Honor Magic Watch 2 - Skvelé inteligentné športové hodinky (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Na trhu s inteligentnými hodinkami sa každú chvíľu objavuje toľko nových produktov, že sa v nich môže stratiť aj ten najzarytejší milovník technológií. Hodinky Honor Magic Watch 2 však boli pre mňa od začiatku jasnou voľbou na testovanie, pretože ma veľmi zaujal ich dizajn a špecifikácie.

Čo však ponúknu vášnivým športovcom? Oplatí sa do nich investovať? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Honor Magic Watch 2
Publikované: 1. marca 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Inteligentné zariadenia
Cena/výkon
8.5/10
Vytrvalosť
8.1/10
Dizajn
9.9/10
Funkcie
9.0/10
Zobrazenie hodiniek
8.9/10
Celkové hodnotenie
8.9
z 10 bodov

 

Porovnanie cien v obchode

 

Hneď na úvod treba dodať, že som tieto hodinky testoval niekoľko týždňov, počas ktorých som ich nosil neustále, a preto môžem okrem výhod spomenúť aj nevýhody, ktoré radikálne prevažujú. Mimochodom, ak dávate prednosť videorecenzii pred písomnou recenziou, môžete si pozrieť nasledujúcu podrobnú recenziu z kanála GeekBoy:

Hodinky Magic Watch 2 sa dizajnovo skvele hodia k spoločnosti

Úplne prvá vec, ktorú musím na hodinkách Honor Magic Watch 2 zdôrazniť, je, že sa skvele hodia napríklad k obleku do spoločnosti, hoci ide o športové hodinky a majú celý rad vynikajúcich športových funkcií.

Zároveň však dokážu na vašom zápästí vyzerať elegantne a na výber máte množstvo ciferníkov, ktoré sa hodia ku každému kúsku vášho oblečenia. A ak vám nevyhovuje žiadny ciferník, môžete si nastaviť vlastný z fotografií uložených v galérii.

Na hodinkách tak môžete mať svoju priateľku, čisto jednofarebné pozadie alebo dokonca monštruózne bicepsy Arnolda Schwarzeneggera. K dispozícii sú dve tlačidlá, jedno na zobrazenie ponuky, funkciu druhého si môžete nastaviť sami, ale v základných nastaveniach vám zobrazí výber športových aktivít.

Dizajn hodiniek Honor Magic Watch 2

Široká škála funkcií, ktoré inde nenájdete

Ak by som mal v dnešnej recenzii vymenovať všetko, čo hodinky Honor Magic Watch 2 dokážu, bol by to zoznam na niekoľko strán. Namiesto toho však radšej vyzdvihnem funkcie, ktoré vo väčšine konkurenčných hodiniek na trhu nenájdete. A ešte viac, ak sa pohybujete v rovnakej cenovej kategórii ako hodinky Magic Watch 2.

1. Možnosť telefonovať

Keď som dostal svoje prvé inteligentné hodinky, bol som nadšený, koľko času mi ušetrí možnosť prijímať textové správy a iné oznámenia. Hodinky Honor Magic Watch 2 však dokážu prijímať aj telefónne hovory, čo im dodáva úplne nový rozmer praktického využitia

Hoci mikrofón nie je veľmi hlasný, na uskutočnenie krátkeho hovoru je dostatočne hlasný. Najmä v práci nebudete musieť hľadať mobilný telefón a všetko pohodlne zvládnete len s hodinkami, čo ušetrí naozaj veľa času.

Funkcie hodiniek Honor Magic Watch 2

 

Kde kúpiť najlacnejšie?

 

2. Môžete do nej nahrať hudbu

To, že inteligentné hodinky dokážu prepínať hudbu z telefónu, je dnes už samozrejmosťou. Honor to posunul na vyššiu úroveň tým, že samotným hodinkám poskytol 2 GB interného úložiska, takže môžete hudbu nahrávať priamo do hodiniek. V praxi vám to uľahčí život napríklad v tom, že si do posilňovne vôbec nemusíte brať telefón, pretože všetku hudbu si môžete pustiť do slúchadiel z hodiniek.

3. Monitorujte svoj stres

Monitorovanie stresu je funkcia, ktorá sa mi na hodinkách veľmi páčila, pretože je opäť dosť netradičná. Funguje na základe rozdielov v kolísaní srdcovej frekvencie a získate skvelú spätnú väzbu o tom, či a prípadne ako veľmi ste v jednotlivých častiach dňa vystresovaní

Miernou nevýhodou je, že ak napríklad náhle začnete bežať z režimu odpočinku, hodinky to nemusia nutne vnímať ako aktivitu, ale ako stres, takže meranie nie je vždy presné, ale v 99 % prípadov funguje monitorovanie stresu spoľahlivo.

Monitorovanie hodiniek Honor Magic Watch 2

4. Mimoriadne sofistikované monitorovanie spánku

Najlepšou funkciou, ktorú som si na hodinkách zamiloval, je monitorovanie spánku, ktoré funguje veľmi dobre a v porovnaní s predchádzajúcimi hodinkami, ktoré som testoval, je oveľa spoľahlivejšie.

V aplikácii si môžete každé ráno pozrieť veľmi prehľadný graf, ktorý rozlišuje hlboký, ľahký a REM spánok, čo je veľmi pôsobivé. Uvidíte tiež percentuálne podiely jednotlivých častí a porovnanie s referenčnými úrovňami, ktoré môžete dosiahnuť.

Výdrž batérie až 14 dní?

Jednou z mála nevýhod, ktoré som si pri používaní hodiniek všimol, bola nižšia výdrž batérie v porovnaní s hodinkami Xiaomi GTR, ktoré som testoval skôr. Veľmi ma prekvapilo, že výrobca udáva výdrž batérie až 14 dní, keďže som hodinky v praxi nabíjal približne každý siedmy až ôsmy deň.

Je pravda, že som využíval väčšinu funkcií, ktoré dávajú batérii zabrať, ako napríklad nepretržité monitorovanie srdcového tepu alebo neustále zapnutý displej, ale Xiaomi GTR vydržali za všetkých okolností viac ako dva týždne, čomu sa hodinky Honor Magic Watch 2 ani zďaleka nepribližujú. Na druhej strane, mnohé hodinky je potrebné nabíjať dvakrát denne, takže potrebu nabíjať každý týždeň rozhodne nepovažujem za nevýhodu.

Výdrž batérie hodiniek Honor Magic Watch 2

Pomer cena/kvalita je bezkonkurenčný

Hodinky Honor Magic Watch 2 vás vyjdú na 5000 Kč, čo je pomerne vysoká cena a kúpu si určite každý z vás dobre rozmyslí. Keď však vezmete do úvahy, čo všetko hodinky dokážu, a porovnáte ich s konkurenciou, zistíte, že vo svojej cenovej kategórii naozaj nemajú konkurenciu.

Možnosť nahrávať hudbu, telefonovať s nimi alebo nahrať si vlastný ciferník zvyčajne ponúkajú oveľa drahšie hodinky. Ak teda chcete vysokú kvalitu za nízku cenu, určite si vyberte hodinky Magic Watch 2.

Majú hodinky nejaké nevýhody?

Jedinou nevýhodou, ktorú som pri hodinkách Magic Watch 2 zaregistroval, bola náročnosť ich spárovania s telefónom. Očakával som, že to bude otázka niekoľkých sekúnd, ale okrem aplikácie Zdravie, ktorá sa nainštalovala okamžite, som musel nainštalovať aj mobilné služby Huawei, ktoré zabrali ďalšie miesto v telefóne a ich stiahnutie trvalo pomerne dlho. Ak by sme tieto hodinky vypustili, určite by som mohol kritizovať aj rozdiel medzi variantmi.

Ak si totiž vyberiete dámsku verziu, teda tú so 42 mm displejom, získate podstatne horšie funkcie. Okremhoršej výdrže batérie a iba 128 MB pamäte budete ochudobnení aj o možnosť prijímať telefónne hovory, čo mi kazí celkový pohľad na tieto hodinky. V prípade, že máte na výber, určite by som uprednostnil väčší, t. j. 46 mm ciferník, ktorý má oveľa širšiu škálu funkcií.

Honor Magic Watch 2 nevýhody

Záverečné hodnotenie

Ak máte k dispozícii 5 000 Kč a hľadáte spoľahlivé inteligentné hodinky, ktoré zvládnu naozaj všetko, čo k životu potrebujete, a ešte oveľa viac, Honor Magic Watch 2 sú jasnou voľbou, pretože v tejto cenovej kategórii nič lepšie nedostanete. Kombinuje elegantný dizajn a pomerne dlhú výdrž batérie so skvelým monitorovaním vašej kondície - od prehľadného grafu srdcovej frekvencie počas dňa až po stres a spánok.

Tieto hodinky sú teda nielen ideálnym kompromisom medzi cenou a kvalitou, ale aj ideálnym kompromisom medzi športovými a praktickými hodinkami, a preto ich nemôžem neodporučiť.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.