Prom-IN Health Balance - Najlepší doplnok pre zdravie a vitalitu? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Hoci je Health Balance na trhu už niekoľko mesiacov, nevenovali sme mu veľkú pozornosť. Testovali sme pre vás desiatky iných doplnkov a účinok Health Balance sme museli skúmať dlhší čas, zatiaľ čo pri proteínoch stačí ochutnať a po niekoľkých dávkach si môžete sadnúť a písať.

Aký je teda tento sofistikovaný doplnok od populárnej spoločnosti Prom-IN? Čo od nej môžete očakávať a na čo by ste mali radšej zabudnúť? Zistíte to v našom dnešnom prehľade, ktorý vám prinášame po testovaní tohto doplnku počas niekoľkých týždňov.

Prom-IN Health Balance
Publikované: 15. októbra 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Vitamíny, minerály
Zložky
9.7/10
Počet dávok v balení
9.6/10
Použiteľnosť
9.4/10
Koncentrácia účinných látok
9.5/10
Cena
8.2/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Prom-IN Health Balance
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Pre úplnosť treba dodať, že aby som nebol ovplyvnený nejakým placebo efektom, neštudoval som zložky ani deklarované účinky, kým som nezačal písať túto recenziu. Moje hodnotenie je teda úplne objektívne a nezaujaté.

Zložky, ktoré skutočne fungujú

Úprimne povedané, nikdy som nebol veľkým fanúšikom byliniek a rôznych výťažkov z nich. Nie je to teda tak, že by som ich v strave vôbec nepoužíval, ale skôr som neveril v nejaký extra zázračný účinok. To sa zmenilo s pridaním Health Balance do môjho doplnkového plánu, pretože tento produkt je založený práve na výťažkoch. Najmä účinok koenzýmu Q10 a silymarínu z pestreca mariánskeho je absolútne prvotriedny. Stačí sa pozrieť na to, čo nájdete v jednej dávke Health Balance:

  • 500 mg extraktu Saw Palmetto, ktorý má pozitívny vplyv na urogenitálny systém a hormonálnu optimalizáciu.
  • 375 mg extraktu z pestreca m ariánskeho, ktorý je zdrojom silymarínu podporujúceho funkciu žlčníka a pečene.
  • 300 mg extraktu z maca, ktorý má pozitívny vplyv na energetickú a hormonálnu rovnováhu organizmu
  • 250 mg extraktu z cordycepsu sinensis, čo je huba, ktorá pozitívne ovplyvňuje syntézu bielkovín, zdravie obličiek a celkovú vitalitu.
  • 200 mg kyseliny alfa-lipoovej, ktorá svojím pozitívnym účinkom na inzulínovú rezistenciu zlepšuje metabolizmus sacharidov.
  • 150 mg cesnakového extraktu, ktorý pozitívne ovplyvňuje kardiovaskulárny systém a krvný obeh.
  • 120 mg výťažku z kurkumínu, ktorý pôsobí protizápalovo a účinne rieši problémy tráviaceho traktu.
  • 25 mg koenzýmu Q10, ktorý pozitívne ovplyvňuje kondíciu a funkciu srdca a pôsobí ako kofaktor v mnohých metabolických procesoch
  • 5 mg piperínu, ktorý slúži na urýchlenie využitia a zlepšenie využitia iných látok

Hoci by sa každá z týchto látok dala rozdeliť do samostatného článku, nepovažujem to za potrebné, pretože tieto informácie nájdete na oficiálnej webovej stránke výrobcu. Skôr sa pozrime v našej recenzii na to, ako som použil Health Balance a aký účinok si môžete všimnúť.

Prom-IN Health Balance Review

Ako a kedy som používal Health Balance?

Odporúčaná dávka Health Balance je 4 kapsule denne, čo sa mi na jednu dávku zdalo príliš veľa. Ráno som si vzal dve kapsule s raňajkami a dve kapsule s obedom, pričom som ich zakaždým zapil veľkým množstvom vody. Počas prvých približne 3 týždňov mi táto dávka stačila bez akýchkoľvek problémov a cítil som účinok, ktorý podrobne rozoberám v nasledujúcom odseku, absolútne 100%.

Ale po tomto čase začala účinnosť tohto doplnku slabnúť a musel som zvýšiť dávku na 6 tabliet. Túto skutočnosť mi neskôr potvrdil Pavel Samek priamo z firmy Prom-IN, ktorý používa dokonca 8 tabletov.

Prom-IN Health Balance Review

Čo môžete od produktu očakávať a čo nie?

Ako som už raz uviedol na samom začiatku recenzie, nečítal som žiadne účinky deklarované výrobcom vopred, aby som sa vyhol placebo efektu. Prvým pozitívnym účinkom, ktorý som pocítil už počas prvého týždňa užívania, bolo výrazné zvýšenie aktivity počas dňa. Počas užívania Health Balance som sa ešte necítil unavený alebo akokoľvek prepracovaný počas dňa, ako som sa cítil predtým. Ďalším zaujímavým zistením pre mňa bola menšia potreba spánku, pričom som oveľa lepšie zvládal ranné vstávanie. Ale možno je to len môj subjektívny pocit.

Po niekoľkých ďalších týždňoch pravidelného užívania som si všimla aj pozitívny vplyv na môj imunitný systém, pretože v predchádzajúcich jesenných obdobiach som bola vždy veľmi často nachladnutá, ale tentoraz nie. Ale určite necítite tento účinok po týždni užívania, naozaj potrebujete dlhodobejšiu suplementáciu.

Keď som po skončení prvého balíka skontroloval, čo výrobca hovorí o rovnováhe zdravia, zistil som, že v podstate súhlasíme s týmito účinkami. Čo som si však nevšimol, je deklarovaný pozitívny vplyv na zlepšenie funkcie a stavu pečene, žlčníka alebo srdca. To by si vyžadovalo lekárske vyšetrenia a testy, ktoré by boli finančne veľmi nákladné

Napriek tomu som bol veľmi spokojný s pozitívnym účinkom Health Balance a musím povedať, že po dlhom čase som opäť narazil na doplnok, ktorého doplnenie má zmysel.

Prom-IN Health Balance Review

Cena, na ktorú nie sme od spoločnosti Prom-IN zvyknutí

Ak pravidelne čítate naše recenzie, potom viete, že Prom-In odporúčame všetkým študentom, najmä pre jeho špičkový pomer ceny a kvality. Napríklad spoločnosť Reflex Nutrition samozrejme vyrába skvelé doplnky, ale len málo ľudí chce do doplnkov investovať viac, ako je potrebné. Zdravotná rovnováha je však svojou cenou úplne mimo štandardov Prom-In. Za dennú dávku 4 kapsuly zaplatíte 16 Kč, čo predstavuje 480 Kč mesačne.

Cenová tabuľka pre Prom-IN Health Balance
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Vyššia cena môže samozrejme niektorých ľudí odradiť, ale v tomto prípade sa naozaj ukazuje kvalita a cena použitých zložiek a investícia sa podľa mňa stále oplatí. Určite jedna z najlepších investícií, ktoré som v poslednom čase urobil.

Prom-IN Health Balance Review

Záverečné hodnotenie

Doplnok, ktorý sa rozhodne oplatí aj napriek relatívne vyššej cene. Raz som ho sám vyskúšal a odvtedy si neviem predstaviť, že by som ho mal prestať používať. Som nesmierne rád, že som po dlhom čase narazil na skutočne funkčný doplnok, ktorý spĺňa presne to, čo deklaruje na obale. Ak hľadáte doplnok, ktorý maximalizuje vašu produktivitu, nenájdete nič lepšie ako Health Balance.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.