Honor Magic Earbuds - Magické slúchadlá s aktívnym potlačením hluku (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Ako viete, spoločnosť Honor to má v oblasti mobilných telefónov jednoduché. Jeho telefóny nemôžu obsahovať služby Google, takže nie je divu, že sa teraz zameriava na inteligentné hodinky, bezdrôtové telefóny a dokonca aj notebooky.

Nové slúchadlá Magic Earbuds však boli príjemným prekvapením hneď na začiatku, pretože ponúkajú aktívne potlačenie hluku za polovičnú cenu ako Airpods Pro od Apple. Je však ANC vôbec viditeľný? Znejú slúchadlá dobre? Zistite to v dnešnej recenzii.

Honor Magic Earbuds
Publikované: 30. apríla 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Honza Malý
Kategória: Inteligentné zariadenia
Zvuk
8.0/10
Vytrvalosť
6.0/10
Pripojenie
8.5/10
Funkcie
9.5/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnotenie
8.2
z 10 bodov

Na úvod treba spomenúť, že slúchadlá Honor Magic Earbuds sa okrem typickej bielej farby (Pearl White) predávajú aj v tyrkysovo modrej (Robin Egg Blue). Môžete si tak vybrať dizajn, ktorý sa bude najčastejšie hodiť k vášmu oblečeniu.

Návrh a realizácia

Samotná krabička vyzerá celkom prémiovo, čo potvrdzuje niekoľko indikačných LED diód, moderný konektor USB-C a dokonca aj tlačidlo na resetovanie slúchadiel, čo je skôr rarita. Súčasťou balenia sú tradične aj náhradné slúchadlá rôznych veľkostí, čo je veľká výhoda.

ako fungujú kontrolky LED?

Prvý indikátor LED sa nachádza na vonkajšej strane bezdrôtových slúchadiel. Táto dióda indikuje % nabitia samotnej skrinky a informuje nás aj o tom, či sa skrinka práve nabíja.

Druhú indikačnú diódu nájdete po otvorení samotnej krabice. Táto kontrolka indikuje % nabitia samotných slúchadiel a informuje nás aj o tom, či sú slúchadlá vo fáze párovania atď.

Slúchadlá sú tvarované ako štuple do uší, čo oceňujem. Som presne ten typ, ktorý nemá rád pumpy v štýle Airpods v uchu a často mi vypadávajú. Po vybratí pravého silikónového špuntu slúchadlá Magic Earbuds úplne dokonale sedia. Nevypadávajú a samy o sebe už dokážu príjemne potlačiť okolitý hluk.

Niekoľko dôležitých parametrov slúchadiel Honor Magic Earbuds:

  • Bluetooth 5.0
  • Jedno slúchadlo váži 5,4 g
  • 10 mm snímače
  • Jednoduchšie párovanie s telefónmi EMUI 10.0 a vyššími verziami
  • 3 rôzne veľkosti slúchadiel v balení

Dizajn a výkon slúchadiel Honor Magic Earbuds

Kvalita zvuku

Slúchadlá Honor Magic Earbuds ponúkajú celkom dynamický zvuk, ktorý sa príjemne prispôsobí konkrétnemu žánru. Frekvencie stredného pásma síce nie sú také ostré a presné, ako by som si predstavoval, ale celkovo ponúkajú vierohodný zvuk, ktorý si väčšina bežných používateľov obľúbi.

Slúchadlá Honor Magic Earbuds som priamo porovnal s Anker Liberty Air 2 a slúchadlá Samsung Galaxy Buds+, ktoré podľa mňa znejú príjemnejšie, detailnejšie a živšie. Takže by tu bol priestor na zlepšenie, ale stále majme na pamäti, že ani Anker, ani Samsung neponúkajú aktívne potlačenie hluku.

Môj výber
Ak si vyberiete slúchadlá z uší, automaticky sa pozastaví počúvanie hudby alebo podcastu. Ide o veľmi užitočnú funkciu, ktorú slúchadlá Honor Magic Earbuds dokážu spoľahlivo vykonávať.

Zvuk slúchadiel Honor Magic Earbuds

Je potlačenie hluku skutočne účinné?

Pri správnej veľkosti náušníkov dokážu samotné slúchadlá veľmi účinne potlačiť okolitý hluk. Odporúčam však využiť aktívne potlačenie hluku, ktoré využíva dva mikrofóny na kvalitné potlačenie hluku.

Pri týchto slúchadlách okamžite zistíte, kedy je ANC zapnuté. Odfiltruje nižšie frekvencie, ktoré vyžarujú napríklad motory. V lietadlách, metre a električkách tak budete počuť menej hluku ako zvyčajne. Bol som veľmi príjemne prekvapený, ako dobre môže ANC fungovať v tejto cenovej kategórii.

Ďalšie zaujímavé funkcie aplikácie

Slúchadlá Honor Earbuds sa pripájajú cez Bluetooth 5.0 a ak máte telefón s EMUI 10.0 a vyšším, párovanie slúchadiel bude ešte jednoduchšie. Podobnú funkciu ponúkajú vo svojich slúchadlách aj spoločnosti Samsung a Apple.

Pri prvom párovaní sa nezľaknite, ak v protokole Bluetooth nenájdete slúchadlá pod správnym názvom. Slúchadlá Honor Magic Earbuds hľadajte pod názvom FlyPods 3 alebo Huawei Walrus, čo by mal byť identický produkt, len s iným názvom pre čínsky trh.

Slúchadlá majú dotykové plochy, ktoré fungujú veľmi spoľahlivo, a jednotlivé funkcie ťukania môžete nastaviť priamo v aplikácii Huawei AI Life. Stačí slúchadlá spárovať a hneď si môžete vybrať vlastné kombinácie:

  • Zapnutie alebo vypnutie aktívneho potlačenia hluku
  • Zapnutie alebo vypnutie režimu "okolité zvuky", ktorý do slúchadiel pustí viac zvuku
  • Pozastavenie hudby
  • Preskočiť hudbu
  • Prijímanie alebo odmietanie hovorov atď.

Aplikácia sa používa aj na inštaláciu aktualizácií slúchadiel, takže v budúcnosti môžeme očakávať ďalšie drobné vylepšenia.

MÔJ TIP
Vďaka 3 mikrofónom ponúkajú slúchadlá pomerne čistý a hlasný zvuk. Ak teda často telefonujete so slúchadlami, slúchadlá Honor Magic Earbuds budú skvelou voľbou. Ak vás zaujíma konkrétna ukážka mikrofónu, nájdete ju v mojej videorecenzii:

Funkcie slúchadiel Honor Magic Earbuds

Vytrvalosť

Z tohto hľadiska boli slúchadlá Honor Magic Earbuds skôr sklamaním. Samotné slúchadlá vydržia počúvať 3,5 hodiny, ale so zapnutým aktívnym potlačením hluku sa dostanete na ešte nižšie hodnoty. Box im poskytuje ďalších 13 hodín počúvania, ale to stále nie je oslnivý parameter. Taký Anker Liberty Air 2, ktorý som nedávno testované vydržali mi 7 hodín na jedno nabitie a krabička im poskytla ďalších 21 hodín výdrže.

Na druhej strane som nikdy počas počúvania nedostal upozornenie na slabú batériu. Ak slúchadlá používate len pri dochádzaní do práce a z práce, pravdepodobne ich budete nabíjať len raz týždenne.

Musím však spomenúť absenciu bezdrôtového nabíjania, ktoré ponúka väčšina bezdrôtových slúchadiel v tejto cenovej kategórii. Nabíjať teda budeš káblom USB-C, ktorý je súčasťou balenia.

Výdrž slúchadiel Honor Magic Earbuds

Splnia svoju cenu?

Slúchadlá Honor Magic Earbuds sa predávajú za cenu od 2 999 Sk (110 €), čo za slúchadlá s aktívnym potlačením hluku rozhodne nie je veľa. V podobnej cenovej kategórii nájdeme aj Anker Liberty Air 2, ktoré majú o niečo lepší zvuk, lepšiu odolnosť a vyššiu certifikáciu na vodu. Chýba im však kľúčové potlačenie hluku. Je teda na vás, ktoré aspekty sú pre vás kľúčové.

Záverečné hodnotenie

Hoci slúchadlá Honor Magic Earbuds neznejú tak špičkovo ako iné bezdrôtové slúchadlá do 3 000 Sk, vzhľadom na ich cenu im nie je takmer čo vytknúť. Kvalita zvuku je primeraná, mikrofóny na uskutočňovanie hovorov sú dostatočne hlasné a najmä aktívne potláčanie šumu funguje naozaj spoľahlivo.

Osobne by som ocenil väčšiu výdrž batérie. Čím menej často musím myslieť na dobíjanie, tým lepšie, samozrejme. Napriek nižšej výdrži batérie vám však slúchadlá vydržia jeden pracovný týždeň.

Slúchadlá Honor Magic Earbuds môžem s čistým svedomím odporučiť.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.