Prom-IN Intra Amino: Správne aminokyseliny pre šport (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Po mojom obľúbenom BCAA Synergy prišla spoločnosť Prom-IN s ďalším doplnkom tohto typu, a to Intra Amino.

Hneď na začiatku je dôležité poznamenať, že tieto aminokyseliny sa nepoužívajú primárne pred tréningom, ale počas tréningu, pretože hydratujú telo a dodávajú mu potrebné aminokyseliny. Ale čo s nimi? Oplatí sa ich kúpiť? Ako chutia? Poskytujú skutočne to, čo výrobca sľubuje? To všetko a oveľa viac sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

Prom-IN Intra Amino
Publikované: 30. mája 2018
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Aminokyseliny, BCAA
Chuť
8.5/10
Rozpustnosť
9.9/10
Vstrebateľnosť
9.5/10
Zložky
9.9/10
Cena
9.6/10
Celkové hodnotenie
9.5
z 10 bodov
Najlepšiu cenu pre Prom-IN Intra Amino nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Hoci je moja recenzia tohto doplnku veľmi pozitívna, odporúčam pred kúpou dôkladne premýšľať, či vôbec potrebujete BCAA pri tréningu. Ak užívate klasické BCAA pred tréningom, nie je potrebné užívať ďalšie BCAA počas tréningu.

Tento doplnok je skôr alternatívou pre športovcov, ktorí vykonávajú street workout, beh alebo akýkoľvek aeróbny šport a chcú telu dodať potrebnú hydratáciu a aminokyseliny

-

Ideálny vzorec na použitie pri športe

Podľa môjho názoru je najdôležitejším kritériom pri výbere akéhokoľvek doplnku zloženie, preto ho kontrolujem ako prvé. Tu ma prvýkrát zaujala spoločnosť Intra Amino.

Tento hydratačný nápoj sa skladá z 5 kľúčových aminokyselín (L-leucín, L-izoleucín, L-valín, beta-alanín a citrulín malát), ktoré sú obohatené o vitamíny a elektrolyty na podporu hydratácie počas cvičenia.Všetky dostupné zložky sú vysoko kvalitné a rýchlo sa vstrebávajú, čo robí z Intra Amino ideálny doplnok pre všetky silovo vytrvalostné športy

NÁŠ TIP!
Môžete použiť aj klasické BCAA, napríklad od spoločnosti Prom-IN, ktorá zvíťazila v našom rebríčku. Nielenže skvele chutia, ale majú aj vynikajúce zloženie.

Najdôležitejšie výhody v bodoch:

  • Dodávajú telu 5 najdôležitejších aminokyselín
  • Zabezpečenie optimálnej hydratácie vďaka elektrolytom
  • Skvelá chuť a vysoká rozpustnosť
  • Viac ako 8 g aminokyselín na porciu
  • Podporuje výkon v športe

Osviežujúca chuť

Podobne ako BCAA Synergy, aj príchute Intra Amino sú veľmi osviežujúce a vyvážené. Najviac sa mi páčila hrušková príchuť, ktorá je síce trochu netradičná, ale chutí úplne úžasne.

Treba však poznamenať, že ani ružový grapefruit nezaostáva. Na druhej strane, jablková príchuť, od ktorej som očakával najviac, ma pomerne sklamala, pripadala mi príliš umelá

-

Skvelá rozpustnosť a bezkonkurenčná vstrebateľnosť

Ako sme podrobne opísali v našom článku BCAA pod mikroskopom, vetvené aminokyseliny neprechádzajú pečeňou, a preto je ich vstrebávanie takmer okamžité. Beta alanín a citrulín sa tiež veľmi rýchlo vstrebávajú. Intra Amino sú preto ideálnym doplnkom pre šport

Ich rozpustnosť je tiež bezproblémová. Počas prípravy nepenia, netvoria hrudky a v klasickom šejkri sa rozpustia v priebehu niekoľkých sekúnd

Optimálny pomer cena/kvalita

Za 550g balenie zaplatíte (bez špeciálnych ponúk) 719 Sk, čo je rovnaká cena, akú platíte za klasické Synergy BCAA. Aj keď je táto cena veľmi pekná, dôrazne by som zvážil, či tento doplnok potrebujete. Ak chodíte do posilňovne, BCAA pred tréningom vám budú stačiť

Na záver by som Intra Amino odporučil všetkým aeróbnym športovcom, ktorí nekladú príliš veľký dôraz na suplementáciu pred a po tréningu. Pre ostatných určite nie sú nevyhnutnosťou, ale určite stoja za vyskúšanie

Najlepšiu cenu pre Prom-IN Intra Amino nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.