Joint Care Drink - Účinná starostlivosť o zdravé kĺby? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Kĺbová výživa je takou večne horúcou témou. Existujú stovky rôznych druhov, od jednotlivých zložiek až po prípravky kombinujúce desiatky látok, ktoré často nemajú preukázanú účinnosť. Výber toho správneho môže byť trochu zložitý, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá. Ale keď Prom-IN uviedol na trh svoj nový nápoj Joint Care Drink, vedela som, že mám svojho favorita.

Ako môžem hodnotiť zložky? Chutilo mi toto jedlo lepšie ako obľúbený Joint Max od Czech Virus? Oplatí sa to vyskúšať? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Prom-IN Joint Care Drink
Publikované: 14. august 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Kĺbová výživa
Chuť
9.9/10
Rozpustnosť
9.8/10
Účinok
9.7/10
Zložky
9.8/10
Cena
8.2/10
Celkové hodnotenie
9.5
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN Joint Care Drink
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 22,83
Cena:  € 20,60
Cena:  € 22,74

Pre úplnosť zostáva dodať, že táto kĺbová výživa sa umiestnila na prvom mieste v našom rebríčku najlepších kĺbových prípravkov, kde porovnávame najlepšie doplnky v tejto kategórii. Ak vás teda skôr ako samotná recenzia zaujíma porovnanie s konkurenciou, určite navštívte našu stránku s porovnaním.

Iba kvalitné osvedčené zložky

Keď sa pozriete na Joint Care Drink, pravdepodobne na prvý pohľad neuvidíte žiadny rozdiel v porovnaní s inými konkurenčnými produktmi kĺbovej výživy. Nájdete tu kolagén, glukozamín, chondroitín, MSM a ďalšie bežne používané zložky. Táto kĺbová výživa sa vyznačuje kvalitou zložiek. Najmä dva špecifické kolagény, ktoré zohrávajú najvýznamnejšiu úlohu v zložení:

  • 5000 mg hydrolyzovaného kolagénu Fortigel, ktorý aktívne pomáha regenerovať kĺbovú chrupavku. Ide o chránenú značku, ktorá zaručuje vysokú kvalitu a čistotu.
  • 5000 mg hydrolyzovaného kolagénu Tendoforte, typu kolagénu, ktorý sa zameriava predovšetkým na poranené šľachy a väzy, ktoré sú u tvrdo trénujúcich športovcov extrémne namáhané. Urýchľuje zotavenie po zranení šliach, pomáha úspešne predchádzať ich opotrebovaniu a udržuje šľachy a väzy pružné
  • 1200 mg glukozamín sulfátu pre lepšiu pohyblivosť kĺbov
  • 600 mg MSM, ktorý zabraňuje poškodeniu chrupavky voľnými radikálmi a je zdrojom síry
  • 600 mg chondroitín sulfátu, ktorý pomáha budovať a obnovovať spojivové tkanivá
  • 300 mg extraktu z boswellie serraty, ktorá obsahuje protizápalové látky, ktoré pomáhajú pri akútnej bolesti kĺbov
  • 200 mg kyseliny hyalurónovej, ktorá prispieva k správnemu mazaniu namáhaných kĺbov, pretože je súčasťou synoviálnej tekutiny
  • 10 mg kapsaicínu, ktorý je užitočný pri znižovaní bolesti kĺbov a svalov
  • 100 mg vitamínu C, ktorý prispieva k tvorbe kolagénu

Osobne si myslím, že za zmienku stojí aj nižší obsah MSM v porovnaní s konkurenčnými prípravkami. MSM je zdrojom síry, ktorá môže vo väčšom množstve spôsobiť zdravotné problémy, a v neposlednom rade môže zhoršiť vstrebávanie kolagénu, čo je samozrejme nežiaduce. Takže ak by som mal zhodnotiť zložky, myslím, že výrobca myslel na všetko a vytvoril takmer dokonalý produkt

Starostlivosť o kĺby Pitná kĺbová výživa
V nápoji Joint Care Drink nájdete len kvalitné ingrediencie.

Chuťovo je bezkonkurenčná

Jednou z vecí, ktoré na nápoji Joint Care veľmi oceňujem, je dostupnosť v dvoch variantoch. Ak chcete užívať kĺbovú výživu samostatne, oddelene od ostatných doplnkov, odporúčam zvoliť grapefruitovú príchuť. Neochutená verzia sa hodí, ak chcete kĺbovú výživu dávkovať s iným doplnkom - napríklad po tréningu úplne zanikne v chuti proteínového nápoja

  • Grapefruitová príchuť chutí úplne fantasticky. Na môj vkus je síce trochu sladší, takže musím použiť viac vody, ale z hľadiska chuti je pre kĺbovú výživu bezkonkurenčný. V jednej z našich predchádzajúcich recenzií sme testovali Joint Max od spoločnosti Czech Virus, a hoci nás veľmi zaujala ich príchuť Tropical, grapefruitový variant Joint Care Drink ju z hľadiska chuti ďaleko prekonáva.
  • Neochutený variant nie je žiadny zázrak, ale rozhodne sa dá prežiť. Z môjho pohľadu je oveľa lepší ako napríklad Alavis, na ktorého chuť sa mnohí ľudia sťažujú. Určite však neodporúčam neochutený Joint Care Drink piť samostatne. Skvele sa však hodí k BCAA, proteínu alebo akémukoľvek inému ochutenému doplnku, takže nemusíte nutne prijímať ďalšiu dávku umelých sladidiel

Starostlivosť o kĺby Pitná kĺbová výživa
Oba varianty kĺbovej výživy sa výborne rozpúšťajú a grapefruitová príchuť má tiež fantastickú chuť.

Najlepšia cena

Cena, ktorá odrádza mnohých športovcov

Ako to už pri kvalitných doplnkoch býva, musíte byť ochotní si za ne priplatiť. V prípade nápoja Joint Care Drink vás jedna dávka vyjde na 33 Kč, ale je dôležité poznamenať, že na preventívne užívanie stačí polovičná dávka, t. j. 16,5 Kč.

Hoci je táto cena nepochybne dosť vysoká, je dôležité si uvedomiť, že v tomto prípade odráža cenu surovín. Je možné nájsť "podobné" produkty kĺbovej výživy, ktoré budú oveľa lacnejšie, ale bohužiaľ bude existovať významný rozdiel vo funkčnosti surovín. Napríklad kolagénové peptidy majú úplne iný účinok na syntézu kolagénu typu II v bunkách chrupavky ako natívny kolagén. Preto je kĺbová výživa doplnkom, na ktorom sa rozhodne neoplatí šetriť.

Cenová tabuľka pre Prom-IN Joint Care Drink
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 22,83
Cena:  € 20,60
Cena:  € 22,74

Starostlivosť o kĺby Pitná kĺbová výživa
Hoci je cena za Joint Care Drink naozaj vysoká, rozhodne sa oplatí doň investovať.

Pozitívny účinok, ktorý si každý všimne

Mohol by som písať príbehy o tom, ako zázračne zmizla moja artritída 4. stupňa po prvej dávke, ale radšej sa rovno priznám, že som nikdy nemal žiadne vážne problémy s kĺbmi. Z času na čas sa však vyskytli problémy so šľachami a väzmi v dôsledku tvrdého tréningu, ale počas užívania nápoja Joint Care Drink úplne zmizli.

Treba dodať, že som použil len polovičnú dávku, vďaka čomu mi kĺbová výživa vydržala oveľa dlhšie. A presne takto by podľa môjho názoru mala kĺbová výživa fungovať. Je to skvelý doplnok z hľadiska prevencie, účinný pomocník pri menších problémoch pohybového aparátu, ale v žiadnom prípade nie univerzálny liek na všetky typy artritídy, ťažké štádiá osteoporózy a iné kĺbové ochorenia.

Starostlivosť o kĺby Pitná kĺbová výživa
Kĺbová výživa je skvelou prevenciou pre športovcov, ale nečakajte od nej žiadne zázraky.

Záverečné hodnotenie

Po užití celého balenia tejto kĺbovej výživy ju môžem s čistým svedomím označiť za najlepší kĺbový doplnok. Aj keď musíte prehltnúť o niečo vyššiu cenu, rozhodne sa to oplatí. Ak aktívne športujete a váš pohybový aparát je namáhaný, určite odporúčam preventívne používanie. Kvalitná kĺbová výživa je nepochybne oveľa dôležitejším doplnkom ako napríklad rozvetvené aminokyseliny, CLA alebo HMB.

Pri Joint Care Drink oceňujem aj dostupnosť ochutených a neochutených verzií, pretože každý si môže vybrať tú, ktorá mu viac vyhovuje. Pre niektorých je zbytočné užívať ďalšie sladidlá, niektorí ľudia majú radi dobrú chuť doplnkov. Vo všetkých prípadoch však vrelo odporúčam Joint Care Drink.

Kde kúpiť najlacnejšie

Recenzia nápoja Joint Care Drink (video):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.