Ghost Pump - extrémne čerpanie pred tréningom? (Recenzia)

Posledná úprava: 9. júla 2021

Už dlho som chcel vyskúšaťGhost's Preworkout a počul som o ňom len samú chválu. Bolo mi povedané, že na našom českom trhu neexistuje podobný výrobok s rovnakým účinkom

Keď počujete tieto argumenty, začnete sa pýtať, či je to naozaj taký skvelý produkt, alebo či to vaše okolie nepreháňa. Po chvíli premýšľania som sa rozhodol pozrieť sa na tento predtréningový tréning, aby som zistil, či to naozaj stojí za to.

Kam by som zaradil tento predtréningový tréning? Obstojí v porovnaní s konkurenčnými produktmi, ako je M3/S Pump alebo Blood Storm? Cítil som po jeho použití nejaké účinky? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Ghost Pump
Publikované: 4. októbra 2020
Upravené: 9. júla 2021
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Nakopávače
Chuť
8.2/10
Rozpustnosť
9.8/10
Účinok
9.1/10
Zložky
8.3/10
Cena
6.4/10
Celkové hodnotenie
8.4
z 10 bodov

Medzinárodne sledujem spoločnosť Ghost už dlhší čas. Je to americká značka, ktorá tvrdí, že chce byť úplne jedinečná. Chce vytvárať odlišné a funkčné produkty, skrátka chce ísť proti prúdu, a v poslednom čase sa im to pomerne darí.

Musím povedať, že všetky ich výrobky sú svojím spôsobom jedinečné. Či už ide o zvolenú príchuť alebo inú pridanú hodnotu, ktorá posúva výrobok na inú úroveň. Značka Ghost sa však vyznačuje aj vysokou cenou svojich výrobkov.

Ale dosť už bolo úvodných slov, poďme sa pustiť do skutočnej recenzie čerpadla Ghost Pump.

-

Zloženie, ktoré zabezpečuje maximálnu účinnosť

Najviac zastúpenou zložkou v zložení je l-citrulín, ktorý je tu kvôli prekrveniu svalov počas tréningu, pomáha zásobovať svaly živinami, podporuje napumpovanie svalov a žilkovanie. Ďalšou výhodou L-citrulínu je, že vďaka nemu budete môcť trénovať dlhšie, budete môcť urobiť viac opakovaní, čo nepriamo povedie k väčšiemu rastu svalov.

Druhou najviac zastúpenou zložkou sú tu arginínové nitráty, ktoré v tele pôsobia veľmi podobne ako spomínaný L-citrulín. Sú tu na ďalšiu podporu prekrvenia svalov, prekrvenia a napumpovania počas tréningu.

Glycerolový prášok je ďalšou zložkou predtréningovky, ktorá priamo podporuje prietok krvi a plnosť svalov. Jednoducho povedané, po užití glycerolu sa dostane veľké množstvo vody priamo do svalov, čo zabezpečí kvalitné kontrakcie počas cvičenia a odplaví aj kyselinu mliečnu po cvičení.

Veľmi zaujímavou zložkou je norvalín, čo je aminokyselina, ktorá nepriamo zlepšuje účinok oxidu dusnatého v tele. Opäť to na sebe spoznáte v podobe lepšieho prietoku krvi, napumpovaných svalov a lepších kontrakcií.

Poslednými zložkami na podporu oxidu dusnatého sú vitamín C a polydextróza, čo je forma sacharidov, ktorá podporuje vytrvalosť a dodáva živiny svalom počas tréningu.

V neposlednom rade sú v produkte pridané dva adaptogény vo forme extraktu z borovicovej kôry a výťažkov z koreňov pod patentovanou značkou Astragin. Tieto adaptogény pri dlhodobom užívaní zlepšujú kvalitu života, môžu pomôcť kardiovaskulárnemu zdraviu, dodávajú telu oveľa viac energie, znižujú únavu a majú pozitívny vplyv na funkciu mozgu.

-

Preworkout je sladený sukralózou, čo je umelé sladidlo, ktoré je pre telo bezpečné a nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo

Okrem toho boli pri výrobe použité chemické aj prírodné arómy, ako uvádza výrobca na obale výrobku. Chemické farbivo, ktoré sa tu používa, je allura červená, kontroverzné farbivo, ktoré sa v našej krajine nepoužíva. Nie je vhodný pre deti a mohol by ovplyvniť ich pozornosť a hyperaktivitu

Pre dospelú populáciu môže mať aj negatívne účinky, ale museli by ste ho skonzumovať obrovské množstvo, čo pri odporúčanom dávkovaní rozhodne nie je vhodné

Výživové informácie: 17,5 g (1 porcia)
Energetická hodnota 10 kcal
Sacharidy 3 g
- z toho cukry 0 g
Vlákno 2 g
Vitamín C 250 mg
L-citrulín 4000 mg
Dusičnan arginínu (NO3-T) 2500 mg
Taurín 2000 mg
Glycerpump (glycerol v prášku 65%) 1500 mg
Norvaline 300 mg
Extrakt z borovicovej kôry 200 mg
Výťažky z koreňa Astragalus 50 mg

Problémy po vybalení čerpadla Ghost Pump

Okamžite po prijatí zásielky som sa prirodzene pustil do rozoberania výrobku a jeho následného testovania. Preworkout bol veľmi dobre zabalený a celkovo na mňa obal pôsobil príjemným dojmom.

Hneď po otvorení balíka však prišlo sklamanie. Celá zmes vo vnútri bola ako kameň, takže ju nebolo možné nabrať odmerkou. Preto som musela použiť nôž a celú zmes doslova nakrájať na menšie kúsky. Celá táto situácia sa stala s oboma testovacími baleniami Ghost Pump, ktoré sme si objednali, takže si nemyslíme, že by išlo o chybný kus.

Samozrejme viem, že stvrdnutie celej zmesi nemá negatívny vplyv na výsledný účinok, avšak pri predtréningovke, za ktorú zaplatím 999 Kč, by som očakával, že takéto problémy nenastanú.

-

Príprava je úplne bezproblémová

Pri konzumácii predtréningovky som postupoval podľa pokynov výrobcu. Jednu dávku (17,5 g ) som rozmiešala v250 ml vody. Rozpustnosť preworkoutu bola úplne bezproblémová, nevytvorili sa žiadne hrudky a preworkout sa rozpustil takmer okamžite.

Po premiešaní predtréningovky v šejkri sa nápoj mierne spenil, ale našťastie táto pena do 30 sekúnd opadla a nápoj bol pripravený na konzumáciu.

Náš tip
Predtréningovku možno tiež ľahko pretrepať lyžičkou, v tomto prípade sa nevytvára pena a pred tréningom si môžete dať chutný vychladený nápoj s ľadom.

-

Z hľadiska účinnosti patrí k absolútnej špičke

Preworkout som konzumoval približne 30-45 minút pred tréningom v dávke 17,5 gramu podľa odporúčaní výrobcu. Preworkout som konzumoval nalačno, aby som zabezpečil maximálnu absorpciu všetkých účinných látok. Približne 90 minút po poslednom pevnom jedle.

Do 30 minút po konzumácii sa všetky látky začali vstrebávať do tela a ja som sa zrazu cítil dosť sýty, hneď po prvej odcvičenej sérii som mal dokonale napumpované aj svaly.

Musíte vziať do úvahy, že ide o nakopávač bez stimulantov. Neexistuje žiadna forma kofeínu alebo iných stimulantov obsiahnutých tu. Neočakávajte preto rýchly nárast energie ani agresívne naberanie energie pri tréningu.

Naopak, po konzumácii tohto nakopávača budete mať čistú hlavu, budete sa môcť bez problémov sústrediť na tréning a hlavným efektom je práve spomínané napumpované a plné svaly, čo je úplne úžasné.

Tu by som vám odporučil dodržiavať aspoň dávkovanie odporúčané výrobcom, aby ste dosiahli výsledky, ktoré od výrobku očakávate.

-

Kyslá melónová chuť neurazí ani nepoteší

Po rozmiešaní jednej 17,5 gramovej dávky v 250 ml vody prišiel rad na ochutnávku predtréningovky a musím povedať, že som bol príjemne prekvapený. Neexistuje žiadna silná chemická pachuť, ale pri konzumácii nápoja je v ústach zvláštna múčna štruktúra. Osobne neviem, z akej pridanej zložky táto textúra pochádza, ale niekomu môže byť nepríjemná.

Pokiaľ ide o čistú chuť, výsledný nápoj nie je príliš kyslý. Po rozmiešaní v 250 ml vody vznikne mierne kyslá chuť s nádychom melónu. Tu si musíte dávať pozor, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že melónová príchuť nemusí vyhovovať každému a odporúčam vám, aby ste predtým vyskúšali niečí predtréningový produkt.

náš tip
Ak máte radi veľmi kyslé chute, môžete do nápoja pridať trochu citrónovej šťavy. To vám pomôže udržať si energiu počas tréningu a zároveň zdokonalí kyslastú melónovú chuť.

-

Cena je vyššia, než by ste očakávali

Výrobca predtréningovku dodáva v 350-gramovom balení, ktoré stojí 999 Kč. V jednom balení je 20 celých porcií s odporúčanou dávkou 17,5 gramu. V tomto prípade vás jedna dávka bude stáť 50 Kč, čo je veľmi vysoká cena, ktorá vás môže pochopiteľne odradiť.

Najlepšiu cenu pre Čerpadlo Ghost Pump nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Alternatívne produkty

Chápem, že cena môže byť pre mnohých z vás veľmi vysoká, a preto som sa rozhodol odporučiť alternatívne predtréningové pumpy, ktoré môžu nahradiť Ghost Pump. Účinok je pri každom výrobku trochu iný, ale ak si vyberiete jeden z týchto dvoch, určite neurobíte chybu.

1. Czech Virus M3/S Pump

Osvedčená predtréningová pumpa od výrobcu Czech Virus, ktorá je tu s nami už dlhší čas. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že je to tiež dobrý produkt, s ktorým budete spokojní. Nedosiahnete tu však taký dobrý účinok ako pri čerpadle od spoločnosti Ghost. Museli by ste trochu zvýšiť dávku, čo by ju nakoniec predražilo.

Veľkou výhodou oproti recenzovanému preworkoutu je cena, kde vás jedna dávka bude stáť celkovo 30 Kč, ak počítate hardcore dávku 14,5 gramu. Takáto vysoká dávka je podľa môjho názoru potrebná na dosiahnutie očakávaného účinku.

Czech Virus Pump M3/s

-

2. Veľká zóna Bloodstorm

Oveľa lepšou alternatívou je predtréningová pumpa Blood Storm od nemeckého výrobcu BigZone. S dávkou 10 gramov je tiež najlacnejším z týchto troch prípravkov a má najlepší pomer ceny a kvality. Samozrejme, dávkovanie možno kedykoľvek upraviť, takže sa nebojte použiť dávku 20 gramov.

Tu už môžeme hovoriť o skutočnej konkurencii pre predtréningovú pumpu od spoločnosti Ghost. Treba však poznamenať, že obe predtréningové pumpy majú odlišné zloženie, takže budú fungovať trochu odlišne. Preto je potrebné vyskúšať obe, aby ste zistili, ktorá z nich vám vyhovuje najviac.

Blood Storm - predtréningovka s búrlivým účinkom, alebo zbytočná investícia? (Recenzia)

-

Záverečné hodnotenie

To nás privádza na koniec. Oplatí sa teda investovať do čerpadla Ghost Pump , alebo je lepšie siahnuť po inej alternatíve? Osobne si myslím, že ak vám nevadí priplatiť si za kvalitu, s pumpou Ghost Pump nemôžete urobiť chybu.

V minulosti som vyskúšala veľa nakopávačov bez stimulantov, ale pri žiadnom z nich som nepocítila rovnaký účinok ako pri tomto. Ghost Pump má zároveň také jedinečné zloženie, aké na našom trhu sotva nájdete.

Treba však poznamenať, že cena 50 Kč za dávku je naozaj extrémna, a preto vám odporúčam pozrieť sa aj na naše recenzie Blood Storm, M3/s Pump alebo Serious PRE. Ani tieto preworkouty nás nesklamali a za tretinovú cenu ponúkajú veľmi porovnateľný účinok

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.