Flex Blend Evris: Nutnosť pre silné kĺby športovcov? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Kĺbová výživa by mala byť nevyhnutným doplnkom pre väčšinu športovcov. Nie sú to zázračné tabletky, ktoré vyriešia aj pokročilé štádiá artritídy, ale ak pohybovému aparátu uberáte na jednej strane (napríklad nadmernou záťažou), je potrebné mu poskytnúť primeranú výživu. Preto má kĺbová výživa v mojom pláne výživy osobitné miesto.

NajmäEvris je však často predmetom vašich otázok, preto som sa rozhodol ho otestovať. Stojí to za to? Ako sa líši od konkurenčných produktov? Chýba mu niečo? Ako chutí? To a ešte oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Flex Blend Evris
Publikované: 8. decembra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Kĺbová výživa
Účinok
8.9/10
Chuť
9.2/10
Rozpustnosť
9.8/10
Zložky
8.6/10
Cena
9.6/10
Celkové hodnotenie
9.2
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Flex Blend Evris
Obchod
Cena
Odkaz

Na úvod treba poznamenať, že som vyskúšala citrónový variant, takže ho určite budem môcť porovnať s niektorými známejšími potravinami nielen z hľadiska zloženia, ale aj chuti.

Zložky bez zbytočných

Kĺbová výživa je jedným z mála doplnkov, ktorých popularita ďaleko presahuje hranice športu. To sa však spája so skutočnosťou, že mnohí výrobcovia používajú lacné a nefunkčné zložky v snahe dosiahnuť čo najväčší zisk. To v žiadnom prípade nie je prípad prípravku Flex Blend, ktorý obsahuje kombináciu 4 látok, ktorých účinok bol preskúmaný a potvrdený mnohými vedeckými štúdiami. V jednej odmerke (6 g) nájdete:

  • 2000 mg MSM, ktorý je najlepším možným zdrojom síry. A práve síra je zodpovedná nielen za tvorbu nového kolagénu, ale dokonca pozitívne ovplyvňuje regeneráciu svalov po náročnom tréningu.
  • 1600 mg glukozamín hydrochloridu, ktorý je ďalšou veľmi dôležitou zložkou. Glukozamín je spolu s chondroitínom zložkou schopnou viazať vodu v kĺboch, čo zlepšuje pevnosť a pružnosť kĺbovej chrupavky. Osobne by som uprednostnil sulfátový variant, ale ani hydrochlorid nie je zlá voľba.
  • 600 mg chondroitín sulfátu, ktorý patrí medzi pomaly pôsobiace lieky a jeho pozitívny účinok sa prejaví najskôr po 4 týždňoch. Dobrou správou však je, že v tele zostáva rovnako dlho aj po vysadení.
  • 200 mg vitamínu C, ktorý rovnako ako MSM prispieva k normálnej tvorbe kolagénu, ale tiež zabezpečuje správne fungovanie ciev, chrupaviek a zubov a stará sa o optimálnu pružnosť pokožky. V neposlednom rade pozitívne ovplyvňuje imunitný systém.

Ak sa pozriete na niektoré konkurenčné produkty kĺbovej výživy (ako napr naše porovnanie), zistíte, že niektoré z nich obsahujú podstatne viac účinných látok. Evris Flex Blend nie je ani zďaleka najúčinnejšou kĺbovou výživou, ale je bezpochyby veľmi účinnou prevenciou.

Zloženie Flex Blend Evris

Najlepšia možná prevencia

Už dva a pol mesiaca užívam Evris Flex Blend najmä ako prevenciu zranení a musím povedať, že táto kĺbová výživa splnila svoju úlohu dokonale. Ak mám byť úprimný, nemyslím si, že to vyriešilo vážne problémy s kĺbmi, ale v každom prípade to vyriešilo menšie problémy spôsobené veľkou tréningovou záťažou naozaj spoľahlivo. Ak hľadáte najlepšiu možnú prevenciu, Evris Flex Blend je presne pre vás vďaka skvelému pomeru ceny a kvality.

Flex Blend Evris prevencia

 

Najlepšia cena?

Kedy a ako som používal Flex Blend?

Flex Blend sa dodáva s odmerkou na 6 gramov prášku. Preto som podľa odporúčania výrobcu používal len jednu odmerku denne, ktorú som si nasypal priamo do úst a zapil veľkým množstvom vody. Pre väčšinu z vás však bude pravdepodobne prijateľnejšie rozmiešať ho vo vode. V tomto prípade odporúčam zvoliť menšie množstvo vody (ideálne nie viac ako 2dcl). Flex Blend sa veľmi dobre rozpúšťa aj bez šejkra, takže ho môžete jednoducho vysypať do pohára s vodou a zamiešať.

Použitie zmesi Flex Blend Evris

Chuťovo je to niečo medzi Alavisom a Joint Care Drinkom

Ak ma niečo príjemne prekvapilo, tak to bola chuť nápoja Flex Blend. V porovnaní s takýmito Alavis bol určite oveľa lepší, už len preto, že skutočne pripomína citrón. A paradoxne vôbec nechutí zle, dovolila by som si ho porovnať s rôznymi nápojmi určenými na zmiernenie príznakov chrípky. Nápoj je dosť sladký, a hoci v ústach zostáva skôr umelá pachuť, stále ide o kĺbový liek, nie o niečo, čo si treba vychutnať. Ale ak by som mal porovnať Flex Blend napríklad s Nápoj na starostlivosť o kĺbyktorý je pravdepodobne najchutnejší na trhu, má Evris stále čo doháňať.

Flex Blend Evris príchuť

Doplnok, ktorému je ťažké konkurovať z hľadiska ceny

Celé balenie stojí 549 Kč a obsahuje celkom 75 dávok, čo zodpovedá cene 7,32 Kč za dávku. V prípade už spomínaného nápoja Joint Care Drink je cena za dávku takmer päťkrát vyššia, čo je naozaj významný rozdiel. Treba však poznamenať, že kĺbová výživa od spoločnosti Prom-in obsahuje niektoré ďalšie zložky. V každom prípade je Evris dostatočný na prevenciu a určite by som ho odporučil každému športovcovi vzhľadom na jeho veľmi rozumnú cenu.

Cenová tabuľka pre Flex Blend Evris
Obchod
Cena
Odkaz

Súťaž Flex Blend Evris

Záverečné hodnotenie

Hoci zloženie ešte trochu zaostáva za najlepšou výživou, ako prevencia zranení je absolútne postačujúce aj pre veľmi zaťažený pohybový aparát. Evris Flex Blend v sebe spája aj skvelú cenu a viac ako uspokojivú chuť, vďaka ktorej sa nikdy nebudete musieť nútiť do pitia kĺbovej výživy.

To je z našej dnešnej recenzie všetko. Dúfam, že vám táto recenzia bola užitočná, a ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať v komentároch.

Veľký test kĺbovej výživy (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.