len povedal. Dokonca som na túto tému napísal celý článok, ktorý sme potom umiestnili do sekcie "Fitness zlozvyky". Keď som však nedávno prechádzal svetom sociálnych médií, narazil som na akýsi prírodný energetický nápoj, ktorý ma naozaj zaujal.

Ako ste po prečítaní názvu tohto článku pravdepodobne správne uhádli, bol to Erebos, úplne prírodný produkt bez farbív a konzervačných látok, ale s výťažkami z 19 rôznych prírodných bylín. Bola naozaj taká dobrá, ako sa hovorí? Oplatilo sa do nej investovať? Cítil som nejakú pozitívnu zmenu? To všetko a ešte oveľa viac sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

Erebos Original
Publikované: 10. marca 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nápoje
Zložky
10.0/10
Chuť
9.8/10
Cena
7.9/10
Účinok
9.5/10
Vstrebateľnosť
9.8/10
Celkové hodnotenie
9.4
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Erebos Original
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Pre úplnosť už len dodám, že aby som nehodnotil len jeden variant Erebosu, vyskúšal som tri - pôvodný, korenistý a horký (s chmeľom). Ale teraz k samotnej recenzii

Zloženie, ktoré je absolútne bezkonkurenčné

Ako iste chápete, najdôležitejším dôvodom, prečo sa oplatí investovať do spoločnosti Erebos, je jej špičkové zloženie. Nájdete v ňom výťažky z 19 rôznych bylín, z ktorých najvýznamnejšie sú

  • Ženšen, ktorý je známy svojimi priaznivými účinkami na znižovanie stresu, vďaka obsahu adaptogénnych ginsenosidov sa môže používať pri liečbe nízkeho aj vysokého krvného tlaku, obsahuje vitamíny B1, B2, B3, A, obsahuje tiež zinok, veľké množstvo fenolov, alkaloidov a polypeptidov
  • guarana, ktorá je známa svojimi povzbudzujúcimi účinkami, schopnosťou zlepšovať náladu, odďaľovať pocit hladu, predchádzať vzniku depresie a stimulovať mozgovú činnosť.
  • ančovičky, ktoré majú schopnosť zvyšovať hladinu testosterónu u mužov a zároveň zvyšovať hladinu estrogénu u žien. Má však oveľa viac účinkov, je protizápalový, dokáže stimulovať organizmus a zlepšiť celkovú duševnú a fyzickú vitalitu
  • kurkuma, ktorá dokáže znižovať hladinu cholesterolu, odstraňovať z tela voľné kyslíkové radikály, chrániť bunky pred oxidačným stresom a regulovať hlad (za čo je zodpovedný enzým leptín, ktorý signalizuje centrálnej nervovej sústave pocit sýtosti
  • ginkgo biloba, ktorá je skvelým zdrojom prírodného vitamínu C, obsahuje vysoké množstvo terpénov, flavonoidov a ďalších účinných látok. Široko sa používa aj pre svoju schopnosť zlepšovať pamäť a koncentráciu

A samozrejme, náš zoznam by mohol pokračovať ďalej a ďalej, pretože zázvor, yerba, kola a ďalšie rastliny tiež oplývajú pozitívnymi účinkami. Ale to by sme v článku zabrali príliš veľa miesta pre ostatné aspekty, na ktoré sme sa v našej recenzii zamerali. Ak vás teda zaujímajú zložky podrobnejšie, určite si pozrite webovú stránku výrobcu

Zloženie Erebos

Chuť, ktorá osvieži nielen počas horúcich letných dní

Keď netrénujem na preteky, z času na čas si dám pivo. Mám rád jej typickú horkosť a pokiaľ nenarušuje môj výkon pri tréningu, vždy ju považujem za lepšiu voľbu ako napríklad Coca Colu a podobné chemické koktaily. Ale keď trénujem na preteky, alkohol neprichádza do úvahy. A keďže z celého srdca neznášam vyššie spomínané presladené nápoje, potrebovala by som nejakú príjemnú náhradu. A presne to som našiel v Erebose. Ako som spomenul v úvode, vyskúšal som tri rôzne varianty a moje podrobnejšie hodnotenie vyzerá takto

  • Erebos original sa mi zdal byť šťastnou strednou cestou, jeho chuť bola absolútne príjemná, napriek použitiu kombinácie medu a trstinového cukru mi nepripadal príliš sladký, dokázal ma dokonale osviežiť a po jeho vypití som sa cítila úplne báječne. Preto ho hodnotím 9,5 z 10
  • Erebos bitter používa namiesto medu chmeľ, čo sa samozrejme prejavuje v chuti. Táto verzia nápoja sa mi zdala ešte viac osviežujúca, ešte menej sladká a, ako už názov napovedá, príjemne horká. Keďže absolútne milujem horké nápoje, nemám Erebos bitteru čo vytknúť. Na druhej strane, ak nemáte radi chmeľ, asi by som radšej zvolil pôvodný Erebos. Ale hodnotím ho tiež 10 z 10
  • Erebos spicy obsahuje nálev z 19 bylín a nálev z niektorých korenín, najmä klinčekov, anízu a škorice. Podľa niektorých stránok je toto trio jedným zo skvelých korenín, ktoré vás dokážu zahriať a podporiť správne fungovanie vášho imunitného systému, najmä v zime. A v neposlednom rade dodávajú Erebosu skvelú chuť. Netrúfam si ho prirovnať k niečomu známemu, pretože chuť tohto nápoja je veľmi špecifická, avšak opäť splnil moje očakávania, nie je sladký, osviežujúci a tentoraz hrejivý. A keďže som tento nápoj testoval v zime, nemám mu opäť čo vytknúť a hodnotím ho 10 z 10

Varianty Erebos

Kúpte za najlepšiu cenu

Zaznamenal som na sebe nejaký pozitívny účinok?

Vždy som používal Erebos pred tréningom ako náhradu nakopávača (v tom čase som používal Nitrox pump, jeden z TOP doplnkov nášho porovnania najlepších nakopávačov) a musím povedať, že alternatíva bola absolútne uspokojivá. Vďaka relatívne vysokému obsahu kofeínu (106 mg/fľaša) som počas tréningu pociťoval príjemnú stimuláciu, dobrú koncentráciu a dokonca aj potlačenie únavy.

Samozrejme, nemôžete očakávať extrémne čerpanie alebo iné účinky silných nakopávačov, ale keďže je to úplne prírodný produkt, splnil moje očakávania na 1000% a určite to urobím pri prvej príležitosti, keď si kúpim ďalší

Cena je primeraná, ale stále vysoká

Nemá zmysel si nahovárať, že cena za Erebos je nejako nízka. Ak sa rozhodnete investovať do balenia 6 kusov (najmenšieho možného), jeden nápoj vás vyjde na 60 Kč. Akokoľvek sa to môže zdať desivé, je dôležité si uvedomiť, aká je v skutočnosti cena klasických energetických nápojov, aké sú náklady na výrobu tohto produktu a mnoho, mnoho ďalšieho. Osobne si radšej raz za čas dám Erebos ako nejaký energetický nápoj s tonou glukózovo-fruktózového sirupu, konzervantov, aróm a ďalších nekvalitných a nezdravých prísad.

Cenová tabuľka pre Erebos Original
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Erebos cena

Záverečné hodnotenie

Ideálny produkt, ktorý na súčasnom trhu rozhodne nemá konkurenciu a z môjho pohľadu je skvelou alternatívou pre všetkých, ktorí sa potrebujú zbaviť závislosti na energetických nápojoch a predtréningových stimulantoch. Je to osviežujúce, kompozícia je bezchybná a čo je najdôležitejšie, naozaj to funguje. Ako to však pri takýchto produktoch býva, musíte akceptovať o niečo vyššiu cenu.

Stručne povedané, ak ste ochotní za kvalitu riadne zaplatiť, určite musíte vyskúšať Erebos.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.