PEScience High Volume - Netradičný predtréningový tréning, ktorý upútal našu pozornosť (recenzia)

Posledná úprava: 19. august 2021

Po dlhom čase som sa opäť dostala k recenzii menej známej zahraničnej značky PEScience. Konkrétne ide o preskúmanie predtréningovej pumpy, ktorá neobsahuje stimulanty

V zahraničí je tento výrobca veľmi uznávaný a jeho výrobky sú oceňované pre svoju kvalitu. Preto som sa rozhodla, že si z ich sortimentu niečo vyberiem a pozriem sa na to, či to nie sú len marketingové reči a či ich výrobky naozaj stoja za to.

Kam by som teda dal tento predtréningový prípravok? Obstojí v porovnaní s konkurenčnými produktmi, ktoré tu používame, ako napríklad M3/S Pump alebo Blood Storm? Cítil som po jeho použití nejaké účinky? Aká bola jeho chuť alebo rozpustnosť? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnom článku.

PEScience High Volume
Publikované: 19. august 2021
Upravené: 19. august 2021
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Nakopávače
Chuť
8.2/10
Rozpustnosť
9.9/10
Účinok
9.3/10
Zložky
8.1/10
Cena
5.5/10
Celkové hodnotenie
8.2
z 10 bodov
Najlepšiu cenu pre PEScience Veľký objem nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

PEScience je jedným z popredných svetových výrobcov doplnkov stravy, ktorý sa snaží všetky svoje doplnky stravy stavať na prvotriednej kvalite a jedinečnej chuti. Za touto spoločnosťou stojí okrem iného množstvo vedcov, ktorí sa zaujímajú o moderné poznatky a štúdie, na základe ktorých vytvárajú nové doplnky.

Musím povedať, že všetky ich výrobky sú svojím spôsobom jedinečné. V minulosti som recenzoval proteín od rovnakej značky, ktorý obstál veľmi dobre, takže som zvedavý, ako obstojí tento výrobok.

Ale dosť bolo úvodných slov, poďme k samotnej recenzii.

Patentovaný vzorec, ktorý funguje

zloženie PES s vysokým objemom

  • L-citrulín

Ide o veľmi dobre známu látku, ktorá sa pridáva do nakopávačov z dôvodu prekrvenia svalov, ich väčšieho napumpovania, pomáha zásobovať svaly živinami a v neposlednom rade vďaka nej môžete urobiť viac opakovaní, čo vedie k väčšiemu nárastu svalovej hmoty.

  • arginínové nitráty pod patentovanou značkou NO3-T™

Arginínové nitráty majú podobnú funkciu ako spomínaný L-citrulín, ktorý v podstate dopĺňa. Jeho účinok sa opäť najvýraznejšie prejavuje pri napumpovaní svalov, prekrvení a svalovej svalovine.

  • Performance Pump Matrix Ide o komplex troch zložiek, konkrétne taurínu, glycerolu a extraktu z koreňa Ferula Asafoetida (separátor diablovho trusu).

Glycerol priamo podporuje prietok krvi a plnosť svalov. Pri užívaní glycerolu pred tréningom svaly do seba nasajú veľké množstvo vody, vďaka čomu sa budeme cítiť plní a počas tréningu pocítime kvalitné svalové kontrakcie a prietok krvi.

Taurín pozitívne ovplyvňuje schopnosť svalových buniek prijímať energiu a zároveň obnovovať energetické zásoby počas tréningu. V preklade budeme mať viac energie a zvládneme dlhšie a náročnejšie tréningy.

vysokoobjemové zloženie psov

Extrakt z koreňa Ferula Asafoetida je adaptogénna zložka predtréningovky, ktorá pozitívne ovplyvňuje nervový systém, uvádza telo do stavu bdelosti, znižuje stres a podporuje regeneráciu po cvičení.

Preworkout je z väčšej časti sladený sukralózou, ktorá sa považuje za jednu z najbezpečnejších možností sladenia. Pri nadmernej konzumácii sukralózy (sukralózu naozaj nemôžete konzumovať nadmerne) sa môžu vyskytnúť problémy so zadržiavaním vody alebo zhoršeným trávením

Ten je tu doplnený acesulfamom K, o ktorom na internete koluje veľa negatívnych informácií. Mal by som však zdôrazniť, že existuje mnoho štúdií, ktoré popierajú negatívne účinky alebo sa dosahujú len pri extrémne vysokých množstvách, ktoré je v podstate nemožné dosiahnuť bežným spôsobom. Považuje sa tiež za dobré a bezpečné sladidlo.

V zložení sa uvádzajú chemické aj prírodné arómy, ale nie sú špecifikované.

V príchutiach cukrová vata a malinová limonáda nájdete prírodné farbivá, avšak v tretej príchuti paradise cooler sú farbivá chemické. Nájdete tu farbivá Allura Worm, Tartrazín a SY Yellow. ide o kontroverzné farbivá, ktoré sa na našom území používajú len zriedka. Treba poznamenať, že nie sú vhodné pre deti a mohli by ovplyvniť ich pozornosť a hyperaktivitu

Dospelá populácia sa týchto farbív nemusí príliš obávať, v malých množstvách (ako sú v High Volume) nemajú žiadny negatívny účinok.

Kompozičná fotografia

Príprava aj s lyžicou za niekoľko sekúnd

príprava

Pri konzumácii predtréningovky som postupoval podľa pokynov výrobcu. Jednu dávku 14 gsom rozmiešal v 200-300 ml vody.

Rozpustnosť predtréningovky nebola absolútne žiadny problém. Pri príprave som použila čajovú lyžičku a všetko sa okamžite rozpustilo. Netvoria sa žiadne hrudky ani pena.

Ani pri miešaní predtréningovky v šejkri sa nevytvorili žiadne hrudky alebo pena. Skrátka, príprava ma veľmi prekvapila a všetko bolo úplne bez problémov.

Tip: Ak chcete pocítiť väčší účinok, pokiaľ ide o napumpovanie, sústredenie a žilnatinu, nebojte sa zvýšiť dávku napríklad na 20-25 g. Samozrejme, bude to veľmi drahé.

Nebude to stáť veľa, ale bude to oveľa drahšie

Predtréningovú pumpu konzumujem zhruba 30-40 minút pred tréningom, aby sa všetky látky počas tohto času dostatočne vstrebali.

Druhým dôležitým bodom je, že pumpu užívam vždy nalačno. Približne 90 minút po poslednom pevnom jedle

Cítil som zmenu na svojom tele, cítil som sa plnší a sústredenejší na tréning po 30 minútach od konzumácie. Počas niekoľkých prvých sérií boli príslušné svalové partie dostatočne zahriate a napumpované.

V produkte High Volume nie je žiadna forma stimulantov. Neočakávajte preto žiadny rýchly nárast energie, skôr očakávajte postupné uvoľňovanie energie a zvýšenie chuti do tréningu.

Odporúčam držať sa minimálnej odporúčanej dávky od výrobcu, aby sa dosiahli účinky, ktoré opisujem v prehľade.

Tip: Pri konzumácii je dôležité byť aspoň 1 hodinu po jedle, aby sa zabezpečilo účinné vstrebávanie všetkých látok do tela.

Všetky príchute sú veľmi silné a sladké

Od testovaných chutí som príliš veľa neočakával a v istom zmysle som urobil dobre. Pri prvom dúšku sa mi všetky chute veľmi páčili, boli ako sladká šťava. Čím dlhšie som ich však pil, tým viac mi začali vadiť, pretože boli na mňa príliš sladké. To je jediné veľké mínus, dokonca som musela pridať viac vody, aby som zmiernila tú hroznú sladkosť.

hotový nápoj

  • Paradise Cooler (8/10) na prvé ochutnanie skvelá ovocná, letná príchuť, ktorú by som si vedel predstaviť používať častejšie. Problémom je však prílišná sladkosť výrobku. Chuť som si veľmi vychutnala, keď som výsledný nápoj dala vychladiť do chladničky alebo mrazničky, kde sa zmenil na ovocnú, vodovú zmrzlinu.
  • Cotton Candy (7/10), tu je sladkosť cítiť najviac. Na druhej strane, asi to nie je prekvapujúce, keď to má byť príchuť cukrovej vaty, ktorú v skutočnosti dokonale pripomína. Je to naozaj autentická chuť cukrovej vaty, ktorá mi opäť najviac chutila, pokiaľ bola čo najviac vychladená.
  • Malinová limonáda (7/10) je príchuť, ktorú som od prvého otvorenia presne necítil. Páchne chémiou a sotva pripomína maliny. Na druhej strane, aj keď sa rozmieša vo väčšom množstve vody, stále si zachováva sladkú chuť a nechutí zle. Môžete si naň zvyknúť ešte pred tréningom. K lepšiemu hodnoteniu však určite chýba dôveryhodnejšia malinová príchuť.

Vo finále nemá žiadna z príchutí chemickú pachuť, konzistencia nápoja je krásne vodnatá a vo vnútri nie je žiadny nerozpustný prášok.

Tip: Ak nemáte radi sladké príchute, budete musieť predtréningovú zmes veľmi zriediť. nebál by som sa použiť až 600 ml vody na 14 g.

Za veľký objem si musíte priplatiť

Výrobca PEScience preworkout dodáva v 252g baleniach, ktoré na nám dostupných e-shopoch stoja v prepočte 799,- Kč.

Ak dodržíte odporúčanú dávku 14 g, v jednom celom balení je 18 porcií . V tomto prípade vás jedna dávka bude stáť celkovo 44,- Sk, čo je na naše pomery vyššia cena, než na akú sme zvyknutí, avšak kvalita a účinok preworkoutu za to stojí.

V porovnaní s konkurenčnými produktmi je oveľa drahší, napríklad s pumpou M3/s od spoločnosti Czech Virus vás jedna hardcore dávka vyjde na 30,- Kč.

Tip: Pre lepší chuťový zážitok odporúčam zmes rozmiešanú vo vode preliať do menšej nádoby a zamraziť v mrazničke. Výsledkom je veľmi chutná vodová zmrzlina.

Najlepšiu cenu pre PEScience Veľký objem nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Záverečné hodnotenie

To nás privádza na koniec. Stojí teda za to investovať do predtréningovej pumpy s vysokým objemom od spoločnosti PEScience? Podľa môjho názoru sa za túto vysokú cenu neoplatí.

Celkovo som bol pozitívne prekvapený vysokým objemom. Je to skvelý funkčný a kvalitný produkt, ktorý má určite svoje miesto v predtréningovej suplementácii. Účinok, ktorý som pocítil po jeho použití, bol veľmi výrazný a hlavne dlhotrvajúci.

Jediným veľkým mínusom na takmer bezchybnom výrobku je cena, ktorá je naozaj mimoriadne vysoká. Bohužiaľ musím byť úprimný a za túto cenu to vôbec nestojí za to, radšej by som získal konkurenčný výrobok s rovnakým účinkom za výrazne nižšiu cenu.

Výrobca PEScience vie, ako vytvoriť kvalitné výrobky, ktoré fungujú, avšak je známe, že si účtuje zbytočne vysokú cenu.

Ak sa však niekedy rozhodnete investovať do High Volume, určite nebudete sklamaní, svoj účel splní do bodky. Ak vám však viac záleží na každom cente, kúpte si radšej lacnejšiu alternatívu.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.