Hemnia Full Spectrum 15% CBD olej: Stojí to za pokus? [recenzia]

Posledná úprava: 8. júla 2022

Počuli ste už o oleji CBD? Táto otázka by mala zmysel možno pred niekoľkými rokmi. Dnes už o CBD olejoch vie úplne každý, kto má pripojenie na internet. Výrobcov CBD oleja je čoraz viac a všetci sa predháňajú v tom, kto príde s lepším, účinnejším a celkovo populárnejším produktom. Aj my vo World of Fitness sme vyskúšali niekoľko CBD olejov a podelíme sa s vami o naše pocity. Dnes sa pozrieme na jeden takýto olej a rozoberieme jeho zloženie a možné pozitívne účinky. Konkrétne ide o plnospektrálny 15 % CBD olej od značky Hemnia. 

Hemnia Full Spectrum 15% CBD
Publikované: 8. júla 2022
Upravené: 8. júla 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Iné
Chuť
9.0/10
Čistota
10.0/10
Stravitelnosť
10.0/10
Zloženie
9.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
9.4
z 10 bodov

 

Kúpiť na Canatura.com

Ako sme s ním boli spokojní? Stojí na preplnenom trhu za pozornosť alebo dokonca za uprednostnenie pred konkurenciou? A aké účinky som pocítil po jeho použití? To všetko sa dozviete v dnešnej recenzii.

Čo je to značka Hemnia?

Za vznikom značky Hemnia stojí príbeh o tom, ako jej zakladateľka dospela v živote do bodu, keď už pre ňu práca v korporácii nebola tou správnou cestou. Namiesto toho sa rozhodla dať výpoveď v práci a ukázať ostatným ľuďom spôsob, ako sa zbaviť nekonečného množstva stresu, ktorý sprevádza mnohých ľudí v živote. A zrodila sa Hemnia. Značka, ktorá sa špecializuje na výrobu a testovanie produktov CBD všetkých druhov. Olejom to nekončí. Hemnia ponúka aj kryštály CBD, bylinné zmesi a žuvačky s obsahom CBD. Výrobky spoločnosti Hemnia sú starostlivo testované v profesionálnych laboratóriách a certifikáty o analýze všetkých výrobkov si môžete pozrieť v obchode. Vďaka tomu je zloženie každého výrobku čo najtransparentnejšie a vy si môžete byť istí, že naozaj kupujete to, čo predajca sľubuje.

Spoločnosť Hemnia kladie skutočný dôraz na kvalitu. Zdrojom fotografie je oficiálna webová stránka výrobcu.
Spoločnosť Hemnia kladie skutočný dôraz na kvalitu. Zdrojom fotografie je oficiálna webová stránka výrobcu.

Celospektrálne zloženie a šetrná výroba

Ak nemáte s CBD olejmi žiadne skúsenosti, môže vás označenie "plnospektrálny" zmiasť. Čo to znamená? S CBD olejmi sa môžete stretnúť v dvoch formách. Prvým je izolát, čo je olej obsahujúci len samotné CBD. Na druhej strane, plnospektrálny olej obsahuje okrem CBD aj ďalšie kanabinoidy (CBN, CBG, THCV a iné), terpény a flavonoidy. Jednotlivé látky sa navzájom podporujú, a preto sa plné spektrum olejov spája s oveľa lepšími účinkami ako izoláty. Niektorí ľudia sa obávajú, že plnospektrálne oleje obsahujú aj THC, ktoré je zakázané. V tomto ohľade sa nemusíte obávať. Nájdete v ňom THC, ale jeho množstvo je nižšie ako 0,05 %, čo je úplne legálne a pri užívaní si ho ani nevšimnete. Ďalším faktorom, na ktorý si treba dávať pozor pri výbere CBD oleja, je spôsob výroby. V súčasnosti je najbežnejšou a najšetrnejšou metódou superkritická extrakcia CO2, ktorú používa aj značka Hemnia. Tým sa zabezpečí, že zloženie oleja je čisté a neobsahuje žiadne chemikálie.

Prírodná vôňa a chuť

Každý z nás má iné chuťové preferencie, preto je ťažké tento faktor objektívne posúdiť. Našťastie, pri olejoch CBD nie je chuť dôležitá, takže aj keď vám olej nechutí, nemusíte sa obávať, že by ste kvôli nemu o niečo prišli. Napriek tomu vás určite poteší, ak bude olej príjemne chutiť, pretože to výrazne uľahčí jeho používanie. Chuť CBD oleja od spoločnosti Hemnia ma veľmi príjemne prekvapila. Nie som veľkým fanúšikom olejov, ktoré nemajú žiadnu chuť ani vôňu. Ale hneď ako som prvýkrát otvorila fľašu tohto oleja, zacítila som výraznú konopnú vôňu. Samozrejme, nemusí to byť každému príjemné, ale mne to pripadá ako celkom prirodzená vec pri konopnom produkte a zlepšuje to celkový dojem z tohto oleja. To isté platí aj o chuti, hoci je pravda, že niekoľko kvapiek pod jazykom neucítite. 

Aká je ideálna dávka?

Ak chcete vedieť presnú veľkosť ideálnej dávky CBD oleja, odo mňa ju určite nedostanete. Ideálna dávka neexistuje. Hoci odporúčaná maximálna dávka je 60 mg CBD denne, treba ju brať s rezervou. Každý reaguje na CBD inak. Preto niektorým ľuďom stačí polovičná dávka, aby pocítili pozitívne účinky, zatiaľ čo iní môžu potrebovať oveľa vyššiu dávku. Záleží tiež na tom, aký účinok sa snažíte dosiahnuť, na vašom zdraví, hmotnosti, veku a mnohých ďalších faktoroch. Preto je najlepšie začať s menšími dávkami a postupne ich zvyšovať, kým nedosiahnete úroveň, ktorá vám vyhovuje. Na to však musíte počúvať svoje telo a zistiť, ako reaguje na CBD.

Neprehliadnite: Je CBD zázrak v športovej výžive?

Spravodlivá cena

CBD oleje rozhodne nie sú lacnou záležitosťou. Ich cena sa odvíja od koncentrácie, množstva a najmä kvality. Vzhľadom na cenové rozpätie konkurenčných produktov podobného zloženia a kvality musím povedať, že plnospektrálny 15 % CBD olej od spoločnosti Hemnia má celkom dobrú cenu a vyjde vás na podobnú sumu ako konkurencia.

 

Kúpiť na Canatura.com

Aký účinok môžete očakávať od oleja Hemnia CBD?

Nezriedka sa stáva, že niektorí výrobcovia sa v snahe dosiahnuť čo najlepší predaj uchyľujú k celkom nemorálnym praktikám a zákazníkom sľubujú nereálne účinky CBD olejov na ich organizmus. Aj preto sú právne predpisy v tomto smere čoraz prísnejšie a zakazujú výrobcom (aj predajcom) prezentovať určité potenciálne výhody ako zaručené. Okrem toho je citlivosť každého z nás na CBD iná a každý z nás má v živote iné problémy a zdravotné ťažkosti. Preto je veľmi ťažké objektívne posúdiť, aký účinok CBD skutočne má. Ak k tomu pripočítame vyššie uvedené problémy s legislatívou, hodnotenie CBD olejov sa stáva pomerne komplikovanou disciplínou. Ako môžem hodnotiť výrobok, ak nesmiem uviesť niektoré účinky, ktoré som pocítil, a zároveň musím mať na pamäti, že nie každý musí tieto účinky pociťovať?

Namiesto toho, aby som tu opisoval, ako sa mi výrazne zlepšil spánok, koncentrácia a stres a ako sa mi úplne uľavilo, ako to dnes robia mnohí influenceri, ktorí sú za to platení, poviem toto. Mal som možnosť vyskúšať viac ako jeden CBD olej a porovnať ich skutočné účinky medzi sebou. Po určitom čase používania CBD oleja Hemnia môžem povedať, že to rozhodne neboli zbytočne vyhodené peniaze a nebránila by som sa jeho používaniu v budúcnosti. Ak však chcete skutočne zistiť, ako na vás bude pôsobiť, musíte si to vyskúšať sami.

Spoločnosť Hemnia ponúka veľmi kvalitné oleje, ktorým by sme sa v budúcnosti určite nebránili.
Spoločnosť Hemnia ponúka veľmi kvalitné oleje, ktorým by sme sa v budúcnosti určite nebránili.

Záver

Na trhu je nespočetné množstvo CBD olejov, z ktorých niektoré sú objektívne naozaj nekvalitné, zatiaľ čo iné stoja za vyskúšanie. Plnospektrálny CBD olej Hemnia 15% patrí podľa mňa do druhej kategórie a rozhodne by som ho neváhal odporučiť každému, kto uvažuje o kúpe CBD oleja. Je to najlepší CBD olej, aký som kedy vyskúšal? Pravdepodobne nie, ale rozhodne sa osvedčil viac než dobre. Osobne veľmi oceňujem 15 % obsah CBD, pretože je to tiež zlatá stredná cesta, ktorá nie je ani príliš silná, ani príliš slabá. Ak dávate prednosť silnejšiemu alebo slabšiemu variantu, v ponuke spoločnosti Hemnia si určite vyberiete.

Chcete vyskúšať CBD olej, ale táto recenzia vás nepresvedčila? Pozrite si náš rebríček najlepších CBD olejov a dajte niektorému z nich šancu.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.