Extrifit Hellgel: Efektívny kopák priamo z pekla (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Hellgel bol jedným z prvých nakopávačov, ktoré som vyskúšal. V tom čase som nemal tušenie, ako jednotlivé účinné látky fungujú, takže som celý tréning strávil s extrémnym brnením tela a naozaj kvalitným pumpovaním.

Odvtedy sa však zmenil nielen dizajn tohto doplnku, ale aj jeho zloženie prešlo určitou revolúciou. Ztohto dôvodu som sa rozhodol opäť vyskúšať Hellgel. Aké to bolo? Oplatí sa do nej investovať, alebo existujú lepšie alternatívy? To sa dozviete v dnešnej recenzii.

Extrifit Hellgel
Publikované: 15. mája 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Účinnosť
8.9/10
Chuť
8.2/10
Vstrebateľnosť
9.5/10
Zložky
7.5/10
Cena
7.0/10
Celkové hodnotenie
8.2
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Extrifit Hellgel
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na začiatok môžeme povedať len toľko, že predtréningové doplnky Extrifit patria medzi špičku na trhu - o čom svedčí aj fakt, že dva z jej produktov (vrátane Hellgelu) sa umiestnili v našej desiatke najlepších predtréningoviek. Ale teraz späť k samotnej recenzii

Zloženie pre vynikajúci prietok krvi

Vzorec Hellgel má svoje chyby, ale je zostavený tak, aby ste pri každom tréningu získali prvotriedne napumpovanie. V každom vrecúšku nájdete viac ako 23 g účinných látok, ktoré sú zostavené tak, aby ste z tréningu vyťažili čo najviac

  • 5000 mg kreatínu pre lepšiu vytrvalosť a väčšiu silu
  • 5000 mg AKG arginínu a l-arginínu (4:1 ) pre maximálny prietok krvi a zvýšenie hladiny NO
  • 3000 mg beta alanínu pre príjemný pocit mravčenia v končatinách a zlepšenie sily, energie a vytrvalosti
  • 2000 mg citrulínu DL malátu pre maximálnu produkciu oxidu dusnatého
  • 4000 mg BCAA (2:1:1 ) na ochranu svalovej hmoty pred katabolizmom bielkovín
  • 2000 mg L-glutamínu a glutamínu AKG (1: 1) na udržanie dusíkovej rovnováhy v tele
  • 2000 mg taurínu na zlepšenie sily a svalovej vytrvalosti
  • 250 mg extraktu zo zeleného čaju na zlepšenie metabolických funkcií
  • 150 mg kofeínu pre správnu koncentráciu na tréning a lepšie potenie

Drobné nevýhody, o ktorých som hovoril o niekoľko riadkov vyššie, zahŕňajú zbytočne vysoký obsah l-arginínu a AAKG. Ako sme podrobnejšie uviedli v našom článku o citrulíne pod mikroskopom, je vždy lepšou voľbou ako arginín. Zatiaľ čo arginín sa rozkladá na ornitín a kyselinu močovú skôr, ako sa môže plne vstrebať, samotný citrulín sa rozkladá až neskôr na arginín, ktorý sa môže plne využiť.

-

S jablkovou príchuťou sa nedá nič pokaziť

Bohužiaľ, Hellgel je k dispozícii len v dvoch príchutiach - jablko a pomaranč. Bohužiaľ, horkosť je typická pre oba tieto varianty, pretože väčšina zložiek je prirodzene horká, navyše tento doplnok neobsahuje žiadne jednoduché cukry ani tuky.

Aj keď majú obe príchute silný chemický účinok, jablko je stále lepšou voľbou ako pomaranč. Osobne som toho názoru, že doplnky sa užívajú pre účinok, nie pre chuť, takže mi to extrémne nevadilo. Veľký počet recenzentov na portáloch, ako je Heureka, však za najväčšiu chybu považuje chuť

Praktickosť ako najväčšia výhoda

Osobne považujem za najväčšiu výhodu Hellgela jeho praktickosť. Nemusíte so sebou nosiť šejker s vodou, stačí, ak obsah vrecúška vysajete približne niekoľko minút pred tréningom. Ďalšou výhodou je presné dávkovanie, nemusíte nič merať ani hľadať odmerku niekde na dne pixla. A aj keď sa to nezdá, môže vám to ušetriť veľa času

-

Ako sa mi to osvedčilo?

Tak ako pri každom kopáku, aj účinok Hellgela je úplne individuálny. Hoci sa niektorí ľudia sťažujú, že ich to vôbec neovplyvnilo, pre niektorých to môže byť najlepšia možná voľba. Z môjho pohľadu bol tento kopák veľmi dobrý predovšetkým pre prekrvenie svalov, ale z hľadiska stimulácie mal minimálny účinok.

Koniec koncov tomu zodpovedá aj zloženie - väčšina látok je určená na zvýšenie produkcie oxidu dusnatého, zo stimulantov sú zastúpené len taurín, extrakt zo zeleného čaju a kofeín. Z tohto dôvodu si myslím, že je viac ako vhodné cyklovať Hellgel s iným nakopávačom, ktorý obsahuje viac stimulantov. Takto vám žiadny nakopávač neprestane fungovať a účinok bude stále dobrý

Kde kúpiť najlacnejšie

Úplne predražené

Z môjho pohľadu je cena za tento kopák naozaj prehnaná. Za jednu dávku zaplatíte 39 Kč. Aby ste mali predstavu, dávka prípravku Nitrox Pump, ktorý je o niečo slabší, ale obsahuje rovnaké účinné látky, vás bude stáť menej ako 14 Kč ( o tomto doplnku sme napísali aj samostatnú recenziu). A to bude mať v konečnom dôsledku veľký význam. Z tohto dôvodu si myslím, že investícia do spoločnosti Hellgel nie je veľmi výhodná a existujú lepšie alternatívy

Cenová tabuľka pre Extrifit Hellgel
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Záverečné hodnotenie

Na záver možno len zhrnúť, že z hľadiska svalového čerpania je Hellgel skutočne veľmi účinný, ale ostatné aspekty nie sú veľmi dobré. Cena zaň je prehnane vysoká a jeho chuť nie je pre väčšinu ľudí vôbec príjemná. Holt tu platí, že za praktické balenie a dokonalý dizajn si musíte priplatiť.

Videorecenzia hry Hellgel:

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.