5% Nutrition Full as F*ck: Legendárny predtréningový tréning Richa Pianu? (Recenzia)

Posledná úprava: 3. decembra 2021

Predtréningová pumpa Full as F*ck je na trhu už pomerne dlho a za ten čas si dokázala získať mnoho fanúšikov, najmä na medzinárodnej scéne. Na Slovensku nebola značka 5% Nutrition dlho dostupná, takže keď som dostal šancu vyskúšať predtréningovú pumpu, ktorú spoluvytváral sám Rich Piana, neváhal som. Na zahraničných webových stránkach som čítal len pozitívne recenzie, takže som bol zvedavý, aká je predtréningová pumpa.

Kam by som zaradil tento predtréningový tréning? Obstojí v porovnaní s konkurenčnými čerpadlami, ktoré tu používame? Aké účinky som pocítil? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnom článku.

5% Nutrition Full As F*ck
Publikované: 18. august 2021
Upravené: 3. decembra 2021
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Nakopávače
Chuť
7.0/10
Rozpustnosť
10.0/10
Účinok
10.0/10
Zložky
9.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
8.8
z 10 bodov
Najlepšiu cenu pre 5% Nutrition Full as F*ck nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

5% Nutrition je značka hardcore kulturistiky, ktorú založil legendárny kulturista Rich Piana. Vyznačoval sa kontroverzným vzhľadom, životným štýlom a vystupovaním na verejnosti. Všetok svoj spor preniesol do samotnej značky a začal vyrábať jedinečné, vysokokvalitné a funkčné výrobky, ktoré sa dovtedy na trhu neobjavili. Vždy pridával svojim produktom ďalšiu hodnotu a posunul suplementáciu na úplne novú úroveň na medzinárodnej úrovni. Sledujem jeho spoločnosť od samého začiatku a nemôžem sa dočkať, až postupne vyskúšam každý z jeho produktov.

Dosť bolo úvodných slov, poďme sa pustiť do skutočnej recenzie predtréningovej pumpy Full as F*ck.

počas testu plný ako kurva

Zložky, ktoré prinášajú maximálne čerpanie

Najviac zastúpenou zložkou je tu aminokyselina L-citrulín , ktorá je tu kvôli prekrveniu svalov počas tréningu, pomáha zásobovať svaly živinami, podporuje napumpovanosť svalov a žilnatinu. Vďaka L-citrulínu budete môcť trénovať dlhšie a zvládnete viac opakovaní.

Druhou najviac zastúpenou zložkou je L-taurín . Ide o aminokyselinu, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele. Jeho najväčšou výhodou je, že je ergogénny, čo znamená, že vytvára energiu v tele, takže môže priamo zlepšiť váš výkon počas tréningu. Taurín pôsobí v tele aj ako antioxidant alebo je dokonca zdraviu prospešný, môže pomôcť ľuďom s cukrovkou alebo liečiť zápal svalov.

Glycerolový prášok je ďalšou zložkou predtréningovky, ktorá priamo podporuje prietok krvi a plnosť svalov. Po užití glycerolu sa dostane veľké množstvo vody priamo do svalov, aby sa zabezpečila kvalitná kontrakcia počas každého opakovania a odplavenie kyseliny mliečnej po cvičení. Z rovnakého dôvodu výrobok obsahuje aj prášok z červenej repy, t. j. na zlepšenie prietoku krvi, plnosti a žilnatiny.

Veľmi zaujímavou zložkou je norvalín, čo je aminokyselina, ktorá nepriamo zlepšuje účinok oxidu dusnatého v tele. Opäť to na sebe spoznáte v podobe lepšieho prietoku krvi, plnosti a lepších kontrakcií.

Poslednou zložkou, ktorá opäť podporuje oxid dusnatý, je vitamín C, ktorý má tiež pozitívny vplyv na imunitné funkcie, pôsobí protizápalovo a má mnoho ďalších výhod.

obsah prílohy

Najlepšiu cenu pre 5% Nutrition Full as F*ck nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

V malom množstve sa v prípravku vyskytuje aj hesperidín. Ide o prírodnú látku vyskytujúcu sa v citrusových plodoch, ktorá podporuje spaľovanie tukov v tele.

V neposlednom rade v produkte nájdeme aj pridaný adaptogén v podobe extraktu zo šalvie červenej. Tento adaptogén pri dlhodobom užívaní zlepšuje kvalitu života, môže pomôcť pri kardiovaskulárnom zdraví, dodáva telu oveľa viac energie, znižuje únavu, má pozitívny vplyv na činnosť mozgu a mnoho ďalšieho.

Preworkout je sladený predovšetkým sukralózou. Ide o umelé sladidlo, ktoré je pre telo úplne neškodné, v súčasnosti sa bežne používa v iných doplnkoch stravy. Sukralóza je ďalej doplnená umelým sladidlom acesulfamom draselným. Mnohí ľudia môžu mať s týmto sladidlom problém. Často sa diskutuje o škodlivosti a toxicite acesulfamu pre naše telo. Treba však poznamenať, že existujú štúdie, ktoré vyvrátili toxicitu a škodlivosť acesulfamu, a preto sa týchto sladidiel netreba príliš obávať.

Pri výrobe boli použité prírodné arómy, ako uvádza výrobca na obale výrobku. Ako chemické farbivá sa použili Allura Wormwood (pre príchuť ovocného punču) a Brilliant Blue (bobule). Ide o kontroverzné farbivá, ktoré sa na našom území nepoužívajú. Výrobca na obale uvádza, že z tohto dôvodu nie je výrobok vhodný pre deti, pretože by mohol ovplyvniť ich pozornosť a hyperaktivitu. Pre dospelú populáciu môže mať Allura Worm alebo Brilliant Blue aj negatívne účinky, ale museli by ste ho skonzumovať obrovské množstvo, čo rozhodne nie je prípad odporúčaného dávkovania, takže sa nemáte čoho obávať.

Nakoniec sa do výrobku pridáva extrakt z čierneho korenia, ktorý mnohonásobne zlepšuje využiteľnosť všetkých ostatných zložiek obsiahnutých v tomto predtréningovom prípravku.

Kompletné zloženie predtréningovky:

Výživové informácie
1 odmerka (12,9 g) / %RHP*
L-citrulín
6000 mg
L-Taurín
2000 mg
Monostearát glycerolu
1000 mg
Šalvia červenokvetá (extrakt z koreňa)
650 mg
Prášok z červenej repy
500 mg
L-norvalín
250 mg
Hesperidín
100 mg
Extrakt z čierneho korenia
5 mg
   
Vitamín C
250 mg / 417 % RHP*
Niacín
30 mg / 150 % RHP*
Vápnik
9 mg / 1 % RHP*
Horčík (citrát, glycerolfosfát)
15 mg / 4 % RHP*
Sodík (glycerolfosfát, kglorid sodný)
17 mg / 1 % RHP*
Draslík (citrát, glycerolfosfát)
36 mg / 1 % RHP*

Príprava pred tréningom je okamžitá

Pri konzumácii predtréningovky som postupoval podľa pokynov výrobcu. Jednu dávku 12,9 gsom rozmiešala v 300 ml vody.

odmerka s práškom na prípravu

Rozpustnosť predtréningovky nebola absolútne žiadnym problémom, netvorili sa žiadne hrudky a predtréningovka sa rozpustila takmer okamžite. Na povrchu sa však vytvorili nerozpustné častice, ktoré následne spadli na dno nádoby. Nie je to však žiadna zábava, ale len jedna z pridaných zložiek, ktorá plní svoju funkciu. Po zamiešaní sa predtréningovka nepenila, bola okamžite pripravená na konzumáciu.

Náš tip
Dávkovanie predtréningovky je individuálne, mne osobne pomohlo zvýšiť dávku na 16 až 17 gramov. Preto sa nebojte experimentovať a vyskúšajte, čo vám najviac vyhovuje.

Preworkout dokonale plní svoju úlohu

Preworkout som najprv konzumoval zhruba 30-45 minút pred tréningom v dávke 12,9 g, ako odporúča výrobca. Preworkout som vždy konzumoval nalačno, aby som zabezpečil maximálnu absorpciu všetkých účinných látok. Spravidla zvyknem používať Preworkout zhruba 90 minút po pevnom jedle. Do 30 minút na lačný žalúdok sa všetky látky začnú dokonale vstrebávať do tela a vy sa budete cítiť silní a plní.

V predtréningovke nie je žiadna forma kofeínu, takže neočakávajte žiadny rýchly nárast energie, ide skôr o postupné nabudenie na tréning, po ktorom sa budete môcť plne sústrediť na každé opakovanie. Predtréningové pumpy bez stimulantov by som odporúčal skôr ľuďom, ktorí sa primárne zameriavajú na budovanie svalovej hmoty. Ak sa zameriavate na budovanie sily alebo vytrvalosti, napumpovanie svalov vám bude skôr prekážať.

Mohlo by vás zaujímať: Čo jesť pred tréningom (pred cvičením)

Vybrané príchute vám nebudú chutiť

pripravený nakopávač plný ako fck

Po zmiešaní jednej dávky 12,9 g v 300 ml vody podľa pokynov výrobcu nastal čas ochutnať predtréningovku. Pozrime sa na jednotlivé príchute:

  • Granátové jablko (6/10), chuť granátového jablka tu nie je veľmi citeľná. Aspoň ja som si to nevšimol. Chuť je veľmi špecifická a výrazná, čo nemusí vyhovovať každému. Trvalo mi niekoľko sedení, kým som si na to zvykol, ale vo finále to nebolo vôbec zlé.
  • Bobule (6/10), rovnaký problém ako u predchodcu, chuť bobúľ tu nie je badateľná a mal som problém rozlíšiť, či pijem granátové jablko alebo bobule. Chuť oboch variantov je veľmi podobná. Predtréningovka dokonale plní svoju úlohu, ale čo sa týka chuti, tak si ju až tak veľmi neužijete.
  • Fruit Punch (8,5/10 ) je príchuť, ktorú si vychutnáte pred tréningom. Prirovnal by som ju k chuti melóna alebo malín, samozrejme, s mierne horkým nádychom. Navyše si napriek pomerne umelej farbe zachováva prirodzenú chuť, ktorú určite oceníte pri popíjaní pred tréningom. Pre mňa je ovocný punč skvelou voľbou, ktorou nemôžete nič pokaziť.
NÁŠ TIP
Pri príprave pridajte menej vody ako 300 ml, čím sa zlepší chuť a predtréningovka bude sladšia.

Za vysokú kvalitu a prijateľnú cenu

Výrobca vyrába predtréningový punč v balení 387 gramov, ktoré v prepočte stojí 849 Kč. V jednom balení je 30 celých dávok v odporúčanom dávkovaní (12,9 g = jedna odmerka). V tomto prípade vás jedna dávka vyjde na 28 Kč, čo je podľa môjho názoru úplne adekvátna cena, ktorá tento produkt zaraďuje medzi ostatné predtréningové pumpy.

Najlepšiu cenu pre 5% Nutrition Full as F*ck nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Záverečné hodnotenie

Tým sa dostávame k záveru samotného preskúmania. Oplatí sa teda investovať do produktu Full as F*ck by 5% Nutrition? Musím povedať, že to naozaj stojí za to. Preworkout ma veľmi prekvapil svojou kvalitou a predovšetkým funkčnosťou, teda tým, ako prakticky funguje v posilňovni. Málokedy sa stáva, že po prvom použití je účinok okamžite viditeľný, ale tu to naozaj je, čo je obrovské plus.

Čo sa týka súťaženia s českými predtréningovkami, musím byť úprimný, úprimne by som sa nebál znovu získať Full as F*ck od 5% Nutrition, pretože mi to fungovalo úplne skvele. Vhodnou alternatívou by mohli byť čerpadlá Blood Storm alebo Serious PRE, s ktorými máme výborné skúsenosti. Napriek tomu pravdepodobne nabudúce opäť siahnem po predtréningovke Rich Piana, pretože to jednoducho stojí za to.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.