5% Nutrition Rich Piana Kill It: Správna predtréningová pumpa [recenzia]

Posledná úprava: 22. februára 2022

Meno Rich Piana musí byť každému fanúšikovi kulturistiky veľmi dobre známe. Tento blázon sa okrem obrovských svalov preslávil aj tým, že sa verejne priznal k užívaniu veľkých dávok anabolických steroidov od svojich 18 rokov. Po ukončení profesionálnej kariéry sa začal venovať tvorbe videí na YouTube a podnikaniu. Jeho značka doplnkov výživy s názvom 5% Nutrition si získala popularitu po celom svete, preto sme sa dnes rozhodli bližšie pozrieť na niektoré produkty z tejto línie. Konkrétne ide o predtréningovku Kill It, ktorá bola zo všetkých strán obsypaná pozitívnou spätnou väzbou. Ako sme s ním boli spokojní a stojí za to ho vyskúšať? Všetky dôležité odpovede nájdete v tejto recenzii.

Rich Piana Kill It
Publikované: 22. februára 2022
Upravené: 22. februára 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Nakopávače
Chuť
7.5/10
Príprava
9.0/10
Efekt
9.5/10
Zloženie
8.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnotenie
8.5
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Rich Piana Kill It
Obchod
Cena
Odkaz

Vždy, keď slávny kulturista spojí svoje meno so značkou doplnku, sústredí sa naň obrovské množstvo ľudí. Mladí športovci dúfajú, že s doplnkami od svojho idolu dosiahnu rovnaké výsledky ako on, iní majú tendenciu viac dôverovať produktu, ktorý nesie meno nejakej autority. Od takýchto doplnkov skrátka všetci očakávame niečo navyše. Pri testovaní tohto produktu sme sa však snažili byť čo najobjektívnejší a najnestrannejší. Ako to dopadlo?

Nabité zloženie, ktoré nenecháva nič na náhodu

Správne zloženie je skutočným umením, ktoré oddeľuje priemerný produkt od prémiového. Kill It patrí skôr do druhej kategórie. V skutočnosti má veľmi pestré zloženie, ktoré sľubuje skutočne extrémny tréning. Aké sú najdôležitejšie zložky každej dávky?

  • 4 000 mg L-citrulínu - urýchľuje krvný obeh a podporuje výkon
  • 2 000 mg beta alanínu - podporuje koncentráciu a odďaľuje únavu
  • 1 400 mg kreatínu Magna Power - patentovaná forma kreatínu pre lepšiu absorpciu
  • 1 000 mg taurínu - pre maximálnu koncentráciu a lepší transport živín do svalových buniek
  • 500 mg N-acetyl L-tyrozínu - najlepšie biologicky dostupnej formy tyrozínu, ktorý je prekurzorom adrenalínu a noradrenalínu
  • 250 mg kofeínu - zaručuje maximálny účinok
  • 125 mg L-norvalínu - zvyšuje produkciu oxidu dusnatého
  • 42 mg citrátu draselného - podporuje správne vedenie nervových impulzov a syntézu bielkovín
  • 24 mg citrátu sodného - zlepšuje vstrebávanie sacharidov a spomaľuje svalovú únavu

Za zmienku stoja aj použité farbivá, s ktorými sa stretnete vo všetkých dostupných príchutiach. Každý z nich totiž obsahuje aspoň jednu z trojice brilantná modrá, allura červená alebo tartrazín, ktoré majú pomerne vysoké skóre škodlivosti. Zloženie Kill It je pomerne rozsiahle.

 

Zloženie Kill It sľubuje extrémny tréning.

Chuť vám určite nevyrazí dych

Bežným problémom práškových predtréningoviek je, že sa zle rozpúšťajú vo vode a zanechávajú hrudky. Našťastie to nie je prípad lieku Kill It, ktorý má v skutočnosti celkom dobrú konzistenciu a nie je problém ho správne premiešať. Chuť je o niečo horšia. Osobnú skúsenosť mám len s príchuťou Fruit Punch, takže ostatné varianty sa môžu v mnohom líšiť. V tomto prípade som ho však pravdepodobne neochutnal dvakrát. Kill It chutí dosť umelo a má typickú nepríjemnú pachuť, s ktorou sa často stretávate u iných výrobkov. Chuť je samozrejme veľmi výrazná, ale to je zvyčajne prípad väčšiny kopačiek. Na druhej strane treba povedať, že človek nikdy nepije predtréningovku kvôli chuti. Najdôležitejší je konečný efekt.

Nakopnutí, po ktorom nemôžete stáť na mieste

Dobrú predtréningovku spoznáte podľa toho, že vás nenechá ani stáť, nieto ešte sedieť. Od naozaj kvalitného predtréningového tréningu očakávam, že ma postaví na nohy aj po najťažšom dni a umožní mi vydať sa na maximum. Ak som kritizoval hodnotenie chuti, teraz ho budem chváliť. Zabiť Funguje to perfektne. Ak nie ste zvyknutí na silnejšie nakopávače, možno budete trochu prekvapení, ako dobre tento predtréningový tréning funguje. Osobne som ho vyskúšal v období, keď som užíval kofeín len v káve a úplne sa vyhýbal iným stimulantom, a musím povedať, že fungoval slušne. Pred použitím si však dajte pozor na správne dávkovanie. Na originálnom balení výrobca odporúča jednu celú odmerku ako jednu dávku. Podľa českej legislatívy je však dávkovanie upravené tak, aby zodpovedalo polovici dávky, t. j. približne polovici odmerky.

Prekvapivo priateľská cena

Balenie Kill It vychádza na 25 euro, což je velmi priajemna cena – Najmä ak dodržíte polovičnú dávku. Okrem toho sa nemusíte obávať, že by vám polovica odmerky nestačila. Nech už sa rozhodnete akokoľvek, Kill It vychádza cenovo naozaj dobre, najmä pokiaľ ide o pomer ceny a kvality.

Cenová tabuľka pre Rich Piana Kill It
Obchod
Cena
Odkaz

Kill It vás nesklame

Na záver len zopakujem, čo tu už bolo povedané. Kill It je naozaj solídny kopák, ktorý spoľahlivo odvádza svoju prácu a verím, že s ním budete spokojní. Chuťovo vás určite neohromí, ale o to nejde. Okrem toho je to veľmi výhodná kúpa aj z hľadiska ceny. V konečnom dôsledku ho môžem vrelo odporučiť každému, kto očakáva maximálnu funkčnosť a dobrý kopanec pred náročným tréningom.

Nenašli ste, čo ste hľadali? Pozrite si naše porovnanie najlepších nakopavačov.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.